• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deprem olacak diye uyuyamıyorum 😢

Ben şimdiye kadarki yaşanan depremleri hiç yaşamamış biri olarak bile uyuyamıyorum deprem olucak diye artık insanlardan nekadar etkilendiysem ...ne yapicaz bilmiyorum duadan başka çare yok

Japonların inşaat sistemini alıp uygulamak çok mu zor.9 şiddetinde depremde sadece sallanıyor adamlar çay içerek sallantinin bitmesini bekliyor. Kadere tabi inancımız sonsuz ama bile bile felaket geliyorum derken gözümüzün içine bak baka deprem olacak bilmem kaç şiddetinde diyip kılını kipirdatmayanlara hakkım helal değil. 99 depremi görüntülerinde evler arası boşluk var enkaza ulaşmak kolaydı şimdi evler dip dibe bırakın araba girmesini bir kişi giripte enkaza ulaşamaz. Bziim insanlarımız mi vurdumduymaz evet milletçe rahat insanlarız ama buna dur dedirtmemiz gerekiyor. Gerçi toplanilip talep iletilmek istense terörist ilan edilirler oda ayri bir konu.

Japonların inşaat sistemini alıp uygulamak çok mu zor.9 şiddetinde depremde sadece sallanıyor adamlar çay içerek sallantinin bitmesini bekliyor. Kadere tabi inancımız sonsuz ama bile bile felaket geliyorum derken gözümüzün içine bak baka deprem olacak bilmem kaç şiddetinde diyip kılını kipirdatmayanlara hakkım helal değil. 99 depremi görüntülerinde evler arası boşluk var enkaza ulaşmak kolaydı şimdi evler dip dibe bırakın araba girmesini bir kişi giripte enkaza ulaşamaz. Bziim insanlarımız mi vurdumduymaz evet milletçe rahat insanlarız ama buna dur dedirtmemiz gerekiyor. Gerçi toplanilip talep iletilmek istense terörist ilan edilirler oda ayri bir konu.
Japonlarla kendimizi hiç kıyaslamayalım ya. Adamların yöneticileri en ufak hatalarında en iyi ihtimalle istifayı basıyorlar, özür diliyorlar. Bizdeyse ülke başımıza çöküyor, Allah'ın takdiri, sabredeceğiz gibi kaderci yaklaşımlarla, halkı sindiriyorlar akılları sıra. Devlet adamı değil, din tüccarları çünkü. Verdiğimiz vergileri israf ederken, ceplerine atarken o din akıllarına hiç gelmiyor ama konu üstlerindeki sorumluluklar ve başarısızlıkları olunca topu Allah'a ve kadere atıyorlar. Çok öfkeliyim bu konuda gerçekten.

bende aynı durumdayım adana depreminde sokakta kalmıstık. Simdi deprem olsa evde mi saklanmalı hemen dısarı mı cıkmalı dısarı cıkarken enkaz altında kalır mıyız sürekli bunları düsünüyorum🥺

Bakin elbette cocuk icin endiselenirsiniz siz annesiniz.ama uyumamak,surekli panik olmak boyle yasanmaz.basligi okudum tek de degilsiniz.cok boyle insan.asamiyorsaniz yardim alin.onlemlerimizi alsak da farkkndayiz hepimiz zaten asil onlemleri devlet almali....herkes durumun farkinda herkes korkuyo ama boyle yasamak size zarar cocugunuza zarar.sizin icin diyorum.yoksa ben korkmuyorum siz korkaklarrr nanikkk :KK6:diyw dwgil
Sizin icin soyluyorum.
biliyorum benim icin soylediginizi bunu hergun bende kendime soyluyorum
ayni kaygiyi gunduzleri yasamiyorum mesela uykuda yakalanmaktan benim sıkıntim
evet aslinda bu kaygiyi en cok devmet yasayip onlemler alinmali ama olmayinca kaygisini toplum olarak biz yasiyoruz maalesef bu sekilde
insanlar yasayan akrabalarindan bile bir haber kaliyor yasi buyuk olan derdini anlatan bulur ebeveynini mesela ama bu ailesinden once cikarilan kucuk cocuklar falan ne oluyor sonra aileleri onlari nasil buluyor vallahi aklima cocuga dovme yaptirmak bile geliyor her durum icin adi soyadi tc si bunun baska caresi yok sanirim
bir programa bir amca cikmisti 17 yildir kizini ariyor adam goren baska hastalar yasiyordu ama hafizasi yerinde degildi bir kadin aldi gitti diyorlar
yine 2 kucuk kiz cocugunu yasli bir kadin torunlarim diyerek alip gidiyor bu konu cok onemli bence ben anneannesiyim diyen herkese kreşteki cocugu bile vermezken bu kadar vahim bir anda çok yanlis buluyorum
boyle cocuklar ve insanlar icin bir alan olusturulsa mesela ne bileyim bulundugu adresler kayit altina alinsa gelipte torunum diyene adresi sorulsa mesela bilmeyene verilmese vs vs bir cok konuda hic bir calisma yok sanirim

Düzce'deyim maalesef deprem bölgesi 😓 2 yıllık sözleşmem var evden çıkamam yani aslında can güvenliği daha önemli ama eşim benim kadar korkmuyor depremden burada olsa bile bina yıkılmaz diyor araba geçerken dahi sallanıyor nasıl yıkılmaz benim aklım almıyor🙄 Kendimizi kurtarsak ne çare yakınlarımız vatandaşlarımız da önemli kendimizi kurtarmayla bitse keşke düşün düşün günlerdir deli oldum
Çok zor, 99 depreminde şehrimizde 1 bina yıkıldı, ama sarsıntıyı ömrüm boyunca unutamam, daha 9 yaşındaydım. Üzerine okuduğum bölümler, edindiğim bilinç bile bana yetmiyor, her depremde kahroluyorum, elimizden gelmeyenler için.
Deprem bu ülkenin gerçeği ve bunun için hiçbir önlem alınmıyor! Bunları bilmek, yapılan yolsuzlukları, iş bilmezlikleri bilmek insanı kahrediyor.

Sizin yaşadıklarınızı hayal dahi edemem. o yüzden sakin olun, güçlü durun diyemiyorum maalesef. Hele ki evinizin durumu sizi rahatsız ediyorsa.. Yalnız belki şu sizi rahatlatır, evin zemini dediğiniz gibi sarsılıyorsa bu döşeme betonunun inceliğinden kaynaklı olabilir, binanızın ana taşıyıcılarında problem olmayabilir.

Fakat dediğiniz gibi, kendimizle de bitmiyor bu iş. Ama çocuğunuz için önce kendinizi düşünmek zorundasınız yine de..

Japonlarla kendimizi hiç kıyaslamayalım ya. Adamların yöneticileri en ufak hatalarında en iyi ihtimalle istifayı basıyorlar, özür diliyorlar. Bizdeyse ülke başımıza çöküyor, Allah'ın takdiri, sabredeceğiz gibi kaderci yaklaşımlarla, halkı sindiriyorlar akılları sıra. Devlet adamı değil, din tüccarları çünkü. Verdiğimiz vergileri israf ederken, ceplerine atarken o din akıllarına hiç gelmiyor ama konu üstlerindeki sorumluluklar ve başarısızlıkları olunca topu Allah'a ve kadere atıyorlar. Çok öfkeliyim bu konuda gerçekten.
Japonlarla kiyas yapmadim. Örnek alalım hangi sistemle inşaat yapıyorlar onu öğrenelim. Ama bunu yapacak kimse yok. İnsan gıpta ediyor ikinci dünya savaşında yerle bir olan japonya dan bahsediyorum. Bir kere fazla sayıda insanın öldüğü deprem oluyir ondan sonra bu sistemi geliştiriyorlar. 20 yıl oldu İstanbul depreminden gram ders alması sözde yoneticilet

Japonlarla kiyas yapmadim. Örnek alalım hangi sistemle inşaat yapıyorlar onu öğrenelim. Ama bunu yapacak kimse yok. İnsan gıpta ediyor ikinci dünya savaşında yerle bir olan japonya dan bahsediyorum. Bir kere fazla sayıda insanın öldüğü deprem oluyir ondan sonra bu sistemi geliştiriyorlar. 20 yıl oldu İstanbul depreminden gram ders alması sözde yoneticilet
Japonların inşaat sistemini alıp uygulamak çok mu zor demişsiniz ya, ona istinaden yazdım. =) Evet, zor, hatta imkansız. Çünkü adamlarda iş ahlakı var, onur var, eğitim var, insan hayatına önem veriyorlar, alanında uzman kişileri çalıştırıyorlar. Bizdeki yöneticilerde bunların yerine yüzsüzlük ve uzmanlar yerine çıkarlarına göre adam seçmek var. Eğitim zaten yok. Bitirdiler. 20 yılda bir şehir sıfırdan inşa edilirdi ya, bizimkiler hala hikaye anlatıyorlar.

Japonların inşaat sistemini alıp uygulamak çok mu zor demişsiniz ya, ona istinaden yazdım. =) Evet, zor, hatta imkansız. Çünkü adamlarda iş ahlakı var, onur var, eğitim var, insan hayatına önem veriyorlar, alanında uzman kişileri çalıştırıyorlar. Bizdeki yöneticilerde bunların yerine yüzsüzlük ve uzmanlar yerine çıkarlarına göre adam seçmek var. Eğitim zaten yok. Bitirdiler. 20 yılda bir şehir sıfırdan inşa edilirdi ya, bizimkiler hala hikaye anlatıyorlar.
Nasıl bir döneme denk geldik aklım almıyor.

Bende aynı şekildeyim başka uzak bir şehir ama çok korkuyorum. Sanki uykuda yakalanacaz gibi gece gece düşünüyorum annemi babamı kardeşlerimi nasıl kurtaracam diye ilk gün duyduğum gece 27 yaşındaki ben annemle babamın yanında uyudum o kadar siz düşünün. Bu soğukta ALLAH yar ve yardımcıları olsun inşallah. Geçen 17 ağustos depremini yaşanaynlar anlatıyor videoyu izledim o gece kıyameti yaşamışlar. Ben kendimden çok annemi babamı kardeşlerimi düşünüyorum.

Psikolojik destek almadınız mı hiç?

Normal şartlarda bir yetişkin bile çok zor atlatırken, bir çocuğun büyüdükten sonra her alanda aklına hücum etmesi çok normal.
Çünkü yetişkinken bizi rahatsız eden durumların altında her zaman çocukken yaşadığımız şeyler vardır..

Yaşam kalitenizi bu derece etkiliyorsa zaman kaybetmeden psikolojik destek almalısınız..

Canım benimde sürekli deprem tedirginligim var MALATYA dayım.
Ve hayatımds ilk defa ölüm ile çok yakın idim.
İlk defa bu kadar büyük depremi yaşadım.
Şu an bile ranza da üst katta uyuyorum ve hafif sarsıntı bile beni çok ürkütüyor.
Ama şunu düşündüm kendi kendime
Canım Allah'ın izniyle kendine bol bol dua okuduğun sürece ve bol bol daima zikir çektiğin sürece inan kalbin ferahlıcak.
Ve şunu unutuyoruz ki ölüm hepimize gelicek tedirginlik ile yaşamak olmuyor.
Bu deprem bizler için bir uyarı idi Rabb'im den.
Yani bizler Allah'a yonelmemiiz lazım bu toplum iyice günahın içinde zinanın haramın icinde..
Güzelce abdestini al canım 2 rekat Allah rızası iicn namaz kıl ve bol bol salavat çek.
Ve normal 5 vakit namazlarına da dikkat et lütfen.inan ben öldüm dirildim resmen depremde bu binadan kesinkkle sağ cikamicaz dedim işte ölüm anlık görüyor musun kalan ömrü Rabb'imin emrettiği şekilde yaşamaya çalışmaliyiz☺♥
Rabb'ime emanet olun şeytan vesvese vermesine müsade etmeyin lütfen 🙏

Deprem doğa olayıdır
Jeolojiyle alakalıdır
Zina ile değil

İstanbul için söylenecek her şey basit kalıyor
Burada olacak bir depremde şanslılar ölenler olacak, kalanları susuzluk, bulaşıcı hastalıklar,yokluk, ulaşılamayan bölgeler bekliyor. Filmlerde bile hayal edilmemiştir öyle bir hal inanın. İstanbul bir kapan gibi şu an kimse iyi şeyler beklemesin....
Ama yazmasam da içimde kalır, biz halk olarak ölmeyi, sürünmeyi seviyoruz .... Bunca yıl bu çarpık yapılaşmanın hesabını sormadık kimseye, 99 depreminde ağır hasarlı mühürlenen binalar var tam E5 üzerinde Küçükçekmece de , Avcılarda yıllarca önünden geçip gittik kapısız bacasız duran o binalarda şimdi insanlar yaşıyor ne oldu da ağır hasarlıdan yaşanabilir hale geldi kimse sordu mu ?
Bağcılar'da , Şirinevlerde, Bahçelievler'de, Haznedar'da, Zeytinburnunda sadece tek bir binek aracın geçebileceği darlıkta sokaklar var, binalar birbirine bitişik, kimse sordu mu bir şey olursa biz buradan nasıl çıkacağız diye ?

Bu şehirde Fatihte, Karagümrük'te, Beyoğlunda ambulansın , itfahiyenin giremediği sokaklar var mezbelelik resmen, tirilyon para Pera'da ki iki yüz senelelik binalar ama can güvenliği ne olacak soran oldu mu ?

İmar barışı ile tonla kaçak kata ruhsat verildi depremde ilk çökecek olan onlar, kimse dedi mi tepemde ki bu kaçak kata neden ruhsat verildi diye soran oldu mu?

Ataköy'ün Bakırköy'ün önündeki sahil doldurulup koca koca gökdelenler dikildi bu dolgu toprak depremde ne olacak diye soran oldu mu ?

Benim çocukluğumda Basınköy, Menekşe, Florya, Yeşilköy birbirine bitişik koskoca ormanlardı Belgrad ormanından büyüktü o alanın her yıl bir kısmı yok edildi, kimse sordu mu bu ormanlara ne oldu ? Olmadı çünkü insanlarımız takım tutar gibi politikacı desteklemekle meşguldü, evinin değerini arttırmakla meşguldü, biraz daha fazlasını yapıp satmakla meşguldü. Deprem bir doğa olayı, yüzyıllardır biliniyor onu böyle öldürücü hale getiren biziz, yüzleşmek zor olsa da biziz... Eskiler der ki önce tedbir sonra tekbir ,biz tedbiri geçip sadece tevekküle sığındık, şimdi milyonlarca insanın ölmesini bekliyoruz ahlanıp vahlanarak kimin suçu ?

Öyle üzgün ve doluyum ki anlatamam... Hepsi ama hepsi bizim suçumuz....

Aynen ama ne yapabilirdik ki, başvurduğun otoriteler senin şikayet dilekçeni dikkate alıyorlar mı sanıyorsun? O müteahhitten rüşvet, bu İşadamından rüşvet, sen istediğin kadar bağır, yırtın. Aha Kanal İstanbul, yapılmasını destekleyen çok ama istemeyen çok daha fazla sanıyorum, sadece halk da değil ama "bi yerimizi de yırtsak" yapılacakmış, siyasete girdim ban yicem biliyorum, neyse. Yani her prosedür doğru düzgün işlese, yanında kaçak yapı mı yapılıyor, git hemen şikayet et engellensin, git usülsüz ne varsa şikayet et, engellensin hatta ceza verilsin, ama böyle olmuyor işte. Devlet kendi affediyor, sen istediğin kadar hakkını ara, sonuç bu, ondan sonra bi daha uğraşır mısın, uğraşmazsın. Ancak kendi oturacağın evin sağlamlığına bakabilirsin, yanındaki kaçak ya da hasarlı, ya da uygunsuz bina için, sokağın, çevrenin berbatlığı için birşey yapamazsın. Kimi kime şikayet edeceksin ki.

Bu kadar etkiliyorsa psikolojinizi bence yardım alın.
Hepimiz aynı tehlike içindeyiz 1 Dakika'nın bile garantisi yok.
Yaşanacak şey varsa yaşanır.

Harfiyen katılıyorum sokaklara çıkıp haykırmak istiyorum hakkımı helal etmiyorum hiç birisine herkes kendini garanti altına almak cebini doldurma derdinde. İnsanlar hic bı tedbir alınmadan deprem olcak diye bekliyolar o piskolojiyi yasattiklari içinde hakkımı helal etmiyorum. Böyle bişey olamaz deprem afet Allah'tan inancımız sonsuz kadere inancımız sonsuz ama bakın Allah ilim vermiş biseyleri az da olsa öncesinde bize bildirmek gibi bı rahmette bulunmuş neden degerlendirilmiyor?? Cokmu zordu gerçekten depremden kacilsa diyelim toplanacak saklanacak bı yer bile yok o kadar doluyumki Rabbim esirgesin onca çoluğu çocuğu inşallah rahmetini üzerimizden eksik etmesin. Bilinclenmemiz lazım en azından toplum olarak.

5.1 yazıyor son depremler de bayağı sallandı yalnız 🙄
Allahım korusun hepimizi.bu korku çok fazla yoruyor insanı. Bugün şehir merkezine indim.hep apartmanları gözlemledim. Çok eski ve çatlak apartmanlar vede çok katlı. Allahım sen koru herkesi diye dua ede ede geldim.benim evim 8 aylık bir ev.ama yinede çok çok çok korkuyorum.bazıları yeni olması birşey değiştirmez diyor.tabiki allah ne derse o olucak.ama insan ister istemez çok korkuyo

Back