• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Depresyon ilaçlarının yan etkilerinden korktuğumdan ilacımı kullanamıyorum,ne yapmalı

Tevrat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2012
197
1
96
Konya
Her an kafamda ilacın yan etkisi korkusu var,sanki felç olcam beynime bir şeylr olcak gibi geliyor,elim ayağım uyuşacak mı acaba diye sürekli endişe halindeyim... Doktoruma da danıştım bunlar yan etki yapmaz dedi ama ben dayanamıyorum,çok korkuyorum... artık iyi olmak istiyorum,huzur bulmak istiyorum:5::5: ben bunu nasıl yenicem......

Her an kafamda ilacın yan etkisi korkusu var,sanki felç olcam beynime bir şeylr olcak gibi geliyor,elim ayağım uyuşacak mı acaba diye sürekli endişe halindeyim... Doktoruma da danıştım bunlar yan etki yapmaz dedi ama ben dayanamıyorum,çok korkuyorum... artık iyi olmak istiyorum,huzur bulmak istiyorum:5::5: ben bunu nasıl yenicem......

doktoruna ılacını degıstırmesını soyle ve yenı ılacın yan etkılerını okumadan ıcmeye basla bende senın gıbıydım artık hastalık cekılmez olunca zehır olsa ıcecek hale gelmıstım

tevrat canım senmıydın hanı ıyı hıssedıyordun kendını :( bende ugramayınca ıyısın sanmıstım nasılsın?

tevrat canım senmıydın hanı ıyı hıssedıyordun kendını :( bende ugramayınca ıyısın sanmıstım nasılsın?

canım geçmiş olsun. dr teşhis olarak ne koydu sana ne kadar süredir rahatsızsın.?
ilaç almadan terapi almayı dene içemiyorsan. ileri evrelerdeyse rahatsızlığın ilaç o zaman şart oluyor.
sirtatunun dediği gibi yapabilirsin mesela okumadan içersin gerekiyorsa

Aslında iyiydim ama bu endişe krizlerim yne gelmeye başladı,kaygı yoğunlugum arttı farkındayım:( dün doktora gttim,senn derdin çölde kum tanesi gbi dedi baya rahatladım ama ilacım değişti,şimdi bu yan etki korkusu yüzünden kullanmayabi türlü başlayamıyorum....
eski ben olamıcam diye korkuyorum... sen nasılsın tatlım daha iyi msin?

canım geçmiş olsun. dr teşhis olarak ne koydu sana ne kadar süredir rahatsızsın.?
ilaç almadan terapi almayı dene içemiyorsan. ileri evrelerdeyse rahatsızlığın ilaç o zaman şart oluyor.
sirtatunun dediği gibi yapabilirsin mesela okumadan içersin gerekiyorsa

Anksiyete canım benmki,doktorum cok karmaşık bir durumun yok dedi ama gel gör ki endişe hali işte...kriz gbi arada bir uğruyor ne yapcağmı şaşıyorum geçsin diye başka şeylerle uğrasıyorum,geçiyor ama ne bileym işte...tamamen iyi olayım istiyorum...

Aslında iyiydim ama bu endişe krizlerim yne gelmeye başladı,kaygı yoğunlugum arttı farkındayım:( dün doktora gttim,senn derdin çölde kum tanesi gbi dedi baya rahatladım ama ilacım değişti,şimdi bu yan etki korkusu yüzünden kullanmayabi türlü başlayamıyorum....
eski ben olamıcam diye korkuyorum... sen nasılsın tatlım daha iyi msin?

ilacı degistir yan etkılerı okuma diyebilirim sana. bi iyi oluyorum bi kötü tamamen gecmiyor iste cölde kum tanesi doktora göre öyle bize göre çölün hepsi :(

ilacı degistir yan etkılerı okuma diyebilirim sana. bi iyi oluyorum bi kötü tamamen gecmiyor iste cölde kum tanesi doktora göre öyle bize göre çölün hepsi :(

ben de öyle dedim...ama ben kendimi bi okyanusun ortasında küreksiz sandalda gbi hssediyorum dedim...gülümsedi:)

Huzur mu bulmak istiyorsun?
Bence sen aradığın o iç huzuru ve dingin ruh halini asla bulamazsın.
Hassas insanların arayışıdır huzur,hiç tanımadığı ve dertleri senin çölde ki kum tanesi
şımarıklığından çok daha büyük olan hemcinslerinin hassasiyetleriyle ilgili dalga geçecek kadar
sınırını bilmeyen birinin harcı değildir...
Ne acı şey kadın olarak bir hemcinsime yaptığı ayıbı göstermek.
Çocuk sahibi olamamak nasıl bir acı bilir misin?
Senin o saçma endişelerinin,huzursuz ruh halinin,gelgitlerinin,
o yaşanılan acının yanında esamesi okunmaz emin ol.
Dilerim günün birinde,dalgasını geçtiğin o konuya yorum yazmak zorunda kalmazsın.
Tıbbi olarak yapabileceğin her şeyi yapıp,deneyebileceğin her yolu deneyip,
günün birinde o çirkin üslupla aşağıladığın bir hurma tanesinden medet ummak zorunda kalmazsın umarım...
Ama hayat bu,belli mi olur.İhtiyacın olursa biz o hurma tanesinden,genetik testlere,kürlerden,takviyelere,
alanında uzman dr isimlerinden,değerlerinin yorumlanmasına kadar her konuda sana da yardımcı oluruz.
Kadın olmak değil de,insan olmak,olabilmek böyle bir şey.
Başkalarının hayatlarına,inançlarına,çabalarına saygı duymak,
destek olamıyorsan da gölge etmemek insan olmak.

Huzur mu bulmak istiyorsun?
Bence sen aradığın o iç huzuru ve dingin ruh halini asla bulamazsın.
Hassas insanların arayışıdır huzur,hiç tanımadığı ve dertleri senin çölde ki kum tanesi
şımarıklığından çok daha büyük olan hemcinslerinin hassasiyetleriyle ilgili dalga geçecek kadar
sınırını bilmeyen birinin harcı değildir...
Ne acı şey kadın olarak bir hemcinsime yaptığı ayıbı göstermek.
Çocuk sahibi olamamak nasıl bir acı bilir misin?
Senin o saçma endişelerinin,huzursuz ruh halinin,gelgitlerinin,
o yaşanılan acının yanında esamesi okunmaz emin ol.
Dilerim günün birinde,dalgasını geçtiğin o konuya yorum yazmak zorunda kalmazsın.
Tıbbi olarak yapabileceğin her şeyi yapıp,deneyebileceğin her yolu deneyip,
günün birinde o çirkin üslupla aşağıladığın bir hurma tanesinden medet ummak zorunda kalmazsın umarım...
Ama hayat bu,belli mi olur.İhtiyacın olursa biz o hurma tanesinden,genetik testlere,kürlerden,takviyelere,
alanında uzman dr isimlerinden,değerlerinin yorumlanmasına kadar her konuda sana da yardımcı oluruz.
Kadın olmak değil de,insan olmak,olabilmek böyle bir şey.
Başkalarının hayatlarına,inançlarına,çabalarına saygı duymak,
destek olamıyorsan da gölge etmemek insan olmak.

Haddini bil. Ben inançlarla dalga geçmem,inançları sayılarla vslerle boğanlarla yorumlayanlarla dalga gecerim... 41 kere maşallah demekle,o sureyi 41 kere bilmem nereye okumanın arasında hc fark yok... Asıl inancınızı ayaklar altına alan küçülten sizlersiniz... Hurma tanesinden medet ummak değil mesele,mesele bilmem kaç tane şunu oku,bi kaç da bundan gbi reçete yapar gibi üflemeler yapmalar... Tabi ki ben de o durumda olabilirm,hatta tamamen kısırımdır belki kim bilir,olmaz diye bir sey yok... ama böyle forumlarda "20 kere bunu okudum,10 kere şuna üfledm deneyak hadi"diye yazmamm... Kendi dininizi küçültmeyin

selam tevrat
ilaçların prospektüslerini okumazsan yan etkilerini de kafana takmazsın
genelde yan etkileri okuyunca insan da bir tedirginlik oluyor
bir de sürekli bir şey olacağını düşünme, bu kadar insan uzun süre kullanıyor
bir de ilaç almazsan ya da düzensiz alırsan antidepresanlar daha kötü yapıyor biliyorsundur
yani vesveselere aldırmadan ilacını düzenli olarak içmelisin
baktın ki tedirgin olmaya başladın, bil ki o sahte bir belirti, bir arkadaşını falan ara sohbete başla, o belirtiyi unutuyorsun

diğer üyeyle atıştığınız konuyla ilgili de bir şey söylemek istiyorum
tabii duaları şu kadar okursan kabul olur gibi şeyler insana tuhaf gelebiliyor, sayısından ziyade doğru düzgün okumak gerek
ancak benim de yeni keşfettiğim bir şey var
mesela sevgili peygamberim Hz muhammed sav namazdan sonra 33er defa subhanallah, elhamdülillah, allahuekber demenin faziletlerini anlatmış
demek ki bazı durumlarda sayıların da önemi oluyormuş
tabii peygamberlerin bildirdiği ifadelerin dışında sayılara çok bağlanmaktan ziyade samimi bir şekilde söylemek de gerek

hoşçakal

Haddini bil. Ben inançlarla dalga geçmem,inançları sayılarla vslerle boğanlarla yorumlayanlarla dalga gecerim... 41 kere maşallah demekle,o sureyi 41 kere bilmem nereye okumanın arasında hc fark yok... Asıl inancınızı ayaklar altına alan küçülten sizlersiniz... Hurma tanesinden medet ummak değil mesele,mesele bilmem kaç tane şunu oku,bi kaç da bundan gbi reçete yapar gibi üflemeler yapmalar... Tabi ki ben de o durumda olabilirm,hatta tamamen kısırımdır belki kim bilir,olmaz diye bir sey yok... ama böyle forumlarda "20 kere bunu okudum,10 kere şuna üfledm deneyak hadi"diye yazmamm... Kendi dininizi küçültmeyin

Ne saçmalıyorsun sen ya?
Burada konuyu bilmeyenlerde,üfürükçülere savaş açan kahraman sanıcak seni.
Madem senin değil bizim dinimiz bırak da insanlar sorunlarına çare olucak türden sureleri ayetleri,
diledikleri gibi okusun.İster hurmaya,ister zeytine seni rahatsız eden ne?
Haddimi senin gibi üstüne vazife olmayan konulara dalıp,iki saçmalayıp kaçan biri mi bildiricek bana?
Şu üslüba bak''deneyak hadi''...
O başlıklara kadınlar bu bayağılık ve göstermeye çalıştığın cehaletle yazmıyorlar.
Aynı sorunu yaşayanların inançlarını diledikleri gibi yaşamaları seni niye geriyor anlamadım.
İster duamızı hurmaya okur yeriz,ister suya okur içeriz.Fetva hattı mısın sen?
Sayılara takılmanı da bu konuda ki cehaletine veriyorum.
Bence ilaçlarını bırakmakla hata etmişsin,sağa sola saldırmaya başladığına göre durum vahim.

Ne saçmalıyorsun sen ya?
Burada konuyu bilmeyenlerde,üfürükçülere savaş açan kahraman sanıcak seni.
Madem senin değil bizim dinimiz bırak da insanlar sorunlarına çare olucak türden sureleri ayetleri,
diledikleri gibi okusun.İster hurmaya,ister zeytine seni rahatsız eden ne?
Haddimi senin gibi üstüne vazife olmayan konulara dalıp,iki saçmalayıp kaçan biri mi bildiricek bana?
Şu üslüba bak''deneyak hadi''...
O başlıklara kadınlar bu bayağılık ve göstermeye çalıştığın cehaletle yazmıyorlar.
Aynı sorunu yaşayanların inançlarını diledikleri gibi yaşamaları seni niye geriyor anlamadım.
İster duamızı hurmaya okur yeriz,ister suya okur içeriz.Fetva hattı mısın sen?
Sayılara takılmanı da bu konuda ki cehaletine veriyorum.
Bence ilaçlarını bırakmakla hata etmişsin,sağa sola saldırmaya başladığına göre durum vahim.

Neden psikolojik rahatsızlığımdan vurmaya çalışıyorsun sürekli? Yorumlarımın sonuna kadar arkasındayım,seni de zerre kadar ilgilendirmez. Şimdi güle güle:34:

selam tevrat
ilaçların prospektüslerini okumazsan yan etkilerini de kafana takmazsın
genelde yan etkileri okuyunca insan da bir tedirginlik oluyor
bir de sürekli bir şey olacağını düşünme, bu kadar insan uzun süre kullanıyor
bir de ilaç almazsan ya da düzensiz alırsan antidepresanlar daha kötü yapıyor biliyorsundur
yani vesveselere aldırmadan ilacını düzenli olarak içmelisin
baktın ki tedirgin olmaya başladın, bil ki o sahte bir belirti, bir arkadaşını falan ara sohbete başla, o belirtiyi unutuyorsun

diğer üyeyle atıştığınız konuyla ilgili de bir şey söylemek istiyorum
tabii duaları şu kadar okursan kabul olur gibi şeyler insana tuhaf gelebiliyor, sayısından ziyade doğru düzgün okumak gerek
ancak benim de yeni keşfettiğim bir şey var
mesela sevgili peygamberim Hz muhammed sav namazdan sonra 33er defa subhanallah, elhamdülillah, allahuekber demenin faziletlerini anlatmış
demek ki bazı durumlarda sayıların da önemi oluyormuş
tabii peygamberlerin bildirdiği ifadelerin dışında sayılara çok bağlanmaktan ziyade samimi bir şekilde söylemek de gerek

hoşçakal

evet canım haklısın,o tür yalancı belirtiler oluşuyor bende de,başka seyle meşgul olunca geçiyor,prospektüs okursam hc içemiyorum zaten... cok teşekkürler:16: kendimi başka şeylere vermeye çalışacagım

Neden psikolojik rahatsızlığımdan vurmaya çalışıyorsun sürekli? Yorumlarımın sonuna kadar arkasındayım,seni de zerre kadar ilgilendirmez. Şimdi güle güle:34:

Sen insanları ''belki bende kısır olabilirim''gibi ucuz cümlelerle vurmaya çalıştığın için olabilir mi?
ve okuyacakları duaların sayılarına kadar aşağıladığın için?Ne dersin belki bu yüzden psikolojik sorunlarının dışa vurumu olduğunu düşünüyorumdur:34:

Hımm öğrencilerimden vakit bulabilirsem okurum,ama İslam dinine mensup olmak gerekir sanırım Kur'anı Kerimden şifa beklemek için,yne de okumakta fayda var,teşekkürler:34:

Sen insanları ''belki bende kısır olabilirim''gibi ucuz cümlelerle vurmaya çalıştığın için olabilir mi?
ve okuyacakları duaların sayılarına kadar aşağıladığın için?Ne dersin belki bu yüzden psikolojik sorunlarının dışa vurumu olduğunu düşünüyorumdur:34:

sen daha burda mısın :51: sen bana hakaret ettin ama ben etmicem,iyi geceler

Back