Üstünüze düşeni yapın, bunun iç rahatlığı bu vesveseleri uzaklaştırır.
Eğer çevre konusunda bu bilince sahipseniz, geri dönüşüme önem verin, gereksiz kıyafet almayın
(1 pamuklu sweatshirt için 10 bin litreden fazla su sadece pamuğu için harcanır) ,
Gereksiz deterjan kullanmayın, pet şişe yerine matara kullanın vs vs..
Ve çocuklarınızı çevre bilinci yüksek bireyler olarak yetiştirin.
Su kullanımı için şunu da bırakayım,
Artık herşeyin bir de sanal su değeri var
Küresel ısınma günlerinde, ürünlerin maddi değerinin yanı sıra başka bir değeri daha konuşuluyor: Su değeri! Buna sanal su, iliştirilmiş su, ya da gizli su...www.hurriyet.com.tr
Ne kurtarsak kardır
Ama hayati zehir etmeyin kendinize. Artık bu dünyadayız, ve yoketmeye çalışanların aksine sahip çıkacağız
Eskiden sakin yaşıyorlardı diyorsunuz, sakinliği iyi hoş da.Evet insanlar yüzyıllardır yaşıyor ama nüfus bu kadar çok değildi, teknoloji yoktu, doğal ve sakin bir hayat yaşıyorlardı. Haklısınız bu düşüncelerle yaşanmaz... Ama bu aralar çok darlandım. Belki havadan, belki bu ara evde sürekli çocuklarla olmaktan, belki eşimin bu ara depresyonda olmasından... Hepsinden dolayı belki de. Ama sıkıldım bu kafadan. Nette dünyada güzel şeyler de var diye arattım, sonuç yok. Yani güzel dedikleri şeyler beklentimi karşılamıyor.
Haklısınız. Evet eskiden de cahillikten çok insan ölmüş. Hayat farklı yönlerden daha zormuş.Eskiden sakin yaşıyorlardı diyorsunuz, sakinliği iyi hoş da.
Tıp bunca gelişmemişti, insanlar basit hastalıklardan genç yaşta, çocuk yaşta ölüyorlardi.
Hiç mi yok eskilerden duyduğunuz cocuklarini kaybeden.
Benim annemin büyükbabasi 5 çocuğunu gencecik kaybetmiş, şimdinin basit hastalıklarından.
Yani kıyaslarsak o zamanda hayat şahane degilmis ki..
Böyle düşünmek size zarar...
Tam tersi.Depremle ilgili yaptığım araştırmalarda da bize hep yanlış şeyler öğrettiklerini öğrendim. Okulda falan sıraların altına girin derlerdi nitekim biz de aynısını diyoruz. Oysa hayat üçgeni diye bir şey varmış. İnternet derya deniz hakikaten. İlk yardım kursu, afet eğitimi almayı çok istiyorum. Tek sorun çocuklar çok küçük ve bakıcıyla sorun yaşamak istemiyorum.