- 21 Mart 2018
- 4.507
- 14.647
- 208
Evet ngs kromozomsal hastalıklarda öneriliyor .3 tedavide pgt son ikisinde de ngs denendi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet ngs kromozomsal hastalıklarda öneriliyor .3 tedavide pgt son ikisinde de ngs denendi
Merhabalar cok gecmis olsun..rezerv azligi degil sanirim..sizin.tam olarak sorun ne diyo doktorunuz...ben ara verdim..canim..benimde en az bi 7 aya ihtiyacim olabilir.. hacamat vb seylere inanmiyorum..o yuzden..onlar icin uzulmeyin..olurmu..denemekten ne kaybederizki mantigiyla sanirim yaptirmis olabilirsiniz..sanirim..ngs sanirim en dogru olani..2 kimyasal gebeligizde varmis..cok iyi dusunmussunuz..4 OPU, 6 transfer, histeroskopi, yapay rahim uygulaması, Omegaven serumları, 2 kimyasal gebelik... Alternatif tıp uygulamaları, yeri geldi hacamat hatta korktuğum sülük.
Ve hüsran son. Hep bir hiçlik duygusu, hep başa sarış. Önümüzdeki ay tekrar tüp bebeğe başlayacağım.
7 ay geçti negatifi almamın üstüne, artık toparlandım. Yeni bir serüvene atılma vakti. Büyük ihtimal NGS ile deneyeceğiz.
Doktorum Faruk Buyru olacak, enerjisinden memnun kaldım. Olumlu, ılımlı bir insan.
Hakkımızda hayırlısı...
bahsettiğim sayfada 30 adet 90 tl. internetten almıştım bende oda 80tl falandı. eczanedekiler pahalıya geliyor.Aynen canim..evet..bende ayni sekilde dusunuyorum..o yuzden cok pahali bir ovulasyon testi almicam..esim almis..ama..2li..baska markayla devma etmeyi planliyorum..cunki bu sekilde biraz pahaliya grlicek..
bahsettiğim sayfada 30 adet 90 tl. internetten almıştım bende oda 80tl falandı. eczanedekiler pahalıya geliyor.
Canim cok cok gecmis olsun..embriyo kaliteniz nasildi..merhaba arkadaşlar...
benimde ilk tüp bebek denemem 7 haziranda oldu. 6.haftada kalp atışını duyduk bir sıkıntı yoktu. 7. haftada gittiğimizde kalbi bir kaç saniye atıp bir kaç saniye duruyordu.beş gün sonra gittiğimde tamamne kalbi durmuştudoktor ya kan pıhtılaşması yada genetik bir durum olabileceğini söyledi.bizde hemen gidip testlerimizi verdik sonuçlara göre ilerleyeceğiz.2 tane daha dondurulmuş embriyom var doktor onları da genetiğe gönderelim dedi.bizim sonuçlar çıkmadan çbirşey yapmak istemiyorum ve çoğu doktor dondurulmuş embriyoları genetiğe göndemeyi uygun bulmuyor ve şimdi burada okudum belki kromozal bir sıkıntım var o zaman ngs yöntemi daha uygunmuş,bizim test sonuçlarına göre hareket etmemiz daha mantıklı gibi geliyor.
bu arada sebepsiz infertilite bizim ki..
5. gün embriyosu 4aa idi kalitesi iyiydi..Canim cok cok gecmis olsun..embriyo kaliteniz nasildi..
Evet kalitesi iyi kalite imis..insallah testleriniz iyi cikar..daha kotu kalitede..hamile olup dogum yapan arkadaslar var..bazen nasip dedigimiz durumlar ortaya cikabiliyor..bu sekilde olmayabiliyo..ama iste her serde bazen bir hayirda olabiliyor..insallah diger denemede..saglicakla kucagina alirsin canim..5. gün embriyosu 4aa idi kalitesi iyiydi..
Laboquick almıştım. şimdide ilave olarak birgebeningünlüğü alıcam :) hadi hayırlısıyla en doğalından olur yavrularımız :)eczaneden aldik sanirim 2 tanesi.50 liraydi..internetten bakicm.canim.bu ay gecti artik..diger aya..kullanirim..hangi marka almistin..canim..
Canimm cok cok gecmis olsun..hic sıkılmadan okudum...cok guzel aciklamissin..aslinda..cogu doktorun bize yaptigi..gibi yapmams doktorunuz..benim ki sebebsiz inferilife degil..ama..en azindan doktorunuz bir aciklama yapmis..nedenini .ben kendinizde nasil buldunuz hastaliginizi onu merak ettim aslinda..Merhaba Kızlar : yaşım 31 hap + iğne + 3 aşılama negatif + 3 tüp bebek negatif + tekrar hap iğne negatif ( sebepsiz infertilife )
Tekrar tüp bebek yaptırmaya karar verdim, 2 doktor arasında araştırma yaptım gürkan uncu yu seçtim randevu aldım(1000tl) (( 10 yıldır doktor doktor geziyordum baştan anlamıyorduk bir şeylerden kim ne derse yapıyorduk sonra ben araştırmaya başladım ve bütün doktorların sende hiç bir şey yok demesine karşılık şikayetlerimden bahsettim beni muayne etti 10 yıllık birikim tahlillerine verdim eline kendimde buldum hastalıktan bahsettim. ve 10 yıl sonunda bana teşhis konuldu endometriozis . karın boşluğunda bir sıvı olduğunu spermi ve embriyoları zehirlediğinden bahsetti. bende bu hastalığı kendim de bulmuştum. sadece şikayet üzerinden tanı konulabilen bir hastalık türü . 10 yıl boyunca yumurta rezervi me zarar vermeye başlamış ve amh değerim 0,45 erken menopoz olma ihtimali yumurtalar az. zor bir vakasın dedi doktorum ama bana güvenin dedi önce Rabbime sonra ona güvendik devam etmeye karar verdik. önce tüğp bebek başlıycaz dondurucaz sonra araya bir ameliyat giricek 5-6 ay yeni evlenmişiniz gibi sizi bırakıcam kendiliğnden gebe kalmazsan transfere geçicez dedi
tüp bebek tedavisine başladık muaynede 6 fölikül görüyordu opu işlemi oldu 4 yumurta çıktı 3 tanesi döllendi 2 tanesi 5.gün embriyosu olarak donduruldu bursa bahçeci tüp bebek merkezinde . Sonra ben adet gördüm doktorumu aradım gel konuşalım dedi dün görüşmeye gittim sıra laparoskopi ameliyatımı geldi bursa medicana hastanesinde yapıcagını söyledi
net bir tarih yok tahminen 12-14 ağustos arası yapacağını söyledi. benim bugün adetimin 5. günü. fiyat olarak da 5 bin medicana hastanesi , 15 bin gürkan uncu alıcak.
Ameliyattan sonra direk transfer işlemine geçmek istiyoruz eşimle bakalım hayırlısıyla ameliyatı atlattık dan sonra
Canim sizede cok cok gecmis olsun..sadece sunu soyleyebilirim..lutfen siz hazir hissediyorsaniz baslayin..7 yil icinde bu tedavilere basladiysaniz bilemem..ama ben son 1.5 senenin icinde 4 tup yaptigim icin sagligimdan endise etmeye baslayip..kafamda bitirdim tedavileri..cunki cok hormon yuklemesi..ve rezerv azligi oldugu icin bende..her defasinda sil bastan tedeviye basladik..ignelerde cabasi oldu yani hormon ilaclarinin yani sira..son 1.5 senenin icinde..umarimm altin yumurtaya denk gelirsiniz..cunki bizim gibi kalitesiz embriyolari olusanlarda her ay farkli yumurta cikabiliyo..ve bize onerilern genellikle her defasinda tekrar denemememiz..Sürecimi yazsam okumaktan sıkılırsıniz kısa geçeceğim:)
7yilim bitecek evlilikte 4 tup bebek gecti başımdan
1.tedavi 19 yumurta transfer yok
2.tedavi 22 yumurta transfer yok
3.tedavi 9 yumurta 1 orta kalite transferi sonuç negatif
4.tedavi 13 yumurta 1 orta kalite transferi sonuç negatif
Bunların dışında sayısız ilaçlar,tedaviler,alternatif tıp,sağlıklı yaşam,spor...vb
5.tedaviye başlayacağım ağustos adetimle
Sorun ne derseniz yumurta kalitesizligi yumurta çok ama kalite 0
Yani amh düşük diye üzülmeyin klasik ama doğru sayı değil kalite önemli bunu hep yaşadım
Bana kalsa bırakırım eşim bırakmıyor ben kabullendim ama maalesef onun aile baskısı bunu kabul ettirmiyor sanirim bize
Cok yoruldum psikolojik olarak zaten çöktüm bilmiyorum ne olacak sürekli aynı şeyleri yaşamaktan da yoruldum. Benim hikayem de bu![]()
Rezervim maalesef 4 sene önce olduğum çikolata kisti ameliyatı sonrası 1.44, yaşım 35. Sağ yumurtalığımın çoğunu ameliyat sonucu kaybettim. Doktorların hepsi rahmimin temiz, genetik sonuçların temiz olduğunu söylüyor. Olmaması İçin hiçbir sebep yokmuş :) tabii bunları duyunca insanın sinirleri de bozulmuyor değil.Merhabalar cok gecmis olsun..rezerv azligi degil sanirim..sizin.tam olarak sorun ne diyo doktorunuz...ben ara verdim..canim..benimde en az bi 7 aya ihtiyacim olabilir.. hacamat vb seylere inanmiyorum..o yuzden..onlar icin uzulmeyin..olurmu..denemekten ne kaybederizki mantigiyla sanirim yaptirmis olabilirsiniz..sanirim..ngs sanirim en dogru olani..2 kimyasal gebeligizde varmis..cok iyi dusunmussunuz..
Hiclik duygusu icinde..ben onu okadar cok yasadimki..canim..ahh ahh..suan tedaviye baslayamiyo olusuma uzulmustum..ama bi taraftanda..rahatlama oldu..ustumden bir yuk kalkmis gibi oldu..
Çok sağol canım. öncelikle bıkmadan kendim de yapılan tahlilleri tek tek araştırdım. referans aralığına girmeyenlerin neden olduklarına varana kadar sonra dedim bunlarda bişey çıkmıcakCanimm cok cok gecmis olsun..hic sıkılmadan okudum...cok guzel aciklamissin..aslinda..cogu doktorun bize yaptigi..gibi yapmams doktorunuz..benim ki sebebsiz inferilife degil..ama..en azindan doktorunuz bir aciklama yapmis..nedenini .ben kendinizde nasil buldunuz hastaliginizi onu merak ettim aslinda..
amiin cnm inşallahEvet kalitesi iyi kalite imis..insallah testleriniz iyi cikar..daha kotu kalitede..hamile olup dogum yapan arkadaslar var..bazen nasip dedigimiz durumlar ortaya cikabiliyor..bu sekilde olmayabiliyo..ama iste her serde bazen bir hayirda olabiliyor..insallah diger denemede..saglicakla kucagina alirsin canim..
Merhaba çok geçmiş olsun inşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruzMerhaba Kızlar : yaşım 31 hap + iğne + 3 aşılama negatif + 3 tüp bebek negatif + tekrar hap iğne negatif ( sebepsiz infertilife )
Tekrar tüp bebek yaptırmaya karar verdim, 2 doktor arasında araştırma yaptım gürkan uncu yu seçtim randevu aldım(1000tl) (( 10 yıldır doktor doktor geziyordum baştan anlamıyorduk bir şeylerden kim ne derse yapıyorduk sonra ben araştırmaya başladım ve bütün doktorların sende hiç bir şey yok demesine karşılık şikayetlerimden bahsettim beni muayne etti 10 yıllık birikim tahlillerine verdim eline kendimde buldum hastalıktan bahsettim. ve 10 yıl sonunda bana teşhis konuldu endometriozis . karın boşluğunda bir sıvı olduğunu spermi ve embriyoları zehirlediğinden bahsetti. bende bu hastalığı kendim de bulmuştum. sadece şikayet üzerinden tanı konulabilen bir hastalık türü . 10 yıl boyunca yumurta rezervi me zarar vermeye başlamış ve amh değerim 0,45 erken menopoz olma ihtimali yumurtalar az. zor bir vakasın dedi doktorum ama bana güvenin dedi önce Rabbime sonra ona güvendik devam etmeye karar verdik. önce tüğp bebek başlıycaz dondurucaz sonra araya bir ameliyat giricek 5-6 ay yeni evlenmişiniz gibi sizi bırakıcam kendiliğnden gebe kalmazsan transfere geçicez dedi
tüp bebek tedavisine başladık muaynede 6 fölikül görüyordu opu işlemi oldu 4 yumurta çıktı 3 tanesi döllendi 2 tanesi 5.gün embriyosu olarak donduruldu bursa bahçeci tüp bebek merkezinde . Sonra ben adet gördüm doktorumu aradım gel konuşalım dedi dün görüşmeye gittim sıra laparoskopi ameliyatımı geldi bursa medicana hastanesinde yapıcagını söyledi
net bir tarih yok tahminen 12-14 ağustos arası yapacağını söyledi. benim bugün adetimin 5. günü. fiyat olarak da 5 bin medicana hastanesi , 15 bin gürkan uncu alıcak.
Ameliyattan sonra direk transfer işlemine geçmek istiyoruz eşimle bakalım hayırlısıyla ameliyatı atlattık dan sonra