- Konu Sahibi Fightfreedomm
-
Konu sahibi nerde hata yapmış tam olarak, biraz açar mısınız?Allah acınızı hafifletsin. Başına gelmeyen bilmez. Yakın bir arkadaşım yaşadı bunları. Pişmanlığınızı anlıyorum ve normal görüyorum.Rabbim tevbenizi kabul etsin. Kendinizi toparlamaya çalışın. Bu yasanacakmiş ve yaşanmış. Her kul hata yapar. Affeden bir Allah var. Hayati kendinize dar etmeyin ve Rabbinizden yardım isteyin. Allah size saglikli ve hayırlı evlatlar nasip etsin
Yaşayan bir canlıyı hayattan koparmak ve atan kalbi durdurmak sadece Allah'a mahsustur belki bu sizin sınavınızdi ve herşey düzelecekti yada düzelmeyecek ama o evlat sizi cennete alacaktı kusura bakmayın ama bu bir cinayet ben hamileyken de çocuğuma neler dediler her doktor ama dualarla doğurdum pişman değilim herşey yavaş yavaş yoluna giriyor . Bence kimseyi anlatıp şahit tutmayın ve sürekli Tevbe edin
O kadar inançli olsan bunlari buraya yazmazsiniz. Acili birinin kalbini kirmazsiniz. O senin sinavin bu da bayanin sinavi sen Allah misin yargiliyorsun. Kadin acisi hafiflesin diye yazmis buraya. Imtihan dunyasi burasi insanin basina neler geliyor kinamayin kinadiginizi yasamadan olmezsiniz de diyor kitapta. Evladini cennete giriş bileti olarak mi goruyorsunYaşayan bir canlıyı hayattan koparmak ve atan kalbi durdurmak sadece Allah'a mahsustur belki bu sizin sınavınızdi ve herşey düzelecekti yada düzelmeyecek ama o evlat sizi cennete alacaktı kusura bakmayın ama bu bir cinayet ben hamileyken de çocuğuma neler dediler her doktor ama dualarla doğurdum pişman değilim herşey yavaş yavaş yoluna giriyor . Bence kimseyi anlatıp şahit tutmayın ve sürekli Tevbe edin
Yaşayan bir canlıyı hayattan koparmak ve atan kalbi durdurmak sadece Allah'a mahsustur belki bu sizin sınavınızdi ve herşey düzelecekti yada düzelmeyecek ama o evlat sizi cennete alacaktı kusura bakmayın ama bu bir cinayet ben hamileyken de çocuğuma neler dediler her doktor ama dualarla doğurdum pişman değilim herşey yavaş yavaş yoluna giriyor . Bence kimseyi anlatıp şahit tutmayın ve sürekli Tevbe edin
Bakin konu sahibini incitebilecetiğini düşündüğümden dolayi o yorumumi düzenledim. Tartişmaya gelmedik. Bu saatte aklima ilk geleni yazmışım geri düzenleme yaptim. Uzatmayalim.Konu sahibi nerde hata yapmış tam olarak, biraz açar mısınız?
Otur bir avuç kina yak tövbe yarabbi burda bu kadar akli eksik varmiydi bence kk ya onune geleni uye yapmasinlarBenim bebeğim için neler dediler bı bilseniz kan değeri yüksek di yürüyemez konuşamaz oturamaz gibi şeyler şimdi 2 çocuğum var ikiside çok şükür saglikli
Eğer dogursaydiniz ve gerçekten hasta olsaydı her gün yavrunuzun acı çekişiyle ölüp ölüp dirilecektiniz, doğru bir karar vermişsiniz çok yakın arkadaşım bunları bilerek doğumunu yaptı,bebek 8 aylık şuan ,uyutuluyor hastanede ve Max 3 yaşına kadar yaşar dediler oda hastanede kalıcı olarak,eve çıkma şansı yok,yavrum acı cekmesin diye uyutuluyor ,anne evde kıvranıyor baba işte kıvranıyor hergun 1 saat görmek için saatlerce hastanede bekliyorlar .. buda onların sınavı Rabbim kimseye yaşatmasın..içinizi bı nebze rahatlatirmi bilmem ama onların yaşadığını yaşamanızı istemezdim , her ne kadar kararı biz veriyor gibi görünsekte içimizde birşeyler bizlere yol gösteriyor ,hislerinize güvenin ,vicdanınız rahat olsun,siz kötü bı insan veya kötü bir anne değilsiniz .. cennette sefaatciniz olsun insAllah saglicakla kalinMerhaba herkese. Yaşadıklarım çoğu insana ters gelebilir, manevi dini yönden bunun farkında olarak yazıyorum. Anlatınca da geçmeyecek biliyorum ama ihtiyacım var konuşmaya.
Eşimle 8 sene birliktelikten sonra evlendik çok güzeldi her şey, eşimden ailesinden yana bir sıkıntı görmedim her şey hayal ettiğim gibi gidiyordu. Bir yıl sonunda çocuğumuz olsun istedik genç yaşta nasip olsun büyür dedik ben 26 yaşındayım eşim 28 yaşında. İlk denediğim ay hamile olduğumu öğrendim nasıl mutluyuz havalara uçtuk. Kısaca anlatıcam kızımız olacaktı o ilk heyecanlar duyguları sonuna kadar bizde yaşadık. 4. Aydan sonra testlerde hep bir şeyler ters gitmeye başladı sonrasında yurt dışına tahlil gönderdik, 3 kere amniyosentez oldum berbat zamanlardı.
Bebeğimizde çok nadir görülen bir genetik hastalık tespit edildi tanısı konuldu. Şehir şehir gezdik görmediğimiz doktor kalmadı, işten ücretsiz izin aldım gün içinde bile belki birkaç tane doktora gidiyordum birisi de yok bir şey desin diye.
Bebeğimizde doğduktan sonra başlayacak nöbetler olacağını zihinsel ve bedensel engelli olacağı konuşamayacağı, yürümesi belki fizik tedavi ve destekli olursa o şekilde olacağı, beslenmesinin ağızdan olmayacağı doğar doğmaz bir kaç tane operasyon geçirip tedavilere başlanacağı ve daha bir sürü şey söyleniyordu..
Bize karar verin dediler. Karar ver doğuracak mısın.
Ben bu sürede 6.5 aylık hamile olmuştum hiç bir doktora inanmak istemedim bir umut aradım kesin değildir yanılırlar dedim hep ama sona gelmiştik.
İnsan nasıl çocuğunu öldürme kararı vermek ister ki. Bu cümle hiç beyninden çıkmadı..
Eşimle oturduk artık çok yorulmuştuk ne dicez ne yapacaz bilemiyorduk rüya olsun bunlar diye dua ediyordum gece gündüz.
Ama biz yenik düştük yeteri kadar belki de anne baba duygusu oluşmadı mı diyorum bebeğimizi aldırdık. Onun iyiliği için dedik ne kadar doğru oldu bunun kararını biz vermemeliydik canı veren Allah bize mi düştü büyük günaha battık bunlari baştan da biliyorduk tabi. İnanır mısınız bilmem ama karıncayı incitmeden insanlardık biz..
Şimdi çok kötüyüm utanıyorum duygularım çok karışık bir yandan çocuğumu kucağıma aldığımda öyle acı çekmesini görmek istemezdim elbette herkes gibi ama diyecek sözüm yok. Bunların hiç biri bahanem olamaz.
Çabuk kaçtın. Daha karpuz keseceğidik.Ay işsizler ya pusu kurmuşlar kime olumsuz yorum yapsak direkt doluşup ya saldırıyorlar ya da beğenmeme yağmuruna tutuyorlar.
Okurken hiç bitmesin istedim yazdıklarınız.. Bana ilk ultrasonda zaten beyin ventrikül genişliği başlamış dendi sonra böbreklerde ileri derece de genişlik vardı gelişimi haftası ile gerideydi baş çevresi küçüktü her yaptırdıgim tarama testi riskli çıkıyordu üçlü tarama da AFP mom yüksek çıkmıştı sonrasında yurt dışına gönderdiğim fetal DNA testinde mikrodelesyon taraması yüksek geldi. DNA da silinme varmış 1. Kromozomun 3 ve 6. Kolunda DNA kopmuş ve kaybolmuş buda 1p36 delesyon diye bir hastalığı işaret etti ve hidroseli şüphesini. Sonrası zaten şehir şehir gezdik amniyosentez kesim tanı dediler ben ona bile inanmak istemedim. Üç kere yapıldi defalarca genetik danışmanlık aldım. Her gün birden fazla perinatoloji doktoruna gidiyordum. Çok zor zamanlardı dediğiniz gibi hiç bir şey göründüğü gibi kolay olmadı malesef.benim anladığım kadarıyla tamamen kötü şans.
sporadik tek gen mutasyonuyla oluşan hastalıklardan birisi (ya da benzeri bir durum) oluşmuş...maalesef ne kadar önlem alınsa da bunun önüne geçme şansınız yoktu. olacağı varmış olmuş. eşinizin ve sizin DNAlarınızı da dizileyip o mutasyondan sizde de var mı diye bakıyorlar şu anda sanırım.
ben sizi tebrik ederim
zira genç yaşlarda insanlar daha gözükara olabiliyor...bakarım yaparım sanabiliyor.
hatta ben de ay asla aldırmam derdim gençken, şimdi olsa kesinlikle sizin yaptığınızı yaparım. asıl o çocuğu doğurmak katillik, bence. doğmasa yaşamayan sadece o oluyor doğunca o yine yaşamıyor ki! üstüne ailesi de yaşamıyor....fetva verenler de bir zahmet bana şunu açıklasın: bin sene önce olsa zaten hiç bir tedavi uygulanamayacağı için doğar doğmaz ölmüş olacaktı o bebek....o da doğarsa, misal doğmadan anne karnında ölüp anneyi de zehirlemezse...şimdi tıp bunları öngördü de alınması gerektiğini söyledi, siz de bunu uyguladınız diye katil mi oluyorsunuz? bunu kendinize yapmayın.
tabii ki çok üzücü tabii ki kimse istemez bunu yaşamayı ve eminim ömrünüzün sonuna kadar içinizde bir sızı taşıyacaksınız, sabırların en güzelini diliyorum sizin için... ama hem bebeği azat etmişsiniz hem kendiniz için bence en doğrusunu yapmışsınız.
bir de:
eskiden insanlarımız arasında SGKlı olmayan filan çok vardı. ama kendi için gitmese bile bebek için doktora gidilirdi.
kadın doğumcular da özelde muayenehanede filan çok hasta bakardı.
maalesef bir kuşakta böyle çok etik dışı doktorluk hikayesi var. ultrasona koyar koymaz" hımmm bu bebek sakat, alalım" diyen hasta ruhlu hekimler durumu vardı yani maalesef. ben de örnekler biliyorum. o çocukların çok çok çok büyük kısmı sapasağlam da doğdu, evet. bu ruh hastaları 5-6 aylık olmuş sağlam çocukları da alıyordu, paraya bakıyordu. bugün kaç "müşteri" var kaçı kürtaj, diye el ovuşturup hesap yapanını biliyorum.
bunu inkar etmiyorum. ve sanırım özellikle toplumun hafıza da bunlarla dolu. herkes anlatıyor "sakat dedilerdi, çocuk delikanlı oldu bak sapasağlam".. evet delikanlı oldu...yani seneler oldu hacı teyze....
ama şu anda devlette/üniversitede hasta bakan hekimlerin (belki başka sorunları varsa bile) böyle para kazanmak için ruh hastası işler yapmayacağına garanti verebilirim çünkü kazanacağı bir şey yok ortada. hele şu son yıllarda bizim kadın doğumcular (başka branşlarda elbette ama en başlarda kadın doğumcular) dünyaüstü, insanlıküstü bir iş yapıyor...emin olun şu an bizim kadın doğumcular batılı ülkelerde 1 ayda bakılan hastaya 1 haftada filan bakıyor...bu kadar gebe bakan, doğum yaptıran, komplikasyon gören, buna rağmen atlamayıp işini yapan başka pek yoktur.
evet şu anda bu hekimler ultrasonda bir sıkıntı görürse söyleyip diğer testleri istiyor. ama zaten doğrusu bu. görevi bu. (ha bunu da yanlış anlayıp sakat dediler ama sağlam doğdu diyenler oluyor, oysa sakat demiyorlar ki "risk var, kontrol ettirin" diyorlar!) sonra da sekanslama yapılıyor, fetal DNA bakılıyor. ee bu testler ultrason çekip, 3lü tarama yapıp ihtimal şöyle denilen testler gibi değil. ama topluma gel bunları anlat...
kısacası toplumun bu eski hafızası veya yanlış anlaması yüzünden, siz bile eleştirilirim diye düşünmüşsünüz, burada da bazı saçma sapan şeyler söylenmiş, boşverin.
terapi, meditasyon, başka şeyler bilmiyorum ruhunuza şifa ne olur. geçmez onu biliyorum ama diner, azalır, sizi olgunlaştırır ve hayat size güzellikler getirir dilerim.
Eğer dogursaydiniz ve gerçekten hasta olsaydı her gün yavrunuzun acı çekişiyle ölüp ölüp dirilecektiniz, doğru bir karar vermişsiniz çok yakın arkadaşım bunları bilerek doğumunu yaptı,bebek 8 aylık şuan ,uyutuluyor hastanede ve Max 3 yaşına kadar yaşar dediler oda hastanede kalıcı olarak,eve çıkma şansı yok,yavrum acı cekmesin diye uyutuluyor ,anne evde kıvranıyor baba işte kıvranıyor hergun 1 saat görmek için saatlerce hastanede bekliyorlar .. buda onların sınavı Rabbim kimseye yaşatmasın..içinizi bı nebze rahatlatirmi bilmem ama onların yaşadığını yaşamanızı istemezdim , her ne kadar kararı biz veriyor gibi görünsekte içimizde birşeyler bizlere yol gösteriyor ,hislerinize güvenin ,vicdanınız rahat olsun,siz kötü bı insan veya kötü bir anne değilsiniz .. cennette sefaatciniz olsun insAllah saglicakla kalin
Otur bir avuç kina yak tövbe yarabbi burda bu kadar akli eksik varmiydi bence kk ya onune geleni uye yapmasinlar
He he aynen teselli mi ediyosunuz vicdan azabımı çektiriyosunuz başına gelmeyen bilmez te Allah ım ya delirmemek elde değilYaşayan bir canlıyı hayattan koparmak ve atan kalbi durdurmak sadece Allah'a mahsustur belki bu sizin sınavınızdi ve herşey düzelecekti yada düzelmeyecek ama o evlat sizi cennete alacaktı kusura bakmayın ama bu bir cinayet ben hamileyken de çocuğuma neler dediler her doktor ama dualarla doğurdum pişman değilim herşey yavaş yavaş yoluna giriyor . Bence kimseyi anlatıp şahit tutmayın ve sürekli Tevbe edin
Siz gerçekten dogru olanı yaptınız beyzaburaksahin cifti var yotubda ona bakın onların 2.bebekleri hidrosefali demişlerdi sanki birde onda da birden fazla rahatsızlık var genetik ve birde dünyada ilk gorulen bilinmeyen bir tanısı var ama doktorlar bile hala ne oldugnu bulamadı.oturup kalkıyor evet ama diger bebeklere göre gelişimi çok zayıf 1yasına girecek henüz 2 aylık bebek gibi dpgdugundan beri 3 kez ameliyat oldu kucuck bebek ve tabi ki sürekli hastane surecleri var onunla ilgilenmekten mesela diger cocuklarıyle pek ilgilenemiyorum ben cok takip etmiyorum ama doktor onada sonlandırılması gerektigini söylemiş o hep oyle diyorsunuz ama saglıklı doguyor diyip dpgurmayı tercih etmişti.simdide o bebegin tedavisi için tüp bebek sürecine girdiler ama nasıl cozum oalcak gerisini bilmiyorum. Benim annemde ilk 6 yıl cocugu olmuyor sonra bi oluyor ikiz hamileligli 6 ay sonra oksijensizlikten ikizim biri karnında ölüyor onu alıyorlar digerinide alıyorlar ama nefes alıp vermesi cok kotu doktor demiş 1 saat yasarsa sukredin zaten daha orada digeride vefat ediyor. 3 ay sonra peşpeşe 6 kız doguruyor annemOkurken hiç bitmesin istedim yazdıklarınız.. Bana ilk ultrasonda zaten beyin ventrikül genişliği başlamış dendi sonra böbreklerde ileri derece de genişlik vardı gelişimi haftası ile gerideydi baş çevresi küçüktü her yaptırdıgim tarama testi riskli çıkıyordu üçlü tarama da AFP mom yüksek çıkmıştı sonrasında yurt dışına gönderdiğim fetal DNA testinde mikrodelesyon taraması yüksek geldi. DNA da silinme varmış 1. Kromozomun 3 ve 6. Kolunda DNA kopmuş ve kaybolmuş buda 1p36 delesyon diye bir hastalığı işaret etti ve hidroseli şüphesini. Sonrası zaten şehir şehir gezdik amniyosentez kesim tanı dediler ben ona bile inanmak istemedim. Üç kere yapıldi defalarca genetik danışmanlık aldım. Her gün birden fazla perinatoloji doktoruna gidiyordum. Çok zor zamanlardı dediğiniz gibi hiç bir şey göründüğü gibi kolay olmadı malesef.
Başınız sağ olsun, Allah sabır ve metanet versin inşaallah.Beni anlayarak böyle güzel yazılar yazdığınız için teşekkür ederim herkese. Kimseye anlatamıyorum kendime yakıştıramadigim bir durum zaten her yönden ama bir daha yaşamayız umarım herkes için bunu diliyorum. Ben üç kere amniyosentez oldum birisi İstanbul'da birisi Eskişehir esogüde birisi Marmara üniversitesinde yani emin olmak için daha bir sürü testler yaptırdım hayırlısı buymuş diyorum
Bunu yazman hic olmadiDaha dün bu konu hakkında konuştuğum bir abla oldu. Daha 3 aylık hamileyken tüm doktorlar bebeklerinin sakat olacağını , engelli doğacağını belki de anne karnında öleceğini söylemişler.Kaç doktor gezdim bilmiyorum demişti oda , sonra doğurma kararı almış çocuk sapa sağlam dolanıyordu etrafta.Keşke demek ne kadar doğru bilmiyorum ama yapmasaydınız.Üzüldüm sizin için. Uzaktan davulun sesi hoş gelse de psikolojinizi bilemiyorum.Umarım atlatıp toparlanırsınız..
Ben bunda günah olcak birşey görmüyor bilim ne için var ,tesbit etmek için etmişsiniz işteMerhaba herkese. Yaşadıklarım çoğu insana ters gelebilir, manevi dini yönden bunun farkında olarak yazıyorum. Anlatınca da geçmeyecek biliyorum ama ihtiyacım var konuşmaya.
Eşimle 8 sene birliktelikten sonra evlendik çok güzeldi her şey, eşimden ailesinden yana bir sıkıntı görmedim her şey hayal ettiğim gibi gidiyordu. Bir yıl sonunda çocuğumuz olsun istedik genç yaşta nasip olsun büyür dedik ben 26 yaşındayım eşim 28 yaşında. İlk denediğim ay hamile olduğumu öğrendim nasıl mutluyuz havalara uçtuk. Kısaca anlatıcam kızımız olacaktı o ilk heyecanlar duyguları sonuna kadar bizde yaşadık. 4. Aydan sonra testlerde hep bir şeyler ters gitmeye başladı sonrasında yurt dışına tahlil gönderdik, 3 kere amniyosentez oldum berbat zamanlardı.
Bebeğimizde çok nadir görülen bir genetik hastalık tespit edildi tanısı konuldu. Şehir şehir gezdik görmediğimiz doktor kalmadı, işten ücretsiz izin aldım gün içinde bile belki birkaç tane doktora gidiyordum birisi de yok bir şey desin diye.
Bebeğimizde doğduktan sonra başlayacak nöbetler olacağını zihinsel ve bedensel engelli olacağı konuşamayacağı, yürümesi belki fizik tedavi ve destekli olursa o şekilde olacağı, beslenmesinin ağızdan olmayacağı doğar doğmaz bir kaç tane operasyon geçirip tedavilere başlanacağı ve daha bir sürü şey söyleniyordu..
Bize karar verin dediler. Karar ver doğuracak mısın.
Ben bu sürede 6.5 aylık hamile olmuştum hiç bir doktora inanmak istemedim bir umut aradım kesin değildir yanılırlar dedim hep ama sona gelmiştik.
İnsan nasıl çocuğunu öldürme kararı vermek ister ki. Bu cümle hiç beyninden çıkmadı..
Eşimle oturduk artık çok yorulmuştuk ne dicez ne yapacaz bilemiyorduk rüya olsun bunlar diye dua ediyordum gece gündüz.
Ama biz yenik düştük yeteri kadar belki de anne baba duygusu oluşmadı mı diyorum bebeğimizi aldırdık. Onun iyiliği için dedik ne kadar doğru oldu bunun kararını biz vermemeliydik canı veren Allah bize mi düştü büyük günaha battık bunlari baştan da biliyorduk tabi. İnanır mısınız bilmem ama karıncayı incitmeden insanlardık biz..
Şimdi çok kötüyüm utanıyorum duygularım çok karışık bir yandan çocuğumu kucağıma aldığımda öyle acı çekmesini görmek istemezdim elbette herkes gibi ama diyecek sözüm yok. Bunların hiç biri bahanem olamaz.
Bu sanırım dünyanın en zor kararı ve bana öyle geliyor ki hangisini seçse pişmanlık yaşar insan.Doğsaydı da gözünüzün önünde acılar çeken bir çocuk.... Belki yaşıtlarına imrenerek baktığında da benim kararımın cefasını çekiyor diye düşünecektiniz ...Mantıklı olanı yapmışsınız bence.
Evet sizin gibi eşime ev işi yaptıramiyorum temalı yeni evli mevzuları dert olabilir, onun için konu açılabilir ancak.
Bir tuhaflık olduğu kesin ama o konu sahibinden kaynaklanmıyor.
Yazmayacaktım ama tutamadım kendimi, kusura bakmayın. Şimdi insanlar bdv ye kendilerine dert olan, sıkıntı duydukları şeyleri yazıyorlar değil mi?
Yanlış hatırlamıyorsam sizin de bdv de bir konunuz var hem de ev / eş hijyeni ile ilgili diye hatırlıyorum.
Şimdi, neredeyse tüm ekstremite ve organları oluşmuş, kocaman bir boyuta varmış, kendisi için heyecanla hazırlanan bir anne babasının olduğu, 6 aylık bir bebeğin medikal abortusla alınması gereksiz bir dert, ama ev hijyeni değil, öyle mi?
Annelik hormon ve duyguları yerleşmiş bir kadının böylesi zor bir karar vermesi ve sonrasında yaşadığı ruhsal çöküntü, bana göre dertlerin en ama en büyüklerinin başında gelir.
Kusura bakmayın sizi kırdıysam, amacım konunuzdan falan vurmak değil sizi, ama yorum yaparken biraz daha enine boyuna düşünmek lazım.
Cocugunuz yok galiba buyuk konusmussunuz. Benim oldugu icin size birsey soylemek isterim boyle konusmayin yarin birgun basiniza gelir çok zor çok buyuk bir aci. Allah vicdani olan kimseye evlat acisi gostermesin. Hastada olsa engellide olsa bayanin yavrusu o. Herkesin tabiki dusuncesi farkli burda bircok konuda herkes yorum yapiyor ama bu konu ozel bence lutfen 2 kere dusunerek yorum yapsa herkes en azindan acisi biraz hafifler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?