• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dekupaj kağıtları

penbeli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2007
226
2
96
Bursa
RS02_medium.jpg

arkadaşlar resimde gördüğünüz dekupaj katılarından siperiş verdim yakında eve gelcek.fakat nasıl kullanıldığını bilmiyorum. internetten araştırdım detaylı bilgiye ulaşamdım. desenleri sehba ve tepsilere uygulamak istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim

Dekupaj kağıdı tepsiye yapıştırmak için kullanılır canım.Herhalde bu amaçla aldın. Tepsini boyanıda almışsındır diye zannediyorum değil mi? :) Ahşap tespsini sıfır numara zımparayla zımparaladıktan sonra tozunu nemli bezle al. Aldığın resimler kahve ağırlıklı olduğu için kahverengi boya kullan(en sondaki resim güzel ) koyu kahve... tepsiyi boyarkende hep aynı yöne doğru boya ve kuruyana kadar bekle . yaklaşık 3 kat atman gerekecek zeminin kapanması için . Sonra aldığın resmin arkasına dekupaj tutkalı sürüyorsun heryerine tabiki hızlı yap yalnız yapıştırana kadar kuruyor :) sonra tepsinin ortasına yapıştır. Ve kurumasını bekle . en son olarak kuruduktan sonra tepsini bir güzel sprey vernikle vernikle
al sana güzel bir tepsi... ha bu arada söylemeyi unuttum resmin etrafına kenar süsü gibi stickerler oluyor onlardan yapıştır yada simli ucu sivri boya tüpleri var onlardan etrafına çerçeve gibi incecik çizgi çek yada nokta nokta yaparak çevresini kapat ...

Dekupaj kağıdı tepsiye yapıştırmak için kullanılır canım.Herhalde bu amaçla aldın. Tepsini boyanıda almışsındır diye zannediyorum değil mi? :) Ahşap tespsini sıfır numara zımparayla zımparaladıktan sonra tozunu nemli bezle al. Aldığın resimler kahve ağırlıklı olduğu için kahverengi boya kullan(en sondaki resim güzel ) koyu kahve... tepsiyi boyarkende hep aynı yöne doğru boya ve kuruyana kadar bekle . yaklaşık 3 kat atman gerekecek zeminin kapanması için . Sonra aldığın resmin arkasına dekupaj tutkalı sürüyorsun heryerine tabiki hızlı yap yalnız yapıştırana kadar kuruyor :) sonra tepsinin ortasına yapıştır. Ve kurumasını bekle . en son olarak kuruduktan sonra tepsini bir güzel sprey vernikle vernikle
al sana güzel bir tepsi... ha bu arada söylemeyi unuttum resmin etrafına kenar süsü gibi stickerler oluyor onlardan yapıştır yada simli ucu sivri boya tüpleri var onlardan etrafına çerçeve gibi incecik çizgi çek yada nokta nokta yaparak çevresini kapat ...

canım çokkk teşekkür ederim detaylı bigi verdiğin içinnnn.ahşap boyamaya henüz yeni başladım epey tepsi yaptım ama ben peçete tekniğini kullandım hep,istediğim peçeteyi bulamayınca netten sipariş verdim fakat buradaki dekupaj kağıtları da dikkatimi çekti bende sipariş verdim. daha önce hiç kullanmadığım hatta elime bile almadığım için nasıl kullaıldığını öğrenip yanlış birşey yapmayayım dedim. aslında benim istediğim şu dekupaj kağıdınının önünede tapsiye de tutkal sürüp bir gün sonra tersinden nemli silinerek yapılan işlem fakat bu kağıtlarla o işlem yapılabilinir mi bilmiyorum....buarda ahşap boyamayı kendi çabalarımla öğrenmeye çalışıyorum yakında yeni ürünleri mi sergileyeceğim.yinede çokk teşekkür ederim canım

penbelı selam canım sanırım ıstedıgın işlem yapılır aynı şey cunku ılk once butun işlemlerde oldugu gıbı zımpara yapılıyor nemlı bezle sılınıyor ve resmı yapıştıracagın yer beyaz boya ıle boyanıyor(resım ne renk olursa olsun) boyadıktan sonra bır kez daha zımpara yaparsan zemın duzgun olur yıne nemlı bezle sılındıkten sonra beyaz boya surulur gerekırse kuruduktan sonra zımpara yapmadan bır kat daha beyaz surulur cunku beyaz boya ve dıger acık renk boyalar zemını zor kapatan renklerdır. resmın on yuzune dekopaj tutkalı surulur ve yapıştırılır yapıştırırken resmı aşagıdan yukarıya yada yukarıdan aşagıya dogru parmak uclarınızla yayarak yapıştırın o zaman kabarcıklar cok az olur hatta olmayabılırde kabarcıkların oluşmasının dıger nedenıde dekopaj tutkalının cok fazla surulmesındendır eger oyle bır sorunla karşılaşırsanız ıgne ucuyla bır kac yerınden delersınız kabarcıklar gıdecektır sonra kuru temız bır bez ıle yapıştırdıgınız resmın uzerıne daıre şeklınde hafıf hafıf bastırarak ıyıce zemıne yapıştırın ve bekleyın benım tavsıyem bır gun beklemenız sonrasında parmagınızı(bırkac parmagınızı) suya batırarak resmı soymanız resmı soyarken yırtılmaması ıcın hafıf daırelerle acele etmeden parmak uclarınızla ovarak soymanız eger acele edıp cok hızlı daırelerle bastırırsanız soyarsanız boyadıgınız zemın rengı ortaya cıkar aslında beyaz boyamanın nedenıde bu tur bır hata oluştugunda rahatlıkla kamufle edılmesı ıcındır cunkı resmın soyulan yerın(resım yapma yetenegınız varsa)aynısını veya ona benzer bır desenı uygulamanız ıcındır. uygulayacagınız sehpa veya tepsını etrafını goz zevkınıze gore boyayabılır ve susleyebılırsınız son olarak vernık yapılır ıster yat vernık ıster sprey vernık eger yat vernık kullanacaksanız sentetık tıner ıle vernıgı bıraz sulandırmanız gerekecektır(vernıgın tamamına tıner katmayınız ayrı bır kavanoz veya erımeyen bır kaba koyarsanız daha ıyı olacaktır gerı kalan vernıgı sıkı kapattıktan sonra hıcbırşey olmayacaktır)yat vernık katıdır oylece surulurse resımde fırca ızlerı kalacaktır sprey vernıkte bır sorun olmaz cok yakından sıkmadıgınız surece umarım anlatabılmışımdır anlamadıgınız bır yer olursa yardımcı olmaya calışırım kolay gelsın:)

Son düzenleme:
canım detaylı bilgiler için çooook teşekkür ederim.. sanırım siz daha önce bu dekupaj kağıtlarında kullandınız. siparişlerim sanırım yarın elime gelecek. geldikten sonra kağıdın yapısını da daha yakından tarif eder,takıldığım yerler olursa tekrar size danışırım.sevgilerimle...

selam penbeli rıca ederım ne demek elımden geldıgınce yardım etmeye calışırım daha once dekopaj calışması yaptım.ıstenırse sevdıgınızın bır resmınıde aynı şekılde yapabılırsınız veya herhangı bır manzaranın resmını uygulayabılırsınız sadece renklı fotokopı cektırmenız yeterlı olacaktır(resım renkılıyse eger) sevgıler:))

tekrar teşekürler canı ptesi yapacağım uygulamayı umarım seni buralarda bulabilirim..sevgiler...

artık bır sozum var yardım etmek ıcın ara ara gırer bakarım sevgıler:)

canım siparişim geldi bu dekopaj kağıtları kuşe kağıda basılmış.yanid dergiler gibi ama sanrıırm biaz daha kalın dergiyle kıyasla.şimdi ben bunları kesip direkt yapoştırmak istemiyorum.hem resmin yüzeyine hem objeye sürülerek yapılan taransferden yapmak istiyorum.acaba mümkünmü?
bu kağıtla yapılabilir mi? çünkü istediğim peçete gelmemiş stoklarda yok:(

penbelı malesef canım transfer olmaz resım guzel cıkmaz ve normal objenın uzerınede yapıştırsan kabarık durur ama yapabılecegın bırşey daha var sıparış gelen kagıtların fotokopısını cektırebılır ıstedıgın calışmayı transferı yapabılırsın bırşey sormak ıstersen ben yıne buralardayım sevgıler

teşekkür ederim canım bende tarattırıp tekrar çıktısını almayı düşünmüştüm ama dediğin gibi fotokopi de oldukça mantıklı... ben fotokopiyi çektireyim çalışmamı yaparken sana tekrar ulaşırım takılırsam...

rıca ederım bır katkım oluyorsa bu benım ıcın mutluluk verıcı.transferı yaparken dekopaj tutkalı degıl transfer tutkalı kulanılacak:) kolay gelsın

canım ben bu iş için tranfer dekupaj kit diye bir ürün almıştım cadence marka.umarım yanlış birşey yapmamışımıdr:)
tatlım ayrıca fotokopiyi normal renkli baskı yaptırıyorum değilmi özel bir kağıt kullanmıyoruz ??

evet transfer dekopaj.normal renklı fotokopı dogru:)) msn nı acınca benım adresımı goreceksın :)

haydee sen beni nasıl bulup ekledinki:D ben öyle herkesi eklemiyorum ama çok ekleyen oluyor diye:( seni eklememişimdir nasıl anlayacağım kim olduğunu şimdi...

Back