• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davutoğlu ve Erdoğan emindi ama, Adli Tıp da ‘Ankara saldırganı Abdulbaki Sömer’ dedi

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698
Davutoğlu ve Erdoğan emindi ama, Adli Tıp da ‘Ankara saldırganı Abdulbaki Sömer’ dedi
http://www.diken.com.tr/cumhurbaska...ankara-saldirgani-vanli-abdulbaki-somer-dedi/

Adli Tıp Kurumu’nun yaptığı DNA testi sonucu Ankara’da geçen cumartesi günkü bombalı saldırıyı gerçekleştirenin Suriye doğumlu Salih Neccar değil, Van doğumlu TAK üyesi Abdulbaki Sömer olduğu kesinleşti.

abdulbakisomer.jpg

Fotoğraf: @twitter

Hükümet ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan saldırganın Suriye doğumlu YPG üyesi Salih Neccar olduğunu, tereddütlerinin olmadığını ve ellerinde kanıtlar bulunduğunu duyurmuştu.

Ancak Ankara’da 28 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyı Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlenmiş, bombacının kimliğini de Abdulbaki Sömer olarak duyurmuştu.

Cumhuriyet’in haberine göre gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve DNA testi veren bombacının babası Musa Sömer’den alınan örnekleriyle yapılan eşleşmeden sonra saldırının Abdulbaki Sömer tarafından gerçekleştiği kesinleşti.

Bu sonuçla birlikte Adli Tıp Kurumu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti de yalanlamış oldu.

Ağabey Nuri Sömer de TAK tarafından dağıtılan fotoğraftaki kişinin de 2005’te kayıp ilanı verdikleri kardeşi olduğunu söyledi.

Sömer, kardeşinin 2005’te kaybolduğunu belirterek, “Fotoğraflardan gördüğümüz kişi 1989 Gürpınar doğumlu Abdulbaki Sömer’dir”dedi.

Daha geçen gün parmak izinden Salih Neccar diye tespit edilmedi mi,şimdi de dna sına bakıldı Abdulbaki Sömer deniliyor,parmak izi ve dnası eşleşmeyen insanı da duydu,gördü bu gözler :)
işte bize bir kanıt daha işlerine geldikleri gibi davrandıklarına dair

Anlamadığım patlama sonrası tak diye kesin konuşan bunlar. Parmak izi alınıp da şüpheli durumundaysa neden bu insan istihbarat takibinde değildi?

Şimdi isim değişti o zaman Neccar’ın bir katliam yapmasını mı bekleyeceğiz tutuklanması için?

Anlamadığım patlama sonrası tak diye kesin konuşan bunlar. Parmak izi alınıp da şüpheli durumundaysa neden bu insan istihbarat takibinde değildi?

Şimdi isim değişti o zaman Neccar’ın bir katliam yapmasını mı bekleyeceğiz tutuklanması için?
Aynen öyle,suruç ve önceki ankara patlaması öyle olmadı mı...

Daha geçen gün parmak izinden Salih Neccar diye tespit edilmedi mi,şimdi de dna sına bakıldı Abdulbaki Sömer deniliyor,parmak izi ve dnası eşleşmeyen insanı da duydu,gördü bu gözler :)

Onun da yolunu yaptılar daha dna sonucu çıkmadan. Güya neccar kimliğiyle salddırıyı yapmışmış.

Salih neccar diye biri yok zaten. Açıklandığı günden beri yazıyorum. Bir salih neccar bulundu o da 60 küsür yaşında köyde yaşayan hasta bir adam.

Onun da yolunu yaptılar daha dna sonucu çıkmadan. Güya neccar kimliğiyle salddırıyı yapmışmış.

Salih neccar diye biri yok zaten. Açıklandığı günden beri yazıyorum. Bir salih neccar bulundu o da 60 küsür yaşında köyde yaşayan hasta bir adam.
Neccar veya başka biri bir parmak iziyle eşleştiyse eğer biri vardır. Ya da bu tür durumlar, isim isim bilinen canlı bombalar bulunsun. Henüz hayattayken...
Ya da diğer bir senaryo, o an uydurmasyon bir şey yaptılar ne inceleme oldu ne bir şey...

Neccar veya başka biri bir parmak iziyle eşleştiyse eğer biri vardır. Ya da bu tür durumlar, isim isim bilinen canlı bombalar bulunsun. Henüz hayattayken...
Ya da diğer bir senaryo, o an uydurmasyon bir şey yaptılar ne inceleme oldu ne bir şey...

Benim aklımdan geçenler çok daha korkunç şeyler ama buraya yazamıyorum malesef.

Hepimizin aklından bir şeyler geçiyor işte. Yazık ki devlet üstüne düşeni yapmayarak hepimizi acabalarda bırakıyor.
Normalde yaban ellerde bir uçak düşüyor ulaştırma bakanı istifa ediyor. Sanki adam kendisi düşürdü ya da sebebiyet verdi.
Bizimkiler bu sabah diyor ki ülkenin başbakanı "işid'in ülkemizde yaşadığını biliyoruz.."
buna benzer bir cümle. ya bunu nasıl bir ülkeyi yöneten biri söyleyebilir? Size bu oyları neden verdi insanlar bizim bildiklerimizi bize masal gibi anlatın diye mi asayiş kurun diye mi?

Necar kafadan attıkları karakter, belki bu kişide öyle..
Ben artık hiç birine inanmıyorum..
Olaylar oluyor, yayın yasağı konuyor, yasak kalkıyor, cart diye necar ismi çıkıyor, sonra yok o değilmiş sönmez miş deniyor..
Şimdi vatandaş olarak düşünüyorum da, bu da sallama -mı acaba?
Yani demek istediğim aslında kişiyi bulmak değil marifet, örgütü ilk başta bulmak afişe etmek değilmidir gerçek olanı?
Adam çalıntı bomba yüklü araçla Ankarayı turlamış, bize şu mu bu mu diye gösteriyorlar..
Biz ihmal ettik, ortalığı batırdık, halkımıza sahip çıkmadık değil, sadece kınama, sadece var oldukları kesin olmayan birileri..

Ama sonuçta farklı bir parmak izi ve yine başka birisine ait dna var ortada,diyelimki Salih Neccar diye biri yok ama bize söylenen o,hertürlü çelişki yani.

Hepimizin aklından bir şeyler geçiyor işte. Yazık ki devlet üstüne düşeni yapmayarak hepimizi acabalarda bırakıyor.
Normalde yaban ellerde bir uçak düşüyor ulaştırma bakanı istifa ediyor. Sanki adam kendisi düşürdü ya da sebebiyet verdi.
Bizimkiler bu sabah diyor ki ülkenin başbakanı "işid'in ülkemizde yaşadığını biliyoruz.."
buna benzer bir cümle. ya bunu nasıl bir ülkeyi yöneten biri söyleyebilir? Size bu oyları neden verdi insanlar bizim bildiklerimizi bize masal gibi anlatın diye mi asayiş kurun diye mi?

Ama oy verenlerin çoğunluğu da işıdin ülkemizde olmasından memnun, rahatsız olmuyorlar ki. Eylemlerine destek veren çok büyük bir kesim var.

Devlet açıklamak zorunda değilmiş diyorlar bir de. Ülkenin göbeğinde bomba patlamış, yanlış isim üzerinde günlerce durulmuş. Üstüne hata yapıldığı ortaya çıkmış. Ne döndüğü, kimin yaptığı belli değil ama bizim bu hükümetin ağzından çıkana inanmamız bekleniyor. Bir de açıklamak zorunda değil diyorlar üstüne. Bal gibi açıklamak zorunda. Ama doğruyu açıklamak zorunda.

Ama sonuçta farklı bir parmak izi ve yine başka birisine ait dna var ortada,diyelimki Salih Neccar diye biri yok ama bize söylenen o,hertürlü çelişki yani.

Baştan sona çelişki.
İki gün önce devletin açıkladığına inanmıyorsunuz da terör örgütü biz yaptık deyince inanıyorsunuz diyenler vardı bir de. Şimdi devlet terör örgütünün dediğine gelince ne oldu, ne diyecekler? Biz şimdi devlete mi inanalım terör örgütüne mi?

İşte o akıldan geçenler dile vurursa, sana kanıt sorarlar ne yazık ki.. Oyüzden diğer ihtimalden belki birileri, çok savunanlar bir şey anlar diye söylemeye çalıştım günlerce..
Özetle sebep o yada bu, yapan yaptıran dengesi şu ya da bu.. Göz yumuluyor, yada akıldaki..
Olayın özü tek..
Halk ölüyor..

Vallaha, o patlamada, o kadar yüksek ısıda, adamın vücudundan buram buram yağ akmışken o parmak izinin bozulmadan kalması imkansızdı.
O yüzden başka biri çıkınca hiç şaşırmadım.

Vallaha, o patlamada, o kadar yüksek ısıda, adamın vücudundan buram buram yağ akmışken o parmak izinin bozulmadan kalması imkansızdı.
O yüzden başka biri çıkınca hiç şaşırmadım.

Deme öyle deme... Kömür olsan da o parmaklar sağlam kalıyor. O kadar ceset parçası içinden de eliyle koymuş gibi bulabiliyorlar.

Back