• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Değişmeyen Kötülüklerin ve Kıskançlıkların Adı: Elti Meselesine Örnek 10 Elti Tipi

Siz Ne Düşünüyorsunuz?

• Ankete Katılan
    1.226
Kelime anlamı, kardeş eşlerinin birbirine göre ötekinin adı. Geçmişten bugüne kadar duyduğumuz 'elti eltiyi çekemez, kıskanır' gibi birçok söylem var. Hatta el işlerinde örgülere bile isim olmuştur. İşte bu konuya örnek olarak bugüne kadar televizyonda izlediğimiz söylenenleri de haksız çıkarmayan dizilerdeki birbirinden farklı elti tipleri..

1. Asla Vazgeçmem - Nazan & İclal
Eki Görüntüle 1832433

Eğer eltilerin ikisi de dişli olursa aralarındaki çatışmanın hiç bitmeyeceğini gösteren elti örneği.

2. Güneş'in Kızları - İnci & Güneş

Eki Görüntüle 1832434
Kıskançlığın neredeyse zirve yaptığı eltiler de arada sır ve kocasını kıskanma durumu varsa iş çözülene kadar kimseye huzur yok dedirten elti örneği.

3. Kaderimin Yazıldığı Gün - Şükran & Defne
Eki Görüntüle 1832436
Küçük gelin-büyük gelin çatışmasının olduğu eltiler de genellikle büyük gelin kendi eşinin şirket ve aile yönetiminde üstün olduğunu diğerinin gözüne sokan eltidir.

4. Öyle Bir Geçer Zamanki - Neriman & Cemile

Eki Görüntüle 1832437
Kötü gününde düşenin dostu olmaz, paran da yoksa kimse yanında olmaz elti örneği.

5. Binbir Gece - Füsun & Şehrazat

Eki Görüntüle 1832438
Nereye gidersen git ne yaparsan yap peşinden ayrılmayan elti örneği.

6. Güllerin Savaşı - Mebrure & Gülfem

Eki Görüntüle 1832439
Saf ve cahilsen ben seni her türlü ezerim diyen elti tipi.

7. Beyaz Gelincik - Gülizar & Meryemce

Eki Görüntüle 1832440
Aynı evde yaşayacaksak her şeyi ben bilirim ve benim kurallarıma göre yaşarız diyen elti örneği.

8. Hayat Şarkısı - Zeynep & Hülya

Eki Görüntüle 1832441
Kötülükte master yaptıysanız, hele bir de mutsuzsanız kimse mutlu olmasın diye var gücüyle kötülük peşinde koşan elti tipi.

9. Benim Annem Bir Melek - Nalan & Ece

Eki Görüntüle 1832443
Biri akıllı, biri saf ise güçlerimizi birleştirelim kaynanayı dedi edelim elti örneği.

10. Bizimkiler - Mine & Nazan
Eki Görüntüle 1832444
Eltiler de birinin daima yapıcı olması gerekir ki ortam hep sakin kalsın elti örneğimiz de Bizimkiler dizisinden..

Siz Ne Düşünüyorsunuz?
Bir evin bir geliniyim, yaşasın:KK76::halay:

eltimle hic muhabbetimiz yok cok soğuk biri .. mecburen bi araya geldigimizde yalanciktan gülümsüyor o kadar .. bi iliski olmayinca kıskançlıkta olmuyor yani anketi oylayamadim bana uygun bi secenek yok ;)

Annemin eltisi yok fakat dayılarımın eşleri yetiyor :) hep bir kıskançlık ama iş kaynana ve görümceye karşı olmaksa birleşiyorlar. henüz eltim yok görümcem yetiyor bi beş sene sonra onuda görürüz artık ne diyelim :D

Aynen öyle :KK70:
Kültürümüzde sevmediğim tek şey de bu. Yani herkesin akraba olması. Neden kocamızın kardeşinin karısı gibi hayatımızda yeri olması zorunlu olmayan bi yabancıya "elti" gibi özel bi akrabalık kontenjanı verilmiş ve insanlar ciddi ciddi bu kişiyle kavga ediyor, onu kafaya takıp kendine dert ediyor anlamıyorum. Arada bir araya gelirsin, hasbelkader seversen yeni bir arkadaşın olmuş olur, yok elektriğim tutmadı diyorsan hayatına almazsın karşılaşınca da idare edersin bu kadar basit :d
Önce yazan iyi elti oluyor.
Belki ben çok nemrutum, lanet bir insanım ama önce ben "eltim çok kötü bir insan" dediğim için otomatik olarak iyi elti oluyorum :D :D

Abartiliyordan yana kullandim ama soylede bir durum var eger kv/kp tarafindan bir taraf daha oncelikliyse es durumundan ozellikle sorun cikabilir diye dusunuyorum... buyukler adil olmali...yalniiiz eltilerden biri sirrettir gecimsizdir huysuzdur kiskanctir seklinde durumlarda vardir...

Buradan tum eltilere sesleniyorum...
Birlik olun eltiler bir eltinin nesi var iki eltinin sesi var ...

Biraz da idare etmek gerek bazı şeyleri. Üç eltiyiz.ucumuzun çocukları var.haliyle kavga ederler didisirler....Ama büyük eltim çocuklarını ezdirmeyecek ya.onlarin yaptıklarına guler.napiyon sen oglus falan diye.bizimkiler yapinca parmak sallar vs.onun çocukları hep akıllı ve haklıdır en iyisine layiktir.cocuklara laf yetistirir bilmis ne olacak!!!hı bu arada kendi her konuda bilir kişidir. Bilmediği konularda bile iddialasir herkesle. ....

Diğer eltim in kızıyla bizimki kavga edince ikimizde uyarır özür diletiriz .kendi çocuğumuz suçluysa bu durumla baş ederiz falan.5 dk sonra da oynamaya başlarlar zaten.

O yüzden o büyük eltiyi kimse istemez. Yoklugunu kimse aramaz.Eşlerimiz yanında rahat edemezler.butun aile onu idare ederiz sırf kaynim çok iyi oldugu icin ve yüzyüze bakıyoruz diye. ...ki ayda yilda bir biraraya geliyoruz. Ayrı memleketlerdeyiz işte kardeşlerin arası bozulmasın diye susuyoruz öbür eltimle. Bir de bu kadar şeye rağmen bizde arkadan konuşulmaz dedikodu yapilmaz laf tasinmaz. Gizli bir kural gibi bu.dile getirilmedi ama öyle .bu yüzden yuvarlanıp gidiyoruz işte

Cadı eltiler olsaydık bizden çekeceği çok olurdu ama büyük eltinin de.iki üç haftalik tatilim var. enerjimi ona harcayamam.

Brnim eltim var görümcem yok. İyi de anlaşırız. Birlikte tatile çıktık iki aile çok eğlendik. Ablamlarla da çıkmıştık ama çok sıkıcıydı

Eltim yok,olsaydı da sorun yaşamazdım.hem bu tür konularda çok umursamazım hem de büyük ihtimalle uzakta olacağından şuan kayıvalidemlerle olan ilişkim gibi olurdu kesin.ayrı şehirlerde,mesafeli ve umursamaz olunca senede 1 defa 10gün görüşülürdü .sıfır yakınlık sıfır sorun:)

O da sorun:cool:.Mesela kv ve kp oğluna daha çok düşkün oluyor,bağları koparmak istemiyor,hasta olsa,bir işleri çıksa direk sen ilgilenmek durumunda kalıyorsun:kahve:
Orası öyle tabi ...bir tane görümcem var Allahtan .Ben geliniysem o da kızı ,beni doğurmadı ya sizi doğurdu diyorum:KK48: ama üstüme düşen bütün görevleride yerine getiriyorum tabiki:işsiz:

2 eltim var biriyle pek bir samimiyetim yok arada laf çarpar biraz kıskandığını da Hissederim ama diğer Eltim bana abladan daha da yakındır kendisini o kadar çok severim ki her türlü fedakarlığı Onun için yapmaya hazırım aynı şekilde o da beni çok sever evine gittiğimde deli divane olur bana yapabileceğine varsa her şeyin en iyisini yapar çünkü beni çok seviyor Ben de onu çok seviyorum.ütü yaparım elimden alır kendisi yapmaya devam eder bulaşık yıkarım kendisi elimd her geldiğinde mutlaka hediye getirir çocuklarıma benden daha çok ilgi gösterir rabbim onu esirgesin onu çok seviyorum li boşgelmez her geldiğinde mutlaka hediye getirir çocuklarıma benden daha çok ilgi gösterir Rabbim ona esirgesin onu çok seviyorum

Abooo yazim Karman çorman olmuş her şey birbirine karışmış telefondan yazıyorum da kusura bakmayın

Eltimle ve kayınvalidemle saygılı mesafem var. Ben ne etliye ne sütlüye karışmam ikisi çok iyi anlaşır. Benim için ne konuşurlar ne derler bilmem ilgilenmem de zaten ayda 2 saat görürüm o kadar :)

Benim favorim Mine ve Nazan :)

Ben eltimi zerre kadar kıskanmam hatta umrumda bile değildir:KK53: ama o resmen ölecek kıskançlıktan :mad::mad::mad:

Back