Değiştirmek İstediğimiz Alışkanlıklarımız Neler?

vicdan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2006
1.098
26
Önce biz alışkanlıkları, sonra alışkanlıklar bizi oluşturur! Çoğumuzun değiştirmek istediği birkaç alışkanlığı vardır! Bunlar genellikle bize veya çevremizdekilere sorun yaratır! Yolumuzu tıkayan, bizi engelleyen ya da bazen tamamen durduran bu alışkanlıklar, her ne kadar bizi yanlış yöne götürse de kolaylıkla izlediğimiz, çok çiğnenmiş yollardır!

Bütün alışkanlıklarımız önceki şartlanmalarımızın sonucudur! Bu alışkanlıkları, şartlandığımız şeyleri doğal davranış tarzımız olana kadar tekrarlayarak ediniriz! Bunlar doğal değildir! Bu alışkanlıkların hiçbiriyle doğmadık! Biz , alışkanlıklarımızı değiştirerek kendimizi değiştirebiliriz! Önce biz alışkanlıklarımızı değiştiriyoruz, sonra alışkanlıklarımız bizi değiştiriyor!

şu her halta ağlama huyumu sonsuza kadar değiştirmek istiyorum
sırf bu yüzden eşimle tartışıyorum e tabi yine ağlıyorum
ağlama taşı gibi bi şeyim pınarlarımda kurumuyor ayol
bu alışkanlığım işte

Herşeye tepkiye yaklaşma huyumu değiştirmek isterdim birde olup olmadık herşeye o anki sinirle ağlamayı!!!

bendede var şu ahh keşke su huyum olmasa dediklerim
herşeyı kafama takmasam keşke
grisi yoktur ya siyah ya beyaz dediğim dedik
kafamda kurmam eşimi delirtiyor
en önemlisi sinir anında öfkeme sahip cıkamamam
vede şu ağlama huyum tabikii
aaa bayada varmıs eşimden allah razı olsun:roflol:

Son günlerde fazla asabiyim..Sanırım birikimlerimi çıkarıyorum içimden.benneyaptımki
İnşallah yakın zamanda toparlanırım,hiç kimseyi üzmek,kırmak istemiyorum ben.:smiley-cool:

çok çabuk sinirleniyorum bunu bazen dışarıya sesimi yükselterek bazen de içime atarak, kabuğuma çekilerek dindirmeye çalışıyorum

ne çok bağıran ne de suskun bir kadın olmak istemiyorum...

Fevri tavırlarımı ani çıkışlarımı değiştirmek istiyorum senağlama

aglama huyumu gerci bir ben öyleyim saniyordum bakiyorumda ben gibi cok varmis,birisine sinirlenince cevap verememek ve daha sonrada keske sunu da söylesedim diye kizdigim huyum pasif kalmam yani,birseyi kafama cok takmam,inatci huyum,birseyi kolay kolay begenememem,asiri sinirli olmam aman listede uzayip gidiyor. aslinda bakinca kendime nasilda zarar veriyorum.

değersiz insanlarıda önemsememeyi ve dolayısıyla deymeyecek insanlar için üzülmemeyi değiştirmek isterdim.:1no2:

kimseye iş göstermezdim.işleri en ince ayrıntılarına kadar gösteriyorum sonra benim gösterdiğim bilgilerle başkasının yanında bana hava atıyorlarklava:.

Çabuk aglama huyumu degiştirmek isterdimsenağlama
Birde herseyi kafama takma huyumu yani gamsız olmak istiyorum biraz!...:dance:

Olay olduğu zaman aniden sinirleriniyorum ve içimdekilier anında kusuyorum, hiç soğuk kanlı değilim oturup sakinleşince çözüm bulmayı demeniyorum hemen olaak o iş çok sabırsız olmamdan kaynaklanıyor.

Sigara alışkanlığından kurtulmak istiyorum bi bırakıyorum bir başlıyorum ...
Yeme alışkanlığımı biraz azaltmak istiyorum sanırım iradeyle alakalı ikisi de , yani iradem biraz daha güçlü olsaydı keşke.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…