- 22 Ocak 2019
- 2.924
- 1.695
- 63
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Japonlarla kendimizi hiç kıyaslamayalım ya. Adamların yöneticileri en ufak hatalarında en iyi ihtimalle istifayı basıyorlar, özür diliyorlar. Bizdeyse ülke başımıza çöküyor, Allah'ın takdiri, sabredeceğiz gibi kaderci yaklaşımlarla, halkı sindiriyorlar akılları sıra. Devlet adamı değil, din tüccarları çünkü. Verdiğimiz vergileri israf ederken, ceplerine atarken o din akıllarına hiç gelmiyor ama konu üstlerindeki sorumluluklar ve başarısızlıkları olunca topu Allah'a ve kadere atıyorlar. Çok öfkeliyim bu konuda gerçekten.Japonların inşaat sistemini alıp uygulamak çok mu zor.9 şiddetinde depremde sadece sallanıyor adamlar çay içerek sallantinin bitmesini bekliyor. Kadere tabi inancımız sonsuz ama bile bile felaket geliyorum derken gözümüzün içine bak baka deprem olacak bilmem kaç şiddetinde diyip kılını kipirdatmayanlara hakkım helal değil. 99 depremi görüntülerinde evler arası boşluk var enkaza ulaşmak kolaydı şimdi evler dip dibe bırakın araba girmesini bir kişi giripte enkaza ulaşamaz. Bziim insanlarımız mi vurdumduymaz evet milletçe rahat insanlarız ama buna dur dedirtmemiz gerekiyor. Gerçi toplanilip talep iletilmek istense terörist ilan edilirler oda ayri bir konu.
biliyorum benim icin soylediginizi bunu hergun bende kendime soyluyorumBakin elbette cocuk icin endiselenirsiniz siz annesiniz.ama uyumamak,surekli panik olmak boyle yasanmaz.basligi okudum tek de degilsiniz.cok boyle insan.asamiyorsaniz yardim alin.onlemlerimizi alsak da farkkndayiz hepimiz zaten asil onlemleri devlet almali....herkes durumun farkinda herkes korkuyo ama boyle yasamak size zarar cocugunuza zarar.sizin icin diyorum.yoksa ben korkmuyorum siz korkaklarrr nanikkkdiyw dwgil
Sizin icin soyluyorum.
Çok zor, 99 depreminde şehrimizde 1 bina yıkıldı, ama sarsıntıyı ömrüm boyunca unutamam, daha 9 yaşındaydım. Üzerine okuduğum bölümler, edindiğim bilinç bile bana yetmiyor, her depremde kahroluyorum, elimizden gelmeyenler için.Düzce'deyim maalesef deprem bölgesi2 yıllık sözleşmem var evden çıkamam yani aslında can güvenliği daha önemli ama eşim benim kadar korkmuyor depremden burada olsa bile bina yıkılmaz diyor araba geçerken dahi sallanıyor nasıl yıkılmaz benim aklım almıyor Kendimizi kurtarsak ne çare yakınlarımız vatandaşlarımız da önemli kendimizi kurtarmayla bitse keşke düşün düşün günlerdir deli oldum
Japonlarla kiyas yapmadim. Örnek alalım hangi sistemle inşaat yapıyorlar onu öğrenelim. Ama bunu yapacak kimse yok. İnsan gıpta ediyor ikinci dünya savaşında yerle bir olan japonya dan bahsediyorum. Bir kere fazla sayıda insanın öldüğü deprem oluyir ondan sonra bu sistemi geliştiriyorlar. 20 yıl oldu İstanbul depreminden gram ders alması sözde yoneticiletJaponlarla kendimizi hiç kıyaslamayalım ya. Adamların yöneticileri en ufak hatalarında en iyi ihtimalle istifayı basıyorlar, özür diliyorlar. Bizdeyse ülke başımıza çöküyor, Allah'ın takdiri, sabredeceğiz gibi kaderci yaklaşımlarla, halkı sindiriyorlar akılları sıra. Devlet adamı değil, din tüccarları çünkü. Verdiğimiz vergileri israf ederken, ceplerine atarken o din akıllarına hiç gelmiyor ama konu üstlerindeki sorumluluklar ve başarısızlıkları olunca topu Allah'a ve kadere atıyorlar. Çok öfkeliyim bu konuda gerçekten.
Japonların inşaat sistemini alıp uygulamak çok mu zor demişsiniz ya, ona istinaden yazdım. =) Evet, zor, hatta imkansız. Çünkü adamlarda iş ahlakı var, onur var, eğitim var, insan hayatına önem veriyorlar, alanında uzman kişileri çalıştırıyorlar. Bizdeki yöneticilerde bunların yerine yüzsüzlük ve uzmanlar yerine çıkarlarına göre adam seçmek var. Eğitim zaten yok. Bitirdiler. 20 yılda bir şehir sıfırdan inşa edilirdi ya, bizimkiler hala hikaye anlatıyorlar.Japonlarla kiyas yapmadim. Örnek alalım hangi sistemle inşaat yapıyorlar onu öğrenelim. Ama bunu yapacak kimse yok. İnsan gıpta ediyor ikinci dünya savaşında yerle bir olan japonya dan bahsediyorum. Bir kere fazla sayıda insanın öldüğü deprem oluyir ondan sonra bu sistemi geliştiriyorlar. 20 yıl oldu İstanbul depreminden gram ders alması sözde yoneticilet
Nasıl bir döneme denk geldik aklım almıyor.Japonların inşaat sistemini alıp uygulamak çok mu zor demişsiniz ya, ona istinaden yazdım. =) Evet, zor, hatta imkansız. Çünkü adamlarda iş ahlakı var, onur var, eğitim var, insan hayatına önem veriyorlar, alanında uzman kişileri çalıştırıyorlar. Bizdeki yöneticilerde bunların yerine yüzsüzlük ve uzmanlar yerine çıkarlarına göre adam seçmek var. Eğitim zaten yok. Bitirdiler. 20 yılda bir şehir sıfırdan inşa edilirdi ya, bizimkiler hala hikaye anlatıyorlar.
Canım benimde sürekli deprem tedirginligim var MALATYA dayım.
Ve hayatımds ilk defa ölüm ile çok yakın idim.
İlk defa bu kadar büyük depremi yaşadım.
Şu an bile ranza da üst katta uyuyorum ve hafif sarsıntı bile beni çok ürkütüyor.
Ama şunu düşündüm kendi kendime
Canım Allah'ın izniyle kendine bol bol dua okuduğun sürece ve bol bol daima zikir çektiğin sürece inan kalbin ferahlıcak.
Ve şunu unutuyoruz ki ölüm hepimize gelicek tedirginlik ile yaşamak olmuyor.
Bu deprem bizler için bir uyarı idi Rabb'im den.
Yani bizler Allah'a yonelmemiiz lazım bu toplum iyice günahın içinde zinanın haramın icinde..
Güzelce abdestini al canım 2 rekat Allah rızası iicn namaz kıl ve bol bol salavat çek.
Ve normal 5 vakit namazlarına da dikkat et lütfen.inan ben öldüm dirildim resmen depremde bu binadan kesinkkle sağ cikamicaz dedim işte ölüm anlık görüyor musun kalan ömrü Rabb'imin emrettiği şekilde yaşamaya çalışmaliyiz☺♥
Rabb'ime emanet olun şeytan vesvese vermesine müsade etmeyin lütfen
İstanbul için söylenecek her şey basit kalıyor
Burada olacak bir depremde şanslılar ölenler olacak, kalanları susuzluk, bulaşıcı hastalıklar,yokluk, ulaşılamayan bölgeler bekliyor. Filmlerde bile hayal edilmemiştir öyle bir hal inanın. İstanbul bir kapan gibi şu an kimse iyi şeyler beklemesin....
Ama yazmasam da içimde kalır, biz halk olarak ölmeyi, sürünmeyi seviyoruz .... Bunca yıl bu çarpık yapılaşmanın hesabını sormadık kimseye, 99 depreminde ağır hasarlı mühürlenen binalar var tam E5 üzerinde Küçükçekmece de , Avcılarda yıllarca önünden geçip gittik kapısız bacasız duran o binalarda şimdi insanlar yaşıyor ne oldu da ağır hasarlıdan yaşanabilir hale geldi kimse sordu mu ?
Bağcılar'da , Şirinevlerde, Bahçelievler'de, Haznedar'da, Zeytinburnunda sadece tek bir binek aracın geçebileceği darlıkta sokaklar var, binalar birbirine bitişik, kimse sordu mu bir şey olursa biz buradan nasıl çıkacağız diye ?
Bu şehirde Fatihte, Karagümrük'te, Beyoğlunda ambulansın , itfahiyenin giremediği sokaklar var mezbelelik resmen, tirilyon para Pera'da ki iki yüz senelelik binalar ama can güvenliği ne olacak soran oldu mu ?
İmar barışı ile tonla kaçak kata ruhsat verildi depremde ilk çökecek olan onlar, kimse dedi mi tepemde ki bu kaçak kata neden ruhsat verildi diye soran oldu mu?
Ataköy'ün Bakırköy'ün önündeki sahil doldurulup koca koca gökdelenler dikildi bu dolgu toprak depremde ne olacak diye soran oldu mu ?
Benim çocukluğumda Basınköy, Menekşe, Florya, Yeşilköy birbirine bitişik koskoca ormanlardı Belgrad ormanından büyüktü o alanın her yıl bir kısmı yok edildi, kimse sordu mu bu ormanlara ne oldu ? Olmadı çünkü insanlarımız takım tutar gibi politikacı desteklemekle meşguldü, evinin değerini arttırmakla meşguldü, biraz daha fazlasını yapıp satmakla meşguldü. Deprem bir doğa olayı, yüzyıllardır biliniyor onu böyle öldürücü hale getiren biziz, yüzleşmek zor olsa da biziz... Eskiler der ki önce tedbir sonra tekbir ,biz tedbiri geçip sadece tevekküle sığındık, şimdi milyonlarca insanın ölmesini bekliyoruz ahlanıp vahlanarak kimin suçu ?
Öyle üzgün ve doluyum ki anlatamam... Hepsi ama hepsi bizim suçumuz....
Japonların inşaat sistemini alıp uygulamak çok mu zor.9 şiddetinde depremde sadece sallanıyor adamlar çay içerek sallantinin bitmesini bekliyor. Kadere tabi inancımız sonsuz ama bile bile felaket geliyorum derken gözümüzün içine bak baka deprem olacak bilmem kaç şiddetinde diyip kılını kipirdatmayanlara hakkım helal değil. 99 depremi görüntülerinde evler arası boşluk var enkaza ulaşmak kolaydı şimdi evler dip dibe bırakın araba girmesini bir kişi giripte enkaza ulaşamaz. Bziim insanlarımız mi vurdumduymaz evet milletçe rahat insanlarız ama buna dur dedirtmemiz gerekiyor. Gerçi toplanilip talep iletilmek istense terörist ilan edilirler oda ayri bir konu.
5.1 yazıyor son depremler de bayağı sallandı yalnızManisada deprem olmus yeni
Allahım korusun hepimizi.bu korku çok fazla yoruyor insanı. Bugün şehir merkezine indim.hep apartmanları gözlemledim. Çok eski ve çatlak apartmanlar vede çok katlı. Allahım sen koru herkesi diye dua ede ede geldim.benim evim 8 aylık bir ev.ama yinede çok çok çok korkuyorum.bazıları yeni olması birşey değiştirmez diyor.tabiki allah ne derse o olucak.ama insan ister istemez çok korkuyo5.1 yazıyor son depremler de bayağı sallandı yalnız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?