Direk konuya giriyorum ,
İş yerinden eve gitmem yürüme mesafesindedir. Her zaman iş yerindeki arkadaşla (evli ve erkek) yolumuz aynı olduğu için beraber çıkar ve yürürüz . Evime yakın bi yerde ayrılır , o durağına gider ben evime giderim. (ben bekarım, yaşım 26) Mesele bizi gören kolu komşu , adamı nişanlım yapmışlar. Durumuda geçen gün nasıl öğrendim anlatayım ..
Annemle dışarı çıkmıştık, eve dönüş yolunda karşı komşumuz çıktı karşımıza (erkek birde). Direk ilk lafı,
bu kızı ne zaman evlendiriyorsunuz oldu. Şaşırdım , rencide oldum neyse!! dedim içimden bozuntuya vermedim (kimseyi kıramam malesef
) yine hanımefendiliğimi koruyarak, < kader kısmet bu işler vakti geldiğinde evlenirim > dedim .Bu sefer anneme döndü
eee hep ben bunu nişanlısıyla görüyorum fazla bekletmeyin evlendirin bunu dedi. Allah aşkına bu ne biçim bir laftır ya yoksa ben mi abartıyorum . Annem durumu biliyor , ya bilmese ... O an çok şaşırdım dondum kaldım annemde aynı şekide kadın sadece <yok öyle birşey> diyebildi.
Neyse eve girdik kendi kendime takma bu tipleri diye teselli etmeye çalıştım ama çok husursuz oldum ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilemedim :) annem neler düşündü kim bilir
bi daha bu konu hakkında konuşmadık .Birde biz mahallenin köklü ailelerinden biriyiz doğdum doğalı ordayız beni kızları gibi görücek kişilerin ağız yapması iyice sinirimi bozdu.
Düşünüyorumda acaba böyle sessiz kalarak hata mı yaptım ??? bunun gibi insanlara öyle bir cevap vereceksinki bi daha elalemin işine karışamasınlar. Çok canım sıkıldı rahtlamak için yazdım fikirlerinize de ihtiyacım var zaten yeni duyumlarıma göre mahallede almış başını yürümüş dedikodu yok biriyle geziyormuşum yok nişanlım beni her akşam evime bırakıyormuş. Benim kimseden gizlim saklım yok , alnım açık ama bizim mahalle aşırı dedikoducu ,kötü gözlü insanlarla dolu !!!
Ne yapacağımı bilemedim arkadaşlar
Şimdi ben kendimi Millete açıklamaya anlatmaya mı çalışıyım yoksa görmezden gelip allaha havale edip yoluma devam mı edeyim