Ellerine emeğine sağlık canımYarışmada bol şans diliyorum
Teşekkür ederimEllerine sağlık yarışmada başarılar
Çok teşekkür ederimButun corbalara bittim. Bu da muthis bir corba olmus. Basarilar
Eskişehir' de çok meşhur ben de orada içip bayılmıştım lezzetine çok besleyici bir çorbaEllerine sağlık canımbu çorbayı ilk kez görüyorum
Ellerine sağlık canım ,farklı bir çorba olmuş ama etsever olarak tadının güzel olduğundan eminim,başarılar dilerim.Mehaba KK' nın mahir hanımları veKazen bey.
Bugün size hem çok lezzetli hem de çok besleyici Tatar kültürüne ait Sorpa tarifini vereceğim. Esasen kuzu ya da oğlak etiyle yapılıyor ancak benim gibi kuzu eti sevmeyenler dana etiyle de yapabilir.
Gelelim malzeme listemize;
Malzemeler
* 500 gr yağlı veya orta yağlı dana eti (tercihen kuzu eti de olur)
* Haşlamak için su
* 1 tepeleme yemek kaşığı un
* 3 yemek tepeleme kaşığı süzme yoğurt
* 1 su bardağı su (yoğurdu açmak için)
* Tuz
* 4-5 dal taze soğanın yeşil kısımları
Eki Görüntüle 2114349
Hazırlanışı
İşe öncelikle eti küçük küçük doğrayarak başlayalım üzerini iki parmak geçecek şekilde su koyup düdüklü tencere ile kaynayınca kadar orta ateşte kaynamaya başlayınca da kısık ateşte 45-60 dk arasında haşlayalım.
Eki Görüntüle 2114351
Etimiz haşlanırken yoğurtlu terbiyesini hazırlayalım. Yoğurdu su ile açıp unu koyalım unun topaklanmamasına dikkat edelim.
Haşlanan etin kapağını açıp tuzunu atıp, etin suyundan da bir kepçe yoğurda koyalım ve etimize yavaş yavaş boşaltalım bir kaç tur karıştırıp 10 dk kaynamaya bırakalım.
Servis ederken ince ince kıydığımız soğanın yeşil kısımlarını koyalım.
Afiyet şifa olsun.
Püf noktası: eti kesinlikle yıkamıyoruz yıkanan et sertleşiyor.
Not: eğer süzme yoğurdunuz yoksa normal yoğurttan 1 su bardağı kullanabilirsiniz, yoğurdu açmak için ise yarım su bardağı su yeterli olacaktır.
Eki Görüntüle 2114352 Eki Görüntüle 2114353 Eki Görüntüle 2114354 Eki Görüntüle 2114355
Çok besleyici özellikle bebişler ve çocuklar için tavsiye ederim :)Eline sağlık canım bu da ilk defa gördüğüm bir çorba oldu :)
Şiddetle denemelisin diyorumEllerine sağlık canım değişik güzel bisey denemek lazım basarilar
Çok teşekkür ederim deynep abla şuradan bi kase uzatma şansım olsaydı güzel olduğuna kesin kanaat getirirdinEllerine sağlık canım ,farklı bir çorba olmuş ama etsever olarak tadının güzel olduğundan eminim,başarılar dilerim.
Aynı bu çorba kasesini uzat ama ,geri vermem kaseniÇok teşekkür ederim deynep abla şuradan bi kase uzatma şansım olsaydı güzel olduğuna kesin kanaat getirirdin
Takım dizeyim sana ondanAynı bu çorba kasesini uzat ama ,geri vermem kaseni
Durum msjın olmasa seni tanımakta zorlanıyorum riv riv sabit kalsınEline sağlık canısı başarılar :)
Kimisi avatarımı beğenmiyor kimisi nickimi bende şaştım değişmektenDurum msjın olmasa seni tanımakta zorlanıyorum riv riv sabit kalsın
Owwwwwww kesin denenir o zamanÇok besleyici özellikle bebişler ve çocuklar için tavsiye ederim :)
Şiddetle denemelisin diyorum
Ben herşeyini beğeniyorumKimisi avatarımı beğenmiyor kimisi nickimi bende şaştım değişmekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?