Gebeliğe Hazırlık Denemeler denemeleeeer..

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

turkanimsi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2019
58
36
88
34
Hanımlar selam,

20 aydır evliyim ve 3-4 aydır gebelik planlıyorum. 20 aylık evlilik süremde takvim yöntemine göre korunduk. Yani herhangi bi cisimle ya da ilaçla ne eşim ne de ben korunmadık. 3-4 aydır denemelerim sonuç vermiyor. Biraz endişelenmeye başladım. Bir sorun mu var acaba diye düşünüyorum.
Normal mi bu durum?
Sevgiyle kalın

Eğer ki 1 senelik deneme sonucu bebek sahibi olamazsanız endişelenmemizi söylüyor doktorlar şimdilik denemeye devam zamanını bekliyor olabilir tabi yaşlarınız sigara alkol kullanımı gibi durumlarda çok önemli etken

Dünyadaki en normal şeylerden biri diyebilirim. Hatta bir ay daha olmayınca insan ben asla anne olamicam galiba hissiyatina kapılıyor, sonraki ay silik hayalet sadece gönül gözü açık olanların görebileceği bir çizgi görüyo ve benim gibi evde balkonda her türlü ışıkta onu inceliyo sen gerçekten var mısın diye var olduğunu anladığında hayatına değişik bi mutlu olma şekli giriyor, ağlıyo gülüyo, elleri ayakları titriyo , idrar testinden birsure ayrılmıyo sonra benim gibi mikrop kapmadan idrarli çubuğu artık çöpe atması gerektiğini anlıyor Rabbim hayırlısını nasip etsin inşallah . Dr gidin tüm genel kontrollerinizi yaptırın sonra lütfen sakin ve stressiz kalmaya çalışın.

Tabiki olmuyor demek için daha erken ama gerekli kontrollerinizi yaptırabilirsiniz olaki bi sıkıntı varsa gereğini yaparsınız gerisi Allah'ın takdiri... Adetin 2.günü hormon tahlili bide tam kan tahlili yaptırmanızı öneririm

Merak etme 1 sene geçti neden olmuyor diye doktora gidersin hani derler ya bir sene olmazsa gelin diye o bir sene sonrada şey derler Daha yaşınız genç olur olur yahu herkese bu diploma verilmemeli bana bunu komşu annemde der yani

Merhabalar.. bende yaklaşık 14 aydır evliyim..sizde söylemişsiniz zaten 20 aylık evlisiniz ama 3-4 aydır çocuk istiyorsunuz.. yani daha çok yeni :) zaten evliliğin ilk gününden itibaren korunmayanlar 6 ay içerisinde hamile kalıyormuş der doktorlar.. biz 6 aydır çocuk istiyorum fakat olmuyordu.. eşim şehir dışında olduğu için olması da çok zordu günleri denk getirmeye çalışıyorduk.. doktora gittiğinizde size soracaklardır zaten kaç yıllık evlisiniz ne kadardır çocuk istiyorsunuz diye.. iyi bir kadın doğumcuya gidip proloktatinine hormonlarınıza ve yumurtalıklarınıza baktırmanız sizin için en doğru yol olacaktır.. tabi bu sırada eşinizinde sperm tahlili yaptırmasını öneririm.. ben 6 ay kendimi boşuna heba etmişim olmuyor diye, çünkü sorun malesef eşimin spermlerinde çıktı.. şimdi tedavi aşamasındayız.. doktora gittikten sonra folikasit kullanmayada başlarsınız :) yumurtlama takibiyle yada ovulasyon testleriyle regliniz düzenliyse en kısa sürede hamile kalmanız dileğiyle..

Yaa herkese çok çok çok teşekkür ederim
Bebiş için hayır dualarınızı beklerim. Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…