• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deli Gibi Korkuyorum

nottoday

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2015
244
333
53
29
Merhaba öncelikle. Şu dünyada en önemli şey sağlık ben bunu bir kez daha anladım. Kaygı bozuklugum var. Düşünün ki hem kaygı bozuklugum var hem dişçi fobim. Yani normal dişçi fobisi olan insanlardan 2 kat fazla korkuyorum. Saat gece yarısı olmuş yarın işime gitmem lazım ama uyuyamıyorum korkudan. Dişlerimde problem var. Çürük, yeni dişimin arkasında eski dişimden küçük parça gelmesi onun çürümesi falan. Malesef diş yapısı aileden ırsi.. hani ne kadar bakım yaparsanız yapın malesef bu geldi başıma.. Çok korkuyorum onların çekilceğini biliyorum. Kanal tedavisi aklıma geliyor çok korkuyorum şuana kadar hiç yaptırmadım. Düşünün ki normal dolgu yaptırırken bile iğne vurduramam ben çok korkarım o derece. Hatta şuana kadar hiç iğne yaptırmadım diş tedavisinde. 5 sene önceydi falan daha yeni ergenlige girmişim, diş doktorundayız ben iğneden korkuyorum çok. Doktorun bana dediği şuydu: Senin yaşındaki kızlar çocuk doğuruyor sen iğneden diş çektitmekten korkyorsun. Benim hafızam kuvvetli değildir ama nasıl bir etki yarattıysa bende hiç unutamadım bu dedigini o doktorun. Basıma gelmedi ama iğne yaptırdıgı halde hem uyuşmaması, o iğne acısı ve tedavi olurkenki acı hissedilmesi. bununla ilgili bir çok yorum okudum deli gibi korkuyorum basıma gelmesinden. Finallerim vardı geçen hafta çalısırken bile düşünüyordum aklıma geliyor bunalıyordum. Yaptırmazsam ilerde daha kötü olucak biliyorum. Devamlı internetten uyutarak diş çekimi, dolgusu yapan hastane var mı doktor var mı diye aratıyorum durmadan.. Üniversiteden bir arkadaşım diş doktorunun yanında çalışıyor bir hastanede. Yardımcılık yapıyor ona. Yarın için sözleştik arkadasımla konuşucaz. Ona göre randevu vs alıp halletmem lazım bunu yoksa korkudan, stresten ölücem. Basit bir dişçi fobisi değil bu sanırım kaygı bozuklugumdanda kaynaklanıyor bu kadar kendimi üzmem hırpalamam bu konuda.. içimin rahatlamasına ihtiyacım var , bir an olsun bunu düşünmemeye ve yorumlarınıza ihtiyacım var. Bana ciddi moral olucak yorumlarınız inanıyorum. Okudugunuz için teşekkür ederim.

:KK51:Benim de en büyük korkum dişçi..
Ama eşşek gibi gittim dört tane birden yirmilik dişlerimi çektirdim...
Sonra da, okadar da korkulacak bişey degilmiş dedim

Bende çok korkuyorum. Kasımpaşa'da bir kadın doktor var ona gittim. Ama kaçacaktım yani. O derece korktum. Sonra hiç korkulacak bir şey olmadığını anladım. :) Doktorunda eli hafifti ki onu bir çok kişiden duymuştum. İnan bir şey olmuyor.

Ben de 20lik dişlerimi aldırdım. Ameliyatla alındı. Önce 2 tanesini aldı. Çabuk iyileştim dedim. 2. ameliyat biraz zordu. İlk ameliyattaki gibi tam uyuşmadı. Ama geldi geçti işte. Güvenebileceğin bir doktor seç.

Merhaba öncelikle. Şu dünyada en önemli şey sağlık ben bunu bir kez daha anladım. Kaygı bozuklugum var. Düşünün ki hem kaygı bozuklugum var hem dişçi fobim. Yani normal dişçi fobisi olan insanlardan 2 kat fazla korkuyorum. Saat gece yarısı olmuş yarın işime gitmem lazım ama uyuyamıyorum korkudan. Dişlerimde problem var. Çürük, yeni dişimin arkasında eski dişimden küçük parça gelmesi onun çürümesi falan. Malesef diş yapısı aileden ırsi.. hani ne kadar bakım yaparsanız yapın malesef bu geldi başıma.. Çok korkuyorum onların çekilceğini biliyorum. Kanal tedavisi aklıma geliyor çok korkuyorum şuana kadar hiç yaptırmadım. Düşünün ki normal dolgu yaptırırken bile iğne vurduramam ben çok korkarım o derece. Hatta şuana kadar hiç iğne yaptırmadım diş tedavisinde. 5 sene önceydi falan daha yeni ergenlige girmişim, diş doktorundayız ben iğneden korkuyorum çok. Doktorun bana dediği şuydu: Senin yaşındaki kızlar çocuk doğuruyor sen iğneden diş çektitmekten korkyorsun. Benim hafızam kuvvetli değildir ama nasıl bir etki yarattıysa bende hiç unutamadım bu dedigini o doktorun. Basıma gelmedi ama iğne yaptırdıgı halde hem uyuşmaması, o iğne acısı ve tedavi olurkenki acı hissedilmesi. bununla ilgili bir çok yorum okudum deli gibi korkuyorum basıma gelmesinden. Finallerim vardı geçen hafta çalısırken bile düşünüyordum aklıma geliyor bunalıyordum. Yaptırmazsam ilerde daha kötü olucak biliyorum. Devamlı internetten uyutarak diş çekimi, dolgusu yapan hastane var mı doktor var mı diye aratıyorum durmadan.. Üniversiteden bir arkadaşım diş doktorunun yanında çalışıyor bir hastanede. Yardımcılık yapıyor ona. Yarın için sözleştik arkadasımla konuşucaz. Ona göre randevu vs alıp halletmem lazım bunu yoksa korkudan, stresten ölücem. Basit bir dişçi fobisi değil bu sanırım kaygı bozuklugumdanda kaynaklanıyor bu kadar kendimi üzmem hırpalamam bu konuda.. içimin rahatlamasına ihtiyacım var , bir an olsun bunu düşünmemeye ve yorumlarınıza ihtiyacım var. Bana ciddi moral olucak yorumlarınız inanıyorum. Okudugunuz için teşekkür ederim.

Dişsiz kalıp hayatın boyunca takma diş kullandigini düşün.

İybi dişçi bul.
İğneyi bile hissettirmiyo işini iyi yapan.
Benim doktorum öyle.
Oyüzden çok severim dişçiyi.
Bi nevi kişisel bakıma gitmiş gibi rahatlarım çıkınca.

Dişçiden hiç korkmam. Evet yanlış okumadınız :D çocukluğumdan beri diş çekimi,diş ameliyatı, tel tedavisi derken okadar çok haşır neşir oldum ki. En son gittiğim doktor halime epey güldü. Sen nasıl hastasın ya kedi gibi yatıyorsun her doktora lazımsın dedi adamcağız :P kanal da yaptırdım,kaplama da. Ne ararsan var bende. Ha canım çok tatlıdır ve iğneden deli gibi korkarım. Şuan iğne yapsalar oturur ağlarım ama dişçiden nedense korkmuyorum bağışıklık kazandım sanırım. Sende sakin ol uyuştuktan sonra hiçbir şey hissetmeyeceksin ve bittiğinde tüm dertlerinden kurtulacaksın öyle düşün

Irsi olarak diş çürümesini hiç anlamam. Gömülü yirmilik dikişlerini kendi almış biri olarak hiç korkmam. :KK53:
Acı falan yok, daha önce acılı bir operasyonun mu oldu?

Dis korkusu bendede var ozellikle o koltuga uzandigimda ya nefes alamazsam, yutkunamazsam korkusu agir basiyor. 3 ay once 20lik disimi cektirdim ama hic korktugum gibi degilmis. Simdide dislerime tel taktirmayi dusunuyorum doktor arayisindayim :KK14:

Back