• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Depresyon selectra

Eee aynı işte.mutsuzluk, umutsuzluk, bunca sene nasıl geçecek diye düşünüp duruyordum ben de.kolumu kalfıracak hâlim yoktu.işten bir geliyordum yatmaktan başka birşey yapmak içimden gelmiyordu.ben bir de çok sinirliydim hayata karşı.sokakta yanımdan geçen adama bile sinirden saldırasım geliyordu.içim içimi yiyordu.kolum sinirden uyuşuyordu.sürekli ağlayacak gibi çenem ağrıyordu.mutluluk hormonu takviyesi işte.şikayetler hep aynı oluyor zaten.işe yarıyor merak etme.
Ben de sinir de yok aglama da yok gülme de yok.Hicbir şey yok sadece bu hayatı nasıl bitiricem diye düşünüyorum stres basıyor damarlarimdan vücuduma huzursuzluk yayılıyor resmen geceleri uyku yok bazen panik heyecan siz de boylemiydiniz

Peki duygular geri geliyor mu şu an herşeye ve herkese karşı ilgisizim duygusuzum.Patlayacak gibi bir şey var içimde hayat anlamsız geliyor
Patlama düzeyinde gelmiyor, yavaş yavaş geliyor. Her şeyi bol bol hissediyorsun merak etme :KK15: Şimdi hislerinin yoğun olması zihinde karmaşa yaratıyor okb de bundan tetikleniyor, panik ataklar, gece uyanmaları. Hissizleşmiş olmayı negatif yorumlamanı tavsiye etmem. Aksine hislerin biraz geri plana çekilecek ve mukayese gücün yeniden kendine gelecek sonra ağır ağır o denge oluşacak. Olması gereken etkiyi alıyorsun şu an ilaçtan. Akışına bırak ve nefes al biraz

Patlama düzeyinde gelmiyor, yavaş yavaş geliyor. Her şeyi bol bol hissediyorsun merak etme :KK15: Şimdi hislerinin yoğun olması zihinde karmaşa yaratıyor okb de bundan tetikleniyor, panik ataklar, gece uyanmaları. Hissizleşmiş olmayı negatif yorumlamanı tavsiye etmem. Aksine hislerin biraz geri plana çekilecek ve mukayese gücün yeniden kendine gelecek sonra ağır ağır o denge oluşacak. Olması gereken etkiyi alıyorsun şu an ilaçtan. Akışına bırak ve nefes al biraz
Bilmiyorum hayat anlamsızlasti sanki ölsem diye düşünmeye başladım ölsem ne olur nasıl olur intihar etsem bu anlamsızlık biter mi falan gibi saçmalamaya başladım iyice

Bilmiyorum hayat anlamsızlasti sanki ölsem diye düşünmeye başladım ölsem ne olur nasıl olur intihar etsem bu anlamsızlık biter mi falan gibi saçmalamaya başladım iyice
Sen anlamlandırmazsan hayatın zaten anlamı yok kişisel olarak. Bu süreci ya dinlenerek kafanı dağıtacak ruhunu besleyecek faaliyetlerle geçir. Ya da sosyal ve hareketli şekilde geçir.
Bak benim için o süreç geride kaldı. Şu an o günlerden daha kötü durumdayım. Kalbim daha çok kırık, etrafımdakilere ve kendime o zamankinden daha fazla öfkeliyim. Ölümden artık daha çok korkuyorum ve o zamana göre yaşama isteğim de daha az. Bu savaş her insanın hayatında başka bir zaman dilimine denk düşüyor ama süreç hemen hemen aynı.
Yaşadıkların bu psikolojik sonuçları doğuracak sonra u ilaçla hissizleşeceksin ve berrak bir zihinle bakmaya başlayacaksın. Sonra hislerin de yavaş yavaş geri gelmeye başladığında aradaki dengeyi kuracaksın. Tüm bunlar geride kaldığında, kimbilir zaman geçtikçe belki de şu an yaşadıklarından daha büyük sorunlar yaşayacaksın, daha kötü çıkmazlara gireceksin ama bu sonucu vermeyecek.
Bir savaşçı oluyorsun. Sana ileride her şey çok daha güzel olacak yalanını söylemeyeceğim. Ama sen daha güçlü olacaksın ve hayattan aldığın her darbeden sonra daha güzel bi gülümseme savurmayı öğreneceksin. Umutsuz olma, inadına da yaşa.

Yaklaşık 3-4 yıl selectra kullandım kaygı bozukluğu için. Sonra bıraktım 1 sene dolmadan tekrar aşırı sinirlilik, ağlama nöbetleri, depresyon, yemekten kesilme, anksiyete yüzünden tekrar başladım. Yeniden kullanmaya başlayalı tam 9 ay oldu. Yan etkilerinin geçmesi iyi hissetmeye başlamam 3 ay sonra oldu. Şu an 9. Ayımın içindeyim. Çok çok çok iyiyim binlerce kez şükürler olsun resmen hayata döndüm. Yaşamanın anlamı kalmadı dediğim noktada tekrar hayata bağladı beni canım ilacım. Bu sefer etki etmesi biraz uzun sürdü ama değdi.

Depresyon için birebir bi ilaç. Ağır depresyonumda etki etmesi 6 ay bile sürmüştü. Sabredin, sonunda eskisinden bile daha iyi oluyorsunuz.
Bu arada duygu hissizliği ilaçtan değil, depresyondan oluyor daha düzelmediğiniz için. Zamanla daha iyi hissedeceksiniz çok geçmiş olsun

Hafızam durdu sanki önceden ne yapıyordum nasıl yapıyordum vakit nasıl geçiyordu hatırlamıyorum.Sanki hayat çok uzunmus gibi geliyor nasıl yasicam onca yılı diye düşünüyorum.Hastaliktan mi böyle neden böyle oldum bilmiyorum

Hafızam durdu sanki önceden ne yapıyordum nasıl yapıyordum vakit nasıl geçiyordu hatırlamıyorum.Sanki hayat çok uzunmus gibi geliyor nasıl yasicam onca yılı diye düşünüyorum.Hastaliktan mi böyle neden böyle oldum bilmiyorum
Bende aynıyım hayat çok uzun geliyor nasıl geçecek bunca yıl diye düşünüyorum tıpatıp aynı,benim tekrarlayan depresyonum var,siz ilk defamı depresyona girdiniz?

Bende aynıyım hayat çok uzun geliyor nasıl geçecek bunca yıl diye düşünüyorum tıpatıp aynı,benim tekrarlayan depresyonum var,siz ilk defamı depresyona girdiniz?

İlk defa benim berbat bir şey gerçekten ilaç kullaniyormusunuz
Evet kullanıyorum venlafaxin ve mirtazapin,şanslısın ilk defa böyle olduysan ben çok yaşadım hepsinde de aynı duygular vardı,şimdi yine aynı ve her seferinde geçeceğini bildiğim halde korkuyorum sanki bu geçmeyecek gibi

Evet kullanıyorum venlafaxin ve mirtazapin,şanslısın ilk defa böyle olduysan ben çok yaşadım hepsinde de aynı duygular vardı,şimdi yine aynı ve her seferinde geçeceğini bildiğim halde korkuyorum sanki bu geçmeyecek gibi
Sen bir kez atlatmissin şükür ben ilk defa yaşıyorum ve beynimin geçeceğine dair bir kanıtı yok

Back