- 25 Ağustos 2014
- 8.558
- 12.752
- 248
- Konu Sahibi laviienrose
-
Evet eskiden ihtiyaç olurmuş böyle şeylere. Siz böyle söyleyince bana abartı geldi. Erkek arkadaşımın kuzeninin bohçası açılırken yanındaydım, hiç bu saydıklarınız yoktu. Normal pijama takımı, kış diye mont, Penti'den sütyen, gömlek, klasik makyaj malzemeleri vardı. Benim çeyizimi yaparken de kuzeni yardım eder, o yüzden zevkimi az çok bilir zaten. Hem artık eskisi gibi değil ki, değişim kartı da koyuyorlar, olup bitiyor. Ki ben eminim onlar da çeyizi yaparken bana sorarlar bunu beğendin mi alalım mı diye
Kayınvalidenize iyi bir yerden triko kazak ya da bluz,kayınpederinize yine iyi bir yerden sık bir gömlek bu kadar. Maksat gönül almak, adet yerini bulsun. İç çamaşırı falan bana cok rahatsız edici geliyor hediye olarak.Kızlar merhaba, bayadır konu açmıyordum özlemişim
1-2 ay içerisinde beni istemeye gelecekler ve nişan yapacağız, o yüzden hazır elimde para varken damat bohçasını bir an önce yapıp aradan çıkarmak istiyorum.
Damat bohçasının içerisinde ne olur diye baya bi araştırdım. Pijama takımı, çorap, iç çamaşır takımı, parfüm, tıraş seti, tıraş makinesi, seccade, gömlek, pantolon, kemer, cüzdan, anahtarlık, kol düğmesi, terlik bunlar olmazsa olmazlar. Az biraz hesapladım 1000 tl gibi bir şeyle hepsini alabiliyorum. Ama asıl sorum şu;
Bu damat bohçası dedikleri şeyin içerisinde kayınvalide ve kayınpeder için de bir şeyler koyuluyormuş. Onlara ne koyulması konusunda kararsız kaldım, internette de pek bir şey bulamadım.
Siz damat bohçası yapmış mıydınız, yaptıysanız neler koymuştunuz ? Bana bi yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Kayınvalidenize iyi bir yerden triko kazak ya da bluz,kayınpederinize yine iyi bir yerden sık bir gömlek bu kadar. Maksat gönül almak, adet yerini bulsun. İç çamaşırı falan bana cok rahatsız edici geliyor hediye olarak.
Ben de bayılırım ona en sevdiğim şey çok eğlenceliBuyrun gelin başımızın üstünde yeriniz var
ay aynen özellikle o ayna takımı ve tüylü terlikler tam bir gereksizlik abideleri bide diretmiyorlarmı adettir al da al diye insanı delirtiyorlar ya
Teşekkür ederim. Sizin çeyizinizde neler vardı ?
Canım onlar bana bohca getirdi.
Ben nişanlımla çıkmıştım sadece giyeceğim ve kullanacagım şeyleri aldım . Gcecelikti pijamaydı majyaj malzemesiydi alan bunları aldık ama tüylü terlik veya ayna takımı almadım onun yerine gerçekten giyebileceğim bir terlik ve dogru düzgün bir ayna almıştım :)
Bende ona yapacagım hatta ocagın ilk haftasında göndereceğim.
Mesala nişanlım bana dediki röpteşambır falan alma giyinmem mesela onu almayacagım cunku gereksiz masrafa giriyor. Bugun hatta damat bohcası için kutular çıkmıştı şimdi trend o onlardan yaptırmıs tımonlar geldi beyaz bohca yerine bunlara koyacagım bide bavul alacagım birtane . Yani düşünürmüsün sende yaptırmayı bilmiyorum ben yaptırdım cokta şirin uduyor eger hevesliysen bitane yaptır istersen resmini atayım sana
benim ablalarım ve yengem almıştı biri bile giymemiş gercekten boşa para ben almadım o yüzden osyhodan gittim peluşlu topuksuz bir terlik aldım en azından onu giyerim sıcacık yapar ayaklarımıAynen öyle giyen var mı acaba? Benimki çürüdü yerinde alttaki insanlara ses gider diye deneyemedim bile.
Ben de o şekilde yapacağım. Bavul aldım bavulu süsleyeceğim damat şeklinde, kutuyu almaya gerek duymadım kutuyu da kendim yapıp süsleyeceğim. Saten bohça içerisinde kötü geliyor bana ben sevmiyorum o şekilde
Şimdiden hayırlı olsun canım allah tamamını erdirsin
KV ye giyim tarzına göre bir bluz etek falan koyuyorlar. Sonra yemeni veya eşarp çorap havlu vs. O tarz şeyler oluyor.
Kayınpedere de gömlek pantolon çorap öyle şeyler oluyor
Evet canım çeyiz magazalarinda falan bohçalar satılıyor, saten,çok hoş bohcalar var. Tanesi de 5 tl falan oluyor. Öyle yapHa siz ayrı bohçada olsun diyorsunuz. Ben bavul aldım, bavulu süsleyip yapacağım, ona da ayrı bir paket gibi bir şey yapmak gerekiyor o zaman.
Ben bu düşünceye karşıyım o ne getirmişse ona bak sende aynısını götür. Üç eksik beş fazla ne farkeder sorun çıkmasın huzur olsun yeter gerisi boş. Bunları takan insanlar sorunlu bi dönem geçiriyor bu evliliklerine bile yansıyorÖnce onlar bohça getirsin baktın ne aldılar ona göre bir daha otur düşün bence. Biz bohçayı hazırladık herşeyi koyduk parfümünden bulamadığım için içine para koyduk eksik olmasın diye öyle gittik. Gelen ne ? Elle tutulur bişey yok eşim anlamaz böyle şeylerden doğal olarak kyalide de anlamamış nedense önce gelsin ona göre koyarsın tavsiyem
Karşılıklı konuşup bohça yapmayın çünkü kullanılmıyor emek emek seccade işlemiştim damat havlusu için dantel yaptım vs tek bir kere kullanmadı pijama takımınıda giymedi traş takımıda aynı şekildeKızlar merhaba, bayadır konu açmıyordum özlemişim
1-2 ay içerisinde beni istemeye gelecekler ve nişan yapacağız, o yüzden hazır elimde para varken damat bohçasını bir an önce yapıp aradan çıkarmak istiyorum.
Damat bohçasının içerisinde ne olur diye baya bi araştırdım. Pijama takımı, çorap, iç çamaşır takımı, parfüm, tıraş seti, tıraş makinesi, seccade, gömlek, pantolon, kemer, cüzdan, anahtarlık, kol düğmesi, terlik bunlar olmazsa olmazlar. Az biraz hesapladım 1000 tl gibi bir şeyle hepsini alabiliyorum. Ama asıl sorum şu;
Bu damat bohçası dedikleri şeyin içerisinde kayınvalide ve kayınpeder için de bir şeyler koyuluyormuş. Onlara ne koyulması konusunda kararsız kaldım, internette de pek bir şey bulamadım.
Siz damat bohçası yapmış mıydınız, yaptıysanız neler koymuştunuz ? Bana bi yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?