- Konu Sahibi whistlebaby
Son düzenleme:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba,
Ben şuan 21 yaşındayım. 9 yaşındayken 17 Ağustos Depremi'ne yakalandım Sakarya'da. Evimiz yıkılmadı, herhangi bir yakınımı kaybetmedim. Fakat o günlerden bilinçaltıma yerleşmiş bir deprem olgusu var. Son Van depreminde Van'a gittim. Orada da herhangi kötü birşey görmedim. Bu Van depreminden sonra İstanbul'da olacak büyük deprem gerçeği iyice su yüzüne çıktı bende. İstanbul'da öğrenci olarak kalıyorum. Ailemden uzaktayım. Uykularıma depremle yatıp depremle kalkar oldum. Evin içinde sürekli senaryolar kuruyorum. Şimdi ben şu odadayım, annem babam arkada ya deprem olsa ev yıkılsa ölürler mi, enkaz altında kalsak birbirimize ulaşır mıyız, ben İstanbul'dayken olsa Sakarya'daki evimiz yıkılır mı ailem bana ulaşabilir mi ben onlar ulaşabilir miyim gibi çeşitli senaryolar kuruyorum kendi kendime. Okulum tatil olduğundan İstanbul'daki evime gitmek bile istemiyorum. 99 yılında deprem yaşamış biri olarak tabiki Van depremiyle İstanbul depremi gerçeğini hatırlamadım ama taze olduğu için de bu kadar kafama takıyor olabilirim. Geçer mi geçmez mi herhangi bir fikrim yok ama kendimi yiyip bitirmekten, psikolojimi daha çok bozmaktan korkuyorum. Sizce psikolojik bir destek almalı mıyım? İşe yarar mı ya da zamanla geçer mi? Önerilerinize çok ihtiyacım var hanımlar.
Merhaba Merve,
Korkularin zaman gectikce kendiliginden de azalabilir, ama Van depremi gibi hatirlaticilar oldugu surece daha da artabilir. Bunu onceden bilmek zor.
Benim onerim, travma sonrasi stresle ya da emdr yontemiyle calisan bir psikologdan destek alman olur. Bu konularda uzman birinin destegiyle birkac seansta sorunu tamamen cozebilirsin. Ama gidecegin psikologun bu konularda calisiyor olmasi onemli.
Sevgiler
Şimdiden teşekkür ederim.