• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dans Edemiyorum/Oynayamıyorum

Ayy benden baskalarida varmış bilmeyen .ben artık herkes Asena bi ben odunum diyodum:KK48:zorla çıkarıyorlar cikmayica kusuyolar ee çıkınca da ben rezil oluyorum.alt ayrı üst ayrı oynuyo bendede koordinasyonu ayarlayamiyorum:KK76::KK76:

Kendi nikah yemeğimde bile (artık ne deniyorsa ona=) oynamamış, sadece dans etmiş, (o da millete ayıp olmasın diye zorla) bir insanım. İnsanlar bir saatten sonra coştu, biz eşimle masada oturmuş, yemeklerin tadını çıkarıyorduk, çok da memnunduk. O yüzden "bu da dert mi, herkes gerdan bükmek, kalça sallamak zorunda mı, bizi de böyle kabul etsinler aaaaaaa" diye diklenirim hemen bu durumlarda. :63: Ha konser derseniz işler değişir ama... Headbang'im iyidir. Ne yazık ki nikahlarda, düğünlerde hoş karşılanmıyor. :KK53:

Kesinlikle sevmiyorum oynamayı da dansı da. Ne yapayim yani alakam yok.genel olarak ciddi bir duruşum var zaten. Espri yapmayı ,sakalasmayi severim ama bu durum farklı. Herkes bir olamaz, rahat ol. Ama öğrenmek isterim dersen o başka.

Eskiden ben de böyleydim.
Şimdi evin içinde bile istediğim tarz müzik çalıp oynayabiliyorum.
Tabii tanımadığım insanların Arasında oynamama durumum devam ediyor hala :)

Benim gibi çok insan varmış ama neden hiç benim karşıma çıkmıyor neden:KK61:
Sanki tek ritmsiz benim şu dünyada

düğüne giden oynar, cenazeye giden ağlar kızlar :KK59:ortaya geçip göbek atmak benimde tarzım değil ama en azından halaylara katılırım, biz zaten göçmeniz oyunlarımız genelde halay tarzıdır çok göbek atılmaz bu yüzden şanslıyım:KK64:

Göbek atamıyorum diye dert mi olur bilmiyorum ama düğün mevsimi gelince beni alıyor bir sıkıntı. Hadi düğünlerde falan kaytarabiliyorum "ayy şimdi tanımadığım heriflerin önünde oynayamam" diye de kına geceleri tam bir eziyet. Teyzelerin kol koparırcasına "kalk kıııııız" demeleri beni deli ediyor. Bir de bilmiyorum diyorum "amaaan biz bilip mi oynuyoruz ayol" diye bildiğin Mezdeke'ye bağlamazlar mı? Bilmediği hali buysa...

İnanın öyle böyle değil ritmsiz bir odunum. Durduğum yerde sallanırken bile müziğe uyamıyorum. Etrafımı artık sallamıyorum zaten düğün müğün gitmem pek ama bazen benim de ortama uyasım, eğlenesim geliyor ama gülünç duruma düşüyorum. Hani konserde dahi insan iki zıplayamaz ayak hareketi yapamaz mı? Ya da çok yakının oluyor oynamak icab ediyor ama sen orada tuzluk gibi oturuyorsun, olmuyor.

İnsanlar oynamayan birine neden küçümseyici bakışlar atar anlamıyorum, bildiğin toplum beni kıvırmaya zorluyor şu an:KK53: Ne yapayım, bu yaştan sonra kursa falan mı gideyim yoksa bu zamana kadar yaşadım bundan sonra da yaşarım mı diyeyim?
sevgili koalina, oynamak bence insanın yapısından gelen bir çeşit gizli yetenek gibi. Mesela bazısı çok kıvrak olur, çok yakışır. Bakarsın ana baba odun ama "kız nereden öğrenmiş" dersin bunları. Halbuki tv den görmüştür, düğünlerde vs.. Ancak bazısı da çocukluğundan beri ayna karşısında prova yapar ama sanki içinde bir kazık vardır onun kıvraklığını engelleyen, olmaz yakışmaz gibi.. Oyun ve dans olayına ben öyle bakıyorum. Ama kim kime bakıyor ki düğünlerde genelde kıyafetlere bakıyorlar. Boşver salla kollarını geç ritme uygun.

Koalina bazen senin ikiz kardeşim olduğunu düşünüyorum sanki bu konuyu ben açtım
yok yok yok beynimle kaslarım arasında bir uyumsuzluk var resmen.
Şimdiden kendi düğünümü düşünüyorum kara kara ne yapıcam
o kdr çok ah aldımki düğünlerde oynak birine git diye :KK43::confused::-)
Boşver ben boşverdim bir damat oyunu çaldımı kalkarım durumu kurtarmaya, bide azcık kasap :rolleyes::KK71:

Kiz beni nerden taniyon ayni ben hic mi beceremez insan iki sallanmayi ama yok anam iih olmuyor.
Aslinda kimse yokmus gibi dusunsen belki olur ama ben ozaman bile beceremiyorum yildiz tilbe bile oynuyo ben iih anam

bende oynayamam ya daha doğrusu o kadınsı hareketlerim olmuyor :D :D yok bir omuz kırma bel kırma falan yok dümdüz ellerim şipşak yaparım odur öyle oluncada bütün gözleri üzerimde hissediyorum :) bence dans özgüven işi gibi

Ben de oynamam ama oturunca cekistirildigim icin dugun boyunca pistte oynayan birilerinin karsisina gecer el cirparim, tavsiye ederim :KK70:

Bana da dans olsun müzik olsun çok severim dans etmeyiii :)
Youtube ta bir sürü video var caniniz sıkıldıkca acın izleyin ;)

Ya beni anlatmışsın resmen. En basit ritime bile ayak uyduramam, en ufak dans hareketini yapamam. Arkadaşlarla beraber eğlenmek için saçma sapan hareketler yaparsın ya o bile yok ben de. Düğünlerde dediğin gibi sorun oluyor ama artık beni biliyorlar kimse ısrar etmiyor.

Bir keresinde kına gecesinde kuzenim zorla damat halayına kaldırmıştı beni (daha öncesinde en az 190384 kere gösterdiler) 5dk sonra sen çık halayı bozuyosun diye aldılar beni :KK70::KK70::KK70:

Göbek atamıyorum diye dert mi olur bilmiyorum ama düğün mevsimi gelince beni alıyor bir sıkıntı. Hadi düğünlerde falan kaytarabiliyorum "ayy şimdi tanımadığım heriflerin önünde oynayamam" diye de kına geceleri tam bir eziyet. Teyzelerin kol koparırcasına "kalk kıııııız" demeleri beni deli ediyor. Bir de bilmiyorum diyorum "amaaan biz bilip mi oynuyoruz ayol" diye bildiğin Mezdeke'ye bağlamazlar mı? Bilmediği hali buysa...

İnanın öyle böyle değil ritmsiz bir odunum. Durduğum yerde sallanırken bile müziğe uyamıyorum. Etrafımı artık sallamıyorum zaten düğün müğün gitmem pek ama bazen benim de ortama uyasım, eğlenesim geliyor ama gülünç duruma düşüyorum. Hani konserde dahi insan iki zıplayamaz ayak hareketi yapamaz mı? Ya da çok yakının oluyor oynamak icab ediyor ama sen orada tuzluk gibi oturuyorsun, olmuyor.

İnsanlar oynamayan birine neden küçümseyici bakışlar atar anlamıyorum, bildiğin toplum beni kıvırmaya zorluyor şu an:KK53: Ne yapayım, bu yaştan sonra kursa falan mı gideyim yoksa bu zamana kadar yaşadım bundan sonra da yaşarım mı diyeyim?
Ay benim tam tersimsin. :) Biz sülalecek oynağız. :21: Roman, mezdeke hariç her bölgenin yöresel oyunlarını falan biliriz. Bizim düğünlerimiz de hiç oturan olmaz. :KK48: Oynarken kaşık bile kırarız. :KK70:Ama benim eşim de horon hariç hiç oyun bilmez onu da bir tek kendi düğünümüzde oynadı zaten. Düğünlerde beni normal dansa kaldırır ve biter.
Ama herkes oynuyor diye sen de oynayacaksın diye bir şey yok. Boşver teyzeleri çok ısrar ederlerse de gelinin etrafında halka oluşturdukları zaman gir aralarına iki el şıklat bir de kına yakılırken gelinin etrafında dur yeter. :)

Ay bende halkın karsısına ilk kez kına gecemde cıkmıştım..başlamasına 1 saat kala herkes bana nasıl oynanacağını ogretıyordu :)))

Aaa acemisi oldum buranın durduk yere:))) yazmıyorum tmm gıcık etti beni duzenleme şeysi:)) şu yazdığım ıkıncı aa lıyıda ilk başa yazmıştım..neyse okumayın bunu atlayın:)Aa msjım bıtmeden yollamışım:))

Bende ayniyim ve oynuyorum kim ne derse desin valla
kursa gitmeni tavsiye ederim

Of benim eşim de tam ritimsiz odundur :KK70:
Ben de öyleydim ama evlenince biraz ritim duygum gelişti, açıyorum bi video şöyle oyun havalı, kıvırtmalı bişeyler deli gibi oynuyorum :KK76: Çok faydası oldu, hem kilo da verdiriyor :KK53: Bi ara latin danslarına bile taktım, az çok bachata falan yapabiliyorum, temel adımları öğrendim :KK48: Eşime gel beraber yapalım diyorum, abuk sabuk bi dans ediyor, dünyada öyle bi dans yoktur yani :KK53:

bende beceremeenlerdeniz çok istiyorum ama olmuyor piste çıkarsam terliyorum ayaklarım olmuyor hele dansa kaldırsa biri ki kalkmıyorum olduğum yerde dönüyorum en son abimle dans ettim yavaş dön dedi :( olmayınca olmuyor

canım bunun için kursa mı gidilir çok saçma. kendi kendime uğraşcam desen anlarım. bende hiç oynamam hiç sevmem isteyen oynar ama ben oynamam öyle kekolar gibi. hiç bana göre değil ama oynayana da karışmam tabi

Back
X