Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

çok sağolun ilginiz ve önerileriniz için :) ben de öyle yapıyorum şimdilik bakalım hayırlısı

Umarım hersey gönlünüzce olur..
Bizler için zorlu bir süreç bu.. Ama geçici de değil.. böyle bir hayatı tercih etmiş oluyoruz...
Sonunda gercekten doğru insan varsa o çileye değiyor... Ama yoksa çoook zor....

Mavidelisimm kuzum nasilsinn, cok az kalmiss, isim dusundunuz mu. Cok opuyorum seni, esin yanindadir artik. Bizi de haberdar et dogumdan sonra e mi.

Mavidelisimm kuzum nasilsinn, cok az kalmiss, isim dusundunuz mu. Cok opuyorum seni, esin yanindadir artik. Bizi de haberdar et dogumdan sonra e mi.

Ederim kuzum etmem mi... denizci aile olunca oğlumuzun adını da deniz koymaya karar verdik.. denizler bizi ayırıyor ama bu deniz hep birleştirecek bizi dedik :)
Doğum 20 nisan gibi görünüyor. Esim de şansa ilk 3 ay yanımdaydı simdi de mart 20 ye kadar gelecek insallah.. onu bekleyen çok iş var zaten çok... gelsin de saglikla ama..
Ben de bol öpüyorum seni sen nasılsın valla başlıkta çıt çıkmaz oldu ya :KK43:

Selam kızlar benimki kısı karada gecirdi yazı da denizde geçirecek gibi..ve az kaldı. Nisan mayis gibi gitmeyi planlıyor...
Sefere gitmesini hem sevmiyorum hem seviyorum :))) tazeleniyoruz.

Kimi kizlarini denizciyke evlendirmek için damat arar bazılarında vermemek için direnir :)))) sen üzülme su akar yolunu bulur. İki gönül bir olmuşsa onunuzde dağ olsa dayanmaz. Özlü sözlerimden sonra ekliyeyim, damat adayı gelsin bir kendini tanıtsın isini gücünü anlatsın güzel bir yemeğe çıkartsın evin hanımlarıni :))) göz boyasin "amann pek iyi çocuk" derse annen babanı da kandırır is halledilir
Arkadaslar mrb yeni uye oldum sirf buraya sikintimi yazip bi cozum yolu sunan olur die. Sevgilim 2. Kaptan evlenmek istiyoruz aileme soyledim ama evlenmemize karsi cikiyorlar denizci die. Sebepleri yasayanlar bilir zaten ben
sadece burda ayni bu durum basina gelmis olan warsa ailesini nasil ikna etti onu ogrenmek istiyorum yardimci olursaniz cok sewinirim zor durumdayim simdiden tesekkurler.

Selam kızlar benimki kısı karada gecirdi yazı da denizde geçirecek gibi..ve az kaldı. Nisan mayis gibi gitmeyi planlıyor...
Sefere gitmesini hem sevmiyorum hem seviyorum :))) tazeleniyoruz.

Merhaba fıstık ne haber ya..
Valla insan cok alışınca da zor oluyor gercekten..şimdiden allah saglikla gidip gelmesini nasip etsin

İyiyiz...kisin calistik calistik tam dinlenip gezip tozucaz dedigimiz anda isler degisince sefer yolu gorundu gibi...kesinlesmis sirket filan yok ama benimki zort diye gemi bulur :KK43: geçtiğimiz yaz karadaydi iyiydi...
Benimkine uzaklaşmak iyi geliyor...bana da... :))) bajakum hhayırlısı belki özel yatta is bulur kaptanlık yapar o zaman ya TC içi gezerler yada güzel marinalara benimde içim rahat eder...
Bir önceki sene gittiği liman Nijerya,Togo, kongo vb... ömrümün yarısı gitti kaçırdılar mi soydular mi yi.düşünmekten
Merhaba fıstık ne haber ya..
Valla insan cok alışınca da zor oluyor gercekten..şimdiden allah saglikla gidip gelmesini nasip etsin

İyiyiz...kisin calistik calistik tam dinlenip gezip tozucaz dedigimiz anda isler degisince sefer yolu gorundu gibi...kesinlesmis sirket filan yok ama benimki zort diye gemi bulur :KK43: geçtiğimiz yaz karadaydi iyiydi...
Benimkine uzaklaşmak iyi geliyor...bana da... :))) bajakum hhayırlısı belki özel yatta is bulur kaptanlık yapar o zaman ya TC içi gezerler yada güzel marinalara benimde içim rahat eder...
Bir önceki sene gittiği liman Nijerya,Togo, kongo vb... ömrümün yarısı gitti kaçırdılar mi soydular mi yi.düşünmekten

Aman kuzum ya bize ayrı dert oluyor o işler zaten.. hadi simdi gemide internet oluyor genelde de rahat oluyoruz ama biz evlenince ilk zamanlar oraya gitti esim. E telefon da çekmiyor bazen falan aman aman.. yine şükür internet koydular..
İnsallah gönlünüzce bir iş bulunur tatlim..
Özel yatta iş bulmak için ne yapıyor? Şirketten bağımsız mi oluyor o olay?

Aman kuzum ya bize ayrı dert oluyor o işler zaten.. hadi simdi gemide internet oluyor genelde de rahat oluyoruz ama biz evlenince ilk zamanlar oraya gitti esim. E telefon da çekmiyor bazen falan aman aman.. yine şükür internet koydular..
İnsallah gönlünüzce bir iş bulunur tatlim..
Özel yatta iş bulmak için ne yapıyor? Şirketten bağımsız mi oluyor o olay?
özel yatta kaptanlık için liman başkanlıgına gidiyor ve yat kaptanı ehliyueti alıyor :) denizcilik fakultelerinden mezun ve belli bir mevkiiye gelmiş gemiadamlarına otomatik olarak sınavsız yat kaptanı ehliyeti veriliyor.
sonra yabancı bayraklı ve ticari özel yatlarda ( motoryat veya yelkenli tekneler) TC ehliyeti gecerli degil. Bize geliyorsunuz IYT (MCI onaylı ) master of yacht limited derslerine katılıyorlar. Sonra ister yurtiçi ister yurtdışı 200grt tona kadar ger teknede kaptanlık yapabiliyorsun.
iş bulmak ister bir şirkete başvur coklu tekneleri olan charter yapan firmalar oluyor yada şahıs teknelerine başvur. zaten uluslararı eğitimleri benim eşim verir.
eğitimler kış veriliyor yazın okul kapalı. o da sefere gidiyor. böyle..
http://www.yenivira.com/pages.asp?id=126

özel yatta kaptanlık için liman başkanlıgına gidiyor ve yat kaptanı ehliyueti alıyor :) denizcilik fakultelerinden mezun ve belli bir mevkiiye gelmiş gemiadamlarına otomatik olarak sınavsız yat kaptanı ehliyeti veriliyor.
sonra yabancı bayraklı ve ticari özel yatlarda ( motoryat veya yelkenli tekneler) TC ehliyeti gecerli degil. Bize geliyorsunuz IYT (MCI onaylı ) master of yacht limited derslerine katılıyorlar. Sonra ister yurtiçi ister yurtdışı 200grt tona kadar ger teknede kaptanlık yapabiliyorsun.
iş bulmak ister bir şirkete başvur coklu tekneleri olan charter yapan firmalar oluyor yada şahıs teknelerine başvur. zaten uluslararı eğitimleri benim eşim verir.
eğitimler kış veriliyor yazın okul kapalı. o da sefere gidiyor. böyle..
http://www.yenivira.com/pages.asp?id=126
Anladım tatlim çok açıklayıcı yazdın çok Sagol :KK66: aklımızda olsun bakalim...
Teşekkür ederim

Şahsen ben çok üzülüyorum mega yatlara veya kaliteli şahıs teknelerinde iki lafı bir araya getiremeyen insanlar çalışırken bizimkiler ellerinde ki yeterlilikle yatları denemiyorlar. İkinci uzuldugum şey ise 3-4 sene öncesine kadar bu profesyonel uluslararasi
geçerliliği olan yat kaptani
ehliyetlerin eğitimi Türkiye de yoktu. Simdi var ve çok az biliniyor. Fransa mısır Kuveyt vb. Tüm dünya ülkelerinden derslere gelen var. Bizim camiidan gelenlerde var ama azlar. Daha 1 hafta önce uzakyol 2.ligi olan çocuk geldi ehliyeti aldı gitti.

Rica ederim. Umarım bir yerlere varırım bu çalışmalarım sonucunda...Pazartesi gününe metin halinde sunacağım hocaya bakalım tepkisi ne olacak bunun için. Bir de düşünürken aklıma şöyle bir soru geldi hani dediniz ya sizde bu işin sürekliliği için ya parayı çok sevecek ya da işine aşık olacak diye. Çoğu çalışanın işine aşık olduğunu düşünmüyorum ben. Para kısmına gelirsek de alt kadro için bu da geçerli değildir herhalde.... O halde neden bu mesleği seçiyor olabilirler? Dahası bir çok zorluğuna rağmen kimsenin bunun için bir araya gelmiyor olmasının sebebi nedir? Düşündüm ki acaba bu denizcilikte (özellikle okulunu okuyanlar için ) öğretilmiş bir davranış mıdır? Kabullendirilmişler midir yani bir şekilde? Ne düşünüyorsunuz? Eşinize de iletebilirseniz çok sevinirim hatta bu sorumu.
ahh keşke foruma daha önce girseydim :KK70: yazını vermişsin... öğretilmiş bir davranış biçimi yok. denizi sevmeden hatta sadece kazandığı için üniversiteye gidip daha sonra başka meslekler okuyan hatta mütehitlik yapan bile var. ama genelde sevmeyen yapmaz bu mesleği. az sevende 1. son rütbe neyse ona kadar çalışır sonra ayrılır karada iş arar bulur sonra bir bakmışsın tekrar denize çıkmış öyle yada böyle karada sıkışan denize koşar:) (maddi manevi her türlü sıkkınlık ) maddi manevi kazançları cok yüksek bir meslek olduğu için karada aynı performansa daha az ücretle çalışmak yetse bile ailevi nedenler ve dünyalık yapmak için bir cok erkek tekrar denize gidebiliyor. bazen farkında olmadan biz eşler de denize çıkmalarına sebeb oluyoruz. çünkü maddi kazanç= eş-çocuk combalak vb.. evin rahat geçimi.
kimisi de karada yapamaz denizi özler. karada daralır. bu tiplerde var.
kadın süvariler ve carkcılarda var. rütbelerini alana kadar çalışanda var- okuyup karada başka işler yapan, karada denizilik ile ilgili bir sürü iş var onlarla uğraşan, evde oturanda var.
gemi bir hapishane değildir. benzetilemezde. alt kadro da iyi para kazanır. severek işini yapoan bir cok gemici, yağcı, aşçı, reis tanıyorum. denizi bir kere gördün mü elin alıştımı bırakamazsın. büyülü :KK70:
karada da güzel dostluklar kazanırlar, oynayıp gülerler ama bizler gibi değil. biz herşeyi saati zamanında birşeyleri yapar seyrederken onlar geriden gelirler. bazne üzülürler bazen üzülmezler :KK70:
ama şunu yazmalıyım okulda ve sonrasında öğretilmilş bir davranış olarak isimlendirmeyeyim ama gemi düzeni öğretilir. hiyerarşi gibi düşün. deniz terbiyesi.
oofff offf daha coookkkk yazacak şey var :KK70: denizcilerin bir çoğunun karada önü acıktır, kafası cok çalışır, yetenekli becerikli çalışkan güzel insanlardır.
yıpranma payları kaldırıldı ama yeniler için. kazanılmış hak geri alınmaz.
ayrıca sizilerin hatta bıradaki belki bir cok denizci eşinin bilmediği şey ise bu yıpranma payları için itirazlar mevcut.
ve gene en ilgincini diyeyim. her üniversitede olmayan bir abi kardeşlik vardır. ist. üni. denizcilik fakültesinde (eski adıyla yüksek denizcilik ) abin seni ve haklarını savunur. sen abini sayar seversin. abin sus dedi mi susarsın :) peki abi dersin, kardeş senden yardım istedi mi derdini dinler elinden geldiğince yardıma koşar...inanılmazdır.
bu kardeşlik gemide de vardır. örnek : 1.kaptan 2000 mezunudur, 2. kaptan 1998 mezunudur. 2. kaptan süvari olduğu için 1. kaptana saygıda kusur etmez ama 1. kaptanda 2.ciyi yermez. fikrine saygı duyar. kimse kimsyeseye büyüklük taslamaz gerekte kalmaz herkes yerini bilir :KK70:

Ederim kuzum etmem mi... denizci aile olunca oğlumuzun adını da deniz koymaya karar verdik.. denizler bizi ayırıyor ama bu deniz hep birleştirecek bizi dedik :)
Doğum 20 nisan gibi görünüyor. Esim de şansa ilk 3 ay yanımdaydı simdi de mart 20 ye kadar gelecek insallah.. onu bekleyen çok iş var zaten çok... gelsin de saglikla ama..
Ben de bol öpüyorum seni sen nasılsın valla başlıkta çıt çıkmaz oldu ya :KK43:

mavidelisi doğuma çok az kalmışşşşş :)))
Nasılsın bebiş nasıl?
Cinsiyet erkek ve ismide Deniz olacakmış yaa ne güzel :)
Benim kızıma adaş geliyor sağlıkla gelsin inşallah minik prensin :)

Güzel haberlerini bekliyoruz canım :)

X