Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

evet bende çok beğendim bak beğen yoksa denizk kapar valla kaydirigubbakcemile3 benim kızımın adınıda aldı aynı koycaz isimleri:emir_bebek:

netten baktım biraz ,bazı değişik hoş isimler buldum,ama kız isimleri daha fazla,erkek isimleri genelde bilindik isimler... neyse bulduklarımı yazıyorum,anlamlarıyla birlikte...
kız isimleri :
afra : ayak değmemiş toprak
almila:elma gibi kırmızı yanaklı
almina:al elma
almira:ay tutulması sırasında,ayın çevresinde oluşan kızıllık
efsa:cennet ırmaklarından biri
dila:içten,gönülden seven
dilan:gönül dostu
çisil:ince yağmur
selcen:cennetteki kuş ve çiçek ismi + 1071 Malazgirt Zaferi Alparslan'ın Eşinin ismi
rana:güzel,hoş görünen
Rümeysa:gökyüzündeki en parlak yıldız ve çok önemli bir sahabenin ismi
nida:seslenme
nira:bunun anlamını not almayı unutmuşum pardon :)
mina:liman,iskele + Mekke yakınlarındaki dağ
miraç:yükselme
miray:ay gibi parlayan
ıraz : raziye isminin günümüzde değişime uğraması
fuldem:her zaman geniş,açık

erkek isimleri:
utku
sarp
giray:kırım hanlarınına verilen ünvan
görkem
enes
denizhan:denizlerin hükümdarı :)
doruk
cihan
cihat

kız isimleri daha fazla ama erkek isimleri htcvlkn'ın dediği gibi böyle hükmedici isimler olsa daha güzel olur.Ural Kaan çok hoş mesela.aynı hükümdar isimi gibi gerçekten...
bu isimlerden bakalım beğendikleriniz olacakmı,öpüyorum canlarım...

Canlarım evet benimki de denizci(sivil). Aranıza yeni katıldım. Şimdi yanımda ama yakında gidecek bir iki haftaya. İlk defa ayrı kalıcaz. O yüzden çok soru işareti var kafamda. Arada gidip geliyorum, yazdıklarınızı okuyorum. Gerçekten çok zor bişey. İnsan birkaç saat bile sesini duymayınca sinirleri bozuluyo. Bu günlerle sürecek. Bilmiyorum inanın. Allah hakkımızda hayırlısını versin.
Bu arada bende o pko dan var sanırım. Hep düzensiz, hep geç. Sanki doktor öyle bişey dedi diye hatırlıyrum. htcvlkn yazınca hatırladım. İnşallah önemli bişey değildir.
maviege Allah insanllah sağlıklı bir evlat verir sana hayırlısıyla.
htcvlkn canım sana da geçmiş olsun. Daha doğrusu hasta olan herkese geçmiş olsun.
Bu arada bi arkadaşın çocuğunun ismi Mina. Belki duymamışsınızdır diye yazayım dedim :)))

canım benim,burdaki arkadaşlarımızın çoğu evli,bir ben bekarım sanırım,şimdi birde sen geldin opuyorumnanaktan onlar evli oldukları halde o kadar sıkıntıya katlanıyorlarki,aslına bakarsan biz daha birşey görmedik gibi.evli olan arkadaşlar daha iyi ifade edeceklerdir yaşadıklarını,hoş zaten önceki sayfalarıda okuduğuna göre,bir çok şeyden haberdarsındır,demek istediğim şu,eğer sevgin büyükse ki sanırım öyle,Allah sabrınıda verir merak etme :Saruboceq: ömrümüz beklemelerle ve sürekli sabretmeyle geçecek belki ama değer bence turkbayragi umarım seninde hakkında hayırlısı neyse o olur canım :1hug:

evet canım efsa ve giray gerçekten hoş...
ben minaya takıldım,liman falanmış ya anlamı,birde mina dağı var,rümeysa isminide sahabenin hayatından dolayı çok seviyorum,belki o da olabilir.
erkek isimlerindende hepsi hoş ama dediğim gibi dolu dolu bir isim olmalı erkeğin ismi...

evet bencede ama erkek isimlerinde öle çok alternatif yokki:umursamaz: ne yapçazz bende toprak koyayım bari önceden 4 çocuk düşünüyodum hava,toprak,ateş ve su :hulya:

canım benim,burdaki arkadaşlarımızın çoğu evli,bir ben bekarım sanırım,şimdi birde sen geldin opuyorumnanaktan onlar evli oldukları halde o kadar sıkıntıya katlanıyorlarki,aslına bakarsan biz daha birşey görmedik gibi.evli olan arkadaşlar daha iyi ifade edeceklerdir yaşadıklarını,hoş zaten önceki sayfalarıda okuduğuna göre,bir çok şeyden haberdarsındır,demek istediğim şu,eğer sevgin büyükse ki sanırım öyle,Allah sabrınıda verir merak etme :Saruboceq: ömrümüz beklemelerle ve sürekli sabretmeyle geçecek belki ama değer bence turkbayragi umarım seninde hakkında hayırlısı neyse o olur canım :1hug:

Canım evet hayırlısı. Allah hayırlı olanı versin. Evet evli değilim. Ama dediğin gibi bu hayat anca çok seversen katlanılır. Ama ben de senin gibi düşünüyorum. Allah birşey verirse mutlaka sabrını verecektir. Amin.

günaydın canlarımmm nasılsınız bugün?umarım herşey istediğiniz şekilde oluır ben çok ama çok iyi hissediyorum akşam kocamka konuştum nette gördüm yüzünü 1 ay sonra o yüzden bugün iyiyim inş bugünü bu şekilde bitiririmkaydirigubbakcemile5

günaydın canlarımmm nasılsınız bugün?umarım herşey istediğiniz şekilde oluır ben çok ama çok iyi hissediyorum akşam kocamka konuştum nette gördüm yüzünü 1 ay sonra o yüzden bugün iyiyim inş bugünü bu şekilde bitiririmkaydirigubbakcemile5

gözün aydın canım ne kadar iyi gelmiştir tahmin edebiliyorum .. darısı başımıza inşallahopuyorumnanaktan

AMıN VALLA ıNSANın yanında olmasada yüzünü görmesi sesini duyması çok iyi geliyo allah kimseyi sevdiğinden ayırmasın:Saruboceq:

X