• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Delirmek üzereyim yardım edin :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi joey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

joey

just breathe
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2009
2.530
3
116
İstanbul
Kızlar artık düşünmekten kafayı yiyeceğim. Mantıklı ya da doğru karar verip veremediğimi bilmiyorum. Derdimi sizinle paylaşsam bana bir yardımcı olsanız benneyaptımki

İsmi güzel bir pozisyonda çalışıyorum ama benden çok paraya çalışan vasıfsız eleman dolu etraf. Maaşım o derece düşük yani. Geçen yıl temmuzdaki zam konuşmamızda, 6 ayda bir performansıma dayalı olarak prim vereceklerini söylediler

Aralık ayında anneme meme kanseri teşhisi kondu. Ameliyat oldu, şu an kemoterapisi sürüyor. Bu durumda haliyle her şeyden koptum, çok sarsıldım. Biraz işlerimde aksama oldu. Ama sadece 1 ay. Ocak sonu primle ilgili konuşmaya gittiğimde, “ben senden pek memnun kaladım, 3 aydır performansın çok düşük dedi. Ben de “son 1 ayı kabul ederim ama öncesini asla kabul etmiyorum. Son 1 aydaki sebebi de biliyorsunuz. Mazeret olarak görür ya da görmezsiniz bir şey diyemem, ama kabul ediyorum son ayı. Peki 3 ay diyorsunuz bana bir örnek gösterin” dedim “şimdi aklıma gelmiyor ama öyle” diyerek laf geveledi. Mart sonunda performansıma göre değerlendirecekmiş.

Aile firması olduğu için profesyonellikten eser yok, ve nefret ediyorum buradan. Hergün ayaklarım geri geri gidiyor.
.
Bu arada firma ilkokul arkadaşımın babasının. Ayrıca babamında çocukluk arkadaşı, ailece görüştüğümüz insanlar. İnsan olarak gerçekten çok iyiler ama iş konusunda …

1 yıl öncesine kadar babamda orda çalışıyordu, kriz sebebiyle 6 ay sonra çıkarttılar. Babam 58 yaşında emekli, bir iş buldu ama resmen gece gündüz çalıştırıyorlar. Parasını zamanında vermiyorlar. Zaten maaşıda düşük. 1 buçuk aydır da maaşını alamıyor.

Nişanlımla aram bu aralar bozuk. Sinirlerim gergin belki onca sıkıntı üzerine, ona da yansıttım ya da bana öyle geliyor.

Artık delirmek üzereyim. Evde mutsuzluğumu yaşayamıyorum, hep bir rol yapma hali.

Doktora gitmeye karar verdim. Şans o ki pazartesi günü sağlık ocağından aramışlar. Perşembe günü sağlık bakanlığı tarama yapacakmış, gelsin demişler. Ben de sabahtan doktora gider, öğlen taramaya giderim diye düşündüm.

Gittim söyledim. Bana “ fabrikada sürekli izin kullanan sensin, senden başka kimse yok bu kadar dedi. oysa annemin ameliyatında izin almıştım 1 hafta ve kemoterapi ve kontrol günlerinde. Ne yapmalıydım yalnız mı bıraksaydım. Başka kimse yoktu o an onun yanında olabilecek. Ayrıca kızıyım ben, tabii ki ben olacağım. Neyse, ben de senelik iznimden kullanırım sorun olmaz dedim. Mesele o değilmiş, sağlık ocağını arayıp konuşacakmışım başka bir çözüm yolu olur mu diye. Haftasonu devlet çalışmıyor, haftaiçi harici olamaz ki dedim. Sen ara halet bul yolunu, bak benim karımda doktora gidecek bir türlü gidemiyor dedi. Bana ne senin karından! Gerekirse basarsın parayı cumartesi muayenehanesine götürürsün doktorun bir güzel muayaene olur. Benim öyle bir lüksüm yok.

Nefret geldi artık. Bazen işten çıktığımı hayal ediyorum. Çok mutlu hissediyorum kendimi. Ama seneye kardeşim dershaneye gidecek ve annemlere aylık taksitlerin yarısını benim ödeyebileceğimi söyledim. Çünkü onların durumu da malum.

İşten çıkmak istiyorum. Kendi kendime bir şeyler yapabilirim. Ticaret brokerlığı mesela. Ya da annem süper pasta yapar, onları pazarlayabiliriz.

Kafam çok karışık. Bu işte dakika durmak istemiyorum. Sadece bu anlattığım olaylar değil daha nice saçma salak iş var. Yazsam roman olur. Sizce saçmalıyor muyum? Ne yapmalıyım?

baya uzun oldu ama.

mutsuzluğun sebebi büyük ölçüde işin se bence çık derim oradan özel sektör
insanın kanını çok kötü emiyor sürekli vereceksin hastalanma yasak zaten sende acaip mutsuzsun insanlar mutsuz olmak için çalışmıyor azıcık olsa dahi mutlu olman gerekir
birde anlayışsızlar tabiki hastan olabilecek buna dahi müsaade yok varsa yoksa para

gözlerini bürümüş şirket sahipleri insanlıktan nasiplerini almamışlar buda çok üzücü

ileri dönük sen hastalansan sanırım hemen kapı önünde kendini bulacaksın o halde

orada çalışmaya gerek yok
:oklava:

ya benim anlamadığım, ben kafama göre gitmedim ki. izni onlardan aldım. şimdi kalkıp bana bunun lafını ediyor. vermeseydin o zaman baştan... firmada mesai saat 8 de başlıyor. Altında araba olana saat yok ama 9-10 allah ne verdiyse.. onları gören yok ama.....

aslında iyi insanlar yani ama işe gelince içlerine şeytan kaçıyor sanki :kızgın:

seni bu kadar yıpratan bir işte çalışman, kendine haksızlık yapman demek bence..

ya benim anlamadığım, ben kafama göre gitmedim ki. izni onlardan aldım. şimdi kalkıp bana bunun lafını ediyor. vermeseydin o zaman baştan... firmada mesai saat 8 de başlıyor. Altında araba olana saat yok ama 9-10 allah ne verdiyse.. onları gören yok ama.....

aslında iyi insanlar yani ama işe gelince içlerine şeytan kaçıyor sanki :kızgın:

dedimya gözleri para bürümüş hayatın içinden kopuklar vede farkında değiller

para para para
kötükedihüso

öyle de benim de paraya ihtiyacım var. anlattığım gibi. babamın durumu malum. kardeşim dershaneye gidecek. Annem üzülecek maddi açıdan daha da sıkıntımız olabileceği için.

kendimi kapana kısılmış hissediyorum. belki kendim en azından kendi masrafımı çıkartacak ufak tefek işler yapabilirim ama bu durumumuzda bu riski alabilir miyim alamaz mıyım, işin içinden çıkamıyorum mafoldumben

o halde kayıp edeceklerin fazla ise işde kal ama umarım bu durumu patronların bilmiyordur biliyorlarsa hep seni ezeceklerdir muhtaçve zor durumda olduğunu bilmeleri

onlara bu kız nasılsa işten çıkmaz triplere g,irmelere sebep olacakltır
:kahve:

illaki biliyorlardır, babamın arkadaşı sonuçta büyük patron. ya of şeytan diyor kalk git şimdi... ben aslında burada işe başladığımdan beri mutlu değilim. yok tecrübe olur, deneyim olur, aza tamah edeyim, sabredeyim diye bekledim, o şekilde motive edildim.... şimdi ise kendimi buraya mecbur kalmış gibi hissediyorum mafoldumben etrafımda kimileri, sabret iş bulmadan çıkma diyorlar. doktora gitmeme izin vermiyor, iş görüşmesine nasıl kaçayım... ayrıca bütün gün fabrikadayım, nasıl iş arıyayım... acil çıkış kapısı lazım bana mafoldumben

Sistemin çalışma düzeni ne yazık ki böyle. Herşeyin metalaştığı dünya anlayışında sizin kişisel/ insani durum ve sorunlarınız da işveren için hiçbir anlam teşkil etmeyecek; zira siz onlar için bir makineden farksızsınız ve makinenin teklemesi onlar için kaygı verici bir durum. ınsani meselelere uzak kalındığı için de nedenleriniz karşısında acımasız olmakta hiçbir beis görmezler. Sizin gözeteceğiniz şey annenizin sağlığı olmalı. Nasıl ki siz onlar için bir makineden farksızsınız siz de onları annenizin sağlığına kavuşması için bir araç olarak görmek ve kabullenmek durumundasınız. Anneniz sağlığına kavuştuğunda ise bu kez kendiniz için adım atar, sizi boğan bu ortamdan kurtulursunuz. Ama önceliğiniz aileniz olduğuna göre (ki öyle olmasa zaten bu çelişkiyi dahi yaşamazsınız) bir süre daha katlanmak zorundasınız ne yazık ki.

canım pasta işinde cok para var mesela bir blog acıp evden calısabilirsin pasta işinde ama zamana ihtiyacın var hemen sipariş alamazsınız
ama baska bi işe bak o işten cık derim vicdansız insanlarla calısmamıs olursun

valla canım bence saçmalamıyorsun kim olsa daralır, maaşın ne kadar bilmiyorum ama en az o kadar veren başka işler baksan, çevrene haber salsan, belli olmaz, hiç ummadığın yerden gelir belki kısmetin
çok geçmiş olsun, annenin yaşadığı kolay değil, böyle bi hastalıkta tüm ev halkının psikolojisi bozulmuştur eminiim
en zoruda güçlü rolu yapman olsa gerek, bence rol yapma canım, kasma kendini, içine atma, içine ata ata hastalık bulursun allah korusun

çalışmak istemedigin bir yerde kesinlikle çalışma derim. ben yaşadım bunu işten ayrıldım bir sene oldu ve çok mutluyum cokkk...

baska is bul öyle cik, is görüsmelerinede isden sonraya ayarla:umursamaz: sevmedigin bir isde calisma

ben daha 2 gün önce patrona gittim nolur cikisimi sen ver dedim adam :1shok: niye dedi. dedim niyesi varmi primi kaldirdin bu sartlarda calismam:olmaz: benim fikrim degildi dedi asistan kadinin fikriydi
asistan tatilde bu hafta alplere gitmis tuzukuru haspam pazartesi gelsin sorcam zati:mymeka:
tamam vercem primini dedi ama bak her ay beni ayagina getirtip parami istetmem zamaninda verecen dedim:dilcikar:

baska is bul öyle cik, is görüsmelerinede isden sonraya ayarla:umursamaz: sevmedigin bir isde calisma

ben daha 2 gün önce patrona gittim nolur cikisimi sen ver dedim adam :1shok: niye dedi. dedim niyesi varmi primi kaldirdin bu sartlarda calismam:olmaz: benim fikrim degildi dedi asistan kadinin fikriydi
asistan tatilde bu hafta alplere gitmis tuzukuru haspam pazartesi gelsin sorcam zati:mymeka:
tamam vercem primini dedi ama bak her ay beni ayagina getirtip parami istetmem zamaninda verecen dedim:dilcikar:

zaten başka iş arıyorum. görüşmelere iş çıkışı gidebilmek gibi bir durumum yok çünkü şehrin 30km dışında iş yerim. ancak hastayım diyerek işe gitmem. o şekilde görüşmeye katılabilirim .... deniyorum şansımı ama bakalım :sm_confused:

çalışmak istemedigin bir yerde kesinlikle çalışma derim. ben yaşadım bunu işten ayrıldım bir sene oldu ve çok mutluyum cokkk...

ben deçıksam mutlu olacağım ama bir sürü şey var birbirine bağlı olan.

valla canım bence saçmalamıyorsun kim olsa daralır, maaşın ne kadar bilmiyorum ama en az o kadar veren başka işler baksan, çevrene haber salsan, belli olmaz, hiç ummadığın yerden gelir belki kısmetin
çok geçmiş olsun, annenin yaşadığı kolay değil, böyle bi hastalıkta tüm ev halkının psikolojisi bozulmuştur eminiim
en zoruda güçlü rolu yapman olsa gerek, bence rol yapma canım, kasma kendini, içine atma, içine ata ata hastalık bulursun allah korusun

çok teşekkür ederim. inan etrafımdaki herkesin haberi var. ama izmirde iş imkanları kısıtlı. psikolojik durumuma gelince doktora gitmeyi düşünüyorum. süper zeki patronum izin verirse inşallah :kızgın:

canım pasta işinde cok para var mesela bir blog acıp evden calısabilirsin pasta işinde ama zamana ihtiyacın var hemen sipariş alamazsınız
ama baska bi işe bak o işten cık derim vicdansız insanlarla calısmamıs olursun

annemin zaten hali hazırda bir blogu var. ama 1 yılı geçti, ilgilenemiyoruz. zaman yok. bu işi profesyonel yapabilmek için, daha doğrusu blogla ilgilen, broşür bastır dağıt ..vs zaman lazım. işimden o kadar nefret ediyorum ki eve gidince hiçbir şey yapasım gelmiyor. sadece beynimi boşaltmak istiyorum ve boş işlerle uğraşıyorum :1no2:

Sistemin çalışma düzeni ne yazık ki böyle. Herşeyin metalaştığı dünya anlayışında sizin kişisel/ insani durum ve sorunlarınız da işveren için hiçbir anlam teşkil etmeyecek; zira siz onlar için bir makineden farksızsınız ve makinenin teklemesi onlar için kaygı verici bir durum. İnsani meselelere uzak kalındığı için de nedenleriniz karşısında acımasız olmakta hiçbir beis görmezler. Sizin gözeteceğiniz şey annenizin sağlığı olmalı. Nasıl ki siz onlar için bir makineden farksızsınız siz de onları annenizin sağlığına kavuşması için bir araç olarak görmek ve kabullenmek durumundasınız. Anneniz sağlığına kavuştuğunda ise bu kez kendiniz için adım atar, sizi boğan bu ortamdan kurtulursunuz. Ama önceliğiniz aileniz olduğuna göre (ki öyle olmasa zaten bu çelişkiyi dahi yaşamazsınız) bir süre daha katlanmak zorundasınız ne yazık ki.

babam dayımı aramış geçen gün. o da benimle konuştu. çıkma, başka iş ara bulunca çıkarsın. bak kimse işinden mutlu değil, ama paraya ihtiyacın var, anneni de üzme vs vs sanırım biraz hak verdim. çünkü işten çıkarsam annem daha çok üzülecek... kaçış yolu aramaya devam ediyorum ama garanti birşey bulana kadar bu saçma yerdeyim :a015:

Öncelikle annene çok geçmiş olsun diliyorum ...Bu hastalığın ne derece zor olduğunu bilirim :delphin:

Rabbim şifasını verir inşallah...

Kötü zamanlarında tabiki annenin yanında olacaksın işyerinde bunun hesabını sormaları çok kötü.

Bence saçmalamıyorsun hem de asla.Ben olsam ben de takardım .Ne düşüncesiz bir patronun varmış bir de karısının hastaneye gidemediğini örnek vermiş.

Dengesizlik işte !

Seni böylesine mutsuz yapan şeyi hayatından çıkarmak şu aşamada en doğrusu olur senin adına.

Madem başına kakacakmış ne diye izin vermiş vermeseymiş o zaman ! Burda kötü patronluğunu gösterdiği gibi orda da gösterseymiş.

Sinir oluyorum böyle patron müsvettelerine :delphin:

Öncelikle annene çok geçmiş olsun diliyorum ...Bu hastalığın ne derece zor olduğunu bilirim :delphin:

Rabbim şifasını verir inşallah...

Kötü zamanlarında tabiki annenin yanında olacaksın işyerinde bunun hesabını sormaları çok kötü.

Bence saçmalamıyorsun hem de asla.Ben olsam ben de takardım .Ne düşüncesiz bir patronun varmış bir de karısının hastaneye gidemediğini örnek vermiş.

Dengesizlik işte !

Seni böylesine mutsuz yapan şeyi hayatından çıkarmak şu aşamada en doğrusu olur senin adına.

Madem başına kakacakmış ne diye izin vermiş vermeseymiş o zaman ! Burda kötü patronluğunu gösterdiği gibi orda da gösterseymiş.

Sinir oluyorum böyle patron müsvettelerine :delphin:

çok teşekkür ederim amin :Saruboceq:

ben de ona sinir oluyorum zaten. sanki ben kaçarak zorla izin aldım. kendi izin verdi yani. ya bu tarz konularda beyni basmıyor gerçekten. Bir arkadaşın eşi doğum yapacaktı. O gün gelmedi haliyle. Patronda o gün dışarıdaydı. Aradı, arkadaşı sordu. Dedim eşi doğum yapıyormuş, gelmedi. Ne gerek varmış efendim oraya gitmesine, o ne yapacakmış ki orda... ya daha neler neler var yani yazsam roman olur mafoldumben

şu an bir süre daha devam etme kararı aldım. annemler için, maddi açıdan destek sağlamam gerek. ama bir an evvel kurtulmanın yolunu da arıyorum tabii.

çok teşekkür ederim amin :Saruboceq:

ben de ona sinir oluyorum zaten. sanki ben kaçarak zorla izin aldım. kendi izin verdi yani. ya bu tarz konularda beyni basmıyor gerçekten. Bir arkadaşın eşi doğum yapacaktı. O gün gelmedi haliyle. Patronda o gün dışarıdaydı. Aradı, arkadaşı sordu. Dedim eşi doğum yapıyormuş, gelmedi. Ne gerek varmış efendim oraya gitmesine, o ne yapacakmış ki orda... ya daha neler neler var yani yazsam roman olur mafoldumben

şu an bir süre daha devam etme kararı aldım. annemler için, maddi açıdan destek sağlamam gerek. ama bir an evvel kurtulmanın yolunu da arıyorum tabii.

E tabiki gidecek adamcağız eşi doğuma gitmiş hay Allah ım ya rabbim sen akıl fikir ihsan eyle.

Bu adamın başına gelmezse anlamaz ...

tamam bazı şeyler için yaşamak gerekir de böyle birşeyi de insan (!) olan akıl eder yani... süper bir zeka ya da deneyime gerek yok... böyle bir insanın bu pozisyonda olup ben ve benim gibilerin hallerine bakınca daha sinir oluyorum. adalet mi yani. baba parasıyla bir yere gelmiş, gram zeka yok.

canim annene acil şifalar diliyorum..gelmiş gecmis olsun..

is konusunda beni az çok biliyorsun :) pek akıl verecek biri değilim bu konuda aslında..ama mutsuz oldugun bir iste çalışmak işkenceden farksizdir diye düşünüyorum..hani hangi iste mutlu çalışır insan orasida ayrı ama en azından kötünün iyisini bulmak lazım bu devirde..
pasta isinde bir seyler yapabilirsin..yani arkadaşlarında dediği gibi blog açıp bir başla derim bakalım gidiyor mu?ama pastanın da pek bir garantisi yok..eline ne zaman ne kadar para gecer belli değil..bu durumda başka bir ise girmen daha doğru olur diye düşünüyorum..
cvni ticaret odası,sanayi odasi gibi yerlere bıraksan bir faydası olur belki?veya ciglide organizede fabrikalara bıraksan?izmir zaten is konusunda baya sıkıntılı bir sehir..bu yüzden kendini garantiye almadan isten çıkman pek doğru değil gibi geldi bana..uzun süre işsiz kalmakta var..:(
izmir de akilma gelen yerler buralar canım ya..sanayi veya ticaret odasından bir tanıdık bulsan cvni gerektiğinde verebilecek olan çok iyi olur gibi geliyor..
bende bir düşüneyim tanıdık var mı oralarda diye..bulursam birilerini haber veririm mutlaka..

canim annene acil şifalar diliyorum..gelmiş gecmis olsun..

is konusunda beni az çok biliyorsun :) pek akıl verecek biri değilim bu konuda aslında..ama mutsuz oldugun bir iste çalışmak işkenceden farksizdir diye düşünüyorum..hani hangi iste mutlu çalışır insan orasida ayrı ama en azından kötünün iyisini bulmak lazım bu devirde..
pasta isinde bir seyler yapabilirsin..yani arkadaşlarında dediği gibi blog açıp bir başla derim bakalım gidiyor mu?ama pastanın da pek bir garantisi yok..eline ne zaman ne kadar para gecer belli değil..bu durumda başka bir ise girmen daha doğru olur diye düşünüyorum..
cvni ticaret odası,sanayi odasi gibi yerlere bıraksan bir faydası olur belki?veya ciglide organizede fabrikalara bıraksan?izmir zaten is konusunda baya sıkıntılı bir sehir..bu yüzden kendini garantiye almadan isten çıkman pek doğru değil gibi geldi bana..uzun süre işsiz kalmakta var..:(
izmir de akilma gelen yerler buralar canım ya..sanayi veya ticaret odasından bir tanıdık bulsan cvni gerektiğinde verebilecek olan çok iyi olur gibi geliyor..
bende bir düşüneyim tanıdık var mı oralarda diye..bulursam birilerini haber veririm mutlaka..

teşekkür ederim canım. ticaret ve sanayi odasında yok cvim. Ticaret odasında tanıdık var ama şu an ki patronumun da ortak tanıdığı, ve burda çalıştığımı biliyor benneyaptımki onun haricinde her yere başvuruyorum zaten.

Bakalım uğraşıyorum kendi çapımda. Ümidimi kaybetmedim henüz, şu an biraz sakinleştim. Ama en ufak birşeyde sinirleniyorum yine, defolup gidesim geliyor..

Dert bir tane olsa.... oof of...

Back