Demir eksikligi hapı

evrem_evrem11

♡♡♡
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2013
2.416
1.355
Mrb arkadaslar.saclarim cok dökuluyor.cildiye doktoruna gittim gecen hafta.kan tahlili yaptirdim ve sonuc olarak demir depolarimin bosaldigini ama henuz kansizlik seviyesinde olmadigini soyledi.demir eksikligi hapi verdi 3ay sabah aksam kullancaktm.ama 3.gunu ozur diliyorum ishal yapti.dun aksam karin agrisi mide bulantisida oldu.biraktim hapi..ilacin yan etkisi muhtemelen.tekrar badka doktora mi gitsem yada hapi birakip demir acisindan zengin yiyecekler mi yesem bilemedim..faydasindan cok yan etkileri daha cokmus sanirim:KK43:

doktora danış bence..herkezde aynı etkiyi yapmıyor.bendede tam tersi kabız yapmıştı.midemdede ağrı olmuştu.mide ağrısı hamileliktenmi ilaçtanmı anlayamamıştım.doktorasormuştum iç devam et demişti.

Evt herkeste farklı yan etki yapıyormuş bu zamana kadar hiç bir ilacın yan etkisini görmemiştim...ilgin için teşekkürler..hamilelikte de zorunlu mu kullanılıyor bu ilaçlar.folik asit,vitamin falan.:44:

Ben de kullandım mide bulantısı yapıyordu doğru ama başka bir yan etkisi olmadı kişiden kişiye değişiyor herhalde. Hapları bıraktım hala kansızım hem de benim değerlerim olağandan çok çok düşük :KK19:

Artık pekmez içiyorum ben de haptan ilaçtan vazgeçtim..

Mrb arkadaslar.saclarim cok dökuluyor.cildiye doktoruna gittim gecen hafta.kan tahlili yaptirdim ve sonuc olarak demir depolarimin bosaldigini ama henuz kansizlik seviyesinde olmadigini soyledi.demir eksikligi hapi verdi 3ay sabah aksam kullancaktm.ama 3.gunu ozur diliyorum ishal yapti.dun aksam karin agrisi mide bulantisida oldu.biraktim hapi..ilacin yan etkisi muhtemelen.tekrar badka doktora mi gitsem yada hapi birakip demir acisindan zengin yiyecekler mi yesem bilemedim..faydasindan cok yan etkileri daha cokmus sanirim:KK43:

bende de aynısını yaptı. prospektüste bu belirtileri görürseniz ilaca devam etmeyin diyordu ben de bıraktm. resmen yatağa düşürdü beni

ayy bu yaz bende kulladım bir haftada beni mahvetti ilaçlar canım senin gibi sürekli kusma ateş yan etki yaptı bana bence tamamen demir açısından zengin besinlerle hallet derim ben öyle yapıyorum şahsen şuan gayette iyiyim..

benim aynı anda hem demir hem kan hem de beyaz küre değerlerim aşırı düşük. demir hapı kullandım 3 ay kullandım bıraktım sonra 1 ay daha kullandım. iştah açar, başta mide bulantısı ve ishal yapar ama zamanla geçer ve aşırı yemek yiyen biri olursun ve demir ilacını bi yerde okumuştum antidepresan özelliği varmış şöyle ki; insanda demir eksikliği gerginlik sinir stres yapıyormuş ilaçda bunları tedavi ediyormuş. bence bırakma ben doktora bırakıcamı söylediğimde o zaman günlük 5 kilo kırmızı et yemen lazım demişti :KK1:

Geçmiş olsun.
Bildiğim kadarıyla demir eksikliği gıdalarla tam anlamıyla tedavi edilemiyor. Benim doktorum öyle pekmez vb yiyeceklerle tedavi edilemeyeceğini, normal bir insanın yiyebileceğinden çok fazla miktarda tüketmek gerektiğini belirtmisti. Bence doktorunuza durumu anlatıp ilacınızı muadili bir ilaçla değistirmesini talep etmelisiniz.

bende aşırı kansızım dr hep kan hapı yazar ve ben hiç içmem içmem lazım biliyorum ama öyle bir kabız yapıyor ki bir dr gitmiştim dahiliyeciydi o da yazacaktı yazmayın içmiyorum dedim o zaman serum verelim demişti olur demiştim iğneden o kadar korkmama rağmen ve 10 gün boyunca kan serumu yedim bir saat sürüyordu damla damla ama dr çok etkili kahve bile içebilirsin demişti ki dediği gibi de oldu o kadar iyi gelmişti ki o zaman şimdi de düşünüyorum aslında ama öyle dr bulmak zor hepsi önce hap iç olmazsa bakarız diye inat ediyor...

Bana 5-6 ay kullanacaksın demişlerdi ben 3 ay kullandım ve çok faydasını gördüm.
Sıkıntım yorgunluk, halsizlik ve fazlaca saç dökülmesiydi.
3-4 aydır yine inanılmaz derecede saçım dökülüyor tararken, kuruturken avuç avuç topluyorum yerden, tekrar kan tahlili yaptıracağım zaten demir değerim yükselmişti ama istenen aralıklarda değildi bıraktığımda da.
:KK14:

demir hapları genelde kabızlık yapar aslında bende ilk kez böyle bir yan etki duydum.
be yıllardır belli aralıklarda kullanırım.bu demir haplarının serum şeklinde içileni var.
kullandığın ilaç yan etkiyi yapmıştır ama doktora gidersen sana dokunmaycak şekilde ilacını değiştirebilir.
demir eksikliği varsa kırmızı et,üzüm,incir vs yemen yeterli değil.mutlaka ilaçla arayı kapatıp,ilacı kestikten sonra yemene
dikkat etmen gerekiyor.doktor bana bu şekilde söylemişti.

geçmiş olsun ben 4 yıldır kullanıyorum hapı değil tüp şeklinde bende bi sorun olmadı

Arkadaslar tesekkur ederim cvplar icin belki de farkli hap serum vs olsa daha iyi olacak.kullanan arkadaslardan faydasini gorenlerde olmus.bende de yorgunluk hep var yiyeceklerede dikjat ediyorum ama olcak gibi degil sanirim

canım ilaç almazsan demir eksikliğin geçmez......annemde de aynı sorun çıkmıştı bir aydır kullanıyor yalnız annem yatarken yutuyor ilacı sana da tavsiye ederim canım çünkü çay,kahve,peynir vs onlarla beraber alınırsa ilacın emilimi azalıyormuş zaten içinde de yazıyor istersen bir ilacın kullanım şeklini oku canım çok geçmiş olsun:KK16:

canım ilaç almazsan demir eksikliğin geçmez......annemde de aynı sorun çıkmıştı bir aydır kullanıyor yalnız annem yatarken yutuyor ilacı sana da tavsiye ederim canım çünkü çay,kahve,peynir vs onlarla beraber alınırsa ilacın emilimi azalıyormuş zaten içinde de yazıyor istersen bir ilacın kullanım şeklini oku canım çok geçmiş olsun:KK16:

evt evt cayı falan da bıraktım aynen prospektsnü okudum elbette aynen kullandım ama kötü yaptı beniii:KK43:

X