- 2 Şubat 2013
- 2.323
- 405
-
- Konu Sahibi Anti Depresan
şu pratik bezler nedir?Ben öyle çok temiz birisi değilim ama eve gelen herkes yeni temizlik yaptigimi saniyorbi bilseler
Mutfakta yemek yaparken bi elimde hep çıkan bulaşıkları bulaşık makinasına dizmek te. Bulaşık makinası doluysa da hepsini üst-üste yığıyorum. Hemen isim bitince yıkıyorum. Pratik bezlerim var sildigim zaman parlatiyor öyle çok efor harcamama gerek kalmıyor.
Ben oturmak için salonu kullanıyorum o yüzden oturma odası hep toplu ani baskınlara karşı. Yatarkende salonu üstünkörü topluyorum tamamdır.
Çok ekstrem bi onerim olmadı ama benim gibi beceriksiz birinin bunu becerdigine sukur
Canim 13 gunluk bebegim var su an ,hamileligimin sonuna kadar evimin isini yapabildim sukur, ama sezeryandan beridir sadece bebisimle ilgilenebiliyorum annem yanimda su an,7aylik hamileligime kadar da calistim ozel sektorde sabah 8aksam 8 evde yoktum ancak bu kadar ilgilenebildim evle,elimden gelse daha iyisini de yapardim,sen nerede yasiyorsun ?valla bu konudan devam ettirelim istersen yazisa yazisa yapariz. Ayni sehirde olsak gelirdim de yardima ne olacak ki?Hayallerimdeki ev düzeni. Biri bana boyle yapıp bıraksın söz devam ettireceğim. Çalışıyor musunuz? Çocuk filan?
Vallahi eşim dağıtmasında eksik kalsın toplaması yani.
Adam her yerde bardak bırakıyor.Vallahi hiç böyle birisi olduğunu bilmezdim ki 4,5 yıldır birlikteliğimiz ve 2 aylık evliliğimiz var bildiğiniz hergün bir sürü bardak topluyorum etraftan en sonunda bağlayacağım bardağı sebile oradan içsin diye.
Ay canım yaCanim 13 gunluk bebegim var su an ,hamileligimin sonuna kadar evimin isini yapabildim sukur, ama sezeryandan beridir sadece bebisimle ilgilenebiliyorum annem yanimda su an,7aylik hamileligime kadar da calistim ozel sektorde sabah 8aksam 8 evde yoktum ancak bu kadar ilgilenebildim evle,elimden gelse daha iyisini de yapardim,sen nerede yasiyorsun ?valla bu konudan devam ettirelim istersen yazisa yazisa yapariz. Ayni sehirde olsak gelirdim de yardima ne olacak ki?
Canim benim cok tesekkur ederim, buradan birbirimize destek olmak baya iyi geliyor her anlamda, ev isi motivasyonsuz olmuyor bazen insan yerinden bile kalkmak istemiyor amaAy canım yatesekkur ederim. Ben çalışıyorum bebeğim 10 aylik. Ama izne ayrilmayi düşünüyorum. Düzenli ev sevenlerdenim ama annemin harika düzeni benim evim de oturmadı bir turlu. Bebegin hayırlı olsun. En en en tatlı zamanları bence. Doya doya büyüt inş sağlıkla huzurla. Bir daha asla 13 günlük olmayacak. Kokla benim yerime de. Sen de evini her an düzenli tutacak bir azmi görebiliyor ve tebrik ediyorum. Teklif için de çok mutlu oldum. Tesekkur ederim tekrar tekrar taze anne :)
Valla super anlatmissin yaa bemcede az esya az daginiklik bem de aslinda 2 saatte falan gunluk işlerimi bitiririm tuvaleti yikarim ortali toplarim mutfagimi toplarim toz alirim süpürurum eskiden bu kadar hizli degildim oglum sağolsun pratik oldum heraldeEvdeki butun ıvır zıvırı kalabalıgı yok et. Ne kadar esya varsa o kadar dagınıklık oluyor. Makinen varsa tabagı canagı direkt makineye yerlestir, tezgahta birikmesib. Yoksa da bulasıklarını mutlaka sudan gecirip oyle biriktir. Kuruyunca yıkaması daha zahmetli. Mutfak tezgahında baharatlıklar, susler, dekoratif malzemeler vs bulunmasın. Hem tozlanıyor hem kirleniyor hem kalabalık bosuna. Bombos tezgahın olsun, her kullanım sonrasında guzelce sil. Aman sonra silerim diye erteledigin her sey kurumus ve zorlu kirler olsrak sana geri donecek, normalde 5 dkda siliyorsan 15 dkda sileceksin.
İki gunde bir evi supur sil. Halın varsa yok et, halılarım varken onları supur kaldır yok altını al yok tekrar ser bana vakit kaybettiriyordu. Surekli toz biriktiriyor zaten. Butun halılarımı yok ettim cok rahat ettim. Silmesi supurmesi butuk rahatlık.
Cocugun yok diye tahmin ediyorum, evin umarım kucuktur. Ya da kucuk bir eve cık. Eskiden tek basıma 4 odalı iki banyolu bir evde oturuyordum koca evi saatlerce zor temizlerdim. Simdi evim 2+1 minicik. Cok rahat ediyorum gunluk yarım saat syruyor toz almam, temizligim. Vitrinin bufen varsa elden cıkar, her esya temizlenecek yeni bir yuzey demek. Ben her seyimi attım ya da verdim su an evimde bir salonum var ki bi oturma grubu tv unitesi kitaplık yemek masasından olusuyor, mutfakta tezgah harici hicbi sey yok, yatak odamda yatak-gardrop, makyaj masası bitti gitti iste. Bir de kullanmadıgım oda var ayakkabı canta koyuyorum sadece. İnanılmaz rahat ettim
Kıyafet secerken dolabı dagıtma huyu bende de vardı. O yuzden dısarıda giyecegim her seyi asıyorum, cogunlukla kombin halde asıyorum askıdan al giy cık yapıyorum direkt. Boylece dagılmıyor. Pijamaları bir rafa, bluzları bir rafa, tisortleri bır rafa koyarsan da rahat edersin. Bide ayaklı askılıklar var biliyo musun, haftalık kombinini askıyla asarsan hafta icinde dolabını cok dagıtmazsın. Bu sekilde bak: http://m.ikea.com.tr/urun-katalogu/...askiliklar/10246860/mulig-ayakli-askilik.aspx