Deneyimli anneler bir el atın

Bir kere de kesfedemedigi cekmecede 50. De ne bulmasini umuyorsunuz?
Cocuk gelisimci, psikolog, öğretmen falan degilim, ama sizin gectiginiz yoldan 3. Kez geçmekteyim
Evde hic bir cekmecenin 50 kere bosalmasina izin vermedim. bunun kimseye faydasi yok.
Her seyin bir siniri var.
Cocuga bir yerde dur demesini bilmelisiniz.
Su an ki durumunun sizin tutumunuzla alakasi var mi bilmiyorum, ama bu ozgur kesfeden cocuk ekolu ebeveyni cocuga kole yapma uzerine mi Kurulu anlamlandiramiyorum.
Tabikide anne babanın bebeğe köle olması değil. Bizim de kurallarimiz var belki eksik ifade etmiş olabilirm konuyu açarken.Benim biraz daha özgür birakma dusuncem sadece oyun karistirma vs icin gecerli.Cunku oğlum oyuncaklarla oynamak istemiyor ben kitap okuyorum onunla oynuyorum ama o bireysel de takılmak istiyor 😊

Tabikide anne babanın bebeğe köle olması değil. Bizim de kurallarimiz var belki eksik ifade etmiş olabilirm konuyu açarken.Benim biraz daha özgür birakma dusuncem sadece oyun karistirma vs icin gecerli.Cunku oğlum oyuncaklarla oynamak istemiyor ben kitap okuyorum onunla oynuyorum ama o bireysel de takılmak istiyor 😊

Cocugunuz zaten oyun kuracak yasta değil. Siz onunla oynarsaniz sizinle oynar. Istemezse de oynamaz.
Ama oyuncaklarını, odasını bilmesi gerekiyor.
Her seferinde sessiz kalip ortaligi dagitmasina musade ederseniz bunu ogrenemez
Ben de cocuklara bagira cagira öğretmedim.
Oturdum her seyin ne ise yaradığını gosterdim.
Cok ilgisini ceken seyleri ortadan kaldirdim, yada ona verebilecegim seylerse oyuncaklarinin arasina koydum, gitsin oynasın.
Ama sirf ne yapacagini bilmedigi icin dağıtmasına izin vermedim.
Cocuklarin zekasını asla hafife almıyorum.
Sizi gayet anlar. Bunun adi anneyi parmaginda oynatmak bana gore.

Çocuklarımı annelik icgudulerime göre büyütüyorum, her çocuk farklıdır ve o farklılığına göre yetiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Asla sesimi yukseltmem, ki öyle bir hakkımız olmadigini düşünüyorum.
Kolay kolay hayır demem, tehlikeli durumlarda hayır çünkü bundan dolayı diye anlatirim. Hayirim evete dönmez.
Keyfi ağlamaya hiç prim vermem, neden ağlıyorsun diye sorarım öylesine bişey tutturmussa anladım ama üzgünüm bu olmaz derim izin verirse sarılırım vermezse biraz ağla rahatla derim yanında durarak.
Çekmece dolap konusu da ben bütün dolapları açıp gösterdim, bir tanesini de ona uygun hale getirdim. Kendi dolabini karıştırmasına izin var sonra toplayacak. Ha tabii ki diğerlerini açıyor döküyor toplamiyor vs ama bir süre sonra bitiyor. Sınırları sevgiyle ve sert olmadan çözmekten yanayım ben.
Şiddet psikolojik baskı vs olmadıkca her anne kendi yöntemini oluşturmalı bence

Tabiki siz öyle düşünüyor ve o şekilde yetiştiriyor olabilirsiniz herkesin düşündüğü doğrusu farklıdır. Ama sonuçta çocuğun yaptığı her eylem zekasını geliştirmeye yönelik olacak diye birşey yok adı üstünde çocuk bunlar.Etraflarinda gördükleri bize basit gelen herşey onlar için çok değişik.Dolayisyla alakasız eşyalara sarmaları çok normal. Tabiki de evin kuralları olmalı size bu konuda sonuna kadar katılıyorum ama bunun yolu burayı elleme oraya dokunma seni ilgilendirmeyen şeyler e bulaşma sadece oyuncaklarla oyna değil bence .

Acaba yanlış mı yapıyorum dedini bende bana göre olanı yazdim.

Hiçbir çocuğuma asla orayı , elleme , sen oyuncaklarinla oyna demedim.

Bu dolap ve içinde elbise var, mutfak eşyası var dedim gösterdim. Bunlar mutfağa ait , bunlar bilmem ne diye anlattım sabırla her defasında.

Şarkı aoyleyecegi zaman isterse veriyorum tencere kepçe.

Bunun dışında evde oynayabileceği bir çok alan oluşturuyorum zaten.

Sınırlar bu şekilde çizilir. Dolap eşyasını yere dökerek, kurcalayarak merak giderme , gelişim saglanma olmaz bana göre.

Çocuklar sınır ister. Sınırı olmayan çocuk zamanla söz dinlemez hale geliyor.

Düzgünce konuşunca beni anlamıyor diyorsunuz , bunun nedeni net çizgilerin olmamasıdır bana göre.

Acaba yanlış mı yapıyorum dedini bende bana göre olanı yazdim.

Hiçbir çocuğuma asla orayı , elleme , sen oyuncaklarinla oyna demedim.

Bu dolap ve içinde elbise var, mutfak eşyası var dedim gösterdim. Bunlar mutfağa ait , bunlar bilmem ne diye anlattım sabırla her defasında.

Şarkı aoyleyecegi zaman isterse veriyorum tencere kepçe.

Bunun dışında evde oynayabileceği bir çok alan oluşturuyorum zaten.

Sınırlar bu şekilde çizilir. Dolap eşyasını yere dökerek, kurcalayarak merak giderme , gelişim saglanma olmaz bana göre.

Çocuklar sınır ister. Sınırı olmayan çocuk zamanla söz dinlemez hale geliyor.

Düzgünce konuşunca beni anlamıyor diyorsunuz , bunun nedeni net çizgilerin olmamasıdır bana göre.
Evet son söylediklerinize ben de katılıyorum gerçi çevremdekiler daha küçük hayırdan anlamaz diyorlar valla ben de şaşırdım

22.5 aydan bildiriyorum. Oğlum bugün güne keyifli başladı,kızım annemdeydi almaya gittik evde neşeli pıtırcık hallerine dayanamayip aldım çocukları annemi sahile indirdim,temiz hava alır eve gelirken yolda arabada uyur diye. Yürüdük,parka girdiler biraz. Çift salıncaklar varya hani,iki kişi biniyor,önce ona bindi,kızımla ikisi,annemi cafeye oturttum kahvesini içsin bizi de görür parkın dibinde cafe. Önce kızım salıncaktan kalkmasın diye mızıldandı,kızım sallanmak istemiyor,annem oturuyor oda gelsin diye söylendi. Annem gelmeyince biz gittik oturduk,şekerliğe su dökemediği için(izin vermedim)kriz çıktı. Ağlıyor ne de olsa diye arabaya götürdüm kucağımda,yüzümü tırnakladı,oto koltuğuna oturmuyor,poposunu kaldırıyor falan. Ağlıyor tabi böğüre bögüre. Annem kıyamadı indirdi arabadan,kadının elinden tuttu cafeye doğru gidiyor,kafasına takmış ya yapacak. Zar zor ikna edip bindirdik arabaya ama bana küstü,yüzüme bakmıyor. Yolculuğun 5.dakikasında uyuyakaldı.
Aşırı inatçı benim oğlumda,asla vazgeçmiyor kafasına taktığı şeyden. Ben sabırla anlatıyorum, yapmaması gereken birşeyse izin vermiyorum tabi sonu kriz. Zamanla azalarak bitiyor kızımdan biliyorum,ama azalana kadar epey yıpratıyor süreç.
Kolaylıklar dilerim

Arada sirada hayir demekten zarar gelmez bence. Oglum henuz 10 aylik, sorunuza cevap verebilecek tecrubem yok. Ama evimize misafir gelen ve sinir tanimayan cocuklardan cok cektigim icin kendi cocugumun ozgurlugun baskalarinin esyalarina zarar vermekle alakasi olmadigini, atiyorum mesela mutfak tezgahindaki 5 muzun hepsinden bir isirik alip birakmak, buzdolabini karistirmak, ya da orta sehpanin tum zimbalarini itinayla sokmek olmadigini bilerek yetismesini istiyorum. Genelde evde bunlari yapmanin normal oldugunu dusunen cocuklar baskalarinin evinde de yapmaya kalkiyor.

Yazanlar olmuş ama erken de olsa ben de 2 yaş sendromu olduğunu düşündüm. Benim ilk çocuğum da erken başlamıştı. Sonra düzeldi sonra yine başladı. O zaman baya araştırmıştım. Zor bir sendrom ama araştırmışsınız zaten. Allah kolaylık versin.

Back