Damlaya damlaya göl, artıra artıra birikim olur:)

bereketli olsun pazarın ... bende dün oğlumun kumbarasına baktım 925 tl çıktı üstünüde ben tamamlarım normalde gram yada cumhuriyet alıyorum ama altın çıktı çok tl olarak bekleticem galiba .:KK43:
Çok sağol canım ve haklısın bende şimdi tekrar bir göz gezdirdim fiyatlara altın çok pahalı tarihi zirvesini yaşıyor yazıyordu beklemek lazım.

Günaydın hanımlar bende bu akşam kartımdan 130 tl çekicem gram parası olarak kenara koyacağım kalan parayla idare etmeye çalışacağım ayın 1ine kadar derimde şükürler olsun çünkü 500 tl gibi birşey kalıyor biber domates salatalık marul soğan artık bahçeden patlıcanım olmadı ektik ama fasulyeler de daha küçük. kılık hazırlığada sanırım eylül başını bulur çünkü fiyatlar çok yüksek burda...

inşallah canım :)
ya bizde simdi onu konustk ailesiyle birlikte yaşayıp para biriktirelim istiyoda bn cok kararsızm
Tecrübe konusuyor cnm sakın derim !!!basta oyle derler sonrası farklı olur .sakın bırlikte oturma derım zıyan olur özel hayat diye bırsey kalmaz ..umarım pişman olacak kararlar vermessın canım .

Günaydın hanımlar bende bu akşam kartımdan 130 tl çekicem gram parası olarak kenara koyacağım kalan parayla idare etmeye çalışacağım ayın 1ine kadar derimde şükürler olsun çünkü 500 tl gibi birşey kalıyor biber domates salatalık marul soğan artık bahçeden patlıcanım olmadı ektik ama fasulyeler de daha küçük. kılık hazırlığada sanırım eylül başını bulur çünkü fiyatlar çok yüksek burda...
Bu forumu açmadan önce birikim yapmanın püf noktalarıyla ilgili yazılar araştırıp okumultum netten. En etkili yöntemlerden birisi gelirimizden ilk olarak birikimi ayırıp geri kalanla idare edebilmeyi öğrenmekmiş. Ben hep tam tersini yapardım önce giderleri halleder kalırsa birikim yapardım şindi önce birikimi ayırıyorum kalanla idare ediyorum borçları vs ödüyorum sen yazınca gram parası ayırdım diye yazayım dedim canım. Belki bu şekilde birikim yapmak isteyen olur:)

@up2551 para biriktirecek olan ayrı evde de biriktirir. parayı huzuruna değişme derim. ben de 17 Temmuzda evlendim. k.valideme ve k.pederime saygım sonsuz, kendileri gerçekten çok iyi anne baba. ama yine de para biriktirmek için beraber oturmazdım. evlendikten sonra insan birbirinin sınırını öğreniyor, evliliğe alışıyor. bir de bonus gibi yeni aile olmaz yani. para için değmez diyorum. azıcık aşım, kaygısız başım diyenlerdenim.:KK66:

Merhaba arkadaşlar,
Benim bu iki yıl boyunca ciddi manada birikim yapmam gerekiyor.Ev aldık ve iki tane ara ödemesi var.Arabayı satmadan bu ara ödemeler için para biriktirmek istiyorum.Ödememiz gereken ilk ara ödeme 30000 lira.Benim maaşım 2500 eşimin ise 3200 lira.2200 lira ev kredisini ödüyoruz ama bu ödeme 32 ay sonra bitecek.Peşinat için çekmiştik.2018 de ilk ara ödememiz var.Yani 20 ay var.

Birikmiş 5000 lira param var ancak önümüzdeki ay taşınacağız , bu sırada bu paradan kullanacağız mecburen, tabi önümüz kurban o zaman da para lazım olacak.Ancak tayinden sonra yolluk paramız yatınca bu parayı geri koyabiliriz.

Merhaba arkadaşlar,
Benim bu iki yıl boyunca ciddi manada birikim yapmam gerekiyor.Ev aldık ve iki tane ara ödemesi var.Arabayı satmadan bu ara ödemeler için para biriktirmek istiyorum.Ödememiz gereken ilk ara ödeme 30000 lira.Benim maaşım 2500 eşimin ise 3200 lira.2200 lira ev kredisini ödüyoruz ama bu ödeme 32 ay sonra bitecek.Peşinat için çekmiştik.2018 de ilk ara ödememiz var.Yani 20 ay var.

Birikmiş 5000 lira param var ancak önümüzdeki ay taşınacağız , bu sırada bu paradan kullanacağız mecburen, tabi önümüz kurban o zaman da para lazım olacak.Ancak tayinden sonra yolluk paramız yatınca bu parayı geri koyabiliriz.
Allah ödeme kolaylığı versin cnm inşallah arabanızı satmak zorunda kalmazsınız .. Ne güzel 5 bin biriktirmissin 5 bini biriktiren 30 u da biriktirir .. bence birikimin yolu her zaman biseylerden tasarruf etmekten geciyo ben bunun en bariz ornegiyim .. eskiden hiç evde yemek yapmazdım maaş da olduğu gibi giderdi .. şimdi bir pirinç tanesi bile israf etmiyorum çok güzel birikimler yapıyorum tabii ekstra şeyler çıkmazsa :KK66:

Allah ödeme kolaylığı versin cnm inşallah arabanızı satmak zorunda kalmazsınız .. Ne güzel 5 bin biriktirmissin 5 bini biriktiren 30 u da biriktirir .. bence birikimin yolu her zaman biseylerden tasarruf etmekten geciyo ben bunun en bariz ornegiyim .. eskiden hiç evde yemek yapmazdım maaş da olduğu gibi giderdi .. şimdi bir pirinç tanesi bile israf etmiyorum çok güzel birikimler yapıyorum tabii ekstra şeyler çıkmazsa :KK66:

ya bana kalsa çok çabuk biriktiriyorum ama hem ev taşıyacağız hem kurban, bayramda 3 düğün 3 de nişan var bunlar beni düşündürüyor.Ama inşallah tayin olduğumuz yere gidence bu kadar memlekete gidip gelme olmaz.O zaman daha iyi diyorum.
Dediklerinde haklısın ben de bir ara çok israf ediyordum.Resmen sebze meyveleri buzdolabında çürüttüm.Allah affetsin.Şimdi hem az alıyorum hem de hemen bitirmeye dikkat ediyorum.Bir de çok saçma şeylere para harcıyordum ama kendime biriktirme cetveli hazırladım.İnşallah yapabilirim.

Mrb kizlar
bu gun bi yerden 300 lira alacagim vardi o geldi elime igne oyasi yapiyirum ben bi tuhafiyecike anlasmam var siparis getiriyor banaa dogum yapmadan oncecyapmistim 10 tane onun parasini geturmis hatun bu gun hemencecik kuzumun kumbaraya attimm cok iyi oldu simdide pasam uyudukca bisiler yapmaya calisiyorum lif falanda yapiyorum nakum ev hanimi okunca evden bisiler yapmaya calisiyirumm

Mrb kizlar
bu gun bi yerden 300 lira alacagim vardi o geldi elime igne oyasi yapiyirum ben bi tuhafiyecike anlasmam var siparis getiriyor banaa dogum yapmadan oncecyapmistim 10 tane onun parasini geturmis hatun bu gun hemencecik kuzumun kumbaraya attimm cok iyi oldu simdide pasam uyudukca bisiler yapmaya calisiyorum lif falanda yapiyorum nakum ev hanimi okunca evden bisiler yapmaya calisiyirumm
Allah berekett versin canım

Merhaba arkadaşlar,

Hoşgeldin canım ev alana ev kurana Allah yardım öder inşallah sıkıntıya düşmeden tüm borçlarını kapatırsın:) Bereketli birikimlerin olsun

Bugün hiç para kazanamadım :KK43:(
Laptopumun şarj zımbırığı bozuldu. 100 lira dediler.
Ona gitti.
Tembellikten çalışamıyorum ki kazanayım.
:KK43:
Bugün bende durumlar böyle
Ne iş yapıyorsun canım sıkma canını şarjın tamir olunca kazanırsın inşallah:)
Mrb kizlar
Maşallah canım ne güzel el emeği göz nuru Allah birikimlerinin bereketini arttırsın:)

Mrb kizlar
Aa ne güzel bende iğne oyasi yapıp satıyorum cnm hangi şehirlerin sen kaca yapiosun :KK69::KK37:

Aa ne güzel bende iğne oyasi yapıp satıyorum cnm hangi şehirlerin sen kaca yapiosun :KK69::KK37:
Bu iğne oyasını yapanlara saygım gerçekten sonsuz. Çünkü çooooook zor. Annemde başta bir salon takımı aldı. Sonra baktıki olmuyor çok pahalı. Kendi öğrendi ve çeyizimi iğne oyası havlularla falan doldurdu :KK69: Ama tabikide ben onları kullanmıycam:KK43: anne bunları satıp paranın gözüne vurcam diyorum, deli oluyor kadın :KK70:
Bende kendi çocuğuma kaldırırım sanırım:KK53:

Aa ne güzel bende iğne oyasi yapıp satıyorum cnm hangi şehirlerin sen kaca yapiosun :KK69::KK37:[/QUOTEistanbuldayim canim yazmslari 30 dan yapiyorumm buyuk havluklari 25 kucuk havlularu 12 den yapiyorum tabi ornegine gorede deisiyor bu bebek olmafan cok yaptimm ama simdicarada elime aliyorum kiz kardesime ceyiz diye yapiyirumm acele yok nasilda sen kactan yapiosun cnm

Günaydın kızlar
Çalışan Bi kadın olmama rağmen evden iş yapan bayanlara çok hayranım. Yetenekleri doğrultusunda sadece eşten beklemeyip, evde birşeyler yapan Bayanları ayakta alkışlıyorum.
Allah kazançlarınıza bereket versin inşallah
Ben hem kamuda calisiyorum hemde evde bisiyler yapıp ek gelir elde etmeye calisiyorum .. malum hayat şartları :KK69:

Herşeyi senden mi cnm ben bitliste yaşıyorum herşeyi benden 30 e yapıyorum yazmayı onu bile çok fazla bulanlar var :KK11:
Yok sparisi getiren tihafiyeden aliyorlar tuhafiyeue birakiyorlar onlar emek kiymeti bilmeyen insanlar kimse kisura balmasin bizde bu gozleri sokakta bulmadik sonucta

X