Nişan Damat Bohçası

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
Herkes aldiklarimi da kullaniyor cope gitmedi yani.heryere para gidiyorda hediyelesmeye gelince mi masraf diyoruz bunlar tatli anilar.hediyelesmek guzeldir.bir kez yapiyorsun.bana sadece tras makinasi gereksiz geldi nisanlinin vardir zaten onu almayabilirsin.

Haklısınız, ben de aynı şeyi düşünüyorum. Tıraş makinesi var ama ne bileyim şu su geçirmeyen yuvarlak başlıklı olanlar var ya ondan beğenmiştim, alsam mı diye düşündüm

Teşekkür ederim, biz de öyle pek adet falan bilmeyiz zaten. Ne bileyim getirip kapımın önünde kurban falan kesmesinler. Böyle şeyleri istemiyoruz, ama bohça ne bileyim açması götürmesi heyecan güzel geldi yani zararsız bir şey gibi :KK70:
Güzel tabi karşılıklı anlastiktan sorunsuz olduğu sürece.

canım ayrıca alma diyenlere aldırma bende yeni evliyim o aldığımız pijamaları gecelikleri makyaj malzemelerimi vs herşeyimi kullanıyorum. gereksiz şeyleri alma sadece ayna takımıdır tüylü terliktir vs onlar gereksiz

Ay yok hiç sevmem öyle şeyler zaten, ki bence de kullanılır gibi geldi.

Bence artık gerek yok. Çevremde kimse yapmamaya başladı.

Hem bu ne acele?

Acele derken ?

Ben karşı değilim, bütçeniz doğrultusunda ihtiyacınız olanı birlikte alın veya sorun. Saçma sapan pijamalara terliklere gerek yok. Kaliteli bir pijama/ eşofman iyi markalardan kışlık terlik alın evlenince elinize hazır gelir. Kv Kp sizin tercihiniz ben yapmamıştım.
Kuranı Kerim de alıp koyabilirsiniz, ben almıştım.

Sadece şu bohça olayında erkeğe saten gecelik alınıyor ya adı gelmedi aklıma. Bende almadım onu. Sadece ona çok gıcık oluyorum çok çirkin birşey. Alanların da hiç kullandığını duymadım daha. Boşuna para veriyorlar :KK66:

Ha siz ayrı bohçada olsun diyorsunuz. Ben bavul aldım, bavulu süsleyip yapacağım, ona da ayrı bir paket gibi bir şey yapmak gerekiyor o zaman.

Yani şükür ailecek durumumuz iyi, gayet oturup beğendiğim şeylerle hesapladım 1000 tlye her şeyi alabiliyorum. Pijama takımı US Polo, gömlek aynı şekilde. İnternette fırsatları yakalamak mesele sadece.

Zaten nişanlandıktan 1-2 sene sonra evleneceğiz, o yüzden anı olarak kalacak güzel şeyler yapmak istiyoruz evlenene kadar. Bu 1000 tlyi harcarken de borca falan girmeyeceğim

ben biriktirdim dedin diye dedim. heves ettiysen sizide zorlamayacaksa yap tabi.

Ha siz ayrı bohçada olsun diyorsunuz. Ben bavul aldım, bavulu süsleyip yapacağım, ona da ayrı bir paket gibi bir şey yapmak gerekiyor o zaman.

Yani şükür ailecek durumumuz iyi, gayet oturup beğendiğim şeylerle hesapladım 1000 tlye her şeyi alabiliyorum. Pijama takımı US Polo, gömlek aynı şekilde. İnternette fırsatları yakalamak mesele sadece.

Zaten nişanlandıktan 1-2 sene sonra evleneceğiz, o yüzden anı olarak kalacak güzel şeyler yapmak istiyoruz evlenene kadar. Bu 1000 tlyi harcarken de borca falan girmeyeceğim

Siz bilirsiniz çoğu kullanılmayan şeyler oluyo.
Seccade mesela satenüstü süslü eşiniz kullanıcak mı bunu?

Bende bavul yapmıştım fakat çoğu şey öylece duruyo tatile giderken çıkartıp dönüşte içine geri koyuyorum.

Röpteşambır almadım mesela onun yerine pijama takımı ve niketan eşofman takımı aldım.
Bavulun içinede bohça takımı gerekiyo saten o parçalar hiçbi işe yaramıho mesela çamaşır makinesi örtenler var tarzım değil örtmüyorum.
Traş seti kozmetikler tamam ama çopu şey boşa

Kullanmayacağı şeyleri çıkartabilirsiniz.
İç çamaşarı kemer cüzdan takımı gömlek kravat kol düğmesi havlu bunlar gerekiyo

zenginler karsidakilerde zengin anladigim kadariyla..heves ediyor acele degil

Zengin demeyelim, Allah'a şükür ben çalışıyorum ailem çalışıyor yaparım yani. Evet heves, acele değil, teşekkür ederim.

Ben karşı değilim, bütçeniz doğrultusunda ihtiyacınız olanı birlikte alın veya sorun. Saçma sapan pijamalara terliklere gerek yok. Kaliteli bir pijama/ eşofman iyi markalardan kışlık terlik alın evlenince elinize hazır gelir. Kv Kp sizin tercihiniz ben yapmamıştım.
Kuranı Kerim de alıp koyabilirsiniz, ben almıştım.

Öyle saten pijamalar, tüylü terlikler falan asla tarzım değil, saçma gelir almak zaten. Normal kaliteli penye pijama, mis gibi terlik neyimize yetmiyor. Evlenince elbet lazım olacak, yeni bir eve giriyorsun sonuçta. Senelerdir evinde giydiğin pijamayı giymek istemez insan bana normal geliyor almak.

Kuranı Kerim koymayı da düşündüm, ama bavula koyacağım, ayak altında duracak falan olmaz yani.

Zengin demeyelim, Allah'a şükür ben çalışıyorum ailem çalışıyor yaparım yani. Evet heves, acele değil, teşekkür ederim.

Öyle saten pijamalar, tüylü terlikler falan asla tarzım değil, saçma gelir almak zaten. Normal kaliteli penye pijama, mis gibi terlik neyimize yetmiyor. Evlenince elbet lazım olacak, yeni bir eve giriyorsun sonuçta. Senelerdir evinde giydiğin pijamayı giymek istemez insan bana normal geliyor almak.

Kuranı Kerim koymayı da düşündüm, ama bavula koyacağım, ayak altında duracak falan olmaz yani.

Ayrı saten kese ile verebilirsin, bende hepsini bir paketlemedim. Sesli kalemli kuranı kerim almıştım.

Bizim adetlerde kaynana ve kayınbabaya ve kardeşlerine ayrı hazırlanır. Ama karşı tarafta geline ve ailesine hazırlar. Biz öyle yaptık.

Buarada kv kp görümce kayın ve bunların eşlerinede bohça yapacaksanız.

Birer bluz gömlek terlik havlu enazından koymalısınız. Seccade tespih almayın evlendikten sonrada bohça götüreceksiniz ozaman koyarsınız

Haklısınız, ben de aynı şeyi düşünüyorum. Tıraş makinesi var ama ne bileyim şu su geçirmeyen yuvarlak başlıklı olanlar var ya ondan beğenmiştim, alsam mı diye düşündüm
Sizi zorlamiyacaksa alabilirsin sonucta hayat arkadasina aliyorsun.mesela gecenlerde kv namaz kilarken bohcaya koydugum namaz tulbentini ortmus hosuma gitti.esimde bohcasina koydugum kendi isledigim etamin seccadeye bakip askim bunu benim icin mi yaptin diye gulumsedi.guzel anilar bunlar.

ben biriktirdim dedin diye dedim. heves ettiysen sizide zorlamayacaksa yap tabi.

Arabam vardı, arabamı sattım kredi ödemekten sıkıldığım için krediye ödediğim para her ay açığa çıkıyor onunla almayı düşünüyorum.

Siz bilirsiniz çoğu kullanılmayan şeyler oluyo.
Seccade mesela satenüstü süslü eşiniz kullanıcak mı bunu?

Bende bavul yapmıştım fakat çoğu şey öylece duruyo tatile giderken çıkartıp dönüşte içine geri koyuyorum.

Röpteşambır almadım mesela onun yerine pijama takımı ve niketan eşofman takımı aldım.
Bavulun içinede bohça takımı gerekiyo saten o parçalar hiçbi işe yaramıho mesela çamaşır makinesi örtenler var tarzım değil örtmüyorum.
Traş seti kozmetikler tamam ama çopu şey boşa

Kullanmayacağı şeyleri çıkartabilirsiniz.
İç çamaşarı kemer cüzdan takımı gömlek kravat kol düğmesi havlu bunlar gerekiyo

Yok öyle saten şeyler falan sevmem. Seccadeyi anneannem kanaviçe kendisi işleyecek, anısı olur diye koyacağım bavula ona para vermeyeceğim. Bavul her zaman lazım olan bir şey bence. Röpteşambır kadar saçma bir şey yok zaten, her zaman giyilecek bir pijama takımı, eşofman takımı alınır. Geri kalan her şey de kullanılır şeyler gibi geliyor

adet gelenek diye durumlar darken gereksiz tonla şeye para harcayıp sonra da sıkıntıdan kara kara düşünmek...
bu şeyler değişmeli artık..
bohça neymiş ya?
paran yoksa yapmayacaksın bu kadar basit.

Sadece şu bohça olayında erkeğe saten gecelik alınıyor ya adı gelmedi aklıma. Bende almadım onu. Sadece ona çok gıcık oluyorum çok çirkin birşey. Alanların da hiç kullandığını duymadım daha. Boşuna para veriyorlar :KK66:

Saten şeyleri hiç sevmem zaten :halay:

Kızlar bavul ne ilk kez duyuyorum yeni adet mi bu

2012de nişanlandım ozamanda bavul vardı.
Kıza sandık erkeğe bavul. Sandık yerli yerinde duruyo ama bavul kullanılıyo

Bohça, sandık yer kaplıyor diye artık bavul şeklinde yapılıyor çok şirin oluyor. Google'a damat bavulu yazarsanız çıkıyor hemen.

Bizim adetlerde kaynana ve kayınbabaya ve kardeşlerine ayrı hazırlanır. Ama karşı tarafta geline ve ailesine hazırlar. Biz öyle yaptık.

Buarada kv kp görümce kayın ve bunların eşlerinede bohça yapacaksanız.

Birer bluz gömlek terlik havlu enazından koymalısınız. Seccade tespih almayın evlendikten sonrada bohça götüreceksiniz ozaman koyarsınız

Erkek arkadaşım tek çocuk Allah'tan :KK70: sadece kayınpederime, kayınvalideme ve erkek arkadaşıma yapacağım

X