Delirmek üzereyim 😣 çocuğumun öksürüğü geçmiyor

Pardonbakarmisiniz

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2024
97
-68
Okula başladı ama 3 haftadır gitmiyor okula kuzum 2 gün iyi 3 gün tekrar yeniden hasta olmuş gibi sabaha kadar aralıksız öksürüyor ilaç vermekten acile götürmekten bitkin düştü yavrum gözlerim dolu dolu yazıyorum şuan yine nöbet tutuyorum ne ben uyudum ne oğlum. Allah aşkına böyle olan var mı alerjik diyip iki ilaç yazip eve gönderiyorlar. Özele de gittik devlete profosore de bu yazdığım abartısız 2. Gün yumuşuyor 3. Gün tekrar kuru öksürük nöbetleri geçiriyor napacagim denemediğim şey kalmadı

Benim kız da öyleydi. Uyur uyumaz başlardı istifra edene kadar. Alerji dediler hassasiyet dediler. Birgün sırtına havlu koydum mucize gibi öksürüğü kesilmişti.

Aynısını 20 gündür yasıyorum ogluö astım alerjik rinit hastası grip degil alerji olsa alerji ilaclarıyla duzeliyor yok anam 20 gündür oksuruk balgam kusma bitmedi artık sise sise saguk algınlıgı surupları bitirdik fayda etmedi bu gün doktora goturdum aynı ilacları recete etti doktora durumu hiza ettim tekrar muayene etti ve dediki boğazları genez akınrısından sinüzit olmuş kısıtlama gelmis antibiyotikge ama ben cocugu toparlamak zorundayım yazdı ve ilk dozda oksuruk yarı yarıya indi demek istediğim alerji kaynaklı olsa 3 günde toparlardı ama degil kendi oglumdan biliyorum alerjiyi 3 yıldır raporlu omurluk ilaç kullanıyoruz inanki seni cok iyi anlıyorum oksurdukce aglamam geliyor psikolojim bozuldu bu gece iyizyiz Rabbim sizede şifa versin dedğimi yap ve gittigin doktorlara aynı sekilde anlat biz anneyiz hastalığını bilmeyiz ama evladımızın hastalığını anlatabiliriz

Çocuğunuzun üstüne çok düşüyor musunuz yani kalın giydirmek soğuk havada dışarı çıkarmamak vesaire ve hasta olduğunda hemen doktora götürüp ilaç almak falan çünkü ben önceden bu hataları yapıyordum ve çocuklarım çok sık hasta oluyordu çevreme bakıyordum herkesin çocukları sürekli dışarda soğuk karlı havalarda ama hiç hasta olmuyordu ben ne kadar dikkat etsemde hasta oluyorlardı sonra anladım ki sebebi benim dikkat etmem ve hemen doktora götürüp ilaç almammış çünkü ilaçlar antibiyotikler bağışıklığı ciddi oranda düşürüyor artk tam tersini yapıyorum ve çocuklarım eskisi gibi hasta olmuyor kuru öksürük için ben şöyle yapıyorum sıcak su torbası sırtlarına koyuyorum uyuduklarinda ve iki tane yumuşak pamuk bez alın birini tam sırtın yukarısına diğerini göğüs bölgesine boynun hemen aşağı bölgesine koyun ve bitki çayı da öneriyorum kekik limon nane zerdeçal zencefil karabiber tarçın bal varsa onu da koyun bunları hepsini caydanliga koyup demletiyorum sonra bir sabah bir akşam veriyordum hergun yenisini hazırlayın üç beş gün arası verin öksürüğünü azaltıp kesicektir ben artk öyle yapıyorum çok şükür bir yıldır ilaç antibiyotik kullanmıyorum YouTube de yabancı bir doktora denk gelmiştim çocukların ateşi olduğunda ateş düşürücü vermeyin terlettin demişti öylede yapıyorum gerçekten çok işe yarıyor bunları uygulayın tabi sabırlı ve kararlı olmak lazım kızımın geçenlerde öksürüğü 10 gün kadar sürdü bu yöntemleri uyguladım gittikçe azaldı en sonda da kendiliğinden geçti ha birde hergun bir kaşık sirke de ek olarak verin sirke boğaz bölgesindeki bakteriler için iyi ztn o bakteriler öksürüğe neden oluyor birde arada bir tane limonun suyunu sıkıp içine biraz tuz atıp iciriyordum ben boğaz ağrısına çok iyi geliyor baya uzun oldu kusura bakmayın umarım yardımcı olur geçmiş olsun

Şu ara allerji mevsimi. Bir dönem hiç bitmeyen öksürük ataklarım oldu. Antibiyotik verildi sürekli. Meğer ilaç allerjim varmış. Onlar antibiyotik verdikçe daha kötü olmuşum. O yüzden allerji ve immunolojiye gidin derim. Belki de çocuğunuzun ilaç allerjileri de vardır. aallerji ve astım ilacı ile 1-2 haftada toparlamıştım. Tuzlu karbonatlı su ya da hazır satılan solusyınlardan deneyin derim.

Çok geçmiş olsun. Aynısı oğluma da olmuştu. Doktor doktor gezdik sürekli antibiyotik verdiler, antibiyotik içtikçe daha da sıklaştı kuru öksürük. Sonra bir doktora daha götürdüm, ciğer filmine bakıp hiç enfeksiyon yok tamamen alerjik ama epey ilerlemiş dedi, bi ampul kortizon iğnesi yazdı meyve suyuyla karıştırıp içir dedi. İnanır mısınız bıçak gibi kesildi öksürüğü. Alerji çok ilerlediği zaman kortizon gerekebiliyor alerjik reaksiyonu bastırması için. Mutlaka doktorunuzla yeniden görüşün.

Geçmiş olsun,öksürük gerçekten zor hem çocuk için hem anne için bitmeyen kısır döngü çaba.Mümkun olduğunca antibiyotik kullanımını azaltın.Zeytin yağı ve ya sarı kantaron sürün gece yatarken ütüyle ısıtılmış havlu üzerine.Sogan suyu içirin.Geniz eti ameliyatı gerekiyorsa yaptırın ben küçük oğlumda neler çektim kurtuldu şükür.Damla sakızlı zeytinyağı ise büyük oglumun alerjik rinitini tedavi etti bir araştırın.....

Okula başlayan çocukta bahsetiğiniz durum çok normal geldi bana.
Ana sınıfından 2.sınıfa kadar kızımda aynıydı.
çocuğunuzda alerji icin cigneme tableti verilmedimi?
İcerde camasir kurutmayın, neye alerjisi olduğuna dikkat edin deneyin.
Benim kizimi teste goturduk alerji testlerinde hic bir sey cikmadi.
Bir gun evde kek yaparken tarcinin tadina bakmaak istedi sade sekillde yer yemez agiz etrafi vs disari verdi.
kek icerisine az koyup homojen dagilim sagladigimizdan ufak ufak dozlarda aldıği icin anlayamamıştim mesela ama tarcini kestigim an hayatimiz kurtuldu.
Sizde gunluk yediklerine dikkkat edin,yatarken süt icirmeyin mesela geniz eti varsa cocukda rahatsiz eder.
birde ateş ,agri kesici suruplardan ziyade sizin ihtiyaciniz olan sey daha farklı oksuruge sebep olan akintiyi kesmeniz gerek.
Nebulizator alip serum fizyo vs. deneyebilirsiniz

Sırtına ve göğüs kafesine yün bırakın bi kaç gün kalsın benim kızda çok işe yaradı size de şifa olur inşallah

Bal, taze zencefil(rendelenecek),limon suyu icirin. Ayağının altına sarımsak rendesi içinde( sarımsak cilde degmeyecek) zeytinyağı sürün ayağına kalın çorap giydirin. En kesin çözümüm cam kozalagi pekmezi sabah aksam

Merhabalaaaar. Çocuk hastalığı konusunda resmen doktora yapmış 6 ve 1.5 yaş çocuğu olan anne olarak size yazacağım. Eğer öksürükte ateş yoksa, balgamlı bir öksürük ise udi hindi yağının çooook faydasını gördüm. Kızım 1 yaşındayken tam 3 ay balgamdan her gece uyurken kusardı. Öksürükten uyuyamıyordu. 6 yaşındaki kızım zaten 2 haftada 1 hastaydu. Sonra udi hindi yağını duydum bi kullanayım dedim onca ilaç kullandım onlardan daha zararlı değildir ya dedim. Mucize gibi bir şey 2 günde azaldı. Ve 1 haftada tamamen bitti. Şuan yine başladı ve artmadsn yine kullandım bebeğime. 6 yaş çocuğum okula gittiği için ona haftada 1 veriyorum bağışıklık için. Marka tavsiye verebiliyor muyuz bilmiyorum. (Ateş olmayan öksürük için faydasını gördüm.)

Kardeşimin ciğerleri kötüydü, gerçekten sıkıntı vardı. Öksürük ve balgam çıkarırdı.ilaçlar çözüm olmadı. Her sabah aç karnına bir yemek kaşığı yedirdi annem. Siz isterseniz tatlı kaşığı verin. Bizde işe yaradı tamamen düzeldi kardeşim. Ayrıca sırtına havlu koyardı annem, terleyince değiştirirdi.

geçmiş olsun
Ben de kozalak şurubu kullanarak geçirmiştim

Oğlum da çok öksürüyordu
Annemler de çayını yapıyolar
Evimizin önündeki çam ağacının yeşil kozalağını toplayıp yıkayıp kaynatıyorlar
Onun suyunu içiyorlar

Çocuk öksürükten uyuyamıyor diyorsunuz. Buhar yazmadı mı doktor?Buhar makineniz vardır. Bu öksürükten uyuyamama çocuğu da sizi de mahfeder. Bu defa siz güçten düşersiniz, bakamazsınız. Bizde de ishal ve kusma başladı. Mecbur antibiyotiğe başladık. Çok geçmiş olsun.

Merhabalar, rica etsem bana özelden yazabilir misiniz nasıl kullandığınızı ve markasını?

Aynen. Buhar makinesini sıkışınca kullanın. Cihaz alın, evde var derseniz acildeki ilaçtan yazar. Çocuğu paketli gıdalardan tamamen uzaklaştırın. En azından bir süre... Odadaki halıyı kaldırın, peluş hayvan, tüylü battaniye kaldırın. Odasını nemlendirici kullanın.

Yorumları okumadım. Hangi bölümün profesörüne gittiniz? İyi bir kulak burun boğaz uzmanına gittiniz mi? Çocuk doktorları çocuklar büyüdükçe yetersiz kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…