Kekler - Pastalar Denenmiş Tam Kıvamında Kek Tarifleri

En başarılı bulduğunuz '' Kek Tarifleri'' hangileridir?(4 OY HAKKINIZ VAR)

• Ankete Katılan
    509
  • Anket Kapalı .
Açık ekmek dedikleri ince lavaş gibi. Kayınvalidem dolma yapınca bizi de çağırır. Sofrada bana da ekmek uzatırlar. Yok ben yemeyeceğim deyince şaşırıyorlar. HALA. 🤣
Alışkın olmayınca demek ki ondan lavaşı yiyemiyorsun,onlara farklı geliyor yani.:KK53:
Kuru dolma abla cidden güzel oluyor😁
Z.yağlı demi dolmada.
Ekmeğin içinden yağı akıyor öyle yağlı yapıyorlar. 🥰😁
Oyyyy nasıl yiyorlar öyle yahuuu

Alışkın olmayınca demek ki ondan lavaşı yiyemiyorsun,onlara farklı geliyor yani.:KK53:

Z.yağlı demi dolmada.

Oyyyy nasıl yiyorlar öyle yahuuu
Lavaşı yerim de dolmayla niye yiyeyim yaa. Hala oturmadı bende o. 🤣

Ben de olsam yiyemem yaaa nevoşş :KK70: benim urfada kebab yerken tatlı biber varmı diye sormam hali sjksjksjk :KK70::KK70::olamaz::skandal::skandal:
Abla bunların hepsi kültür mesela sen tereyağı sevmiyorsun. Ama bu taraflarda çok kullanılır.
Mesela bildiğim kadarıyla batıda tavuk daha çok tüketiliyor. Mesela özel günlerde tavuklu pilav yapılıyor. Ama bizim buralarda et baskındır.

Fazla yağ ne yapar yılar sonra al sana damar sertliği yani yüksek kolestrol :eek::eek:
Abla valla fişek gibiler. Benim çevremde hiç bu şikayetleri olan büyük yok. Sadece etin yağı ve zeytinyağı kullandıkları için mi nedir. Ne de olsa daha doğal. 😁

Abla bunların hepsi kültür mesela sen tereyağı sevmiyorsun. Ama bu taraflarda çok kullanılır.
Mesela bildiğim kadarıyla batıda tavuk daha çok tüketiliyor. Mesela özel günlerde tavuklu pilav yapılıyor. Ama bizim buralarda et baskındır.
Eşim tarafıda etçidir yani severler,tereyağını zaten kullanırlar hep,rahmetli annemde kulanırdı hep biz varken yasaktı katma diyırdum.
Benim kızda etçi yani çok sever oda,bende tam tavukçuyum neyseki artur da seviyor tavuğu.

Batıdaki tavuklu pilavı Antep’te bir cenazede, düğünde verseler Bİİİİ ANAM BU NE BÖYLE BEMBEYAZ derler.

Ben Antep mutfağına hayranım abla hatta bizim kültüre çok yakın🥰
Gastronomide bir numara zaten antep mutfağı tescilli birde,bizimkler bu sene gittiler hayran kalmışlar yemeklere.
Bizde tereyağı yoksa pilav yapmayız😁
Yaaaaa bizde pişmez z.yağı kullanıyorum pilavda hep.
Abla valla fişek gibiler. Benim çevremde hiç bu şikayetleri olan büyük yok. Sadece etin yağı ve zeytinyağı kullandıkları için mi nedir. Ne de olsa daha doğal. 😁
Canısı birde oralarda doğpal tabi herşey sağlıklı beslenşyorlar,burada et alıyorsun pişmiyor bile.

X