Demir Eksikliği Olanlar Ya Da Konu Hakkında Bilgisi Olanlar Bakar Mısınız Lütfen ...

TheBeyin

Romeo kop gel ayrıl gel
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2011
7.054
840
Demir eksikliği anemisi yüzünden oral solüsyon kullanımyorum ve beslenebildiğim kadar demir içerikli beslenmeye özen gösteriyorum.
Ben süt, peynir ve yoğurt hastası biriyim ve artık sabahları süt içmiyorum ya da peynir yeiyrum emilim bozukluğu olmasın diye çünkü ilacı sabah aç karnına alıyorum.
Ama şunu merak ediyorum demir içerikli beslenmeden ne kadar zaman sonra Ca içerikli besinler alsam demir emilimine engel olmaz ?

merhabalar. öncelikle geçmiş olsun. benim kızımda demir ve b12 eksikliği tedavisi görüyor. dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var. kalsiyum içeren şeyleri demir hapından 2 saat önce ve 2 saat sonra almamalısınız. çayı aynı şekilde 2 saat önce/sonra kullanmamalısınız. aynı zamanda demir hapı içtiğiniz öğünlerde tahıllı şeyler yani kepekli ekmek yememlisiniz bu da demir emilimizi azaltacaktır. c ve a vitaminleri ise demirin bağırsaklarda emilmesini kolaylaştırır. bu yüzden hapınızdan sonra biber mandalina kivi gibi c vitamini,havuç gibi a vitamini içeren besinler tercih edebilirsiniz. (doktorumuzun bize verdiği bilgilere göre) sevgilerimle:KK16:

merhabalar. öncelikle geçmiş olsun. benim kızımda demir ve b12 eksikliği tedavisi görüyor. dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var. kalsiyum içeren şeyleri demir hapından 2 saat önce ve 2 saat sonra almamalısınız. çayı aynı şekilde 2 saat önce/sonra kullanmamalısınız. aynı zamanda demir hapı içtiğiniz öğünlerde tahıllı şeyler yani kepekli ekmek yememlisiniz bu da demir emilimizi azaltacaktır. c ve a vitaminleri ise demirin bağırsaklarda emilmesini kolaylaştırır. bu yüzden hapınızdan sonra biber mandalina kivi gibi c vitamini,havuç gibi a vitamini içeren besinler tercih edebilirsiniz. (doktorumuzun bize verdiği bilgilere göre) sevgilerimle:KK16:

Çook teşekkür ederim ilk başta doktorum sağolsun bana böyle bildi vermemişti sonra özel hastaneye gidip orda devam ettirdim kontrollerime ve en son 1 ay önce yapılan tahlillerde ferritinim 2den 42ye yükselmiş tabi hala ilaç desteği alıyorum bir kaç hafta sonra tekrar bi tahlil yaptıracağım cevabının için teşekkür ederim :KK61:

canım merhaba benimde ferritin 2 çıktı demir hapı,siyah üzüm yiyorum ve pekmez içiyorum.deli giibi çay içerdim çayı kestim.inş benimkide yükselir seninki gibi.başka bana tavsiye edebileceğin bir şey var mı??

evet canım,arkadasında söylediği gibi 2 saate gerekli aldığın besinlerin tam olarak sindirimi icin. kalsiyum ve demiri birlikte kullandığında birbirlerini bağlayarak etki mekanızmasını engelliyor. gecmiş olsunn..

merhabalar benimde demir eksikliğim çıktı demirim 26, ferritinim 6.1 çok ama çok düşük ilaç verdi doktor bugün ilaç verdi ama ben daha almadım kullanımı nasıl olucak yardımcı olurmusunuz çay içen biri değilim haftada 3 4 gün balık tüketiyorum ama irsi demir eksikliği var ailemde ne yapmam gerekmektedir yardımcı olurmusunuz mesela döner yerken ayran içmicem bunu öğrendim demir hapını alınca meyve kayısı pekmez yiyebilirmiyim bide demir hapını sabah 6 30 da alsam 8 30 da şirkette çay içebilirmiyim acaba bunlar kafamda soru işareti

merhabalar benimde demir eksikliğim çıktı demirim 26, ferritinim 6.1 çok ama çok düşük ilaç verdi doktor bugün ilaç verdi ama ben daha almadım kullanımı nasıl olucak yardımcı olurmusunuz çay içen biri değilim haftada 3 4 gün balık tüketiyorum ama irsi demir eksikliği var ailemde ne yapmam gerekmektedir yardımcı olurmusunuz mesela döner yerken ayran içmicem bunu öğrendim demir hapını alınca meyve kayısı pekmez yiyebilirmiyim bide demir hapını sabah 6 30 da alsam 8 30 da şirkette çay içebilirmiyim acaba bunlar kafamda soru işareti

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun giz08.
Benim ferritin değerim 2'ydi şuan 42 ama hala demir hapı desteğine davm ediyorum.
İlacın tablet, kapsülse sabah aç karnına içiyorsunuz ve en az iki saat sonra çay , peynir , süt , yoğurt tüketiyorsunuz.
İçinde kalsiyum olan besinleri demir içerenlerle birlikte asla tüketmiyorsunuz.
Dediğiniz gibi döner ve ayran gibi.
Hapı içtikten sonra ya da pekmez içtikten sonra kahvaltıda portakal suyu, kırmızı biber gibi c vit. içeren besinler tüketirseniz iyi olur.
Çünkü C vit. demir emilimini kolaylaştırır. Kalsiyumsa azaltır.
Sormak istediklerinizi sorabilirsiniz yardımcı olabildiğim kadar olurum..

Son düzenleme:
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun giz08.
Benim ferritin değerim 2'ydi şuan 42 ama hala demir hapı desteğine davm ediyorum.
İlacın tablet, kapsülse sabah aç karnına içiyorsunuz ve en az iki saat sonra çay , peynir , süt , yoğurt tüketiyorsunuz.
İçinde kalsiyum olan besinleri demir içerenlerle birlikte asla tüketmiyorsunuz.
Dediğiniz gibi döner ve ayran gibi.
Hapı içtikten sonra ya da pekmez içtikten sonra kahvaltıda portakal suyu, kırmızı biber gibi c vit. içeren besinler tüketirseniz iyi olur.
Çünkü C vit. demir emilimini kolaylaştırır. Kalsiyumsa azaltır.
Sormak istediklerinizi sorabilirsiniz yardımcı olabildiğim kadar olurum..

yorumun ve bilgilendirmen için öncelikle çok teşekkürler

doktor bana maltofer verdi solüsyon şeklinde kan gibi bir sıvı tadı nasıl bilmiyorum annem ben senelerdir içiyorum dedi bakalım beğenecekmiyim, ben sabahları bağırsaklarıma fayda olsun diye kayısı tüketiyordum ılık suyla herhalde ilaçtan hemen önce yada sonra tüketsem kayısıyı sorun olmaz

eve geldiğimden beri kuru üzüm ceviz tükettim birazdanda portakal suyu içip uyucam ki normal hayatımdada akşamları yemeklerimde yoğurt uyurkende portakal suyu içerdim artık yemeklerde yoğurdu aza indircem özellikle etin yanında su içicem herhalde kolada içme dedi doktor

ben kola içen biri olmadığım için herşeyi ayranla yerdim o yüzden kalsiyumda bişey çıkmıyor çünkü peynir yoğurt süt ayran gün içinde çok çok tüketiyiorum yalnız eve geldiğimde yemek sırasında rafadan yumurta 1 adet yiyicem doktor yumurta muhakak tüket dedi benmi panikliyorum bilmiyorum ama kafam bu demir olayına fena halde karıştı :KK1::KK1::KK1:

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım maltofer bende içiyorum tadına gelince pekte iyi sayılmaz ben bir dikişte içip nefes almadan ardından bir iki yudum su içiyorum ben onu aç karna sabahları kullandığımda miğdemi çok kötü yaptı ishalden kendimden geçtim yemeklerden hemen sonra içiyorum şu an bi sorun yok ama normali aç karna içilmesi süt ürünlerini ilaç alımından yarım saat sonra tüketmende arkadaşın dediği gibi fayda var birde çok çay tüketiyorsanız limonlu içmenizi tavsiye ederim Acil Şifalar...bu arada haptan daha ziyade kuru üzüm ve pekmez daha etkili bunuda yazmadan geçemedim..

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım maltofer bende içiyorum tadına gelince pekte iyi sayılmaz ben bir dikişte içip nefes almadan ardından bir iki yudum su içiyorum ben onu aç karna sabahları kullandığımda miğdemi çok kötü yaptı ishalden kendimden geçtim yemeklerden hemen sonra içiyorum şu an bi sorun yok ama normali aç karna içilmesi süt ürünlerini ilaç alımından yarım saat sonra tüketmende arkadaşın dediği gibi fayda var birde çok çay tüketiyorsanız limonlu içmenizi tavsiye ederim Acil Şifalar...bu arada haptan daha ziyade kuru üzüm ve pekmez daha etkili bunuda yazmadan geçemedim..

çok teşekkür ederim yorum ve tavsiyeniz içimi rahatlattı açıkçası hiç çay içmiyorum bitki çayı içerim şeker kullanmam limon elime alır yerim, her akşam nar suyu üzüm suyu içerim ama etin yanındada yoğurt ayran yerim işte aslında çok aşırı sağlıklı beslenen bir ailenin üyesiyim haftada 3 4 kez ızgara tüketiyoruz bahçemiz var yaz kış sorun olmuyor hani bu kadar özenirken demir sorunumun çıkması ırside olsa kötü etkiledi bugün biraz şaşırdım ne yapmalıyım diye düşünüyorum

arkadaşlarım sağlıklı yaşam konusunda blog yaz takip edelim derken bunun olması mehmet özün olayı gibi oldu :KK1::KK1::KK1::KK1: nazarlara geldim koşuyorum yüzüyorum sağlıklı besleniyor insanlara bilgi vermekten çekinmiyorum böyleyken böyle olunca taktım kafaya biraz ama büyütülmicek birşey olduğunu sabahtan akşama kadar idrak edemeyen ben şimdi anlamış bulunuyorum

çikolotayla aram yok sırf ellerim üşümesin diye bile çikolota yemeye başlıycam

yorumun ve bilgilendirmen için öncelikle çok teşekkürler

doktor bana maltofer verdi solüsyon şeklinde kan gibi bir sıvı tadı nasıl bilmiyorum annem ben senelerdir içiyorum dedi bakalım beğenecekmiyim, ben sabahları bağırsaklarıma fayda olsun diye kayısı tüketiyordum ılık suyla herhalde ilaçtan hemen önce yada sonra tüketsem kayısıyı sorun olmaz

eve geldiğimden beri kuru üzüm ceviz tükettim birazdanda portakal suyu içip uyucam ki normal hayatımdada akşamları yemeklerimde yoğurt uyurkende portakal suyu içerdim artık yemeklerde yoğurdu aza indircem özellikle etin yanında su içicem herhalde kolada içme dedi doktor

ben kola içen biri olmadığım için herşeyi ayranla yerdim o yüzden kalsiyumda bişey çıkmıyor çünkü peynir yoğurt süt ayran gün içinde çok çok tüketiyiorum yalnız eve geldiğimde yemek sırasında rafadan yumurta 1 adet yiyicem doktor yumurta muhakak tüket dedi benmi panikliyorum bilmiyorum ama kafam bu demir olayına fena halde karıştı :KK1::KK1::KK1:

Bende çok kafama takmıştım.
Çünkü ellerim hiç ısınmıyodu, sürekli uyku halim vardır.
Şükür şimdi iyiyim üşümem geçti uyku hali de yok :)
Ca içerenleri demir içeren besinleri aldıktan 2 saat sonra yemeye özen gösterin ama :)

Bende çok kafama takmıştım.
Çünkü ellerim hiç ısınmıyodu, sürekli uyku halim vardır.
Şükür şimdi iyiyim üşümem geçti uyku hali de yok :)
Ca içerenleri demir içeren besinleri aldıktan 2 saat sonra yemeye özen gösterin ama :)

bugün ilaca başlıcaktım ama sabah içemedim öğlen yemeğinden 3 saat sonra ilacı kullansam sorun olmaz herhalde

düzenli beslenmemi daha düzenli hale getircem inşallah 3 ay sonra tahlilerimde iyi sonuçlar çıkar inşallah herkes semirlerine kavuşur:KK1::KK1::KK1:

bugün ilaca başlıcaktım ama sabah içemedim öğlen yemeğinden 3 saat sonra ilacı kullansam sorun olmaz herhalde

düzenli beslenmemi daha düzenli hale getircem inşallah 3 ay sonra tahlilerimde iyi sonuçlar çıkar inşallah herkes semirlerine kavuşur:KK1::KK1::KK1:

geçmiş olsun canım benimde 2.1 çıktı ferritin değerim bir ay olacak benimde hap kullanıyordum bitti,sana tavsiyem harnup keçi boynuzu pekmezi iç sabahları aç karnına,bol bol çekirdekli kuru üzüm ye.dalak ciğer yumurta bol bol tüket.doktorum dedikleri bunlardı bunları yapıyorum.bakalım biraz zaman geçsin bende tekrar tahlil yaptırcam umarım yükselmiştir.bu arada ben ibrahim saraçoğlunun kürü var ıspanak kereviz kürü onu yapıyorum.araştır istersen netten çok faydalıymış,bakalım görcez umarım bende de işe yaramıştır

geçmiş olsun canım benimde 2.1 çıktı ferritin değerim bir ay olacak benimde hap kullanıyordum bitti,sana tavsiyem harnup keçi boynuzu pekmezi iç sabahları aç karnına,bol bol çekirdekli kuru üzüm ye.dalak ciğer yumurta bol bol tüket.doktorum dedikleri bunlardı bunları yapıyorum.bakalım biraz zaman geçsin bende tekrar tahlil yaptırcam umarım yükselmiştir.bu arada ben ibrahim saraçoğlunun kürü var ıspanak kereviz kürü onu yapıyorum.araştır istersen netten çok faydalıymış,bakalım görcez umarım bende de işe yaramıştır

ben sabah 6 30 da evden çıkıyorum 6 gibi demir hapını içsem ondan sonra pekmez zarar verirmi yoksa demirin daha kolay emilmesinimi kolaylaşıtırır

ben sabah 6 30 da evden çıkıyorum 6 gibi demir hapını içsem ondan sonra pekmez zarar verirmi yoksa demirin daha kolay emilmesinimi kolaylaşıtırır

bende 7.30 da çıkıyorum o yüzden 7.30 gibi pekmez içiyorum, sonra iki saat sonra biraz bişiler yedikten sonra tabi süt ve süt ürünleri dışında sonra demir hapını alıyordum.demir hapını tok karnına almamı doktor dedi çünkü aç karnına iştah açar kilo alırsın demişti

bende 7.30 da çıkıyorum o yüzden 7.30 gibi pekmez içiyorum, sonra iki saat sonra biraz bişiler yedikten sonra tabi süt ve süt ürünleri dışında sonra demir hapını alıyordum.demir hapını tok karnına almamı doktor dedi çünkü aç karnına iştah açar kilo alırsın demişti

ilk demir hapımı öğlen aldım ve fondip tadı kötü gelmedi şurup gibi birşey

ben sabahları pekmezi sulandırıp içsem arkasından demir hapını içsem enerji patlaması yaratırmı

kızlar aslında bu demir hapını içtikten sonra içinde demir ve c vitamini olan gıdalar tüketebilirim sorun olmaz değilmi

Bu arada şunu söyleyim.
Ben ilk önce oral solüsyon kullandım 1 ay ve değerimde hiç bir değime olmadı yaklaşık 10 gün de her gün demir iğnesi vuruldum.
İğnelerden sonra 42,9 a yükseldi.
Ve hala kapsül ile devam ediyorum tedaviye. .

Bu arada şunu söyleyim.
Ben ilk önce oral solüsyon kullandım 1 ay ve değerimde hiç bir değime olmadı yaklaşık 10 gün de her gün demir iğnesi vuruldum.
İğnelerden sonra 42,9 a yükseldi.
Ve hala kapsül ile devam ediyorum tedaviye. .

peki canım demir iğnesinin yan etkileri oluyor mu??

peki canım demir iğnesinin yan etkileri oluyor mu??

yan etkileri vardır ama ben bizim hastanede kimse sorduysam bir şey olmaz dediler ama yine de hastane koşullarında yaptırılması gerekir her iğnenin ben bi arkadaşıma yaptırıyordum o da güvendiğim için.

hap o kadar kötü değilmiş 1. haftam ve çok düzenli besleniyorum ıspanak hiç yemezdim tadını unutmuştum dün 2 tabak yedim çok iyidii demirleniyorum ben artık çok dikkatli besleniyorum ilacımda midemi bulandırmıyor

kızlar herkese acil şifalar burda yazdıklarınızdan çok şey öğrendim

X