- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.669
- 498
- Konu Sahibi Pretty little liars
Kafasını duvara vurmaya başladığı anda onu tutmayın, durdurmayın, hatta harekete dair tek kelime etmeyin. Elinizi kafası ve duvar arasına koyun ve mesela hadi sana masal anlatayım, hadi kırmızı arabayı bulalım, hadi gel ayıcık saklanmış ona bakalım vs. deyin. Muhtemelen duvara hamle yapacak, yana kayacak ve devam etmek isteyecek siz de aynı şekilde eliniz koyup mesela kırmızı balık şarkısını söyleyin. Mesela siz burada sakin ve net bir şekilde sınır koyuyorsunuz. alternatif koymadığınızda inatlaşma başlar ama tekliflerinizle alternatif alanlar da yaratmış oluyorsunuz.Aynı benim oğlumu anlattınız. Evde bez değiştirmek çok büyük bir olay bizim için de:)benimki bugünlerde kafasını sürekli duvara vurmak istiyor oğlum yapma diye kızıyorum gülerek yapmaya devam ediyor dediginiz gibi.Bu anlarda nasıl yaklaşmam gerektiğini bilemiyorum açıkçası.
Yani sınır, disiplin; pskolojik şiddetle aynı şey değildir. Üstelik kızdığınız ve dikkatini dağıtmadığınız sürece harekete büyük anlam yüklemiş oluyorsunuz. Böylelikle dikkatinizi çekmek istediği her anda olumsuz davranışı sergilemesine yol açmış oluyorsunuz. Bu da olumsuz davranışı pekiştirir.
Umarım netleştirebilmişimdir.