Değerli ablalarım evlilik harcamalarıyla ilgili tecrübeleriniz nedir?

Sevdelimsin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2020
2
-1
30
Merhaba ablalarım ev harcamaları konusunda fikirlerinizi almak istiyorum, kendimle alakalı bahsedecek olursam , yaklaşık 1 yıldır nişanlıyız ve 3 ay sonra düğünümüz var ins . Ben eczane işletiyorum kendisi de aile şirketlerinde calısıyor, bana kendilerine belli bir maaş yazdıklarını söyledi. Geçen akşam bir mevzu geçti aramızda Evlilkle alakalı harcamalar konusunda ben küçüklügümden beri yatırım yapmayı seviyorum o yuzden arsa yada ileride ev falan alırız diye düşüncem var aslında daha net olarakta düşünmedim. Ev içi harcamalarda kendisinin yapmasını istiyorum benimle alakalı harcamaları da onun yapmasını istiyorum bu beni daha çok memnun ediyor çünkü. Bu şekilde söyledim kendisine de ama bana eğer gelirin varsa niye sende harcamalara katılmıyorsun gibi dedi. Açıkçası ben erkeğin ev geçimini yapmasını daha hoş karşılıyorum, o yuzden kendim katılmak istemediğimi söyledim. Nasıl algılamıştır bilmiyorum ama yarım kaldı gibi oldu mevzu. Bu konuda sizlerinde değerli merak ediyorum. Hoppa

Merhaba ablalarım ev harcamaları konusunda fikirlerinizi almak istiyorum, kendimle alakalı bahsedecek olursam , yaklaşık 1 yıldır nişanlıyız ve 3 ay sonra düğünümüz var ins . Ben eczane işletiyorum kendisi de aile şirketlerinde calısıyor, bana kendilerine belli bir maaş yazdıklarını söyledi. Geçen akşam bir mevzu geçti aramızda Evlilkle alakalı harcamalar konusunda ben küçüklügümden beri yatırım yapmayı seviyorum o yuzden arsa yada ileride ev falan alırız diye düşüncem var aslında daha net olarakta düşünmedim. Ev içi harcamalarda kendisinin yapmasını istiyorum benimle alakalı harcamaları da onun yapmasını istiyorum bu beni daha çok memnun ediyor çünkü. Bu şekilde söyledim kendisine de ama bana eğer gelirin varsa niye sende harcamalara katılmıyorsun gibi dedi. Açıkçası ben erkeğin ev geçimini yapmasını daha hoşuma karşılıyorum o yuzden kendim katılmak istemediğimi söyledim. Nasıl algılamıştır bilmiyorum. Bu konuda sizlerinde değerli merak ediyorum. Hoppa
Maaş kartını ona verirsen bayıla bayıla yapar harcamayı canım erkekler ondan hoşlanıyor. Ama maaş kartım kredi kartım bende kalsin harcamayı da eşim yapsın diyorsan iki ay sonra evin reisi kim muhabbetlerine girecektir diye tahmin ediyorum.

yani siz çalışırken sizin şahsi harcamalarınızı da mı eşiniz ödeyecek hep ? ve o evde beraber yaşadığınız halde fatura vs ödemek istemiyorsunuz ?
adam herşeyi karşılayacak ve siz sürekli birikim yapacaksınız. peki eşinizin birikim yapma hakkı yok mu ?
açıkçası ben bunu beraber hayat kurmak gibi algılayamadım. elinizi taşın altına sokmadan bu nasıl bir evlilik olacak ki ?

Aslında işletme benim üzerime yani maaşlı değilim, tam zamanlı çalışmayı düşünmüyorum yani ev işleriyle alakalı ben alakadar olmak istiyorum yine, ayrıca sürekli de çalıştırmayı da düşünmüyorum ileride çocuk falan olunca nasıl olur bilmiyorum, kendisine de evimi aksatmayacağımı söyledim. Yani aileden gelen bir şey sanırım ben erkeğin daha çok ev aile geçim rolünde aktif olmasını istiyorum bu beni daha çok mutlu ediyor. Diğer türlü biraz soğuk geliyor o yüzden.

Aslında işletme benim üzerime yani maaşlı değilim, tam zamanlı çalışmayı düşünmüyorum yani ev işleriyle alakalı ben alakadar olmak istiyorum yine, ayrıca sürekli de çalıştırmayı da düşünmüyorum ileride çocuk falan olunca nasıl olur bilmiyorum, kendisine de evimi aksatmayacağımı söyledim. Yani aileden gelen bir şey sanırım ben erkeğin daha çok ev aile geçim rolünde aktif olmasını istiyorum bu beni daha çok mutlu ediyor. Diğer türlü biraz soğuk geliyor o yüzden.
Belkı sızın bu tavrınız da ona soguk gelir.
Kadın olarak bana geldi mesela.

Ben düşünceni beğenmedim. Biz sevgiliyken de birbirimize destek çıkardık ama nisanlaninca maasları birleştirdik hazırlıklarımızı öyle yaptık. 🤷🏻‍♀️ bi ay tüm faturalari sen odersin senin paran erken biter para lazım olduğunda o verir. Diger ay o. Yani her türlü olabilir. Bastan faturalar senin kira benim gibi paylaşımlar da pek bana doğru gelmiyo. Kim ne kazaniyosa ortaya koysun. Her şey ödensin kalan ortak harcansın en guzeli. 🤗

Çalışmasanız zaten size bakmakla yükümlü ama çalışıyorken o bana baksın ben o parayla ev arsa alıyım diye düşünürseniz bana göre yanlış olur. Eğer yatırım yapılcaksa ortak yapılır . Hayat müşterek diye boşa demiyorlar. Çalışıyosanız sizin de o evde sorumluluğunuz var demektir . Gidin faturaları ödeyin demiyorum bunuda asla savunmam . Ama kocam babam farketmez özel ihtiyaçlarımı kendim almak isterim bana biraz bencillik gibi geliyor açıkcası

İkinizinde iyidir maaşları ortalama. Bu durumda para aranızda sorun bile olmamalı aslinda.
Bende nişanlıyım nişanlımin maaşı biraz az ama asgari ücrette değil. Bazen çekiniyor nasıl yetiştiricem diyor, şahsen ben ona yardım etmeyi teklif ettim. Sonucta o evde bende yaşıyorum ve temizlikte nasıl yardım isteyeceksem ondan, onunda benden kira öderken yardim istemesi normal geliyor.

Eğer evin hanımı çalışıyor ise evin gideri daha fazla oluyor öncelikle bunu bi kabul edelim.
En basitinden yemek. Ev hanımı akşama sarma dolma evdeki i değerlendirerek el oyalayıcı ama ucuza mal edeceği şeyleri yaparken bizler çalışırken akşam pratik olsun diye et tavuk şipşak pişecek şeyler vs daha çok kullanmak durumundayız ve eve temizlk için destek sürekli dışarıda olunca e haliyle ona göre kıyafet ihtiyacı..
Diğer tarafta elbette erkek size yük olmasın ama siz de tamamen elinizi niye çekersiniz ki?
Birlikte dersiniz ki sen giderleri hallet ben ev borcu ödeyim o ayrı. Ama tamamen kenara tek başına bir kararla çekilmek mümkün değil.
Bunu tek başınıza karar veremeyeceğiniz gibi siz çalışırken tek başına da giderleri halletmesini beklemeniz bana çok garip geldi. Şu an çalışmıyorum işsizlik maaşım var. Eşimin maaşı çok yüksek değil ama o kira faturaları hallediyor ben de evin gıda ihtiyaçlarını alıyorum artarsa da ikimiz birleştirip kıyafet alıyoruz.

Merhaba ablalarım ev harcamaları konusunda fikirlerinizi almak istiyorum, kendimle alakalı bahsedecek olursam , yaklaşık 1 yıldır nişanlıyız ve 3 ay sonra düğünümüz var ins . Ben eczane işletiyorum kendisi de aile şirketlerinde calısıyor, bana kendilerine belli bir maaş yazdıklarını söyledi. Geçen akşam bir mevzu geçti aramızda Evlilkle alakalı harcamalar konusunda ben küçüklügümden beri yatırım yapmayı seviyorum o yuzden arsa yada ileride ev falan alırız diye düşüncem var aslında daha net olarakta düşünmedim. Ev içi harcamalarda kendisinin yapmasını istiyorum benimle alakalı harcamaları da onun yapmasını istiyorum bu beni daha çok memnun ediyor çünkü. Bu şekilde söyledim kendisine de ama bana eğer gelirin varsa niye sende harcamalara katılmıyorsun gibi dedi. Açıkçası ben erkeğin ev geçimini yapmasını daha hoş karşılıyorum, o yuzden kendim katılmak istemediğimi söyledim. Nasıl algılamıştır bilmiyorum ama yarım kaldı gibi oldu mevzu. Bu konuda sizlerinde değerli merak ediyorum. Hoppa
O zaman evin bütün işlerini, yemeği, çocuk bakımını da kadının tek başına yapmasını hoş karşılıyorsunuzdur. E kolay gelsin o zaman 🤷🏻‍♀️

Biz şu an nişanlıyız. İkimizde aynı kamu sektöründe meslektaşız her ne yapılacaksa alınacaksa ortak hesaba belli bir miktar para koyup, para biriktirip evimiz için aldığımız herşeyi ordan karşılıyoruz. Ve bu kesinlikle evlenince de böyle olmalı. Aramızdaki bağın gittikçe kuvvetlendigini hissediyorum. Diğer türlü adam da kendini kötü hisseder. Size karşı kafasına boşuna soru işareti bırakmayın derim.

Bizde evin tüm ihtiyaçlarını eşim karşılıyor hatta bazen benim özel ihtiyaçlarımı da. Ben de çalışıyorum. Ama bu illa eşim karşılayacak şekilde olmuyor öyle denk geliyor. Bazen de ben onun için harcıyorum evin ihtiyaçlarına harcıyorum. Bunun hesabını tutmuyoruz bile. Bana çalıştığım halde nişanlanır nişanlanmaz ekkart çıkardı paran olmazsa buradan harcama yaparsın diye. Birikim yapıyorum bende ama şahsıma değil ilerde bi yatırım yapacak oluruz bi zor günümüz olur kenarda dursun. Eşimin de haberi var bu birikim olayından.Yani maaşı ben kazanıyorum ama para hem eşimin hem benim. Onun maaşı da öyle.Hesaplarımız ayrı ama iki hesaptaki para da ikimizin ha onunkinden ha benimkinden farketmez.

Bu zamana kadar hep kendinize hizmetçi almıyosunuz hayat arkadaşı ediniyorsunuz diyip bu kabul edilemez zihniyetteki erkeklere kızdık şimdi aynı durumda siz varsınız bence, kendinize sizi barındıracak beslicek herşeyinizi karşılayacak bir maddi bakıcı almıyosunuz hayat arkadaşı yol arkadaşı ediniyosunuz umarım beyefendi kendini harcatmaz. Üzüldüm.

Bence maaşlar birleştirilmeli, içinden harçlık alınmalı. Evin tüm giderleri ve birikim birleştirilmiş hesaptan yapılmalı. Biz öyle yapmaya karar verdik.

Yani kırıcı yorum yapmak istemem ama sene 2020. Orası sizin eviniz senin paran benim param olayı mı var? Biri fatura öder biri mutfak masrafıdır öder iş bölümü yapılır. Ne garip

Çok saçmalamışsiniz

İşte herkesin bakış açısı farklı demek ki bana bu durum gurur kırıcı gelir mesela, ben isterim ki eve katkım olsun kendi ihtiyaçlarımı da kendim karşılamaya devam edeyim ,diğer türlü eşim evin ihtiyaçlarını karşılıcak beni ihtiyaçlarımı karşılıcak para mı isticem yani eşimden iş hayatında 5 yıldır varım insanın kendine evine harcama yapma paranın hesabını bilme özgürlüğü güzel bişey,tamamen eşim karşılıyo olsa bişey isteyemem

Düşüncelerin bana göre yanlış. Çünkü evlenmek ortak bir hayat kurmaktır. Evlilik öncesindeki hazırlıklar da herkes üzerine düşeni yapar. Yani yarı yarıya bence. Tek tarafa yüklenmek doğru değil.

X