Direk konuya giriyorum ,
İş yerinden eve gitmem yürüme mesafesindedir. Her zaman iş yerindeki arkadaşla (evli ve erkek) yolumuz aynı olduğu için beraber çıkar ve yürürüz . Evime yakın bi yerde ayrılır , o durağına gider ben evime giderim. (ben bekarım, yaşım 26) Mesele bizi gören kolu komşu , adamı nişanlım yapmışlar. Durumuda geçen gün nasıl öğrendim anlatayım ..
Annemle dışarı çıkmıştık, eve dönüş yolunda karşı komşumuz çıktı karşımıza (erkek birde). Direk ilk lafı, bu kızı ne zaman evlendiriyorsunuz oldu. Şaşırdım , rencide oldum neyse!! dedim içimden bozuntuya vermedim (kimseyi kıramam malesef) yine hanımefendiliğimi koruyarak, < kader kısmet bu işler vakti geldiğinde evlenirim > dedim .Bu sefer anneme döndü eee hep ben bunu nişanlısıyla görüyorum fazla bekletmeyin evlendirin bunu dedi. Allah aşkına bu ne biçim bir laftır ya yoksa ben mi abartıyorum . Annem durumu biliyor , ya bilmese ... O an çok şaşırdım dondum kaldım annemde aynı şekide kadın sadece <yok öyle birşey> diyebildi.
Neyse eve girdik kendi kendime takma bu tipleri diye teselli etmeye çalıştım ama çok husursuz oldum ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilemedim :) annem neler düşündü kim bilirbi daha bu konu hakkında konuşmadık .Birde biz mahallenin köklü ailelerinden biriyiz doğdum doğalı ordayız beni kızları gibi görücek kişilerin ağız yapması iyice sinirimi bozdu.
Düşünüyorumda acaba böyle sessiz kalarak hata mı yaptım ??? bunun gibi insanlara öyle bir cevap vereceksinki bi daha elalemin işine karışamasınlar. Çok canım sıkıldı rahtlamak için yazdım fikirlerinize de ihtiyacım var zaten yeni duyumlarıma göre mahallede almış başını yürümüş dedikodu yok biriyle geziyormuşum yok nişanlım beni her akşam evime bırakıyormuş. Benim kimseden gizlim saklım yok , alnım açık ama bizim mahalle aşırı dedikoducu ,kötü gözlü insanlarla dolu !!!
Ne yapacağımı bilemedim arkadaşlar
Şimdi ben kendimi Millete açıklamaya anlatmaya mı çalışıyım yoksa görmezden gelip allaha havale edip yoluma devam mı edeyim
İnan bu konulara çok dikkat ederim ama artık 26 yaşına gelmiş çalışan biriyim yanımda kimin olup olmayacağına ben karar verebilirim ayrıca yanımdaki sevgilimde olabilirdi üzüldüğüm insanların zihniyet yapılarının hala değişmemiş olması bir kızla bir erkek yanyana gelemez efenim yanlış anlama bu yazdıklarım sana değil aklıma geldikçe sayıyorum böyle:) allahtan annem durumu biliyor iş yerime gelir uğrar arkadaşlarımı tanır bilir biraz olsun o rahatlatıyor beni:) yoksa bu dedikodular insanın başına herşey getirir allah korusunMahalle dedikoducu olunca biraz daha dikkat etmek gerekiyor...[/QUOTE
Her kim olursa olsun,bir erkeğin böyle bir laf kullanması zaten itici.Tasası sana mı kaldı derler adama.Nişanlandığımı nerden çıkardın diye sorsaydın.Direk konuya giriyorum ,
İş yerinden eve gitmem yürüme mesafesindedir. Her zaman iş yerindeki arkadaşla (evli ve erkek) yolumuz aynı olduğu için beraber çıkar ve yürürüz . Evime yakın bi yerde ayrılır , o durağına gider ben evime giderim. (ben bekarım, yaşım 26) Mesele bizi gören kolu komşu , adamı nişanlım yapmışlar. Durumuda geçen gün nasıl öğrendim anlatayım ..
Annemle dışarı çıkmıştık, eve dönüş yolunda karşı komşumuz çıktı karşımıza (erkek birde). Direk ilk lafı, bu kızı ne zaman evlendiriyorsunuz oldu. Şaşırdım , rencide oldum neyse!! dedim içimden bozuntuya vermedim (kimseyi kıramam malesef) yine hanımefendiliğimi koruyarak, < kader kısmet bu işler vakti geldiğinde evlenirim > dedim .Bu sefer anneme döndü eee hep ben bunu nişanlısıyla görüyorum fazla bekletmeyin evlendirin bunu dedi. Allah aşkına bu ne biçim bir laftır ya yoksa ben mi abartıyorum . Annem durumu biliyor , ya bilmese ... O an çok şaşırdım dondum kaldım annemde aynı şekide kadın sadece <yok öyle birşey> diyebildi.
Neyse eve girdik kendi kendime takma bu tipleri diye teselli etmeye çalıştım ama çok husursuz oldum ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilemedim :) annem neler düşündü kim bilirbi daha bu konu hakkında konuşmadık .Birde biz mahallenin köklü ailelerinden biriyiz doğdum doğalı ordayız beni kızları gibi görücek kişilerin ağız yapması iyice sinirimi bozdu.
Düşünüyorumda acaba böyle sessiz kalarak hata mı yaptım ??? bunun gibi insanlara öyle bir cevap vereceksinki bi daha elalemin işine karışamasınlar. Çok canım sıkıldı rahtlamak için yazdım fikirlerinize de ihtiyacım var zaten yeni duyumlarıma göre mahallede almış başını yürümüş dedikodu yok biriyle geziyormuşum yok nişanlım beni her akşam evime bırakıyormuş. Benim kimseden gizlim saklım yok , alnım açık ama bizim mahalle aşırı dedikoducu ,kötü gözlü insanlarla dolu !!!
Ne yapacağımı bilemedim arkadaşlar
Şimdi ben kendimi Millete açıklamaya anlatmaya mı çalışıyım yoksa görmezden gelip allaha havale edip yoluma devam mı edeyim
Çok güzel yazmıssın durumu resmen açıklamıssın adam beni bi erkekle gördü ya güya ayıp olmasın diye nişanlım diye kılıf yapmış :) o an ne diyeceğimi bilemedim ama şu an olsa varya gözüm dönmüş durumda :)Hiç morelimizi bozmayın sırf sizi erkekle gördüğü için ağızınızı aramış ne ayak diye yada annenize bak erkekle geziyo diye laf çakıştırmış haberin olsun mabında yetmemiş saf ayağına yatıp nişanlısı etiketi yapıştırmış heee sen bunları nerden biliyorsun dersen yengemden çokkk duyduk böyle hikayeler bide övünerek anlatmaları yokmu sizi neee kardeşim milletin hayatından kendileride4&4 lükler sankiiii
O adamın bundan sonra suratına dahi bakmam patavatsız herif madem bu kadar merak etmiş gördüğünde gelseydi yanıma tanıştırırdım annemle konuyu o günden sonra hiç açmadık ciddiye almadığını düşünüyorum ya da bana belli etmiyorSırtınıza dosya kağıdı asın nişanlı değilim diye ancak o zaman anlarlar :) Biri görüp uydurmuşsa yayılmıştır öyle. Anneniz ortamlarda,"Ayyy kız yok öyle bi şey, çocuk evli zaten malum aynı saatte çıkıyolar, iş arkadaşı onlar iş,kim uydurduysa yani ayıp etmiş bunca yıllık komşuluk hukukumuz var sonuçta..." falan derse düzelir sanki durum.
katılıyorum sizededikodu cok kotu birsey malesef. insanlarin agzi torba degil ki buzesin. yarin obur gun adamin karisina da yalan yanlis seyler anlatirlarsa o zaman daha kotu olur. madem evin de cok yakin. tek basina donmen daha hayirli olur.
Teşekkür ederim yorumun çok ii geldi ben yine aynı şekilde yoluma devam edeceğim yanlış bişey yapmıyorum onlarda er ya da geç anlayacaklar sonra diyorum daha çok üzülürmüyüm acaba bu konulara dikkat eden birisiyim aslında o yüzden kızgınlığım kırgınlığım üzüntümde daha büyük oluyor başkası olsa takmaz böyle şeyleri takmaz bile:)Böyle insanlara sen git kendi karını kızını kolla deyip cuk diye oturtmak var ama işte insan saygısını bozamıyo malesef ,
sen dua et bence canım ya adamın evli olduğunu bilseler bu sefer aa bak evli adamla geziyo diye bile çıkartırlar pis düşünceliler (Allah korusun rabbim iftiradan korusun herkesi) insan çok üzülüyo böyle şeylere ama hangisinin ağzını bağlıcan ki senin yanında kızım kızım der toplaşırlar bi araya falancının kızı varya hani deyip vururlar dedikodunun dibine .
Biraz daha dikkatli ol istersen üzülme
Bende konuşamadığım için pişman oldum adam direk anneme ne zaman evlendiriyosun bunu diyince şakasına takılıyor zannettim eee yaşımda onlara göre geldi ne de olsa adamda meğer ne düşünceler varmış kötü gözlüler bunlarben kibarlığın, hanımefendiliğin, hadbilirliğin bu tür insanlar üzerinde işe yaradığını hiç görmedim maalesef. aksine "sükût ikrardandır" şeklinde düşünüyorlar ve bakışlarıyla insanı yiyiyorlar.bu yüzden böyle insanlarla çemkirerek, suçlayarak konuşacaksın ki süt dökmüş kediye dönsünler, bir daha laf söylemeye cesaret edemesinler.
Güya kaç yıllık komşumuz bizde ne olduğunu şaşırdıkNe densiz herifmiş Erkek bide yani yuh sana ne
Ne kadar ayıp sen nasıl elin karısıyla kızıyla bu kadar cıvık konuşursun bu ne cehalet?
Çok şükür ailem arkamda yani annem biliyor zaten babam duysa beni suçlu bulur gerçi o da yakında duyar anneme söylerim hep yolda şununla karşılaştım yanımda bu vardı kesin yanlış anlamıştır diye haberdar ederim korktuğum başıma gediİnsan sanıyor ki okkalı bir cevap vereceğim adam söylediğine utanacak bir daha da dedikodu yapmayacak. Gerçek hayat böyle olmuyor. Okkalı cevap vericem derken isminiz saygısıza çıkabiliyor. Gene de hanımefendiliğinizi bozmadan duruma açıklık getirmeliydiniz bence. O benim işarkadaşım şeklinde.
Ben iş yerime uzakta yaşıyordum bekarken. Aynı semtte oturan arkadaşlarımız mesai sonrası falan bırakırlardı, ya da bir akşam yemeği sonrası otobüse binmeyelim diye geç olduysa bırakırlardı. Ailem de bilirdi. Anneme gelip söyledikleri de oldu. Annem de onlara kibarca okuldan ya da iş yerinden arkadaşlarımın beni bıraktığını kendisinin de haberi olduğunu söyledi. Bir iki kereden sonra laf taşıyan olmadı. Ki oldukça muhafazakar bir ilçeydi. Mühim olan ailenin arkanda durması.
katılıyorum size
eşi de kızmıyordur birlikte yürümenize muhtemelen
ama madem küçük yer bide eşine abuk subuk bişey derler
yalnız başına yürü bence de
Bende hep neden bizim oturduğumuz sitede komşuluk ilişkisi yok diye yakınırım, böyle olacağına hiç olmasın daha iyi.