Delirten doğalgaz faturam

-Thanatos-

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Mart 2018
13.208
46.518
548
27
An itibariyle bu ay ki doğalgaz faturam elime geçti. 470 civarında bir fatura gelmiş. Geçen yıl 200 lirayı geçmiyordu.
Günde toplasanız 10 saat ya yanıyor ya yanmıyor. Çıkarken kapatıyorum. Acaba benim bu kombiyi nasıl kullanmam ne yapmam gerekiyor? Bu fatura çok fazla. Fazla olmasından ziyade çok saçma.

Valla evimin ısısı 19-21 derece ( ideal olan ) kombiyi eve gelince açıyorum yani saat 17:00 gibi ,bazen gece yatmadan kapatıyorum bazen sabah kapatıyorum.Faturam 220 geldi Aralık ayı için .

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/630-tl-lik-dogalgaz-faturasi.1103615/
Birkaç gün önce de tartışıldı bu konu. Bu yıl çok açılacak bu başlıklar sanırım.
Aynen,zamlar çoğaldı.

Valla şu doğalgaz faturam gelsede rahatlasam birkaç konudur psikolojim bozuldu resmen ne gelecek diye :) kapatıp açmak yerine devamlı yakmayı deneseniz daha yararlı olabilir.
Tasarruf etmek adına evden çıkarken kapatıyorum,geceleri açık oluyor. Acaba açıp kapadığım için mi geldi.

Bu 3. Konu :KK45: kaç metre küp harcamışsınız acaba
Durun bir bakayım,285 metreküp

Termostat var mi ?
Kac derecede yakiyorsunuz ?
Kombiniz yogusmalilardan mi ?
Pencere,kapi ,duvarlarsa yalitim var mi ?

Gecen sene 300 -400 leri goruyordum bende.Yeni eve tasindik.Salonda termostat var.Kombi yenilerden ve eco'da calisiyor,hic kapatmiyoruz 21 derecede hep.220 lira geldi.Evde bayram havasi.Bir se acip kapatmak cok etkiliyor.Soguyan evi tekrar isitmak icin ekstra yakiyor.

Benim termostatta 18 derecede sabit ama evin içi 20 gibi hissediliyor. hiç açıp kapatmiyorum. 18 olunca kendisi kapanıyor,18 in altına düşünce kendisi çalışıyor. Aç kapa yapınca daha cok yakıyor. 210 geldi faturam. Evde 1 odayı kapadık 2+1 gibi yaniyor. Ev yalıtımı olan ara kat. Ama alt katı hiç açmıyor neredeyse. Üst katim da akşamdan akşama açıyor.

Termostat var mi ?
Kac derecede yakiyorsunuz ?
Kombiniz yogusmalilardan mi ?
Pencere,kapi ,duvarlarsa yalitim var mi ?

Gecen sene 300 -400 leri goruyordum bende.Yeni eve tasindik.Salonda termostat var.Kombi yenilerden ve eco'da calisiyor,hic kapatmiyoruz 21 derecede hep.220 lira geldi.Evde bayram havasi.Bir se acip kapatmak cok etkiliyor.Soguyan evi tekrar isitmak icin ekstra yakiyor.
50de yakıyorum akşam geldiğim için.
Soğuk oluyor. Oda termostatı yok. Kombi yoğuşmasız. Ama yalıtım var.

Aynen,zamlar çoğaldı.

Tasarruf etmek adına evden çıkarken kapatıyorum,geceleri açık oluyor. Acaba açıp kapadığım için mi geldi.

Durun bir bakayım,285 metreküp
Vergiler dahil 1.64 kuruşa geliyor sizin doğalgazın metreküpü. Geçenki Üyeden daha ucuz sizinki

Valla evimin ısısı 19-21 derece ( ideal olan ) kombiyi eve gelince açıyorum yani saat 17:00 gibi ,bazen gece yatmadan kapatıyorum bazen sabah kapatıyorum.Faturam 220 geldi Aralık ayı için .
Kapatıp açmak daha zararlı diyorlar burada. Hep düşükte mi yaksam acaba? Benim alt üst boş,biri yurtdışında diğeri de her zaman gelmiyor.

Ama bu ay ocağımı söndürdü İgdaş,faturayı öğrendiğimden beri yanıyorum,soğuk falan bırakmadılar sağolsun :KK70:
Bak önceden bilebilirsin gelecek faturanı faturadaki son endeks ile saatin üzerindeki ilk 4 haneyi birbirinden çıkart kalan miktarı 1.64 ile çarp gelmeden bilir böyle yanmazsın:dondurma:

50de yakıyorum akşam geldiğim için.
Soğuk oluyor. Oda termostatı yok. Kombi yoğuşmasız. Ama yalıtım var.

Bence bir termostat taktirin.Kullanmadiginiz odalari kapatin. Devamli yaksaydiniz 50 degil 40-42 arasi ev devamli ilik kalirdi bence.Herseyi goze alip 1 ay kapatmadan (kullanilmayan odalari kapatip) dusuk derecede yakmayi deneyin.Termostatlar ucuz da var asiri pahali da.Ben faydasini gordugumu dusunuyorum termostatin.Gece 20 ye ayarliyorum.Gunduz zaten yokuz.Aksamustu eve gelince evin sicak olmasi paha bicilemez.21 -22ye getiriyorum sonra.
Ev ,merkezi isitmasaki gibi cehennem sicak olmuyor tabiki ama en azindan pamuklu pijamayla gayet rahat oturuluyor ki devamli usuyen biriyimdir ben.

Back
X