- 2 Temmuz 2019
- 250
- 268
- 103
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Ben bu mantigi anlamakta zorlaniyorum.birileri vefat eder depremde.E Allahtan oldu.ya hu her turlu önlemini alirsin herkes sorumlulugunu yerine getirir de vefat eder kadermis dersin.ama hic onlem alinmasin.dua edelkm de Allah bizi korusun?! Niye korusun? Saglam binalara gecmeli herkes.bi an once.herkes onlemini almali.esyalarinduvara sabitlemeli.ev yikilmasa da o oivaman vitrinler raflar insanjn tepesine iner.Deprem doğa olayıdır
Jeolojiyle alakalıdır
Zina ile değil
Su mesajlari da dudak burun mesafesini kafasina takan insan yaziyor degil mi?Bakin elbette cocuk icin endiselenirsiniz siz annesiniz.ama uyumamak,surekli panik olmak boyle yasanmaz.basligi okudum tek de degilsiniz.cok boyle insan.asamiyorsaniz yardim alin.onlemlerimizi alsak da farkkndayiz hepimiz zaten asil onlemleri devlet almali....herkes durumun farkinda herkes korkuyo ama boyle yasamak size zarar cocugunuza zarar.sizin icin diyorum.yoksa ben korkmuyorum siz korkaklarrr nanikkkdiyw dwgil
Sizin icin soyluyorum.
Ya nasil bu kadar korkabiliyorsunuz ben hayret ediyorum.ya ben de yasadim 99 depremini.evet korkunc bi sey deprem.ama yapabilecegini yap ve dusunme.deprem olsa bi defa gocuk altinda kalirsiniz.siz boyle korkarak kendinizi resmen her gun o gocugun altina sokuyorsunuz.boyle yasanir mi ya sizler cocuk yetistiriyorsunuz bu psikolojiyle mi ? Al onlemini hayatina bak.bu basit.
Su mesajlari da dudak burun mesafesini kafasina takan insan yaziyor degil mi?
Insanlarin korkularini, streslerini kucumsemeyin. Once bir donun de kendi dertlerinize bakin kek hanim.
Anneysen korkuyorsun iste. Gunlerdiir kafamda turlu senaryolar kuruyorum, ruyalarima giiriyor. 1 yasinda bir evladim var. Tirnagini biraz derin kessem icimin yandigi. Nasil dusunmem saatlerce belki gunlerce enkaz altinda nasil duracagini? Aklim cikiyor benim aklim. Her gece onu alip saklandigim deprem temali ruyalar goruyorum. Rabbim yasatmasin. Evlatlarimizi korusun insallah.
Dün gece Manisa sallanirken ,baska bir sosyal mecrada ukalanin biri Manisalilar 'i hic sevmem, ama yaniniza su alin.Telefonunuzu sarj edin.Deprem cantanizi hazirlayin diye simarikca bir mesaj atmisti.Yemin ediyorum nevrim döndü ,kadini editorlere sikayet ettim iki kere ,iletisini sildiler.Kadin bana cemkirdi ne var sevmek zorunda miyim diye? İnsanların siniri bozulmuş can derdinde ,birinin de derdi 3-5 kişi üzerinden x sehirlilere duygularini anlatmak olmus.Nedir bu sehir,insan kotüleme ?Depremden korkmus ,tedirgin insanlari daha da sinir etmek?Hatta ve hatta dalga gecmek anlamiyorum.Konu sahibi arkadasim önlemlerimizi alip ,mevlaya sığınalım. Baza altina kitap koyup ,yanina yasam ucgeni olusturcaz.Kitap ,kagit hic ezilmiyormus.Elimden bu kadari geliyor.
Saglam bir bazanizin altini kitapla doldurun.Deprem aninda ellerinizi basinizin uzerine kenetletip,dizlerinizi de kendinize cekerek böyle top gibi cenin pozisyonu alacaksiniz bu bazanin yaninda.Benim de bildigim bu.Yasam ucgeni diye aratirsaniz nette daja ayrintili biseyler bulirsunuz.İğrenç insanlar ya daha neler neler var sosyal medyadan,enkaz altındayım falan diye mesajlar insanlar işin dalgasında bizim milletimiz akillanmaz cidden. O dediğinizi nasıl yapıyosunuz biraz tarif eder misiniz.
cok aci ama özellikle , yikilip dokulecek, sehir ici, çok degerli olan semtlerde bosalacak topraklar da kodomanlarin rant kapısı olacak .. olen insanların kul hakkinin uzerine yeni rezidanslar insa edecekler..ALLAH bilir tabi ama maalesef öyle gibi görünüyor. İstanbul'un karmaşası hiçbir şehre benzemiyor, hele kimi semtler berbat. Yirmi senedir deprem bekleniyor da hadi "ölen ölsün be amaan" dediniz bari sağ kalacaklar için afet toplanma alanları bırakılmaz mı? Bakın yapılmaz mı demedim "bırakılmaz mı" dedim, hadi yapmayı da gerekli görmediniz, bari boş alanları saçma sapan şeylerle doldurmayıpta, azıcık da para babası olmayan vatandaşlarınızı düşünseydiniz! Yok bunlar için varsa yoksa kendi cepleri, kendi rahatları, bizler ezilmesi gereken böcekleriz zaten, kurtulacaklar işte.
Bende yaşadım aynı depremi. O ilk derinden gelen güm sesini ve sonrasında ki sarsıntıyı unutamıyorum. 11 yaşındaydım ama anneme koşamamıştım savrulmaktan. Sonra sürekli ağlayıp deprem oluyor demiştim, annem sana öyle geliyor, olmuyor, olursa ben sana söylerim demişti. Sonradan öğrendim tabi deli gibi artçı depremler olduğunu :) Annem bina sağlam gibi, bundan sonra büyük olmaz, sokakta yatmayalım diye idare etmiş bizi. İzmirde yaşadım uzun yıllar. Artık rihter ölçeği gibi olmuştum. 5i geçerse şiddeti koşup yaşam üçgenine saklanıyordum.Ben de 98 Adana depremini yaşadım çocukken. Evimiz yıkılmadı ama yıkılacak sandım. 1. kattaydık ve yerden gelen sesleri hala dün gibi hatırlıyorum. Günlerce sürdü artçılar. Annem bana sakinleştirici verirmiş, o kadar paniklemişim ki. Ben de çok korkuyorum. Panik atak oldum resmen. Kalp çarpıntım gitmiyor. Her saniye korkuyla yaşıyorum. Psikiyatriste bile gittim 2 kere.. İlaç verdi. Umarım İstanbul için bir an önce deprem seferberliği başlar. Bir an önce eski binaların yıkılması lazım.
cok aci ama özellikle , yikilip dokulecek, sehir ici, çok degerli olan semtlerde bosalacak topraklar da kodomanlarin rant kapısı olacak .. olen insanların kul hakkinin uzerine yeni rezidanslar insa edecekler..
Allah yardımcıınız olsun arkafaşım. Dualarımız sızınle. Sızın ıcın Kuran okuyoruz dua rdıyoruz. Yardımlar toplanıyor. Herkes seferber oldu. Allah yasatmasın bır daha. Siz de dua edin. Allah kazalsrdan belalardan hepımızı korusun. Manen yanınızdayız. Yalnız degilsınız.Bende elazig dayım gerçekten çok kötü günler geçiriyoruz korkudan rahat uyuyamıyoruz bile hayatımda ilk defa bu kadar çok korktum duvarların catlamaya başladığını gorunce kurtalacagimizi hiç aklıma gelmedi çok sevgim evimden soğudum giremiyorum bir türlü rabbim yardım etsin nasıl unutucaz bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?