How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Darkchocolate'ın sağlıkla zayıflama günlüğü:)

darkchocolate

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2011
128
4
68
Ankara
Bu bölüm tamamen kendime itirafımdr.. Kendimi bildim bileli toplu bi kızdım ben. Kilolu doğan bir bebek, tombul çocukluk, gayet şişman bir ergenlik... Ortaokulda girdiğim bir depresyonla tam 15 kilo aldım 3 ay içinde ve 75 kilo oldum. Depresyon dönemimde tanıştığım abur cuburlarla, patates kızartmalarıyla hiç kopmadık. Lise1 de canım babam beni diyetisyene götürdü, ama benim için öğünleri düzenlemek, popomu kaldırıp spor yapmak, aburcuburdan kopmak çok zordu, yapamadım, babamda bendeki isteksizliği görünce bıktı zaten beni götürüp getirmekten. 73 kiloyla 8-9 aylık diyetisyen günlüğümü kapadım. Ortaokul dönemim ve lise hayatım böyle geçti,, nolduysa tam burda oldu işte, lise2 den 3 geçerken birden kendi kendime zayıfladım. 70 lerden 58e iniverdim o yaz tatilinde, kndime geldim, kendimi buldum, kendime güvendim ya dahası yoktu! Hayatım boyunca beni bırakmayan o yağların bana verdiği zararları farkettim genç bir kızken. Çatlaklarla dolu bir kalça ve göğüsler, sarkan kollar ve en önemlisi kendine güvenmeyen bir ruh.. Böyle böyle 2 yıl geçti, üniversiteyi kazandım ve yurda yerleştim, herşeyin başı burasıydı, yavaş yavaş irileştim, 5-6 ayda 1 yeni beden pantolon almaya da başladım, kilo aldığımı hissediyordum ama bu kadarda değildi, üniversitemin ilk 2yılında 13 kilo almıştım, artık 71 dim. Bişeyler yapmalıydım hemde hemen. 1 kilo için 1 hafta veremezdim, ben sabırsızdım birden olmalıydı herşey, tıpkı lisedeki gibi.. en etkili şok diyetleri buldum. lahana çorbasıııııı! Ben yaptım 8 günde 9 kilo verdim, 62 lerde gezziyordum, mutlu olmuştum.. Ama kısa sürmedi 5 ay sonraki bayramda geldiğimde gene hazin sonla karşılaştim, abur cubur ekmek un tuz yemediğim halde 78 kiloydum. Bi anormallik vardı doktora gittim, şok diyetlerden sonra ne kadar dikkat edersen et, ne yersen ye vucut onu yağa çevirip, depoluyormuş, yani beni yediğim ymurtanın, yoğurdun çikolatadan farkı yoktu.. Bu böyle olmaz dedim diyetisyen aramaya başladım, özel klinikte Banu Topalakçıoğlu nu buldum, 3görüşmeye 200 tl veriyordum, 3 ay gittim sadce 3 kilo verebildim, 200*3=600 tl bnce boşa gitmişti, çünkü kndi yapabileceğime inanıp ben hafta da 1 kilo bile versem 10-12 kilo ediyordu 3 ay.. sonra yakın arkadaşımın babası kendi kurumundaki diyetisyenden benim için ranrevu aldı, beraber başladık, bütün bunlrı ilk defa ona anlattım, ben bile ilk defa duymuştum bunları biraraya getirip. Beraber üzüldük, sonra hemen başladık ilk 3hafta toplamda 3 kilo verdim, kocaman göbeğim düzleşti. tam bu sırada aksilikler üst üste geldi, telefnum çalındı, proje teslim tarihlerim geldi ve randevuya gidemedim, 1haziranda son sınavım var, sınavdan sonra alıp özür meyvemi gidicem. şimdi 72 kiloyum, tombulum ama özgüvenliyim, nerde hangi hatayı yaptığımın farkındayım, mutluyum, gülünce gıdığım çıkıyo ama gülüyorum...
ve farkettiğim en önemli şey şu ki; kendinizle barışıksanız, zayıflayabilirsiniz!!
hadi kızlar yapalım bunu:)

hadı bakalım canım...ben senın kadar kendıyle barısık bır ınsan degılım...masallah...hedefıne ulasırsın ınsallah...benım de gunlugum var...beklerım arada...kolay gelsın...

Back