E
EU1
Ziyaretçi
-
- Konu Sahibi EU1
a.s.canım sen gönlünü rahat tut ne alakası var aids le falan.o kişinin demek böle bi şüpesi var sormuş ama demir eksikliği çok yaygın ve çok sebebi olan bir rahatsızlık.bendede var mesela ben şimdi keçi boynuzu pekmezi aldım her sabah 1 kaşık içiyorum kansızlığa birebir.tavsiye ederim.sağlıklı günler dilerim canıma.s.geçmişolsun
Doktor size demir eksikligi var dediyse,öyledir,
aidsle ne alakasi var,ve o soru sizin aklinizi karistirmasina bir sebep yok ki ortada,tahlilde cikmis sizde demir eksikligi oldugu..
et, tavuk, balik, yumurta, vb.yiyecekleri daha fazla tüketmelisiniz..
Gecmis olsun..
canım bildiğim kadarıyla oda bir çeşidi demir eksikliğinin çeşitleri var diye biliyorum.ama sonuçta çeşidi ne olursa olsun dışardan demir takviyesi yapman lazım.adı üstünde serumda olsa demir eksikliği.bu arada dr un seni bu konuda aydınlatmadımı.anlamadıysan tekrar ara sor dr.na için rahatlasın.tekrar geçmişolsun canım.
demir eksikligine konulan tanilar dan biride
serum demirinin düsük olmasiymis.I
nternetten bu konuda ayrintili arastirma yapabilirsn.
veya forumda doktor , laboratuvar teknikeri arkadaslar varsa daha iyi aciklamali yardimci olurlar.
aklin karismasin,sonuc olarak nila 16 yazdigi gibi disardan demir takviyesi yapman lazim...
Canım benim sen gönlünü ferah tut. Demir eksikliğinin aids denen illetle bir ilgisi olsaydı doktor seni böyle rahat yollarmıydı. Mutlaka başka testler falan isterdi.
Eminim sadece bildiğimiz demir eksikliğidir bu, sen hiç üzülme.
bak canım senin sorunun evham başka bişi değil.yapman gereken derin nefes al ve ben iyiyim herkesde olan demir eksikliğinden başka bişiyim yok demek.ilaçlarını düzenli kullan sapasağlamsın merek etme.evhamı kesss
ya bu aids işini enfeksiyonla bulaşırmı acaba diye kafama taktım biri hapşururken öksürürken yanımdan geçerekn en düşük ihtimallerle allah korusun geçer sandım aman allahım uzak tutsun böle bişe olmaz dimi
senin burcun kesin balık veya başaktır.saglıkla ilgili onlar pimpirikli olurlar boyle.Eeee doktor bakmıs tahlil sonuclarına ve gerekli tedaviye başlaman icin ilaçlarını yazmıs.Sorun ne? AIDS olma ihtimalin olsa seni eve gönderir miydi sanıyorsun? veremlilerin ve Aidslilierin tedavi olma zorunlulugu var.Kontrol altında tutuluyorlar.Bu yasadıgın sorun hemen herkesin hayatta en az bir kere karsılastıgı bir sorun zaten.Kansızlık-anemi.Bir doktor arkadasım pekmezin hiç bir işe yaramadıgını dalak yenmesi gerektigini söylemişti ve bol miktarda et.Beslenmeme dikkat et,ilaçlarını duzenli kullan hallolur.Bak kış geldi üşürsün cok.iyileş bir an önce.
HIV / AIDS in Bulaşma Yolları
Cinsel ilişki, kanında HIV taşıyan kişiyle cinsel ilişkide ( vajinal, anal veya oral ) bulunmakla HIV bulaşabilir
Kan yoluyla, HIV / AIDS li kişinin kan, kan ürünleri, doku veya organlarının nakliyle bulaşabilir
HIV / AIDS li anneden gebeliği süresince veya doğum esnasında bebeğe HIV geçebilmektedir. Daha az oranda olmakla beraber annenin bebeği emzirmesiyle ( anne sütüyle ) bebeğe HIV bulaşabilir
HIV Nasıl Bulaşmaz
El sıkışma
Sosyal öpüşme ( yanaktan yanağa )
Kucaklaşma
Başkasının giysisini giyme ile
Tükrük, göz yaşı, ter, öksürük, aksırıkla
HIV bulaşması söz konusu değildir. Yiyeceklerle, aynı tabak, çatal, kaşık, bardak, aynı tuvalet ve banyoyu kullanma, telefon ve benzerlerini kullanmakla HIV / AIDS bulaşmamaktadır.Toplu taşıma araçlarında olduğu gibi ortak ve kalabalık mekanlarda bulunmakla da HIV / AIDS bulaşmaz. Sivrisinek ve her türlü böceğin sokmasıyla da HIV in bulaşmadığı kanıtlanmıştır.