Çocuk Hastalıkları Demir damlası yardııımmmmmmm!!!!!!!!!!!1

• Konu Sahibi Konu Sahibi aysey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

aysey

kızımız büyüyor :)
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
912
2
96
Diğer
arkadaşlar 7 aylık kızıma hiç bir şekilde demir damlasını veremiyorum.ilk başladığımızda tadı kötü olan damladan veriyordum,biraz mırın kırın ederek falan veriyordum.sonra tadı daha iyi olan damlayı aldım.onu da isteksiz içiyordu.son 15-20 gündür hiç bir şekilde içiremiyorum.ya ağzından geri çıkarıyor yada yutsa bile kusuyor hemen.ne yapacağımı şaşırdım.herşeyle vermeyi denedim.bu defa karıştırdığım yiyecekleri de yemek istemiyor.sade zaten veremiyorum.siz nasıl veriyosunuz demir damlalarını?

yediği tatlı şeylere örneğin yiyorsa kaşık mamasına,meyve suyuna katabilirsin canım,
birde günde kaç damla alması gerekiyor bilmiyorum ama diyelimki 6 damla vermen gerekiyor bunu tüm gün içindeki öğünlerine bölerek kat (yani sabah 2,öğlen 2,akşam 2 damla gibi)tadını daha az hisseder enazından.:130:

yediği sevdiği herşey ile vermeyi denedim ama kabul etmiyor.fakat bölerek vermeyi denememiştim hiç.8 damla günde toplam.bir de bölüp vermeyi deniyeyim.sağol canım

biz kan sayımı yaptırmıştık o aylarda kan ve demir depolarımız dolu olduğu için hiç kullanmak zorunda kalmadık Allahtan o ilacı.şimdi 1 yaşına girecek yine kan sayımı yapıldı herşey yolunda.ama ben hergün mutlaka pekmez yumurta sarısı et yeşil yapraklı sebzeler..vs çok özenli besliyorum kızımı.yani o ilaç olmadan da oluyor resmen bebeklere işkence çünkü o.

8.ayda yapıcakmış kan sayımı.inşallah bizim de eksiğimiz çıkmaz da kullanmak zorunda kalmayız.bende hergün pekmez veriyorum.

arkadaşlar cumartesi kontrolümüz vardı.ben 8 damla demiri içiremezken birde yanına 1 kaşık vitamin eklendi.onu da içmiyo benim cadı.doktor vitaminin içine demiri damlat ver,içecek başka çaresi yok diyor ama içmiyor işte.en son burnunu sıkıp ağzına boşaltmayı denedim.onda da yarısı üzerine yarısı ağzına gidiyor.ağlıyor.öğürüyor.ooofffff ne dertmiş yaaa bişey içirmek :44:

okuduğum bir yöntem var. ama işe yarar mı bilmem.. ilacı yanağıyla damağı arasına dökersen çıkartamıyorlarmış.. bir dene istersen ilşallah işe yarar.. çünkü ilerde bana da lazım olacak bizimki calpolu bile içmiyor..
bu arada benim de bir sorum var demir damlasına ne zaman başladınız?

2 aylıkken doktorumuz başlatmıştı bize günde 6 damla.3 sabah 3 akşam.oğlum erken doğmuştu küvözde kaldığı sürede kan değerleri düştüğü için 1 ünite kan verilmişti.belki bu sebeptendir biz 2 aylıkken başlamıştık hala devam ediyoruz.doktor 1 yaşına kadar devam demişti devit ve ferro sanola

canım biz 4.ayda başladık demir damlasına.sağlık ocağında verdiler,başladık.ama inan işkence gibi onları içirmek

ferro sanol yanı devletın verdıklerı cok kotu bebekler ıcemıyor öğürmekten ben dr a söledim ferrum verıyoruz sımdı onu ıcıyor rahatlıkla dıgerı çoook ıgrenc bı tadayım dedım benım agzımdan gıtmedı kokusu

kızlar demir damlası kullanıorum ancak damlalık kısmı çatlamış ve hava almıs 4 gün fln acaba bi bozulma söz konusu olabilirmi?

benim kızımda içmiyordu,markasını değişdirdik sadece santafer şurubu içiyor şu an 1 yaşında şurup vereyimmi dediğimde benden önce mutfak yolunu tutuyor ama bizdede iştah hiç yok

Bize dr umuz 5.ayda başlattı yani yaklaşık 1 haftadır kullanıyoruz...sabah 4 akşam 4 damla dedi ama nasıl vereceğimizi söylememişti.bende damlanın içini okudum yemeklerden hemen sonra bir miktar su ile alınmalıdır diyordu.bende bir çay kaşığı suya sabah 4 akşam 4 damla damlatıp veriyorum oğluma..üstüne yine bir miktar su veriyorum hemen ki ağzında o kötü tat kalmasın diye..

benim doktorum 6. ayda başlayacağız demişti.. benim zaten kan değerlerim hep sınırda oluyor. o da kansız kalır diye korkuyorum 6.ayda başlayan var mı?

bu demır ılaclarından nedır cektıgımız yaa.. bende o kadar dıkkat edıyorum gereklı herseyı yedırıyorum ama olmuyor ıste gene düşük gene düşük. bıze 4. ayda basladı 8. aya kadar ezıyet cektım. ılk 2 ay ne oldugunu anlamadan ıctı, sonra püskürtmeye basladı, gıdalarına karsıtırıp verdım, yemekten sogudu, ılacsız olanlarıda yemedı.doktor ferimax dıye karamellı bır surup verdı onuda ıcmedı. en sonunda bulduk yolunu. kızım dıs cıkardıktan sonra cam bardaktan su ıcmeye bayılıyor, tık tık sesıne. bende sıseyı agzına verdım. o sesı cıkarıp oynıcam dıye baktım damla damla ıcıyor ılacı. alıstı tadına. sımdı kahvaltısına karıstırıyorum çok şükür yyıyor.

canım benimde 3 aylık kızım var ilk başlarda oda hiçbir şekilde içmiyordu içsede hemen çıkartıyordu en son akşamları mamasının içine 3 damla damlatıyorum çaktırmadan içiyor. sende denemelisin

benim kızımda içmiyor çoğu zaman veriyorum ama içim rahat etmiyor :44:

demir ilacı süt ve süt ürünleriyle beraber verilmez verilirse bir anlamı kalmaz.demir ilacını meyve suyuyla verebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…