Ben demans hastalari olan bolumde hemsirelik yapiyorum (psychogeriatri) Kapali bolum, iceri giriliyor ve cikisi sifreli kapi. Ne kadar zor oldugunu biliyorum. Ailesinin bence profesyonel yardim destek almasi lazim, ailelerde cok goruyorum bizim bolume geldiklerinde acayip yipranmis oluyorlar. Kalca kirigi uykusuzluk agresif cok karsilastigim birsey. Tek basina evde bakilmasini dusunemiyorum cunku 7 gun 24 saat bakim sart hastalara. Odaya kilitlemekte yataga baglamak care degil hatta daha agresif veya ters tepebilir ve tabikide yazik hapis gibi. Bakim evi veya hastanede bolum felan yokmu? Turkiyede nasil bilmiyorum. Birde deliryumu bir arastirin, enfeksiyon olan kalca kiriklari vs vs olan demans hastalarinda goruyoruz bunu bazen. Turkcem iyi olsaydi daha fazla anlatmak yardimci olmak isterdim.
Hobbyleri, sevdigi seyler varmiydi?? Belki bi aktivite yapabilirler, sakinlesebilecegi bisey mesela sarki soylemek gibi.
Fotograf kitabi yapin, eski fotolar kullanin, cocuklarin isimlerini altina yazin mesela, fotograflara bakip anlayacak durumdaysa tabi