- 22 Ağustos 2015
- 8.935
- 10.662
- 38
- Konu Sahibi esmergizmo
Ay vallaçok zor..
Allah bütün hastalara şifa versin ,bakanlarada güç kuvvet sabır versin.Amin.
Allah bütün hastalara şifa versin ,bakanlarada güç kuvvet sabır versin.Amin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet, maalesef nadir de olsa genç yaşta çıkabiliyor. Annem lise 2’de okulu terk etmiş annesi öldüğü için kardeşlerine ve babasına bakmak için hayatından vazgeçmiş. Babamla evlendikten sonra da içe kapanık şekilde devam etti. Teşhis konduğunda ben 16-17’li yaşlardaydım. Geriye baktığımda annemle ilgili hatırladıklarım hep yalnız başına bütün gün mutfaktan çıkmayışı sürekli temizlik yapışı oluyor. Herhangi bir hobisi olmayışı vr babamla benden başka kimseyle iletişiminin olmaması da hastalığın erken ortaya çıkmasına sebep oldu. Bir de antidepresan kullanırdı. O antideprasanın da tetiklediğini düşünüyoruz. Daha önce annemle ilgili konu açmıştım burada, o konuda antidepresanla ilgili daha detaylı bilgiler vardı, şimdi konu sahibini de sabote etmiş olmayayımÇok genç 46 yaşında da oluyormu
Merhabalar. Herkes icin oncelikle cok cok gecmis olsun. Benim babama henuz teshis koyulmadi ancak ben demans olabilecegini dusunuyorum bugun itibariyle ruh ve sinir hastaliklari hastanesine yatirildi bazi konulari takinti etmis denmis ama dedem de demansa yakalanmisti. Kimlere nasil teshis konuldu sureci yasayanlar paylasirsa sevinirim. Birde evimi tasidim henuz gidemedim gitsemde yapacak bisey yok farkindayim ama icim icimi yiyor
Tesekkur edrrim. Oda seceneklerim arasinda ama doktorlarla konusmadim annemin soyledikleri bu sekilde. Ama babamin davranislari soyle ki evden cikip gitmek istiyor bankaciydi gidip calisicam vs diyor balkondan atlayip gitmeye kalkisiyormus kapidan izin verilmeyince. Gezdirelim arabayla demisler bunlar beni kaciriyor kurtarin diye bagiriyormus sizofrende etraftakilerde unutuluyor mu acaba. Babam bayagi iri yari bi adam zapt edemediler en son devlet hastanesi yonlendirmis hani hafta sonu oldugu icin tam ilgilnelip teshisi konulamadi diye dusundumKendi konunuzu açarsanız daha fazla cevap alırsınız.
Ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatırıldıysa demans değildir. Bahsettiğiniz belirtiler şizofren belirtileri.
Tesekkur edrrim. Oda seceneklerim arasinda ama doktorlarla konusmadim annemin soyledikleri bu sekilde. Ama babamin davranislari soyle ki evden cikip gitmek istiyor bankaciydi gidip calisicam vs diyor balkondan atlayip gitmeye kalkisiyormus kapidan izin verilmeyince. Gezdirelim arabayla demisler bunlar beni kaciriyor kurtarin diye bagiriyormus sizofrende etraftakilerde unutuluyor mu acaba. Babam bayagi iri yari bi adam zapt edemediler en son devlet hastanesi yonlendirmis hani hafta sonu oldugu icin tam ilgilnelip teshisi konulamadi diye dusundum
Aynen oyle demansa yonlediren durumlar olabilecegini dusunuyorum acikcasi var da. Aile gecmisinde de var bu durum sadece teshis safhasini merak ettim veya hastaligin nasil nuksettiginiUzman değilim bu konuda ama demans ve alzheimer hastalarıyla çok vakit geçiriyorum. Şimdiye kadar ruh ve sinir hastalıklarına yönlendirilen bir demans hastası görmedim. Demansa eşlik eden başka bir rahatsızlık da vardır belki. Bu arada teşhisi nöroloji koyar psikiyatri değil.
Aynen oyle demansa yonlediren durumlar olabilecegini dusunuyorum acikcasi var da. Aile gecmisinde de var bu durum sadece teshis safhasini merak ettim veya hastaligin nasil nuksettigini
Tesekkur edrrim yazdiginiz icin. Bende dedemden biliyorum ama babamin bu hali neden oldu ilk etapta nasil basliyor onu anlamaya calisiyorum o zaman cocuktum ilk nasil basladigini hatirlamiyorumdedem ileri derecede demans 92 yaşında. annemler sıra ile bakıyor aksi halde insanda sabır ve anlayış kalmıyor. (aslında bu tip hastaların düzen değiştirmemesi gerek ama dediğim gibi sabır kalmıyor insanda)
küçük bir çocuktan hiç farkı yok. zaman zaman atak dönemleri oluyor o zaman çok agresifleşip öfkeli olabiliyor.
ama genel olarak sakin günlerce yemek vermesen yemek istemiyor çünkü yemek yediğini veya yemediğini bilmiyor unutuyor.
kimseyi tanımıyor hatırlamıyor yalnız kalmaktan ve ölmekten çok korkuyor.
çok az uyuyor ev ahalisini de uyutmuyor.
bu tip hastaların yakınlarının sakin ve sabırlı olması gerekiyor çünkü davranışlarını bilinçli yapmıyor.
son olarak sakın bir odaya kilitlemesinler ya da yatağa bağlamasınlar bu onu daha da öfkeli yapar.
Suan ruh ve sinir hastaliklari hastanesinde sanirim bi sekilde yonlendirme yaparlar teshisine gore bakalim artik yoksa 1.90 boy iri yari birisi kimsenin bas edebilecegi gibi degiliyileşene kadar geçiçi olarak bir yaşlı bakım merkezine yatırabilirsiniz.orada ona gereken şekilde bakarlar.bizimde var böyle hastamız.doktor ve hemşirelerin olduğu yerler var gayet iyi bakılıyor 24 saat canlı kamera var odada izleyebilirsiniz.bakıcı tutabilirsiniz ama her bakıcı katlanamayabilir.evde yokken bakıcı zarar verebilir falan.güvenilir biri lazım yani.
Evet onu okumustum simdilik yatirilmis hastaneye sanirim kendileri yonlendirme yapar onlarla ilgili bi durum degilseTeşhisi nörolog beyin emarı ve fiziksel muayene sonrası koyuyor. Aile geçmişi önemli tabi bu tip hastalıklarda.
Evde bakım imkanı olsa kimse bırakmak istemez.sizi anlıyorum bizim hastamızda ne yazıkki evden çıkmış ve düşmüş kalçasını kırdı evde sabit durmadığı için hastahaneye yatırmak zorunda kaldık.doktorlar bakım hastası olduğunu artık evde bakılamayacağını söyledi.Suan ruh ve sinir hastaliklari hastanesinde sanirim bi sekilde yonlendirme yaparlar teshisine gore bakalim artik yoksa 1.90 boy iri yari birisi kimsenin bas edebilecegi gibi degil