2 yıl önce olmuştumE gidin asi olun kurtulun tetanoz asilari 3 yil gecerli
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
2 yıl önce olmuştumE gidin asi olun kurtulun tetanoz asilari 3 yil gecerli
Moralin bozukken birgün mesela mutfakta yemek yaparken yere bir damla yemek damlar sonra onu silersin bir peçete ile normali bu ama bizim gibi hastalarda akıl oyunları başlar mesela o yemek yağı peçeteyle geçmez der ıslak mendille silersin bir süre sonra o seni rahatsız etmeye devam eder kovayı su ile doldurur içine çamaşır suyu koyup bütün mutfağın yerini silersin sonra sen de kirlendiğini düşünüp banyoya girersin, bu benim bizzat yaşadığım şeyler ataklar işte bu böyle uzar gider tedavi olmak istiyorsan bu düşünceler gelmeye başladı mı asla dinleme o yemek yere döküldü yapeçeteyle sil ve çık mutfaktan tv ye bak birarkadaşını ara havadan sudan konuş asla aklındaki düşüncelere uyma sonu yok çünküataklar derken nasıl yani açıklar mısın
2 yıl önce olmuştum
merhaba. 12 gün önce elime uçlu kalem battı ve arkadaşlarla dalga geçince tetanoz falan gülüp geçtik. daha sıonra ben bunu kafaya takmaya basladım ve tetanoz belirtilerini araştırdım ve hepsini kendimde bulmaya çalıştım. 4 gün önce tetanozdan öleceğime o kadar emindim ki. neyse ki o geçti sayılır. şimdi ise kafama kuduzu takıyorum. bayramdan 6 gğn önce uyandıgımda salonda dönen bi yarasa vardı ve hemen çıkardık. hiçbiyerimde ısıırk izi yoktu buyuk ihtimalle uyudugum odaya girmedi bile çünkü girse bikaç eşya dökülürdü ve ben sese uyanırdım. neyse uyanında kolumda sinek ısırığı vardı. şimdi ben bu sinek ısırığını ya yarasa yapmışsa diye deliriyorum. ya kuduz olursam? tanıdıgımız doktorlarla konusturdu ailem. hepsi ısırığını hissederdin ve öyle bişey olsa açık yara olurdu ve emin ol farkederdin diyo. ama ben bir türlü rahat edemiyorum. surekli vücüdumu dinliyorum ve bir şeyler buluyorum. ölürsem naparım diye düşünüyorum. sizce benim sorunum ne, tedaviye ihtiyacım var sanırım
Obsesif kompulsif kişilik bozukluğu olabilir.Takıntı yaratıyorsunuz kendinize bu da stres ve uzun süre yaşanmış psikolojik baskıdan kaynaklanır die biliorum.Kendi kendinize telkin vererek kurtulabilirsinizmerhaba. 12 gün önce elime uçlu kalem battı ve arkadaşlarla dalga geçince tetanoz falan gülüp geçtik. daha sıonra ben bunu kafaya takmaya basladım ve tetanoz belirtilerini araştırdım ve hepsini kendimde bulmaya çalıştım. 4 gün önce tetanozdan öleceğime o kadar emindim ki. neyse ki o geçti sayılır. şimdi ise kafama kuduzu takıyorum. bayramdan 6 gğn önce uyandıgımda salonda dönen bi yarasa vardı ve hemen çıkardık. hiçbiyerimde ısıırk izi yoktu buyuk ihtimalle uyudugum odaya girmedi bile çünkü girse bikaç eşya dökülürdü ve ben sese uyanırdım. neyse uyanında kolumda sinek ısırığı vardı. şimdi ben bu sinek ısırığını ya yarasa yapmışsa diye deliriyorum. ya kuduz olursam? tanıdıgımız doktorlarla konusturdu ailem. hepsi ısırığını hissederdin ve öyle bişey olsa açık yara olurdu ve emin ol farkederdin diyo. ama ben bir türlü rahat edemiyorum. surekli vücüdumu dinliyorum ve bir şeyler buluyorum. ölürsem naparım diye düşünüyorum. sizce benim sorunum ne, tedaviye ihtiyacım var sanırım
Seni anlıyorum bende de kuduz korkusu var ünide bir kere yavru kedinin tırnağı geldi diye nasıl telaşlandım netten belirti oluyordum sonra kendimde buluyordum inanırmısın boğaz kasılmalarına kadar yaşadım insan beyni öyle güçlü ki. Annem babam kalkıp izmirden ankaraya geldi benim bu korkum için kuduz iğnesi oldum ama hala diyodum ki artık çok geç 3 hafta oldu.. Bir iki hafta okula bile gelemedim düşün. Oda arkadaşım bile seni çok sevmeme rağmen odayı değiştirmeyi düşündüm çok endişelendim halinden demişti. Kuduz ve tetanoz benim de en büyük korkularım ve ikisinde de nefes alamayarak ölüyorsun. Nefes alamamakla ilgili bir korkun var mı mesela geçmişte bir boğulma ya da nefessiz kalma olayı? Beni mesela babam küçükken içi su dolu küvetten boğulmak üzereyken kurtarmış..
ben de araştırdım bunu ama işte ya saldırdıysa diyorum ki aynı odada bile değildi. düşüncelerime söz geçiremiyorum malesefTürkiyede kan emen yarasalar bulunmaz. Dünyada sadece 2 yarasa türü kan emer. Bunların ikisi de Güney Amerika'da bulunurlar ve büyük memelilerden zarar vermeyecek miktarda kan emerler. Türkiye'de bulunan yarasa türlerinin çoğu böceklerle beslenirler ve böylece tarım için faydalıdırlar. Türkiye'nin tek zararlı olarak görülen yarasası Mısır meyve yarasasıdır. Meyve bahçelerinde zarar yaratabilir.
Wikipedia dan Alıntı yaptım.