Tatlı Tarifi Degisik gul tatlisi (resimli)

Sympathique

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2007
8.389
52
ALINTIDIR TARİF.

1 su bardağı süt
3 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
açmak için nişasta
ayrıca üzerine dökmek için 250gr tereyağı
Şerbeti:
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
birkaç damla limon
İçine: iri dövülmüş findik

Şerbeti hazırlayıp ilitin. Hamur malzemelerini yoğurup dinlendirin. Hamuru 30 bezeye ayırın. Her bir bezeyi nişastayla servis tabağı kadar açın. Üzerlerine bolca findik serpin.
Açtığınız hamurun önce üst kısmını işaret parmağınızla ortaya kadar ittirerek toplayın.
Alt tarafını da aynı şekilde toplayın. Daha sonra karşılıklı yan kenarları ortaya toplayarak bir artı şekli (papatya) elde edin.
Ortaya çıkan papatya şeklinin kenarlarını üstüne kapatın. (dört kenarı üstüne kapatın, findiklar gözükmesin)
İşlem bitince elinizi spatula gibi kullanarak tepsiye ters çevirerek dizin.
Hepsi için aynı işlemi tekrarlayın. Bitince tepsinin üzerine eritilmiş 250gr tereyağını gezdirin. 190C'de üzeri kızarana kadar pişirin.
Pişince sıcak tepsinin üzerine ilik şerbeti gezdirin.
(önceden yaparsanız tepsi soğuk, şerbet ılık olsun.)

Son düzenleyen: Moderatör:
spa6827jv1.jpg

spa6830fm5.jpg

spa6832vv0.jpg

spa6833rp7.jpg

spa6834mr5.jpg

spa6835ft8.jpg

spa6836wo7.jpg

spa6837vw9.jpg

spa6877kt5.jpg

Son düzenleme:
görünüşü çok lezziz,tadını merak ettim,ellerine sağlık canım,bende bayram için güzel ve farklı bir tat denemeyi planlıyordum..

hmm ilginç bi tarif...emeğine sağlık çok güzel görünüyor canım...
sirke varya içinde acaba tadı nasıl oldu...değişik bi ttalı....tadına resmi kadar güzelmiiiiiii

Ahhhh arkadasim,bende bu tarifi cok
merak ediyordum ve firsat buldugum zaman
yapacaktim.Cok iyi oldu senin yapman.
Peki nasil,tadida kivamida görüntüsü kadar
hosmu?Ayrican bende portakalagaci hayranlarindanim.
Bu tatliyi kayinvalidesi yapmisti.Nasil,kitir kitir bir tatlimi,?.

[B]Kizzz Nuriye, ben bu tarifi görmüstüm haftalar önce ve yapmaya kalktim, ama beceremedim çünkü hatice hanimin anlatma sekline anlamadim. Ama sen allah razi olsun resimleri çekip çekip koymussun, sincik anladimmm a.sTekrar mi denesem acaba? kitir kitir oldugunu biliyorum, tadi nasildi peki? simdi yaparsam malzemeleri mahvetmeyim bosuna [/B]:1closedeyes:

arkadaslar tadi kesinlikle mukemmel, ben serbeti cok soguk dokmedim, fazla almaz diye, biraz sicakli doktum ,devamli alt ust yaparak serbeti ikitarafa cekmesini sagladim ,tadi cok guzeldi, kitir kitir
valla ben kalin actigim halde kitir kitir oldu, ince acanlar hem sekli hemde kitirligi cok guzel olccaktir
bayram icin degisik tatli arayanlar yapsin
sekillerinde ozellikle tek tek cektimki, aklinizda kalsin diye

[B]Kizzz Nuriye, ben bu tarifi görmüstüm haftalar önce ve yapmaya kalktim, ama beceremedim çünkü hatice hanimin anlatma sekline anlamadim. Ama sen allah razi olsun resimleri çekip çekip koymussun, sincik anladimmm a.sTekrar mi denesem acaba? kitir kitir oldugunu biliyorum, tadi nasildi peki? simdi yaparsam malzemeleri mahvetmeyim bosuna [/B]:1closedeyes:

bak sen benden once denemisin bile, ben anladim anlattiklarini , cok kisi anlamiyo diye tek tek cektim
ama tekrardan yaparsan ,siz az kisisiniz, malzemenin yrisi yap, baya oluyo, 30 parca
ne kadar ince acarsan okadar kitirli olur
benimde kitirdi ama , ama orginali gibi guzel olmadi ,yinede guzel yani :)

Süper süper süper... :sm_cool:
ellerine kollarına sağlık... hemen denemem lazım bunu bir tatlı manyağı olarak... eğer becerebilrisem resimlerini çekerim bende... a.s.a.s.

kiz sende hatice hanima takilion hayraniyim o bayanin ya ben sabahtan aksama kadar ordayim tarifleri cok guzel bu tatliyi biliyordum ellerine saglik canim he ayrica senin prenses pastan dun aksam superdi harikaydi tipki ekmek kadayifi gibi oldu tekrar tesekkurler bir ara koyarim resmini ok

Ahhhh arkadasim,bende bu tarifi cok
merak ediyordum ve firsat buldugum zaman
yapacaktim.Cok iyi oldu senin yapman.
Peki nasil,tadida kivamida görüntüsü kadar
hosmu?Ayrican bende portakalagaci hayranlarindanim.
Bu tatliyi kayinvalidesi yapmisti.Nasil,kitir kitir bir tatlimi,?.

tadi cok guzel canim ,sen benden daha beceriklisin ,ne kadar ince acarsan okadar goruntusu ve kitirligi guzel olur, eminimki seninki daha guzel olcaktir, benimki pek guzel olmadi
onun kayinvalidesi yapmis, benim kayinvalidede begenmez boyle degisik seyleri daha tadina bakmadi, zaten evde tatli seven yok hep duruyo walla, kendim yiyorum gunde bi tane, ah yakinlarda olsanizda verseydim

X