• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DEMİR İLACI KULLANDIM KİLO ALDIM

Yagmur09756

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2021
191
18
48
Ben demir ilacı kullandım ancak iştahımda artış olmadı buna rağmen 1 ayda 3 kilo aldım çok kötüyüm ya 57 kg idim kolay kolay kilo almıyordum demir ilacı, D vitamini, B12 aldım 1 ayda 3 kilo aldım. Sizde de bu durum oldu mu? Yani iştah açmadı besin miktarında artma olmadı ama yine de kilo aldım

Ben demir ilacı kullandım ancak iştahımda artış olmadı buna rağmen 1 ayda 3 kilo aldım çok kötüyüm ya 57 kg idim kolay kolay kilo almıyordum demir ilacı, D vitamini, B12 aldım 1 ayda 3 kilo aldım. Sizde de bu durum oldu mu? Yani iştah açmadı besin miktarında artma olmadı ama yine de kilo aldım
Ben de demir ilacı,B12 , d vitamini kullandım 3 ay boyunca. Her yıl kullanıyorum. Yine de kilo alamıyorum. Bir arkadaşım vitamin hapları içince kilo alıyorum demişti. Bazılarında kabızlık da yapabilir.

Böyle bir şey mümkün değil profesyonel bir tartı kullanıp bakın ödem vardır ben sürekli kullanıyorum

Evet bende de aynı şekile kilo yaptı psikolojim bozuldu bıraktım ya içmiyorum şimdi diyete girdim

Nasıl mümkün değil yıllardır kilom aynıydı demir ilacı 3 kilo yaptı bende
Demir ilacının kalorisi mi var endokrin bozucu mu bu yüzden mümkün d3ğil. Profesyonel bi tartıda tartıl öncesi sonrası bak. Yıllardır her sene 2 günde 1 2 adet demir ilacı yutup ara verip tekrar başlıyorum kilo almadım

O
Demir ilacının kalorisi mi var endokrin bozucu mu bu yüzden mümkün d3ğil. Profesyonel bi tartıda tartıl öncesi sonrası bak. Yıllardır her sene 2 günde 1 2 adet demir ilacı yutup ara verip tekrar başlıyorum kilo almadım
O şekil düşünmemek gerekir demir ilacı olunca daha çok besin taşınmıyor mu hücrelere acaba, demir ilacı hemoglobin yapısına katılıyor ya? Daha çok glikoz yağ taşımış olmuyor mu

O

O şekil düşünmemek gerekir demir ilacı olunca daha çok besin taşınmıyor mu hücrelere acaba, demir ilacı hemoglobin yapısına katılıyor ya? Daha çok glikoz yağ taşımış olmuyor mu
O nereden çıktı 🤣 böyle bir şeyin olduğunu sanmıyorum. Chat gptye sor
Demir hücrelere doğrudan yağ ve glikoz taşımaz. Demir, vücutta oksijen taşıyan hemoglobin gibi proteinlerde bulunur ve bu süreç genellikle oksijenin akciğerlerden dokulara taşınmasını içerir. Yağ ve glikoz ise vücutta enerji sağlamak için kullanılan farklı bileşiklerdir.
Yağlar ve glikoz, hücrelere taşınmasında genellikle özel taşıyıcı proteinler ya da taşıyıcı moleküller aracılığıyla taşınır. Yağ asitleri, kan dolaşımında lipoproteinler aracılığıyla taşınırken, glikoz ise insülinin etkisiyle hücrelere girebilir.
Dolayısıyla demirin rolü, hücrelerde enerji sağlayan yağ ve glikoz taşıma ile ilgili değildir. 3 kilo 21 bin kalori ediyor. Ne kadar demir alıyorsunuz ki kilo aldırsın. Ödem vardır

O nereden çıktı 🤣 böyle bir şeyin olduğunu sanmıyorum. Chat gptye sor
Demir hücrelere doğrudan yağ ve glikoz taşımaz. Demir, vücutta oksijen taşıyan hemoglobin gibi proteinlerde bulunur ve bu süreç genellikle oksijenin akciğerlerden dokulara taşınmasını içerir. Yağ ve glikoz ise vücutta enerji sağlamak için kullanılan farklı bileşiklerdir.
Yağlar ve glikoz, hücrelere taşınmasında genellikle özel taşıyıcı proteinler ya da taşıyıcı moleküller aracılığıyla taşınır. Yağ asitleri, kan dolaşımında lipoproteinler aracılığıyla taşınırken, glikoz ise insülinin etkisiyle hücrelere girebilir.
Dolayısıyla demirin rolü, hücrelerde enerji sağlayan yağ ve glikoz taşıma ile ilgili değildir. 3 kilo 21 bin kalori ediyor. Ne kadar demir alıyorsunuz ki kilo aldırsın. Ödem vardır
Başka kişilerim deneyimine de baktım demir ilacını kullandıktan sonra baya kilo alanlar var tesadüf değil yıllardır kilomun aynı olması ama fe kullanınca artması. Muhakkak vardır bir açıklaması yarın dahiliye doktoruma soracam cevabını buraya yazarım

Başka kişilerim deneyimine de baktım demir ilacını kullandıktan sonra baya kilo alanlar var tesadüf değil yıllardır kilomun aynı olması ama fe kullanınca artması. Muhakkak vardır bir açıklaması yarın dahiliye doktoruma soracam cevabını buraya yazarım
Ben bilimsel konuşuyorum 3 kilo almak için 21 bin kalori alınması gerekiyo. Ödemdir onu da prof tartıyla görürsün. Hiçbir koşulda sadece demir aldırmaz.

Kabızlık yapıyor ilaç, biraz da iştah açıyor . Çok düşükse demiriniz serum almayı düşünebilirsiniz, ben kuru kahve yiyordum , o kadar ciddiydi durum .demir serumu aldıktan sonra yemeği bıraktım , artık günde 1 en fazla 2 içiyorum.

kilo yapar mı bilmiyorum ama kabızlık ve şişkinlik yapıyor bende. 3 ay kullancam. geçen ilaçta aile hekimi yanlış yazmış ilaç bitiş tarihini 10 gün filan ilaç kullanamadım süresi gelince yazdırdım 6. kutuyu. o 10 günde şişkinliğim yoktu kabızlığım yoktu geçmişti ilaçtan olduğunu da düşünmedim. İlacı kullanmaya başladım yine başladı dedim tamam ilaçtan artık.

Bende kullanıyorum sürekli aynı kilodayım. Mümkün değil

Back