değişmek istiyorum her konuda

Gulumsehayata85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2020
110
81
39
İnsan iki farklı kişi gibi olabilir mi mesala başkalarına göre işi var maddi durumu yerinde tek yaşıyor paso geziyor hayat bana güzel.
Birde benim kendi içimde yaşadıklarım var küçüklükten bu yana insanlar ile uyumlu olamadım bir türlü sevilen bir insan bir kız olmadım ilk okul ortaokul safın teki idim liseli dışarıdan okudum açık lise yani üniversite ise normal hatta iki lisans mezunuyum yaşım 28 yaşında kanser oldum 4 evre tek başına mücadele ettim tedaviler kemoterapi filan ölüm den döndüm o zaman birisi vardı internetten di sözde çok seviyordu ölüyordu aşkından isteme de oldu ama kanser olduğumu duyduğu gün bir baktım yok gitmiş 6 yıl hastalıklar ile uğraştım yan etkileri kandaki bozukluklar filan Yaş oldu 39 elimde hicbirsey yok ne sevenim nede sevdiğim hayatta en çok çocuğum olsun isterdim ama bu gidişle olmicak hastalıklar dan sonra kendime gelemedim boyum 170 kilo 95 bakımlı değilim bunu kabul ediyorum sonra özgüven im sıfır kendimi de sevmiyorum bu durum dan çok bunaldım diksiyonu da pek düzgün değil kimilerine göre güzel hayat bana göre bitsede kurtulsam dediğim bir hayat

çok gecmis olsun. bu kadar zorlu bir yoldan gelip yorulamasanız mucize olurdu. ama tüm bunlar, bahsettikleriniz sizin hisleriniz. insanların çoğu sizi anlattığınız gibi görmüyor belli ki. içten kendinizi sevmeniz gerekir. bu yasadıklarını yasayan başka bir kadın olsa ona ne kadar imrenir, gücü karşısında ne kadar şaşırırdınız.. kendinize neden bu kadar gaddarsınız?

Aslında değişim için bir sürü seçeneğin var bu güzel bir şey. Öncelikle fiziksel görünüşten başlayabilirsin. Fiziksel değişim insanı fazlasıyla motive ediyor. Geçtiğimiz 2 ayda 7 kilo verdim yenilendim resmen.

hayatım boyunca hep sessiz sakin olmam enayi olduğum izlenimini veriyor olması da beni deli ediyor ben hastalığımı kullanmazken iş yerinde işe çalışmayan bütün işi bana yıkıp ama o hasta deyip kendisi paso rapor alırken benim hastanede yatacak kadar kötü olmam dahi onlar için hastalığımı kullanıyor oluyorum ne yazikki açıkçası sessiz sakin olmak istemiyorum ezilmekte istemiyorum ama ozguven eksikliği kendimi belli ediyorum ne yazikki kilo vermek istiyorum hatta iki haftalık izne çıktım 13 günlük sağlıklı beslenme ve spor alışkanlığı edinmek istiyorum en azından psikolojik olarak da iyi gelir belki

İç sesinizi durdurmak ve kendinizi anlamak için günlük tutmaya çalışın her gün. Bu çok iyi gelecek. Birkaç kişisel gelişim kitabı araştırıp okuyabilirsiniz.
Minimal sağlıklı alışkanlıklar edinin ama adım adım. Birden olması mümkün değil.
Şükür günlüğü tutun.Her akşam 2/3 madde bile olsa oturup düşünün. O gün için neye şükredebilirsiniz.
Özgüven geliştirici videolar izleyin. Beyhan Budak iyidir youtuba da bulabilirsiniz.

Hepsi adım adım olacak şeyler aslında.
Mesela daha az aburcubur yiyeceğim ve bol su içeceğim olarak başlayın güne. Ve minik hedeflerle gidin. Bir günde olmayacak ama her gün bira daha farklı bir siz olacaksınız.

Karar vermişsiniz zaten süreç şimdiden başlamış. Sıra sadece adım atmakta...

İç sesinizi durdurmak ve kendinizi anlamak için günlük tutmaya çalışın her gün. Bu çok iyi gelecek. Birkaç kişisel gelişim kitabı araştırıp okuyabilirsiniz.
Minimal sağlıklı alışkanlıklar edinin ama adım adım. Birden olması mümkün değil.
Şükür günlüğü tutun.Her akşam 2/3 madde bile olsa oturup düşünün. O gün için neye şükredebilirsiniz.
Özgüven geliştirici videolar izleyin. Beyhan Budak iyidir youtuba da bulabilirsiniz.

Hepsi adım adım olacak şeyler aslında.
Mesela daha az aburcubur yiyeceğim ve bol su içeceğim olarak başlayın güne. Ve minik hedeflerle gidin. Bir günde olmayacak ama her gün bira daha farklı bir siz olacaksınız.

Karar vermişsiniz zaten süreç şimdiden başlamış. Sıra sadece adım atmakta...
çok teşekkürler

günlük tutmaya başlıyorum ve şekersiz ve sağlıklı beslenmeye de başlıyorum arkadaşlar özgüvenimi yükseltmek için ne yapabilirim acaba

kesinlikle değişmem gerekli onun için bir zayıflama grubuna katıldım memurum yıllık izindeyim biraz gezi kafa dağıtma biraz da kendimi toplamam için 10 gün iyi gelecek sabahları ve aksamları yürüyüş müzik dinleyip ve namaza baslicam dua etmekte bana çok iyi geleceğini düşünüyorum kendimi tamamlamak istediğim konular kilo vermek ozguvenimi toplamak diksiyonumu düzeltmek bunun içinde program indirdim olacak bu sefer olacak en azından denedim emek verdim diyeceğim

bugün pek iyi değilim psikolojik olarak kendimi toplamadim kanser iken ailem yanımda çok olmadı annemler küçük bir ilçede yaşadıkları için İstanbul çok büyük gelemeyiz dediler babam yanıma gelip kalmadı dahi kanserim 4 evre bundan sekiz yıl önce unutmam gerekli ama birden patlıyorum tedavi masrafları kendim karşıladım annem çok az bir miktar para vermişti o zamanda düğününde yapacağım bileziğin parası benden bir isteme demişti babam ben hesaplarım eksilerde iken maaş kartım ve kredi kartım malzeme almıştı eve baya masraflı sonra benim param dedi bana gelince en çokta tedavi olurken herkesin ailen yanında degilmi diye sorması içerliyordum kemoterapi de yanliz ışın tedavisinde yanliz düşünün ki birsey olursa olum kokmasın birisi fark etsin diye kırk gün öğretmen evinde kaldım hastalanmadan önce 75 kilo ben tedavi zamanın da 42 kilo oldum sözde annem babam hatalarını kabul ediyor hoş sadece iki yıllık tedavi kısmında en iyi olduğum 4 ayda gelgit yapmıştı şimdi yanındaydım diyor babam ama gereklidir diye mazeret buluyor ki hiçte gerekli değildi neyse yıllarca af etmeye çalıştım ama arada birden sinir krizi oluyorum ya kıskandığım dan değil ama ablamın çocuğuna bakmak için gelip aylarca kalabiliyor yakın evlerimiz ablam ile bana gelince sanki bana özel gelmiş gibi yapınca bugün patladım tekrardan eski defterleri actim üzüldü bende üzgünüm ama geçmiyor unutamıyorum geçmişi

X