Dekorasyon İçin Mimari Çizim Programları

baby2stop

Anne
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2009
1.717
76
158
daha önce açtığım yeni evimin 3d çizimleri adlı konuda çizimleri gören bazı arkadşlar bu çizimleri hangi programda nasıl yaptığımı sormuşlardı. ben Unigraphics kullanıorum ama diğer arkadaşlara da söylediğim gibi biraz ağır bir program bu. Biz de gene bu bikaç arkadaşla daha basit hangi programlar kullanılabilir diye konuştuk. ben de burada böyle bir konu açarsam belki Evine taşınmadan önce çizimlerini yapmak isteyen, mutfağını kendi tasarlamak isteyen, eşyalarımın yerlerini değiştiricem ama acaba sığar mı diye düşünenler, vs vs kısaca evimi ben de çizmek istiyorum diyen arkadaşlar... burada 3d ya da 2d basit çizim programlarını paylaşalım. ne dersiniz?? benim bildiğim ücretsiz online program ikeadan...
ben bunu paylaştıktan sonra da sena01 rumuzlu arkadaş bri program daha paylaştı onu da buradan yazmak istiyorum ben o da:

sizlerden de buna benzer işe yarayacak program. öneri vs bekliyoruz...

not: eğer kurallara aykırı bir durum varsa konumda lütfen uyarun ya da konuyu kapatın. ben araştırdım ama sorun olmayacağını düşündüm...

Son düzenleyen: Moderatör:
Benimde ilgimi çekti mutfak dolabımı kendim çizersem sanki daha kullanışlı yaptırırım gibime geldi

Benimde ilgimi çekti mutfak dolabımı kendim çizersem sanki daha kullanışlı yaptırırım gibime geldi

evet kesinlikle daha güzel olur. bence çizdiklerini burada paylaşıp arkadaşlardan fikir de almanı öneririm. ben bu sayede gerçekten içime sinecek bir mutfak tasarladım. herkes çok yardımcı oluyor... şimdiden kolay gelsin :)

işte birkaç program daha...
hepsini denemedim ama deneyen olursa deneyimlerini paylaşsın lütfen. ben de imkan buldukça deneyip fikirlerimi paylaşacağım...

bunların hepsi ücretsiz programlar. bunların dışında aklıma gelen profesyonel mimari programlar; Autocad, Archicad, 3dmax, idea, adeko, visio gibi... yalnız bunlar ücretli programlar. bazılarının deneme sürümleri var sanırım. sitelerine bakarak deneme sürümleri varsa temin edebilirsiniz.

Google SketchUp
$feature_image.webp

Amabilis Software - Downloads
$Ron%20Paludan%20-%20Huntsville%20Station%203%20-%20Small.webp

trueSpace
$MarcelDelord_MonteWolford_s.webp

Sweet Home 3D
$Mayer.webp

mini autocad
a9cadscreenshot.gif

son olarak belirtmek istediğim, mimari çizimler konusunda fazla bilgim yok benim. kimse bilmişlik tasladığımı düşünmesin lütfen. ben otomotiv kalıp tasarımcısıyım. mimari çizimlere kendi evimi çizerek başladım ve kendime yetecek kadar kendimi geliştirmeye çalıştım. şimdiye kadar bildiklerim bunlar benim. daha iyilerini bilen varsa lütfen paylaşsın...

Son düzenleme:
Çook teşekkürler.:71:

Son mesajında verdiğin programlardan Google SketchUp'ı denemişliğim var. 3 boyutlu düşünmek beni zorladı. Onun için, benim gibi sade vatandaşlara pek uygun değil gibi geldi bana. Neticede ben sadece emekli bir bankacıyım:37:, bu tür programlara, ancak emekli olduktan sonra merak saldım.

Diğer linkleri denedikçe görüşlerimi sizlerle paylaşacağım.

ben de şimdi alnoyu kurdum baktım hoşuma gitti. mutfaklar içn çok ideal. çok basit zaten herşey hazır sadece yerleştiriyorsun. boş bi vaktimde bikaç örnek çizim yapıp koyarım...

ben de şimdi alnoyu kurdum baktım hoşuma gitti. mutfaklar içn çok ideal. çok basit zaten herşey hazır sadece yerleştiriyorsun. boş bi vaktimde bikaç örnek çizim yapıp koyarım...

arkadaşım emeğine sağlık paylaşılan bilgi çok değerlidir benim içim

Evet, Alno da herşey hazır, istediğin gibi boyutlandırabilyorsun. Sen profesyonel olarak bu tip programlara benden kat kat daha aşina olduğun için, benim fark edemediğim başka özelliklerini de keşfedebilirsin mutlaka. Örneklerini merakla bekliyorum.

Bu arada, Google SketchUp la ilgili birşeyler daha eklemek isterim. İlk yazdıklarımda fazla olumsuz bir yaklaşımım olmuş. Aslında SketchUp ile, biraz sebat ederseniz, bir çok eşya modeli oluşturabiliyorsunuz. Warehouse diye bir bölümü var. Oradan başkalarının yarattığı bir sürü modeli kullanma şansınız var. Yani özetlemek gerekirse, benim gibi 3D çizimlere aşina olmayanlar için başta biraz zorlanılıyor ama neticede çok fazla şey yapabilme imkanı var. Bazı başka çizim programları ile bu Warehouse dan model indirip, kullanabiliyorsunuz (hangi programlar şu an aklımda yok açıkçası). Bu çizim işlerine meraklı amatörler için, SketchUp'a biraz şevkat göstermekte yarar olabilir.

Shadowcum, alno' yu indirdim kullandıktan sonra düşüncelerimi paylaşıcam :34: çok teşekkürler :71:

1. programı indirdim, Sweet Home. Bu tüm ev dekorasyonu için uygun gibi gözüküyor. Dekorasyon için kullanılabilecek ilave modeller (masa, koltuk vs. gibi) de bulunabilecek internet anladığım kadarıyla ama ben daha oralara gelemedim.

2. programı (Mini Autocad) daha indirmedim, ama anladığım kadarıyla, o da ev dekorasyonu için uygun, ama sırf 2 boyutlu.

Paylaşım için tekrar teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
sweet home u indirdim ama fotolardaki kaliteli görselliği yakalayamadım........ yada ben beceremedim kullanan arkadaşlardan yardım rica ediyorum :18:

sweet home u indirdim ama fotolardaki kaliteli görselliği yakalayamadım........ yada ben beceremedim kullanan arkadaşlardan yardım rica ediyorum :18:

cnm ben de denemedim daha fırsat bulup denediğimde örnek çizimlerimi koyarım ona göre de size yardımcı olurum...

Bu ikisine bir baktım, anladığım kadarı ile ev dekorasyonuna yönelik programlar değil.(Tren, araba, balık vs. gibi şeyler yapılıyor bunlarla gördüğüm kadarı ile)

1. programı indirdim, Sweet Home. Bu tüm ev dekorasyonu için uygun gibi gözüküyor. Dekorasyon için kullanılabilecek ilave modeller (masa, koltuk vs. gibi) de bulunabilecek internet anladığım kadarıyla ama ben daha oralara gelemedim.

2. programı (Mini Autocad) daha indirmedim, ama anladığım kadarıyla, o da ev dekorasyonu için uygun, ama sırf 2 boyutlu.

Paylaşım için tekrar teşekkürler.

ben de anca netten araştırıp koydum cnm bunları ama hepsi miimari programlar olarak görünüo. bnm koyduğum resimlere aldanmayın onları öyle fikir olsun diye koydum. ya hiç yorum yapamıorum programlarla ilgili ama ilk fırsatta bakıp değerlendiricem inş.

ben de anca netten araştırıp koydum cnm bunları ama hepsi miimari programlar olarak görünüo. bnm koyduğum resimlere aldanmayın onları öyle fikir olsun diye koydum. ya hiç yorum yapamıorum programlarla ilgili ama ilk fırsatta bakıp değerlendiricem inş.

Tabi, cnm, ben bu işlerden anlayan biri değilim zaten. İlk bakıştaki izlenimlerimi paylaşmak istemiştim, sadece. Müsait olduğunda senin değerlendirmelerin bizler için daha yönlendirici olacak.

Merhaba ;
Bende bir kaç ay önce mutfağımı kendi kafama göre tasarlamak istemiş ancak araştırdığım ve tavsiye etmiş olduğunuz programları kullanabilecek zamana ve beceriye sahip olmadığım için google aracılığı ile alternatif bir yol buldum.Gönderdiğim fotoğraflar ve ölçülerle 30 dakika içerisinde mutfağımı istediğim renk ve modelde tasarlayıp gönderdiler.Bana sadece resmi mobilyacıya verip fiyat almak oldu.Bir kaç sorun dışımda kendi tasarımım olan mutfağımı kullandığım için çok mutluyum.İhtiyacı olanlar Çizim-evi adresinden destek alabilirler.Herkese sevgiler...

Back
X