Deneyim ve Önerilerinizi Bekliyorum [ Ev Temizliği ]

Ben öyle çok temiz birisi değilim ama eve gelen herkes yeni temizlik yaptigimi saniyor bi bilseler
Mutfakta yemek yaparken bi elimde hep çıkan bulaşıkları bulaşık makinasına dizmek te. Bulaşık makinası doluysa da hepsini üst-üste yığıyorum. Hemen isim bitince yıkıyorum. Pratik bezlerim var sildigim zaman parlatiyor öyle çok efor harcamama gerek kalmıyor.
Ben oturmak için salonu kullanıyorum o yüzden oturma odası hep toplu ani baskınlara karşı. Yatarkende salonu üstünkörü topluyorum tamamdır.
Çok ekstrem bi onerim olmadı ama benim gibi beceriksiz birinin bunu becerdigine sukur

şu pratik bezler nedir?

Hayallerimdeki ev düzeni. Biri bana boyle yapıp bıraksın söz devam ettireceğim. Çalışıyor musunuz? Çocuk filan?
Canim 13 gunluk bebegim var su an ,hamileligimin sonuna kadar evimin isini yapabildim sukur, ama sezeryandan beridir sadece bebisimle ilgilenebiliyorum annem yanimda su an,7aylik hamileligime kadar da calistim ozel sektorde sabah 8aksam 8 evde yoktum ancak bu kadar ilgilenebildim evle,elimden gelse daha iyisini de yapardim,sen nerede yasiyorsun ?valla bu konudan devam ettirelim istersen yazisa yazisa yapariz. Ayni sehirde olsak gelirdim de yardima ne olacak ki?

Okumadım cevaplaı ama... Aldığınız şeyi kullandıktan sonra yerine koyun. Gardroptan birşey alınca diğerlerini düzenlemeden kapatmayın.. Mutfakta bulaşık makinanız hep halihazırda olsun.. Bulaşıkları hemen kaldırıb tezgahınızı silin. Bide akşam evi toplamadan yatmayın,toplamaktan kastım zaten herşeyi düzenli kullanınca inanın dağılmıyor...

Ben tam pratiğiniz yok galiba biraz diyecektim ki 2 aylık evli imişsiniz

Bizim ev daha dağınık sizin eşe bir de 5 yaşında oğlan çocuğu ekle

Ama bulaşıklar 15 dk içinde makinada oluyor

Makinayı boşaltıp doldurup kalktığım yere oturma süresi bu akıtmıyorum ön yıkama yapıp öyle yıkıyorum gece ön yıkamayı kurup sabah çıkarken de öğlen saatine ayarlayıp çalıştırıyorum

Çamaşırları makineye atıp geleceğim saate kuruyorum gelince hop asıyorum bir gün öncekileri de alıp yatağın üstüne atıyorum ki kaldırmadan yayılmasın ama arada koltuğa atıp bırakabiliyorum

Bulaşıklar toplanacağı zaman söyle eşine tüm odaları gezîp bardakları getirsin

Bir de misafir gelirse diye ani derli toplu olunacaksa dolap dağınık olsa da bir şey olmaz açıp bakarlar mı

Bir zamanlar yemekteyiz vardı orda ortadaki bulaşığı fırına koymuştu birisi acil durumda aklında olsun

Yemek pişşrince kap kacak kirlenir ama iki kişiye 2 tencere bir tava kesme tahtası 2 bıçak 3-5 kaşık çatal 3-5 de tabak kirlenir tabii su böreği açmıyorsan akşam dokuzdan sonra

Eşini şimdiden eğit kirli sepetine gitmeyen yıkanmaz bulaşıkları örneğin o toplayabilşr ya da ütü yoksa çok çabuk evlilik yorgunu olursun

Bir de çok yoğun çalışıyorsun zaten haftalık yardımcı al geçen birine daha yazdım aynı botu 2 sene giy ya da sezon başı değil sonu al ama günlük hayatını kolaylaştırın

Benim yardımcım her hafta yarım gün geliyor aylık 220 tl oluyor ama değiyor zira zaman bana oğluma ve eşime kalıyor

2 aylık evliyim ve işe başlayalı 3 ay oldu daha önce üniv kpss falan drken ilk kez çalışma hayatına başladım düzenimiz yeni oturdu bazı arkadaşların dediği gibi yemek yaparken bir yandanda bulaşıklarını yıka gerçi eşim yardım ediyor bana ama sadece mutfak konusunda diğer konuda ise eşim 7de evden çıkıyor ben 8de sabah 6.30 gibi kalkıp namaz kahvaltı falan derken bir saat bana kalıyor ya makine mi yerleştiriyorum ya çamaşır yıkanmışsa katlayıp yerlerine koyuyorum ama yatağımı toplamadan evi toplamadan evden çıkmıyorum ki akşam eşimle oturup vakit geçirelim diye bu yüzden uykumdan vazgeçiyorm akşamda erken uyuyoruz bütün işlerimi sabah yapıyorum yani yorgun dahi olsak üstümüzü başımızı katlamadan odaya geçmeyiz sizin çalışma saatiniz çok uzun Allah yardım etsin gerçekten çok üzüldüm nerde böyle çalışma saati uzun insan görsem duysam çok dua ederim Allah işinizi gücünüzü rast getirsin inşallah kolay değil hayat.

Ay canım ya tesekkur ederim. Ben çalışıyorum bebeğim 10 aylik. Ama izne ayrilmayi düşünüyorum. Düzenli ev sevenlerdenim ama annemin harika düzeni benim evim de oturmadı bir turlu. Bebegin hayırlı olsun. En en en tatlı zamanları bence. Doya doya büyüt inş sağlıkla huzurla. Bir daha asla 13 günlük olmayacak. Kokla benim yerime de. Sen de evini her an düzenli tutacak bir azmi görebiliyor ve tebrik ediyorum. Teklif için de çok mutlu oldum. Tesekkur ederim tekrar tekrar taze anne :)

Yalnız değilsin benım 1 de 2 kedim var saolsunlar butunnn çamaşırlarımı çoraplarımı odadan odaya taşırlar :) Ama ben pek kafaya takmıyorum

Canim benim cok tesekkur ederim, buradan birbirimize destek olmak baya iyi geliyor her anlamda, ev isi motivasyonsuz olmuyor bazen insan yerinden bile kalkmak istemiyor ama
İyi dileklerin icin cok tesekkur ediyorum tekrar Allah senin de bebisini sana bagislasin insallah

Canim ev isleri hic bitmez bulasik yikarsin yenisi cikar,camasir yikarsin tekrar kirlenir.ben ev hanimi oldugum halde hep ayni daginiklik.
Bu arada esim hep evde

Evdeki butun ıvır zıvırı kalabalıgı yok et. Ne kadar esya varsa o kadar dagınıklık oluyor. Makinen varsa tabagı canagı direkt makineye yerlestir, tezgahta birikmesib. Yoksa da bulasıklarını mutlaka sudan gecirip oyle biriktir. Kuruyunca yıkaması daha zahmetli. Mutfak tezgahında baharatlıklar, susler, dekoratif malzemeler vs bulunmasın. Hem tozlanıyor hem kirleniyor hem kalabalık bosuna. Bombos tezgahın olsun, her kullanım sonrasında guzelce sil. Aman sonra silerim diye erteledigin her sey kurumus ve zorlu kirler olsrak sana geri donecek, normalde 5 dkda siliyorsan 15 dkda sileceksin.

İki gunde bir evi supur sil. Halın varsa yok et, halılarım varken onları supur kaldır yok altını al yok tekrar ser bana vakit kaybettiriyordu. Surekli toz biriktiriyor zaten. Butun halılarımı yok ettim cok rahat ettim. Silmesi supurmesi butuk rahatlık.

Cocugun yok diye tahmin ediyorum, evin umarım kucuktur. Ya da kucuk bir eve cık. Eskiden tek basıma 4 odalı iki banyolu bir evde oturuyordum koca evi saatlerce zor temizlerdim. Simdi evim 2+1 minicik. Cok rahat ediyorum gunluk yarım saat syruyor toz almam, temizligim. Vitrinin bufen varsa elden cıkar, her esya temizlenecek yeni bir yuzey demek. Ben her seyimi attım ya da verdim su an evimde bir salonum var ki bi oturma grubu tv unitesi kitaplık yemek masasından olusuyor, mutfakta tezgah harici hicbi sey yok, yatak odamda yatak-gardrop, makyaj masası bitti gitti iste. Bir de kullanmadıgım oda var ayakkabı canta koyuyorum sadece. İnanılmaz rahat ettim

Kıyafet secerken dolabı dagıtma huyu bende de vardı. O yuzden dısarıda giyecegim her seyi asıyorum, cogunlukla kombin halde asıyorum askıdan al giy cık yapıyorum direkt. Boylece dagılmıyor. Pijamaları bir rafa, bluzları bir rafa, tisortleri bır rafa koyarsan da rahat edersin. Bide ayaklı askılıklar var biliyo musun, haftalık kombinini askıyla asarsan hafta icinde dolabını cok dagıtmazsın. Bu sekilde bak: http://m.ikea.com.tr/urun-katalogu/...askiliklar/10246860/mulig-ayakli-askilik.aspx

Valla super anlatmissin yaa bemcede az esya az daginiklik bem de aslinda 2 saatte falan gunluk işlerimi bitiririm tuvaleti yikarim ortali toplarim mutfagimi toplarim toz alirim süpürurum eskiden bu kadar hizli degildim oglum sağolsun pratik oldum heralde bende fazlaliklari ortadan kaldirdim

Ben yemek yaprken önce plan yapıyorum mesela fırınlık bişey yapacaksam önce onu atıyorum o ara o pişerken diğerlerini yapıyorum. Ya da sos olurken bulaşık makinesini yerleştiriyorum yani mutfakta 1 saniyeyi bile boşa harcamayın ancak öyle kısa sürüyor. Eşiniz toparlı olmayı öğrenmeli. Akşam yatmadan önce de evi bi kontrol ediyorum ki işten gelince toplu bir evle karşılaşayım. Bazı yemekleri de eğer yiyebiliyorsanız 2 günlük yapın. Bebekte varmış zor iş :)

Ben görmemezlikten geliyorum.
Relaks ol kızım diye telkinde bulunuyorum kendime
Şşşıışşştttt sakin ol, mükemmel olmak zorunda değilsin diyorum.

Kimse sana madalya takmayacak, kendini hırpalama bu 3 günlük dünyada diyorum.

İşe yarıyor ...

Benimde sorunum aynı birde öğlene eşimle yakın yemek yiyoruz ev haliyle çok dağılıyor akşam enerji bitmiş oluyor komşu ev hanımı gecede eşimin teyzesi cuma günü aradı 4 te ben zaten 7 de işten çıkıyorum geliyorum diye komşu mu aradımyyarım saatte o daginik evi topladı
yani enerjinizi bitki olmamalı işten döndüğümde çünkü işte çok yorulurum bende evi dağıtıyor esimde onu getir bunu getir yapınca haliyle haftasonu bigün gidiyor

Akşam otururken mesela wc ye kalkıyosunuz ya odada bardak varsa ya da çerezlik giderken götürün mutfağa.Sabah kalktınız lavaboya yüz yıkamaya gittiniz cifle sünger el altinda olsun hemen bir iki damla döküp şöyle bir ovun yüz yıkarken akan suyla durulanır gider.Klozette işiniz bitti banyodan çıkmadan wc jellerden sıkıp sifonu çekin ( hiç yoktan iyidir) Kıyafetlerin büyük kısmını asarak kullanmak düzenli olmasını sağlar.Ben ev kıyafetlerimiz ve pijamalarımız hariç herseyi asıyorum .hasta olmadığın sürece işleri erteleme.Yemeği iki günlük yap bence böylece hergün uğraşmazsın.Birde haftada yarım gün bir yardımcı tut canım.Gerekirse dışarda yemekten kıyafetten kıs ama mutlaka tut.Çalışan kadın çok yıpranıyor bu çok net.Kolay gelsin zamanla oturur.Ha aklıma geldi.Yatak odasına bir kirli sepeti koy eşin kirlisini oraya atsın bu sana kolaylık olur.Kapı arkasına bir aski yap pijammalarınızı oraya asın sabahları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…