Deneyimli anneler bir el atın

Pretty little liars

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2019
152
215
53
35
Selam hanımlar 16 ayı bitmek üzere olan yaramaz bir erkek çocuk annesiyim.Benim ufaklık da her çocuk gibi yaşının getirdiği bütün yaramazlıkları yapıyor sağolsun. Ben de sonsuz bir hosgörüyle engel olmuyorum ki keşfetsin engellenmiş hissetmesin kendini.Ama gelin görün ki son zamanlarda aşırı derecede inat olmaya, istediği olmayınca ağlamaya başladı ki asla ağladığı zaman istediğini yapmayız buna alışmaması için. Bu hareketlerini görünce ikilemde kaldım açıkçası. Acaba hiç kızmadığım için ilerde sınır tanımaz doyumsuz inatçı bir çocuk olur mu diye düşünüyorum. Ama kızmak da istemiyorum içim elvermiyor. Siz nasıl davranıyorsunuz çocuklarınıza bana da bi taktik verin

Çocuklar sınır severler. Kendilerini güvende hissetme yollarından biridir.
O yaramazlıkların bir sebebi de sınırı keşfetmektir zaten.
Yalnız sınır koymak, disiplinli olmak neden kızmakla bağdaşıyor onu anlamadım.
Sakin kalarak da kural uygulayabilir sınır koyabilirsiniz.

Kızıyorum ben ama kendi kendime ;)
Kendimi amele gibi hissettiğim çok oldu. Ne bu böyle yap işlet devret dedim ;) yapacak bir şey yok büyüyorlar işte. Her çocuğun karakteri farklı. Kimini kendi haline bırakmak gerekir kimini de tatlı dille tenkit etmek. Siz çocuğunuza en uygun yöntemi kendiniz bilirsiniz

çocuğum yok ancak yakın çevremden gözlemlediğim sınır konulması gerektiği yönünde.
evet, zor oluyor bu belli ancak sınırsız hoşgörü gören çocukların ileride aynı şeyi çevrelerinden beklediklerini ve bunu elde edemeyince çok hırçınlaştıklarını gözlemledim.

2 yaş sendromu için henüz erken birazcık ama belirtiler uyuyor gibi. Muhtemelen yavaş yavaş iki yaş sendromuna giriyor ufaklık. Bu konuda bir şeyler okursanız işinize yarar diye düşünüyorum. Zor bir dönemdir hem bebekler hem aileler için.

Çocuklar sınır severler. Kendilerini güvende hissetme yollarından biridir.
O yaramazlıkların bir sebebi de sınırı keşfetmektir zaten.
Yalnız sınır koymak, disiplinli olmak neden kızmakla bağdaşıyor onu anlamadım.
Sakin kalarak da kural uygulayabilir sınır koyabilirsiniz.
Kızmaktan kastım bir şeyi yapmamasını sert bir şekilde söylemek. Maalesef ki sakin kalarak söylediğimde pek etkili olmadığımi düşünüyorum .yapmamasi gereken birşeyi yaptığında gayet sakin oğlum yapma dediğimde anne diyip bana bakarak yapmaya devam ediyor.

2 yaş sendromu için henüz erken birazcık ama belirtiler uyuyor gibi. Muhtemelen yavaş yavaş iki yaş sendromuna giriyor ufaklık. Bu konuda bir şeyler okursanız işinize yarar diye düşünüyorum. Zor bir dönemdir hem bebekler hem aileler için.
Evet ben de bununla ilgili birkaç şey okudum ama erken olduğunu düşündüğüm için çok üzerinde durmadım açıkçası. Tekrardan araştıracağım bunu teşekkür ederim

Kızmaktan kastım bir şeyi yapmamasını sert bir şekilde söylemek. Maalesef ki sakin kalarak söylediğimde pek etkili olmadığımi düşünüyorum .yapmamasi gereken birşeyi yaptığında gayet sakin oğlum yapma dediğimde anne diyip bana bakarak yapmaya devam ediyor.
Aslında kararlı olup olmadığınızı tartıyor. Sınır yoklama dediğim şey bu.
Sert olmaktan ziyade kararlı olmak gerek. Geri adım attığınız anda kendi sınırını genişletiyor.

bence burdaki olmuyorum kısmı zaten sorunun nerede olduğunu apaçık gösteriyor.
Ona zarar verecek durumlara engel oluyorum ama mesela evin çekmecelerini karıştırıyor bosaltiyor en basiti buna engel olmuyorum çünkü bu da merak duygusuyla yaptığı gelişiminin bir parçası. Ama biraz abartıyormuyum acaba diye düşünüyorum acikcasi

Evet ben de bununla ilgili birkaç şey okudum ama erken olduğunu düşündüğüm için çok üzerinde durmadım açıkçası. Tekrardan araştıracağım bunu teşekkür ederim

18. aydan sonra beklenir aslında. Çocuğun bireyselleşmesi ile ilgili bir durum. Kısıtlanmayan,özgür bırakılan çocuklar daha erken bireyselleşmeye eğilimli olur genelde. O yüzden sizde erken geliyor olabilir birazcık.

17 bucuk aylik oglumda yaklasik 2 aydir 2 yas sendromu belirtileri var. Cok erken diye dusjnup ustunde durmamistim ama baktim birebir uyuyor. Yapmamasi gereken bir seyi yaptiginda gozumun icine bakip guluyor, devam ediyor. Oyun saniyor. Ben uyarmaya basladim artik sert bir sesle. Ama pek fayda etmiyor sesli sesli guluyor. Dediklerimi cok iyi anlamasina ragmen yapmiyor cani istemezse. Hadi bezini degistirelim dedigim andan itibaren kaciyor gulerek. Kucagimaalip gotursem o an istemiyorsa aglama krizleri de eslik ediyor. Sinirlari olmasi gerektigini dusunuyorum.ama daha o sinirlari oyun sanmak istiyor. Surda bekleyeyim ben de onerileri

17 bucuk aylik oglumda yaklasik 2 aydir 2 yas sendromu belirtileri var. Cok erken diye dusjnup ustunde durmamistim ama baktim birebir uyuyor. Yapmamasi gereken bir seyi yaptiginda gozumun icine bakip guluyor, devam ediyor. Oyun saniyor. Ben uyarmaya basladim artik sert bir sesle. Ama pek fayda etmiyor sesli sesli guluyor. Dediklerimi cok iyi anlamasina ragmen yapmiyor cani istemezse. Hadi bezini degistirelim dedigim andan itibaren kaciyor gulerek. Kucagimaalip gotursem o an istemiyorsa aglama krizleri de eslik ediyor. Sinirlari olmasi gerektigini dusunuyorum.ama daha o sinirlari oyun sanmak istiyor. Surda bekleyeyim ben de onerileri
Aynı benim oğlumu anlattınız. Evde bez değiştirmek çok büyük bir olay bizim için de:)benimki bugünlerde kafasını sürekli duvara vurmak istiyor oğlum yapma diye kızıyorum gülerek yapmaya devam ediyor dediginiz gibi.Bu anlarda nasıl yaklaşmam gerektiğini bilemiyorum açıkçası.

Engellemeye çalışmayın. En büyük hata bu, engellemek yerine dikkatini dağıtın. Yapmak istemediği şeyleri zorla yaptırmayın, bir müddet bekleyin tekrar deneyin.
Engellemeyin ama sınırları olsun, kontrolün sizde olduğunu bilsin. Otorite figürü çocuklar için çok önemli. Hayır’ınız asla evet’e dönüşmesin. Ya da siz hayır derken eşiniz evet demesin. Bir de çok hayır demeyin. Yapmak istedikleri kendine ya da bir başkasına zarar vermeyecekse bırakın yapsın.
Kısaca böyle. Bu dönemle baş etmek için çok okumak lazım. Zor bir dönem. “Anne baba beni anla” adlı bir kitap var. Ondan başlayabilirsiniz okumaya.

Olay bagirmak cagirmak degil net sekilde sinir koymak
Ben bakisimdan anlar oglum yapilmamasi gerektigini , ogluma hic bagirmadim mesela ama net konusunca anlar ve yapmazdi simdi 11 yasinda gozlerime bakar ve bakışımdan anlar
Bir de 3.5 yasinda kizim var , o bakistan , sakin konusmaktan vs anlamaz , ona daha kesin bir dille biraz sertce hayir bunu yapamazsin derim , aglar bogurur tepinir , burada is annede bitiyor siz net durusunuza devam ederseniz aglamanin bir cozum olmadigini bir sure sonra anliyor , ama yipratici bir surec gercekten

Oooo inat konusunun uzmanı oldum ikizler sayesinde.

Yaklaşık sizin çocuğunuz civarinda oyuncak istedi. Önce dağıttıklarıni topla dedim, inat etti 45 dakika ağladı. Vermedim. Once topladık beraber sonra verdim. Her inatlastiginda süre azaldı. İki yaşını geçti, şimdi bayağı azaldı.

Heeee birde ağladığı zaman " bana ağlayarak birşey yaptiramazsin önce sakinles"diyorum.sonra sarılır, öper, gazını alırım. Ağlamak yok biz konuşarak anlaşıyoruz filan diyorum.sonra ya istediğini yaparım, yada oyun oynarız.

Sabır ve zamanla azalıyor. Önemli olan sizin duruşunuz. Tecrübe ile sabit, bitiyor.

Oooo inat konusunun uzmanı oldum ikizler sayesinde.

Yaklaşık sizin çocuğunuz civarinda oyuncak istedi. Önce dağıttıklarıni topla dedim, inat etti 45 dakika ağladı. Vermedim. Once topladık beraber sonra verdim. Her inatlastiginda süre azaldı. İki yaşını geçti, şimdi bayağı azaldı.

Heeee birde ağladığı zaman " bana ağlayarak birşey yaptiramazsin önce sakinles"diyorum.sonra sarılır, öper, gazını alırım. Ağlamak yok biz konuşarak anlaşıyoruz filan diyorum.sonra ya istediğini yaparım, yada oyun oynarız.

Sabır ve zamanla azalıyor. Önemli olan sizin duruşunuz. Tecrübe ile sabit, bitiyor.

ben de bu tarz eğitimlere sonuna kadar katılıyorum +1
bir de dikkatini dağıtmaya, başka şeylerle meşgul etmeye çalışmaktansa eğitim vermek gerekiyor diye düşünüyorum ki neden- sonuç ilişkisi kurulabilsin.

Evet tam da tahmin ettiğiniz gibi sınır tanımaz bir çocuk olur.Yaptıgı yanlışlara dur demek çocuğun ne özgür bir birey olmasını engeller ne de yaratıcılığına ket vurulmuş olur.Evde hiç engelle karşılaşmayan çocuklar okullarda öğretmenin oraya degil buraya otur demesine bile tahammül edemiyor.Bunu topluma yapmayın lütfen

Back