arkadaşlar 7 aylık kızıma hiç bir şekilde demir damlasını veremiyorum.ilk başladığımızda tadı kötü olan damladan veriyordum,biraz mırın kırın ederek falan veriyordum.sonra tadı daha iyi olan damlayı aldım.onu da isteksiz içiyordu.son 15-20 gündür hiç bir şekilde içiremiyorum.ya ağzından geri çıkarıyor yada yutsa bile kusuyor hemen.ne yapacağımı şaşırdım.herşeyle vermeyi denedim.bu defa karıştırdığım yiyecekleri de yemek istemiyor.sade zaten veremiyorum.siz nasıl veriyosunuz demir damlalarını?
yediği tatlı şeylere örneğin yiyorsa kaşık mamasına,meyve suyuna katabilirsin canım,
birde günde kaç damla alması gerekiyor bilmiyorum ama diyelimki 6 damla vermen gerekiyor bunu tüm gün içindeki öğünlerine bölerek kat (yani sabah 2,öğlen 2,akşam 2 damla gibi)tadını daha az hisseder enazından.:130:
yediği sevdiği herşey ile vermeyi denedim ama kabul etmiyor.fakat bölerek vermeyi denememiştim hiç.8 damla günde toplam.bir de bölüp vermeyi deniyeyim.sağol canım
biz kan sayımı yaptırmıştık o aylarda kan ve demir depolarımız dolu olduğu için hiç kullanmak zorunda kalmadık Allahtan o ilacı.şimdi 1 yaşına girecek yine kan sayımı yapıldı herşey yolunda.ama ben hergün mutlaka pekmez yumurta sarısı et yeşil yapraklı sebzeler..vs çok özenli besliyorum kızımı.yani o ilaç olmadan da oluyor resmen bebeklere işkence çünkü o.
okuduğum bir yöntem var. ama işe yarar mı bilmem.. ilacı yanağıyla damağı arasına dökersen çıkartamıyorlarmış.. bir dene istersen ilşallah işe yarar.. çünkü ilerde bana da lazım olacak bizimki calpolu bile içmiyor..
bu arada benim de bir sorum var demir damlasına ne zaman başladınız?
okuduğum bir yöntem var. ama işe yarar mı bilmem.. ilacı yanağıyla damağı arasına dökersen çıkartamıyorlarmış.. bir dene istersen ilşallah işe yarar.. çünkü ilerde bana da lazım olacak bizimki calpolu bile içmiyor..
bu arada benim de bir sorum var demir damlasına ne zaman başladınız?
benim kızımda içmiyordu,markasını değişdirdik sadece santafer şurubu içiyor şu an 1 yaşında şurup vereyimmi dediğimde benden önce mutfak yolunu tutuyor ama bizdede iştah hiç yokarkadaşlar 7 aylık kızıma hiç bir şekilde demir damlasını veremiyorum.ilk başladığımızda tadı kötü olan damladan veriyordum,biraz mırın kırın ederek falan veriyordum.sonra tadı daha iyi olan damlayı aldım.onu da isteksiz içiyordu.son 15-20 gündür hiç bir şekilde içiremiyorum.ya ağzından geri çıkarıyor yada yutsa bile kusuyor hemen.ne yapacağımı şaşırdım.herşeyle vermeyi denedim.bu defa karıştırdığım yiyecekleri de yemek istemiyor.sade zaten veremiyorum.siz nasıl veriyosunuz demir damlalarını?
arkadaşlar 7 aylık kızıma hiç bir şekilde demir damlasını veremiyorum.ilk başladığımızda tadı kötü olan damladan veriyordum,biraz mırın kırın ederek falan veriyordum.sonra tadı daha iyi olan damlayı aldım.onu da isteksiz içiyordu.son 15-20 gündür hiç bir şekilde içiremiyorum.ya ağzından geri çıkarıyor yada yutsa bile kusuyor hemen.ne yapacağımı şaşırdım.herşeyle vermeyi denedim.bu defa karıştırdığım yiyecekleri de yemek istemiyor.sade zaten veremiyorum.siz nasıl veriyosunuz demir damlalarını?
canım benimde 3 aylık kızım var ilk başlarda oda hiçbir şekilde içmiyordu içsede hemen çıkartıyordu en son akşamları mamasının içine 3 damla damlatıyorum çaktırmadan içiyor. sende denemelisin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?