Deneyimli anneler, sezeryan doğum yapanlar bi bakar mısınız?

buket_asude

zeynep ecrinin annesiii:)
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2009
1.222
580
323
40
selam arkadaşlar..
dert değil çoook şükürde korku benimki..
3. çocuğuma hamileyim.. kızım 5.5 oğlum 1.5 yaşında.. kasımın 15 inden sonrada doğum büyük ihtimal...
iki doğumumda sezeryan.. ilkinde 41 haftanın sonunda başlamayan sancım bebeğin düzensiz kalp atışları sebebiyle sezeryana girdim ikinci malum zaten zorunlu sezeryan..

ikincide sancı başlayınca 38. haftada acil sezeryana girdim.. ilkinde spinal başlayan ameliyat ilk iki bıçağı hissetmem sebebiyle genele döndü ama belden aşağım uyuşuk olduğu için çok ağırm sızım olmadı.. ikincide genel oldu ve sonrası çook ağrılıydı..

üçüncü gebeliğim beklemediğim bir anda adet bile görmeden hemde korunurken oldu.. hala şaşkınım hala garip.. ikinci için resmen tedavi görmüş içmediğim ilaç, kullanmadığım kocakarı yöntemi kalmamıştı ki eşimede doktor çocuğun olması çok zor demişti. oldu şükürler olsun ikiz başlayan gebeliğim 7. haftada teke düştü.. sonra oğlumun doğum gününden bir hafta önce 8 haftalık gebe olduğumu öğrendim ..

şimdi derdim derken bile gülüyorum sıkıntım diyeyim.. 3. sezeryanını olan varmı.. zor olacak diyorlar..
genel mi spinal mi olmalıyım yaşadıklarımdan sonra ikisindende çoook korkuyorum..
oğlum küçük doğum ve sonrası süreçte nasıl bi yol izlemeliyim.. iki gece benden ayrı kalacak.. ve hala meme emiyor.. herkes karşı çıksada doktorum ve ben devam kararı aldık doğumdan sonrada tandem emzirme olacak tabi allah izin verirse..

şimdi deneyimlerinize ihtiyacım var.. çook korkuyorum hem doğumdan hem sonrasından.. üç çocuk.. ben ameliyat..
annem yanımda binlerce şükür.. eşim her daim destek.. ALLAH eksikliklerini göstermesin.. kayınvalidemin eltimle beraber oturuyor onun oğluna bakıyor ondan çoook şey bekleyemem.. hoş birazda rahat bana çook faydası olmaz kendiside diyor zaten... sana iş çıkarırım diye.. vel hasıl kelam..
korkuyorum..

Eşiniz 2 çocuğa, anneniz size ve bebeğe bakarsa en kısa sürede atlatırsınız. Çıkacak sorunlar sizin lohusalık dönemi hormonlarınız, 2 çocuğunuzun kıskanmaları ve bebeğinizin emzirmeye alışma dönemi olacak, korkmayın

eşim bakar şüphem yok hemde zevkle.. kızım kıskanmaz inşallah kardeşini hiç kıskanmadı bunu nasıl olur aslında tahmin edemiyorum.. ben çook kaprisli olmak istiyorum aslında hamileliklerimde hiç kaprisim nazım olmadı.. lohusalıklarımdada.. ama bundada öyle bi şansım yok sanırım.. inşallah dediğiniz gibi olur ..

Çocuklarda kıskançlık olmaması imkansız diyebilirim, sadece size belli etmemiş :) Maşallah kızınıza olgunmuş ne güzel karşılamış. 1. ya da 2. hamileliğiniz olsa kapris şansınız olabilirdi ama biraz sağlam olmak zorundasınız :) Başka çocuk düşünüyor musunuz?

Bende spinal ile başlayan doğumumda sanırım fazla panik olduğum için sonradan uyutulduğumu farkettim :) ama ben spinalde çok baş ağrısı çektim. Epidural sezeryan deneseniz.

olmuştur değilmi.. evet iyi sakladı... sahiplendi ilgilendi.. bizde elimizden geldiğince sevgimizi yansıttık çook şükür zarar görmedi.. evet şansım yok.. biliyorum... yok başka çocuk düşünmek dahi istemiyorum şuan .. rabbim isteyenlere hiç olmayanlara nasip etsin.. benimkilerede sağlık versin inşallah

Korkacak ne var? Yebi öğrendim artık sezaryen 5 e kadar çıkmış. Bunu 4. Sezaryenini olmak üzere ve çok rahat mutlu görünen 45 yaşında çok şeker bir hanımdan öğrendim hem de:)) içini ferah tut. Çocuklar içinde bulundukları duruma ayak uydurmayı çok iyi bilirler. Sen sakin ol yeterki. İlki üzerinde sorumluluk hissedecek ve yardımcı olmaya çalışacak, annenin yardımcısı olarak görecek kendini eğer sen öyle görmesini istersen, ikincisi de gözümü açtım kardeşimi gördüm olacak zaten, alışık olarak büyüyecek inşallah. İlk zamanlar belki biraz sıkıntıolur ama çok çabuk geçeceğinden emin ol. Ne güzel ailene yeni biri daha katılıyor, cıvıl cıvıl olacak evinin içi. O çocukların büyüdüğünde arkadaş gibi olup kimseye ihtiyaç duymadan birbirleriyle hem oynayıp hem de birbirlerini kollayıp koruduklarını hayal etsene:) çok isterdim 3 çocuğum olsun. Allahım kolaylıklar versin.

Cnm spinal olmada gerisi kolay.. Kisiden kisiye degisir ama o asiri basagrisi akillara zarar.. Kuzenimde sahit oldum diye bende ikiside genel anestezi ile sezeryan oldum..
Burda gecen ay vardi bi konu o da spinal yaptirmis ve basagrisina dayananiyordu..

Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin .. Halledersin sen annesin

Bende spinal ile başlayan doğumumda sanırım fazla panik olduğum için sonradan uyutulduğumu farkettim :) ama ben spinalde çok baş ağrısı çektim. Epidural sezeryan deneseniz.
aslında ben ikisinin aynı olduğunu sanıyordum ki dün öyle olmadığını anladım.. doktorumla konuşcam 27 sinde bakalım ne önerecek .. epidural daha rahat diyorlar.. bakalım inşallah doğru karar veririm.. çok panik yapmaktan korkuyorum.. çünkü ikincide uyutulmadan hazırlanırken bile başladınızmı diye bin kere sordum..

Bence de 3 çocuk tam sınır, daha fazlası hem bedenen hem ruhen hem zihnen hem de maddi manevi çok yıpratır. Artık sıkı sıkı korunmalısınız :) Amin cümlemize, zaten yeterince sevgi gören çocuk kıskançlık krizine girmez, sakin atlatır ve yardımcı olur.. Siz bunu başarmışsınız. Bol bol sevgi vermek ve adil davranmak çok güzel bir ebeveynlik dersi. Ablaları onlara sahip çıkacak, onlar da birbirleriyle oynaya oynaya büyüyecekler

ne güzel bi yorum bu .. çoook teşekkür ederim.. 4. 5. sezeryanmı.. valla maşallah insanlar çook cesaretli.. ben çook korkuyorum.. dikişlerim çokk fena bugün.. belkide çalışıyor olmam dahada zorlaştırdı işimi.. kızım çok şükür her anlamda yardımcım.. oğlum da bi gün bana hayatındaki en yakın arkadaşını verdiğim için çook teşekkür edecek inanıyorum inşallah.. ah o iki gün kolay gecse..
ilkinde yaşadımmı o baş ağrısını bilmiyorum .. ama evet epidural de olmuyormuş okudum.. genel anestezininde sonrasındaki o ağrıları unutamıyorum nedense.. korkuyorum ondan..
çook teşekkürler.. evet ben anneyim demi rabbim kolaylaştırır..

aynen bir değil bir kaç yöntem denemeyi düşünüyorum artık.. inşallah herşey söylediğiniz gibi olacak.. çokk teşekkür ediyorum

Bende sanırım çok gerildim iğne bir yapılsa rahatlayacağım diyordum iğne yapıldı kalbim çıkacak gibi oldum halbuki hep derdim ne var korkacak ne guzel bebeği göreceğim diye.sonra beni yatırdılar karnıma dokunduklarını hatırlıyorum gerisi yok :)gozumu açtığımda sting çalıyordu ben pilot olmuşum çoktan sting mi o demeye çalışıyorum:) derken maviş gozlu doktorum perdeden bana baktı geçmiş olsuunn şimdi çıkartacağız seni dikiş atıyoruz dedi ve ben kendime geldim. şimdi çok kızıyorum kendime.ne vardı okadar panik yapacak diye. Yapı meselesi ama sakin olmaya çalışın epidurali düşünün. Spinal sıkıntılı.

aslında garip olan bazıları hiç o ellerin dokunduğunu falan hissetmiyor ... ama bazısı tüm temasları hissedip acı çekmiyor.. sakin olmak şart... evet spinal yaptırmamalıyım ki evde beni bekleyen 2 çocuk daha var.. en azından bi de baş bel ağrısı çıkmaz..

Allah yardımcınız olsun sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Evet bende dokunulduğunu hissedince panik yaşamıştım kurtardılar o dertten :)

Aradığınız cevap galiba bende 1 sene önce 3.sezeryanimi oldum. İkisini genel anestezi ile üçüncüsü de spinal oldum çok rahat oldu. İki gece çocuklar dan ayrı kalmak benim için sezeryandan daha aciydi ve annemde yanımda yoktu mecburiyetten memlekette olmaları gerekti. Ben doğum yapacağım akşam kv de kaldık sabah çocukları uyandirmadan eşimle tek hastaneye gittik yanımda tek o vardı dogum oldu bir kaç saat sonra çocukları getirdi ama çocuklar dan ayrı kalmak daha acı ikinci günü resmen eşime yalvardin çocukları getir diye onlardan hiç ayrı kalmamış tim.eger hastanen eve yakinsa dert etme derim gündüz yanında olurlar gece ayrilirsin.allah yardimcin olsun asıl işin evde başlıyor.

Allah yardımcınız olsun sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Evet bende dokunulduğunu hissedince panik yaşamıştım kurtardılar o dertten :)
inşallah canım inşallah sakin olurum bende.. çokk teşekkürler..
gözlerim doldu. tek mi gittin doğuma.. rabbim bi daha ayırmasın evlatlarından..
evde nasıl davranmalıyım onu çok kestiremiyorum işte bu noktada deneyimlerinize ihtiyacım var..

Turnbackthehandsoftime canım.. ağzından bal kaymak damlıyor..
çocuk bakmak zor gelmedi bana hiç ikisindende şikayet etmedim .. evet tek çocuğa bakmak daha çok daha zor.. sonrakilerde bi rahatlık bi rahatlık.. ay inşallah kolay atlatırım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…