- 1 Kasım 2019
- 152
- 215
- 53
- 35
- Konu Sahibi Pretty little liars
-
Kızmaktan kastım bir şeyi yapmamasını sert bir şekilde söylemek. Maalesef ki sakin kalarak söylediğimde pek etkili olmadığımi düşünüyorum .yapmamasi gereken birşeyi yaptığında gayet sakin oğlum yapma dediğimde anne diyip bana bakarak yapmaya devam ediyor.Çocuklar sınır severler. Kendilerini güvende hissetme yollarından biridir.
O yaramazlıkların bir sebebi de sınırı keşfetmektir zaten.
Yalnız sınır koymak, disiplinli olmak neden kızmakla bağdaşıyor onu anlamadım.
Sakin kalarak da kural uygulayabilir sınır koyabilirsiniz.
Evet ben de bununla ilgili birkaç şey okudum ama erken olduğunu düşündüğüm için çok üzerinde durmadım açıkçası. Tekrardan araştıracağım bunu teşekkür ederim2 yaş sendromu için henüz erken birazcık ama belirtiler uyuyor gibi. Muhtemelen yavaş yavaş iki yaş sendromuna giriyor ufaklık. Bu konuda bir şeyler okursanız işinize yarar diye düşünüyorum. Zor bir dönemdir hem bebekler hem aileler için.
Aslında kararlı olup olmadığınızı tartıyor. Sınır yoklama dediğim şey bu.Kızmaktan kastım bir şeyi yapmamasını sert bir şekilde söylemek. Maalesef ki sakin kalarak söylediğimde pek etkili olmadığımi düşünüyorum .yapmamasi gereken birşeyi yaptığında gayet sakin oğlum yapma dediğimde anne diyip bana bakarak yapmaya devam ediyor.
Benim ufaklık da her çocuk gibi yaşının getirdiği bütün yaramazlıkları yapıyor sağolsun. Ben de sonsuz bir hosgörüyle engel olmuyorum
Ona zarar verecek durumlara engel oluyorum ama mesela evin çekmecelerini karıştırıyor bosaltiyor en basiti buna engel olmuyorum çünkü bu da merak duygusuyla yaptığı gelişiminin bir parçası. Ama biraz abartıyormuyum acaba diye düşünüyorum acikcasibence burdaki olmuyorum kısmı zaten sorunun nerede olduğunu apaçık gösteriyor.
Evet ben de bununla ilgili birkaç şey okudum ama erken olduğunu düşündüğüm için çok üzerinde durmadım açıkçası. Tekrardan araştıracağım bunu teşekkür ederim
Aynı benim oğlumu anlattınız. Evde bez değiştirmek çok büyük bir olay bizim için de:)benimki bugünlerde kafasını sürekli duvara vurmak istiyor oğlum yapma diye kızıyorum gülerek yapmaya devam ediyor dediginiz gibi.Bu anlarda nasıl yaklaşmam gerektiğini bilemiyorum açıkçası.17 bucuk aylik oglumda yaklasik 2 aydir 2 yas sendromu belirtileri var. Cok erken diye dusjnup ustunde durmamistim ama baktim birebir uyuyor. Yapmamasi gereken bir seyi yaptiginda gozumun icine bakip guluyor, devam ediyor. Oyun saniyor. Ben uyarmaya basladim artik sert bir sesle. Ama pek fayda etmiyor sesli sesli guluyor. Dediklerimi cok iyi anlamasina ragmen yapmiyor cani istemezse. Hadi bezini degistirelim dedigim andan itibaren kaciyor gulerek. Kucagimaalip gotursem o an istemiyorsa aglama krizleri de eslik ediyor. Sinirlari olmasi gerektigini dusunuyorum.ama daha o sinirlari oyun sanmak istiyor. Surda bekleyeyim ben de onerileri
17 bucuk aylik oglumda yaklasik 2 aydir 2 yas sendromu belirtileri var. Cok erken diye dusjnup ustunde durmamistim ama baktim birebir uyuyor. Yapmamasi gereken bir seyi yaptiginda gozumun icine bakip guluyor, devam ediyor. Oyun saniyor. Ben uyarmaya basladim artik sert bir sesle. Ama pek fayda etmiyor sesli sesli guluyor. Dediklerimi cok iyi anlamasina ragmen yapmiyor cani istemezse. Hadi bezini degistirelim dedigim andan itibaren kaciyor gulerek. Kucagimaalip gotursem o an istemiyorsa aglama krizleri de eslik ediyor. Sinirlari olmasi gerektigini dusunuyorum.ama daha o sinirlari oyun sanmak istiyor. Surda bekleyeyim ben de onerileri
Oooo inat konusunun uzmanı oldum ikizler sayesinde.
Yaklaşık sizin çocuğunuz civarinda oyuncak istedi. Önce dağıttıklarıni topla dedim, inat etti 45 dakika ağladı. Vermedim. Once topladık beraber sonra verdim. Her inatlastiginda süre azaldı. İki yaşını geçti, şimdi bayağı azaldı.
Heeee birde ağladığı zaman " bana ağlayarak birşey yaptiramazsin önce sakinles"diyorum.sonra sarılır, öper, gazını alırım. Ağlamak yok biz konuşarak anlaşıyoruz filan diyorum.sonra ya istediğini yaparım, yada oyun oynarız.
Sabır ve zamanla azalıyor. Önemli olan sizin duruşunuz. Tecrübe ile sabit, bitiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?