Canım,kahvaltı yapmak üzereydim ama sana cevap yazıp öyle kahvaltıya oturmak istedim
Beni takip ediyorsun,az çok yaşadığım süreçleri biliyorsun.Hatırlarsan benimde göğüslerimde zararsız,her bayanda olabilecek Fibrokistlerimin olduğunu bilirsin.Bu ameliyata karar verdiğim zamanlar ortaya çıkmıştı.Protez ameliyatını bir süre erteleyip bu fibrokistlerimi araştırmaya koyulmuştum tabi..Psikolojik durumdan dolayı sanırım fibrokistlerimi öğrendiğim zaman göğsümde ağrılar hissetmeye başladım.Hatta bazen ağrıları şiddetli hissediyordum,özellikle adet dönemlerime yakın...
Meme cerrahım,genel cerrahım meme yapımdan dolayı kaynaklanan ve her kadında belirli bir yaltan sonra olabilen zararsız fibrokistlerimin olduğunu,bunların özellikle adet dönemine yakın ve bu dönemde ortaya çıkıp rahatsızlık verebileceğini,sonradan tekrar kaybolacağını söylemişti.Tabi her sene yine düzenli kontrole gelmemi,fibrokisti olmayan bayanların bile 30-35 yaştan sonra her sene meme muayenesi olması gerektiğini söylemişti.Bu ameliyatı düşündüğümü söylemiştim.Hiçbir engel olmadığı cevabını vermişlerdi.Ben hazır bu ameliyatı olacağım zaten,bu kistleri aldırabilirim o zaman dediğimde ise alınacak bir kistin olmadığını,fibrokistlerin zaten yağ dokusundan oluştuğunu,adet sonrası yok olduklarını söylemişlerdi..
Estetik Cerrah doktorumada bu durumdan bahsetmiştim.O da aynı şeyleri söyleyince içim rahat ameliyatımı oldum..
Ameliyattan sonra ilk 6 ayda protezin baskısını ve vücudumda yabancı bir maddenin olduğunu hissediyordum.Özellikle yüzüstü yatmak çok can sıkıcı idi.Ama 6. aya kadar bu süreç azalarak işerledi tabi.Yani 6 ay boyunca beb bu sıkıntıyı hep aynı dozda yaşamadım.. Adet dönemlerimde hiçbir sıkıntı yaşamadım.Kii.. öncesinde senin gibi adet dönemine yakın göğüslerimde ağrılar,şişlikler oluyordu.Bu ameliyattan sonra fibrokistlerimi bile unuttum :)) Onların varlığını bile hissetmiyorum inan

İnsan psikolojisinin vücuda verdiği tepki inan bana çok fazla.Mutlu isen zaten bağışıklık sistemin o kadar güzel çalışıyorki vücuttaki kötü olan her şeyi yeniyor yok ediyor.. Bilirsin,kanseri bile yok eden en kuvvetli ilaç mutluluktur..
Şimdi sana tavsiyem... Bir meme cerrahına git,gögüslerini muayene ettir.Gerekirse ultrason çektir.Doktora bu ameliyatı olacaggını söyle.Ondan sonra estetik cerrahına yaşadığın süreci anlat ve her taraftan onay aldığın zaman bu ameliyatı ol arkadaşım

Senin ilerleyeceğin en güzel yol bu