Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

Arkadaşım bizimkiler gideli 27 gün oldu :)yani senin eşin ev benim erkek arkadaşım. Çok özlüyor insan sevdiğini:KK5: Bebişin 40 çıkmıştır sanırım.Burak her gemiye çıkışında insanlardan uzaklaşıyorum sanki bende.En yakın arkadaşlarım bile anlamıyor gibi geliyor..Keşke bizde İstanbulda yaşıyor olsaydık orda en azından beni anlayan sizler varsınız gibi hissediyorum çoğu zaman.Bir de bizimki her gemiye çıkışında bir kıskançlık furyası yaşıyoruz alttan almak anlayışlı davranmak çok zor geliyor bazen..Biz evlenirsekte hep böyle mi olacak diyorum bi sürü soru işareti oluyor kafamda :KK43: Tüm denizciler böyle kıskanç mı yoksa bizimkine mi özgü acaba:KK14::26:

Benim eşim gideli bugün 24 gün oldu, 8 mayısta gitti gemiye. Seninki benimkinden önce gitmiş sanırım :)
Özlemez olurmu insan hemde deli gibi özlüyorsun:KK16:
Bebeğimin 40ı çıktı bugün 47 günlük oldu bile :nazar:

Erkek arkadaşın gidince o tuhaf hislere kapılman normal ama bu hisler bir süre sonra geçiyordur inşallah. Yoksa sürekli bir duygusal yorgunluk insanı mahveder... Bizi en iyi biz anları denizci eşi sevgilisi vs olmayanlar tuhaf görürler bizi. Sen etrafın ne dediğine bakma dertleşmek konuşmak istersen buraya yaz bizler dinleriz seni :KK34:
Kıskançlık meselesi ise seninkine özgü sanırım bizde hiç böyle birşey olmadı :KK1:

Benim eşim gideli bugün 24 gün oldu, 8 mayısta gitti gemiye. Seninki benimkinden önce gitmiş sanırım :)
Özlemez olurmu insan hemde deli gibi özlüyorsun:KK16:
Bebeğimin 40ı çıktı bugün 47 günlük oldu bile :nazar:

Erkek arkadaşın gidince o tuhaf hislere kapılman normal ama bu hisler bir süre sonra geçiyordur inşallah. Yoksa sürekli bir duygusal yorgunluk insanı mahveder... Bizi en iyi biz anları denizci eşi sevgilisi vs olmayanlar tuhaf görürler bizi. Sen etrafın ne dediğine bakma dertleşmek konuşmak istersen buraya yaz bizler dinleriz seni :KK34:
Kıskançlık meselesi ise seninkine özgü sanırım bizde hiç böyle birşey olmadı :KK1:

Bir süre sonra geçecek bu saçma his biliyorum, Allahtan çalışıyorum da deli gibi yorulup eve gelip bayılıyorum resmen :) Bu bizim 3. seferimiz , zamanla alışırım sanıyordum bu sefer daha kolay geçer diye bile düşünmüştüm kendimce ama hep aynı oluyor yahuuu:KK36:
Ya sanırsın bütün Antalya benim peşimde öyle kıskanıyor yaniii :KK37: sanırım biraz benim mesleğiminde suçu var bu konuda .Hostesim ben bi sürü yerlere gidip kalıyoruz felan onunda aklı hep bende kalıyor..Birimiz denizci birimiz havacı nasıl olcak hiç bilmiyorum:18:
Eşin tersanaye girince biraz rahatlarsınız sanırım.Oda ne kadar özlemiştir şimdi bebişi :nazar: Hem kendinizi hem onları düşünmek ,Rabbim bize nasıl bir sabır verdiyse artık :KK53:

selam kızlar ben de yoğunluktan ve biraz da bunalımdan giremedim.. valla benimki mayıs başında gelmiş olacaktı... haziran ortasına kadar uzadı.. hep "neyse ki altı ay falan gitmiyo benimki" derken 6 ayı buluyoruz ve ne yalan söyleyeyim rezil haldeyim:KK43: aynı bu şiirde yazdığı gibi, geçen bir muhabbet olup da eşim bana takılırken (mesajla), ben süpriz yaptı da geldi sandım kapıya falan koştum resmen... sonra oturup aptallığıma ağladım saatlerce... adam da bi takıldığına bin pişman oldu :KK50: sonumuz hayrolsun alla hepimize sabırlar versin..

Bende bu şiirlerden bir sürü var :KK14:
Neyse az kalmış en azından eşinin gelmesine bak zaman ne çabuk geçmiş bile sizin için.Bizde daha başındayız işte Eylül e kadar şafak sayıcaz :KK43: Sağ sağlim gelsinlerde hayırlısıyla biz öle de böylede alışıyoruz sanırım beklemeye :)
Sabrın sonu her zaman selamettir, dualarım hep onlarla,
Kendi kendime sevindim şimdi senin adına ne güzel iki hafta kadar sonra kapın çalacak ve sen mutluluktan havalara uçacaksın :KK76:

Bende bu şiirlerden bir sürü var :KK14:
Neyse az kalmış en azından eşinin gelmesine bak zaman ne çabuk geçmiş bile sizin için.Bizde daha başındayız işte Eylül e kadar şafak sayıcaz :KK43: Sağ sağlim gelsinlerde hayırlısıyla biz öle de böylede alışıyoruz sanırım beklemeye :)
Sabrın sonu her zaman selamettir, dualarım hep onlarla,
Kendi kendime sevindim şimdi senin adına ne güzel iki hafta kadar sonra kapın çalacak ve sen mutluluktan havalara uçacaksın :KK76:

Öyle diyorsun da şirketimiz sağolsun hala geçmedi iki hafta sürekli ızatıyorlar, sürekli on onbeş gün sonra diyorlar..
Elbette hep, sağlıklı gelsin hayırlısıyla kavuialım fiyorum ama sabrımız da çok zorlanmoyor mu yaaaa :KK43:(((

Öyle diyorsun da şirketimiz sağolsun hala geçmedi iki hafta sürekli ızatıyorlar, sürekli on onbeş gün sonra diyorlar..
Elbette hep, sağlıklı gelsin hayırlısıyla kavuialım fiyorum ama sabrımız da çok zorlanmoyor mu yaaaa :KK43:(((

Sabrımız elbetteki sonuna dek zorlanıyor :KK47: Ama bizlere allah nasıl bir sabır verdiyse artık katlanıp duruyoruz işte nappacaann mecburrrr :KK53: sen yinede içini ferah tut arkadaşım..Hangi şirkette eşin ?

Yaşadıklarınız o kadar zor ki ama çokta saygı duyulacak bişey sizler gibi olmak. Allah hepinize sabır versin. Benim sevdiğim kişide denizci ama biz olamadık keşke beni sevseydi de bende onun yolunu bekleseydim. :KK43:

Bir süre sonra geçecek bu saçma his biliyorum, Allahtan çalışıyorum da deli gibi yorulup eve gelip bayılıyorum resmen :) Bu bizim 3. seferimiz , zamanla alışırım sanıyordum bu sefer daha kolay geçer diye bile düşünmüştüm kendimce ama hep aynı oluyor yahuuu:KK36:
Ya sanırsın bütün Antalya benim peşimde öyle kıskanıyor yaniii :KK37: sanırım biraz benim mesleğiminde suçu var bu konuda .Hostesim ben bi sürü yerlere gidip kalıyoruz felan onunda aklı hep bende kalıyor..Birimiz denizci birimiz havacı nasıl olcak hiç bilmiyorum:18:
Eşin tersanaye girince biraz rahatlarsınız sanırım.Oda ne kadar özlemiştir şimdi bebişi :nazar: Hem kendinizi hem onları düşünmek ,Rabbim bize nasıl bir sabır verdiyse artık :KK53:

Dediğin gibi mesleğinin getirdiği durumlardanda kıskanıyor olabilir canım. Artık biriniz denizde biriniz havada nasıl olacak yaw :KK52:
Bizimde tersane işi erteleniyor yani gemi şuan avruğada yük buluyorlar ya habire erteleniyor ee tabi para daha tatlı geliyor şirkete :KK52:
Son olara şuan letonyaya gidiyorlar yarın orda olacaklar ordan yükleyip yalova ya geleceklermiş ordanda tuzlaya tersaneye ama tabi yine ertelenmezse :KK47:

Ahh bu ertelemeler yokmu canım insanı deli ediyor yaa:KK47:
Umarım dahada ertelenmeden gelir eşin :KK16:

kızlar kızlarrr artık gelmiyosunuz buralara :KK3::KK3:

sanırım ben beklemek zorunda kalmıycammmm sevgilim denize gitmeyecek inşallah :KK16::KK16:

hepinize bol sabırlar diliyorum allah kavuştursun :nazar:

Sabrımız elbetteki sonuna dek zorlanıyor :KK47: Ama bizlere allah nasıl bir sabır verdiyse artık katlanıp duruyoruz işte nappacaann mecburrrr :KK53: sen yinede içini ferah tut arkadaşım..Hangi şirkette eşin ?

mayıs başında gelecek adam yok hala ortada :KK43: ben bunalım tadındayım maşallah.. eşim beşiktaş ta canım

Arkadaşlar lütfen yardım edin, gemideki uydu telefonundan cep telefonunu aramanın ücreti ne kadar. Erkek arkadaşım pahalı olduğunu ve gemiden beni arayamayacağını söyledi. ne kadar pahalı olabilir ki... Sonuçta burada eşiyle uydudan konuşan arkadaşlar var. Bilmiyorsanız da eşlerinize sorup öğrenebilir misiniz?

Arkadaşlar lütfen yardım edin, gemideki uydu telefonundan cep telefonunu aramanın ücreti ne kadar. Erkek arkadaşım pahalı olduğunu ve gemiden beni arayamayacağını söyledi. ne kadar pahalı olabilir ki... Sonuçta burada eşiyle uydudan konuşan arkadaşlar var. Bilmiyorsanız da eşlerinize sorup öğrenebilir misiniz?

Canım gemiden uydu aracılığı ile arama yapmak için telefon kartları oluyor gemide şifreli. Örneğin benim eşimin gemisinde 25 dk.lık kartın ücreti 20 dolar.
Yani 20 dolara o kartı satın alıyorlar bu aybaşında maaşlarından kesiliyor. O kartı alınca nereyi ararsan ara 25 dk konuşabiliyorsun.
Her gemide ücret aynı değildir ama üç aşağı beş yukarı fiyatlar böyledir.

Erkek arkadaşın ne iş yapıyor gemide? Yani 20-30 doların hesabını yapmaması gerekiyor bence...

Görevi İkinci makinist, sorunun para olmadığını anlamıştım zaten. Benimle konuşmak istemiyor... peki bu uydu telefonu gemide nerede bulunur, rahatça konuşma yapabilecekleri bir ortam var mı?

Son düzenleme:
Görevi İkinci makinist, sorunun para olmadığını anlamıştım zaten. Benimle konuşmak istemiyor... peki bu uydu telefonu gemide nerede bulunur, rahatça konuşma yapabilecekleri bir ortam var mı?

Uydu telefonu köprüüstünde oluyor. Gemide köprüüstünde muhakkak en az bir zabit bulunur.
Dolayısıyla telefonla konuşacağı zaman yalnız olamaz ama köprüüstüde küçücük bir yer değil görüşmesini rahatça yapabilir yani yine.

şimdi ben süvari yani 1. kaptan eşiyim. uydu telefonundan görüşme olanagınız cookk az. seninle konuşmak neden istemesin ama zor. uydu telefonunu normnal bir telefondan arayamazsın. kendine özel bir uydu hattı alman lazım.türsat veya yurt dışından baglantı kurup alman gerekiyor. kredi kartından bunu ödeyebiliyorsun. ama pahalı. o seni arayabilir ama gemiye yada donata fatura gider bu da sıkıntıya yol acabiliyor.
karaya veya seni arayabilecegi bir yere geldiginde yada süvari iyiyse başmühendis filan ayar cekip seni arayabilirler...
uydu teli köprü üstünde bulunur 2. mühendisler k.üstüne pek cıkmazlar...

sen adama kızma elinden gelse her gun arar emin ol... :KK70:

2007 den beri eşim beni uydu telefonundan 2 veya 3 kez aradı ... düşünnn yaneeeeee...

efeada ve champagneshimmer yardımlarınız için çok teşekkürler, ancak internette araştırdım efeadanın dediği gibi uydu telefonu için, telefon kartları var onlarla kolaylıkla aranabiliyor ve dakikası 1 ile 4 dolar arasında oluyormuş. Ancak uydu cep telefonu diye bir telefon var o daha maliyetli. Ancak gemilerde uydu telefonu kullanılıyor genelde. Bence sorun maliyet değil, bilemiyorum belki champagneshimmer senin dediğin gibi çekindiği bir şey vardır...

Son düzenleme:
efeada ve champagneshimmer yardımlarınız için çok teşekkürler, ancak internette araştırdım efeadanın dediği gibi uydu telefonu için, telefon kartları var onlarla kolaylıkla aranabiliyor ve dakikası 1 ile 4 dolar arasında oluyormuş. Ancak uydu cep telefonu diye bir telefon var o daha maliyetli. Ancak gemilerde uydu telefonu kullanılıyor genelde. Bence sorun maliyet değil, bilemiyorum belki champagneshimmer senin dediğin gibi çekindiği bir şey vardır...

tamam o zaman daha net yazayım...seni uydu telefonundan öyle kolay kolay arayamaz. bekleme.

Selam canim bize cvp veren yok ama sana yazayim azeri kabul etmeyen ama es kabul eden nemtas. arkas .besiktas. idc.densa.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kizlar esli gemiye kabulneden firma isimleri lazim bana cok acil lutfen gidenler bilir uardima ihtiyacim var 😭

Kizlar esli kabul eden firmalar lazim bana lutfen bilen varmi

kimyasal haric nerdeyse hepsi...
duyduguma göre en rahat arkas... birde sefer bölgelerine göre misafir kabul etmeyenler varmışşş...aden veya afrika calışan gemiye zaten gitme..evinde otur.

birde gitmeni kolaylaştırmak için 1.5 aylık gemici egitimlerine girip, ehliyetini alırsan iyi olur. tabii gemici ehliyetini yanında temel stcw, vhf, ileri stcw vb..gibi sertifikaları da alman gerekiyor. gemici olarak seni personel gösterirlerse her gemiye (kimyasal haric) daha kolay gidersin. liman cüzdanı cıkartacaksın vsvs.vs.vs. işi uzun ama olmayacak şey degil..

Son düzenleme:
X