Deneyimli arkadaşlar yol gösterin lütfen. .

fgnsml

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
695
498
Selam kızlar. Evleneli bir sene olacak. Yaklaşık 8 aydır da bebek için korunmuyoruz. Artık endişe etmeye başladım. Hem de artık başka bişey düşünmeden şimdi haftaya muhtemelen yine adet olucam. Çünkü hamileliği dair yine birsey hissetmiyorum. Artık doktora gitme zamanı geldi bizim için. Fakat ne zaman gitmeliyim nereye gitmeliyim gidince beni ilk ne bekleyecek neye hazırlıklı olmalıyım hiç bilmiyorum. Araştırmacı yaptım aslında biraz ama genel olarak konular hastaneye gidildikten sonra açılmış. O yüzden hem biraz kendime güvenim gelsin daha emin gideyim hem de artık endişelerimi paylasamiyorum kimseyle hafiflemek istiyorum. Mesela şimdi atıyorum adetin bilmemkacinci günü mu gidilir ilk defa doktora yoksa biter bitmez direkt mi gideyim. Şimdiden çok teşekkür ediyorum hepinize arkadaşlar. Umuyorum her birimiz sağlıkla sıhhatle hayirlsiyla alırız bebeklerimızı kucagimiza allah o duyguyu isteyen herkese tattirsin güzel haberleri de burada paylasabilelim bir gün inşallah

Durum buyken her geçen gün yeni birsey öğrenmek zorunda kalıyorum.. Bu sayfayı bir nevi takvim gibi günlük gibi kullanacağım. Tabi sizlerin destekleri motivasyonlari dert ortaklığı da benim için gerekli.. Şimdiden teşekkürler. .

Son düzenleme:
Canim merhaba, bende cok bilgili degilim ama evlenmeden oncede evlendikten sonrada ben her sene hormon smear ve vajin muayenemi yaptiriyorum. Cocuk istedigimiz zaman ilk kontrole adet bittikten hemen sonra gittim. Genel olarak kan tahlili hormon testleri ve vajinel muayenem yapildi. Kist vs. birsey cikmadi sukur kan degerlerimdede bir sorun olmadi sadece troidlerim yavas calisiyordu benim tekrar degerler ust sinira yaklasmis. Ilac dozum arttirildi. Yani diyebilecegim tabi arkadaslar da yonlendirir tabi ama ilk adet bitiminden hemen sonra gittim. Ama troid degerlerine ve prolaktin degerlerine mutlaka baktir canim. Bunlar onemli.

Peki bir günde bitiyor mu bunlar 2. 3. Güne sarkabiliyor mu izin almam da sıkıntılı

İlk önce adetliyken gitme... Alttan ultrasonla baksın doktor... Yumurtalıklarında kist miyom polip enfeksiyon vb var mı baksın.. Ayrıca smear testi de yapsın... Adetinin üçüncü günü de hormon tahlili yaptır... Eşin de spermiyogram testi yaptırsın... Herşey normalse akışına bırak birkaç ay... Yine olmazsa doktor muhtemelen rahim filmi isteyecektir...

Canim ben 1 gunde hallettim. Yani 3-4 tup kan alindi. Idrar testi yapildi. Vajinel muayem yapildi. Ertesi gun sonucu aldim. O zaman calismiyordum halletmistim rahat rahat haklisin calisinca izin cok zor oluyor.

aynı gün tahlil işin bitsin istiyosan adetin 3. veya 4. günü dr a gitmelisin, hormon tahlilleri adetliyken yapılıyor, ayrıca adetliyken vajinal ultrasonada bakılıyor, ayrıca eşinde sperm tahlili yaptırması gerek bunun için üroloji druna gidebilir o yönlendirecektir, eşinde problem yoksa sende yumurtlatma işlemi yapılır, tabi bu işlem için 2_3 günde bir dr a gideceksin, o şu zaman gel der, yumurtalarının büyüyüp büyümediği kontrol ediliyor, yani tedaviye başlıycaksan 1 günde bitecek iş değil. maddi durumun uygunsa dr un özel muayenahanesine gidersin dr la konuş iş çıkışı kontrole git. ben öyle yapıyorum, ben çalışmıyorum ama başka bi şehirdeki doktora gittiğim için eşimin işten çıkışını beklemem gerekiyor, doktoru arıyorum şu saatte gelcem diye bekliyor beni kontrolüm oluyor, öncelikle tahlillerinizi hastanede yaptırın, sonuçları alıp özel bi dr a gidin derim ben

Çok teşekkür ediyorum o zaman adetin biter bitmez eşimle gidiyoruz. Acaba hiç devlet hastanesine hiç gitmesek mi. Özelde maddi olarak sıkıntıya sokacak rakamlar mi oynuyor ki en azından iyi bir dr araştırır bişey varsa da onunla devam ederiz hem dediginiz gibi şefle müdürle izin alican diye sürekli yüz göz olmam akşam is çıkışları giderim. Niye bilmiyorum biz kimseye soyleyemiyoruz denedigimizj daha erken diyoruz istemiyoruz diyoruz. Annelerin bile haberi yok

Bos ver kimseye deme sıkıştırip dururlar. Ikide vir sorarlar ne oldu varmi bişey diye insan daha çok strese giriyor. Stres de etkiliyor biliyorsun.

Ben de gittim doktora. Ilk olarak adetim biter bitmez gitmiştim. Vajinal ultrasondan bakıldı. Sonra smear testi için parça alındı.
Daha sonraki ay adetin 3. Günü gittim hormon testi yapıldı. Tahliller temiz çıkinca yumurta takibi yapıldı. Yumurtalarimin tembel olduğu söylendi bir dahaki ay klomenle yumurta takibi yapilacakti gitmedim incir kürü yaptim. (Incir kürünün yumurtaları geliştirdiğini öğrendim ilaçtan önce denemek istedim) hamile kaldım.

Biraz sıkıntılı bir süreç yumurta takibi. Iki gunde bir doktora gitmek insani manen de yoruyor. Insallah tez hamile kalırsın bu sıkıntıları cekmezSin

Amin inşallah isteyen herkese tez vakitte versin allah.. içten içe nasıl korkuyorum anlatamam.

Kizlar selamlar tekrardan simdi adetimin 4. Gunundeyim ve persembe gunune randevu aldim yani biter bitmez gidiyorum doktora isten de izin aldim ogleden sonrasi icin ay cok heyecanlandim acaba ne olacak ya bide kac para tutar acaba ozelden aldim randevuyu

Merhabalar benden başka kimse yazmıyor ama ben yine de buraya yazmak istiyorum, belki ben gibi birine yardımım d okunabilir diye bugündür randevu gittim. Önce kısa bir bilgilendirme yaptı 1 sene beklemek normal diye filan , yine adetim filan hakkında bilgi istedi. Sonra smear testi için örnek alırken yogun bir akıntı var dedi enfeksiyon belirtisimis onunla ilgili de hap verdi eşime de dedi bir sefere mahsus 2 defa sabah 2 defa akşam alacakmis bir ilaçtan. İsimlerinde yazarım birazdan ilaçların. Sonra kamera gibi birseyler rahmime baktı rahmin iyi dedi. Başka kan verdim ve idrar. Bunların tahlil sonuçlarını gelecek ay adetimin 3. Günü gittiğimde alıp gideceğiz ve yine o zamana kadar eşimin de spermiyogramini yaptırması ni istedi adetimin 3. Günü de heralde hormonlar bakacak. Biraz kilo vermemi istedi o zamana kadar. Bide vücudunda Tüylenme var mı dedi var biraz dedim polistik over olabilir gibi bişey dedi orayı pek anlaMamasım bak. Ne demek acaba polikistik over . Neyse ilaçlarimada bakar yazarım şimdi ..

Neo penotran isminde fitil vermiş 7 gece yatmadan kullanacakmisim. Bu enfeksiyon ile ilgiliymiş. Devit 3 diye damla vermiş ekmeğinin üstüne filan damlatabilirsin demişti günde 1 defa 20 damla. Monodoks kapsül var günde 2 defa buna ramazanda sonra başlarım çünkü bu antibiyotik ve 12 saatte bir düzenli içilmesi gerekir. Folik adında olmazsa olmaz folik asit tabiki günde bir defa. Birde ornisid Fort günde 2 defa bu da. Ve buda enfeksiyon için. Birsürü enfeksiyon için ilacın oldu başkada bişeyi yok heralde şimdilik çok şükür inşallah da olmaz..

Biz 12 yıldır çocuk için uğraşıyoruz tüp bebek konusun da herkese yardımcı oluruz aklınız da bulunsun 3 doktor gezme den önemli konular da ani karar vermeyin.

Biz 12 yıldır çocuk için uğraşıyoruz tüp bebek konusun da herkese yardımcı oluruz aklınız da bulunsun 3 doktor gezme den önemli konular da ani karar vermeyin.
Kesinlikle hak veriyorum bir dr yüzünden nelerle ugrasmak zorunda kalanlar olmuş burdada okuyoruz işte. .

Bir de bir ve daha fazla tüp bebek denemesi olan arkadaşlar sorunu 3 deneme den sonra hastane ortamı çok iyi olan bir doktor eşliğin de devam etsinler ufak tüp bebek merkezlerin de devam etmemelerini tavsiye ediyorum .

Merhaba ,, günler geçti bizim gelişmeler pek iyi yönde gitmiyor. EşiM sperm testi yaptırdı. Normal morfolojisi dusuk çıktı;4. Bununla ilgili çok az da olsa araştırma yaptım moralim inanılmaz bozuldu. Herkese bu rakamla tüp bebekdemis Dr. Bizimki daha görmedi tabi adetimin 3. Günü görecek. O da aynı şeyi diyebilir benimde tahlil sonuçları tabi muamma .. ugrastiracak bizi de bu iş şu an çok endişeli ve huznluyum...

Size tavsiyem Memorial hastanesine gitmeniz.

Selamlar .. yarın ogleden sonra randevum var yarın adetimin 3. Günü. Yarın sonuclarimizi görecek Dr umarım hayırlısı olur oyalamaz inşallah bizi çok endişeliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…