- 22 Aralık 2021
- 1.740
- 2.337
- Konu Sahibi Damdakiperi
Evet unutuyoruz depremi ancak ara ara özellikle de uzmanlar hatırlattıkça tekrar bir korkudur başlıyor.. İstanbul'dan kopmak zor geliyor ama hadi bir alternatif bulayım diyorum ama yaşmak istediğim birkaç yer de farklı deprem bölgesi. Eşimin ailesi küçük bir şehirde yaşıyor, eşim ara ara oraya tasinalim diyor ancak ben küçük bir şehirde yaşamakta çok zorlanırım, kendimi biliyorum bir süre sonra bunalım başlar bende. Ama işte doluya koysam almıyor, boşa koysam dolmuyor. Hadi diyorum gene büyükşehirdirAnkara'mı olsa diyorum orda yapamazsın hem kimsemiz yok deniliyor, İstanbul'a yakın bir şehir olsa en azından ara ara gider gelirim diyorum, eşim ona da sıcak bakmıyor, nereye gideceğiz diyor. İsteyerek gideceğim tek yer İzmir olur ee orası da deprem bölgesi. Çıkamadım işin içinden ama eşimin memleketine gitmeyi kesinlikle istemiyorum, alisamam biliyorum. Eşim de gidersem sadece oraya giderim diyor yoksa İstanbul'da devam edelim diyor..off çıkamıyorum işin içinden. Sizlerden deprem nedeniyle gidenler oldu mu, gidenler olduysa nerelere gittiniz, nasıl çözümler buldunuz. İstanbul'da devam eden varsa deprem kaygısına karşı nasıl önlem aldınız (örneğin; belki daha sağlam olduğu düşünülen ilçe/semtlere geçme vb.) İstanbul'da müstakil bir eve gecmek istesen çok çok ciddi tutarlar gerekiyor.. Kaldım böyle, arada herşey kader diyorum sonra kendi kendime "sen önlem alma, kader deyip geç, olur mu öyle şey" diyorum.. Çocuğun okulu olmasa deneyip olmazsa geri döneceğim ama yap boz tahtası değil.. okuyanlara şimdiden teşekkürler